tractor

Potrivit unui comunicat difuzat azi 30 Septembrie, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de fostul prefect al judetului Calarasi, Jenel Serban, si fata de alte 17 persoane din conducerea Prefecturii Calarasi, acuzandu-i pe acestia de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, cu consecinte deosebit de grave, ca urmare a punerii in posesia unor persoane a unor terenuri in suprafata de circa 2.000 ha, apartinand Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Agricola Fundulea.

Potrivit procurilor, prin aceasta actiune a fost produs un prejudiciu Statului roman de minim 1.486.905 euro si maximum 2.973.810 euro, in situatia in care suprafata de 1982,54 ha reprezinta teren agricol situat pe teritoriul administrativ al orasului Fundulea si de 59.476.200 euro, in situatia in care terenul este situat adiacent cailor rutiere sau la limita construita a localitatilor Fundulea, Tamadau, Gurbanesti, Sarulesti, Nicolae Balcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu, Lupsanu, posibil de transferat in intravilan.

Printre terenurile fata de care procurorii au constatat ca au fost instrainate nelegal se numara si cele aflate pe raza localitatii Nana, acolo unde presedintele Traian Basescu detine 300 de ha, achizitionate intr-un mod suspect, care a facut si obiectul unei anchete parlamentare ale carei concluzii au fost furnizate Parchetului General.

 

Iata fata de cine au dispus procurorii efectuarea urmaririi penale fata de urmatorele persoane:

SERBAN JENEL, prefect al judetului Calarasi,

COMAN CORNEL, subprefect al judetului Calarasi,

CLABESCU DORU EDUARD, subprefect al judetului Calarasi,

IFRIM ELENA, sef serviciu – Institutia Prefectului,

NABIRGEAC ION, director la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi,
DOBRE AURELIAN, director executiv in Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Calarasi,

JARUL EUGEN, sef al Administratiei Domeniilor Statului – sucursala Calarasi;

PSANU STELIAN, director al Societatii Nationale “Imbunatatiri Funciare” Calarasi,
TUDONE DUMITRU, secretar general, Consiliul Judetean Calarasi;

MARINESCU BADEA, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti;

TITU ANA, director al Directiei Silvice Calarasi,

BURUIANA CORNEL, reprezentant al Asociatiei Nationale a Proprietarilor de Pamant, de Paduri „Propact”,

MANEA VICTOR, DOROBANTU DOREL, TUDOR LUCIAN, CULEA DUMITRU, GIUREA CONSTANTIN, CHIRICA CONSTANTIN, reprezentanti ai comisiilor locale de fond funciar din localitatile Fundulea, Lupsanu,Gurbanesti, Valea Argovei, Nicolae Balcescu, Tamadau, toti, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, cu consecinte deosebit de grave.

Traian Basescu si Elena Udrea detin impreuna circa 400 de hectare la Nana. Terenurile obtinute ilegal vizeaza si aceasta achizitie, facuta cu un imprumut de 1.000.000 de euro de la banca statului CEC, pentru a-l carui presedinte a intervenit Basescu sa fie pastrat in functie.

Traian Basescu a recunoscut in mod public faptul ca imensa suprafata de la Nana este a sa, dar a folosit-o pe fiica cea mare Ioana drept paravan. Parchetul General a declansat in urma cu 6 luni o ancheta, zeci de persoane fiind urmarite penal pentru infractiuni grave prin intermediul carora au fost favorizati Traian Basescu si Elena Udrea. Valoarea de piata a imensei suprafete de teren achizitionata dubios de cei doi este in prezent de peste 5.000.000 de euro !

 

23 COMMENTS

 1. “Potrivit procurilor, prin aceasta actiune a fost produs un prejudiciu Statului roman de minim 1.486.905 euro si maximum 2.973.810 euro”
  Acum procurorii nu mai sunt basisti?

   • Da, sunt din aceeasi oala. De fapt daca se fac presiuni, presiunile vin din zona sefilor acestora. Justitia este independenta dar este inca partinica, se da cu puterea si cu cei care ar putea sa o opereze la varf. Faptul ca incep sa opereze si in zona Basescu-PD mie imi spune ca puterea este inclinata mult spre stanga si baietii din procuratura se reorienteaza, politic.

  • prejudiciul este “intre …. si … ” pt ca valoarea terenurilor se schimba in timp , iar ce au dat acum sunt valorile minime si maxime din timpul anilor respectivi

 2. UDREA ARE 3-4-5 LA SUTA CU VOTURILE DIN R. MOLDOVA CU TOT.BASESCU NU CANDIDEAZA.DACA SUNT VINOVATI DE CEVA DE CE DRACU NU SE INTAMPLA NIMIC? SEFII PARCHETELOR SUNT PUSI DE PONTA, CARE MAI E TREABA, SUNT CUMVA TOT BASISTII CARE ERAU ? TREBURILE ASTEA SPUNETI-LE LUI PONTA CAND VINE LA ANTENA 3 CA EL A PRIMIT VOTURI CA SA SCAPE TARA DE MAFIOTI.CE FACEM ACUM, UITAM CA DE 2-3 ANI UNII AU CERUT SI AU PRIMIT VOTURI PENTRU ASTA? ALOOOOOOOO, PONTA A CERUT SI A PRIMIT VOTURI CA SA SCAPE TARA DE BASISTI.CHIAR ASA S-A UITAT CE S-A INTAMPLAT ACUM 2-3 ANI ? PSD ARE GUVERN SI PARLAMENT .DE CE E UDREA SI BASESCU IN LIBERTATE? POATE PENTRU CA MAI TREBUIE LUMEA PROSTITA INCA O DATA .MAI E NEVOIE DE MULTE MILIOANE DE VOTURI.TOT DISCURSUL LUI PONTA SE REZUMA LA BASESCU. REZULTATE? BRAVO LOR CA AU PE CINE.

