Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat că atât el, cât și colegii săi din Parlament nu vor vota modificările propuse la Codul Penal și nici un alt proiect care “ar slăbi statul român”.
“Dacă cumva actuala coaliție ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de parteneri, și i-am spus-o inclusiv lui Victor Ponta și vorbesc foarte serios”, a declarat președintele