 3. Ministrul Transporturilor crede că România nu are nevoie de prea multe autostrăzi. După ce că suntem penultimii în Europa la numărul de kilometri de autostradă, în următorii 6 ani vor mai fi construiţi doar 500.

  Ţara noastră va avea, în schimb, mii de kilometri de drumuri expres. Aşa arată noul Master Plan pe Transporturi care va fi supus mâine, dezbaterii publice.

  Mai mult, unele proiecte de autostrăzi, pentru care s-au plătit zeci de milioane de euro pentru studii de fezabilitate, vor fi abandonate. ….ASTA CUM SE NUMESTE ?

 4. ,,,,Radu, nu ştiu cum se face, că majoritatea candidaţilor înscrişi pentru orice moment de alegeri, se pare că au fost, şi eventual, sunt posibili infractori, nu afirm eu, e din ce se dă pe micul ecran!!! Cum de li se dă voie să candideze cu,,cozi infracţionale” acestor indivizi??? Ce prevede legislaţia ţării, Constituţia??? Ce spune DNA-ul??? Totdeauna ni se vor impune numai candidaţi,,infractori” pentru a beneficia de imunitate??? Unde s-a mai auzit ca,,infractorii” să fie în fruntea sau în conducerea unei ţări??? Mă întreb, nu cumva este complicitate între legislativ/justiţiari şi candidaţi, politicieni???”””UNDE LE ESTE MORALITATEA???
  (am pus ghilimele, sunt întrebări şi constatări personale de 25 de ani de zile)

 5. basanului daca ii pui o basca si o salopeta devine tractorist getbeget, nu matelot; derbedeul asta a avut “noroc” in viata ca a dat cu turnatul si a facut contrabanda pt intesele lui si ale altora mai sus proptiti; credeti ca blugii si cingo bibib tipitip sa nu zic altele, erau aduse si vandute doar pt el? in felul acela el si-a castigat linistea si atunci dar si acum prin diverse alte potlogarii din care a recompensat pe aia ce il tin in brate si fac paravan sa nu ajunga la pirnaie; fiti siguri ca nimic nu merge o vesnicie iar D-zeu nu doarme, ca dovada ca analfabeta de eba a avut azi un accident auto, nu ramane nimic nepedepsit pe acest Pamant.

 6. Ce îneamnă, ce înţelege ministrul transporturilor RUS, care nu e în stare să pronunţe cuvîntul străzi-străţi, prin drum expres(drum-hopuri şi dîmburi, ex-pres: ex-în afară, fosta, foste, şi pres-pentru presă, deci, eliminare, să nu spun furăciune repetată din banii UE şi din bugetul ţării) , nu mai vor autostrăzi, vor drum expres, aceeaşi mărie cu altă pălărie(furăciune), nu am găsit materialul pe site A3, în plus, numai planuri, planuri şi nimic concret, bani aruncaţi de 25 de ani de zile, fără să întrebe poporul dacă vrea sau nu!!!

  • Basescu are mereu legatura cu ceea ce se intampla in tara asta, pentru ca in 10 ani de mandat n-a facut nimic. L-a durut fix in c*r de oamenii din tara asta. Comentariul tau era valabil doar daca Basescu facea ceva bun cu societatea romaneasca, asa cum se lauda in cretina, idioata si mincinoasa campanie electorala, pe care, normal, ca nu am crezut-o.

 7. SUCCES!!! pentru ,,Lungul drum spre casă!” echipei A3. Radu, subiectul acestui film, întîmplările sunt de ani de zile. Mi-amintesc, că, secţiile spitalelor de copii înainte de 1979 şi după, erau ticsite de copii prematuri lăsaţi în spitale, multe saloane aveau cîte 2 copii în pat, vai de viaţa lor!!! cît de aiurea eau îngrijiţi!!! Da, pe timpul comuniştilor!!! Personal trăiesc momente de bucurie pt. voi şi, totodată, repulsie pentru dreptul la viaţă, la îngrijirea copiilor care sunt viitorul oricărei naţiuni!!! Nu mă miră cînd văd ceea ce se întîmplă cu sănătatea/bugetul alocat, medicamentaţia,,,,,fabricată pt. buzunarele afaceriştilor, diagnostice fabricate în aşa fel încît, medicii să nu poată trata bolnavii, doar să le lungească…moartea lentă, sunt legaţi de mîini, nu au cu ce să facă treabă, nu pot fi specializaţi pe aparatura străină cumpărată, şi sunt destule, pe care nu le recunoaşte nimeni şi nimeni nu-ţi asumă riscul, decît prin pedepsirea medicilor””” …dezinteresul e uriaş pentru revitalizarea sănătăţii poporului. Încă odată: MULT SUCCES !!!(să-i crape capul, să-i pocnească inima…: antena3 e aici???) DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

 8. Din lista lipseste lucrul cel mai important: INFRACTORUL sau INFRACTOAREA. In acest caz, a fost interogat cumparatorul? Imi imaginez ca nu e nevoie pentru ca nu e relevant… la fel ca in cazul Bercea-Basescu.

  Sunt cercetati doar pioni, oameni care au pus un punct sau o virgula gresita. DNA-ul ar trebui numit Directia de Protectie a Limbii Romane pentru ca doar cauta “nod in papura” la oameni fara influenta economica si politica. 😉

Leave a Reply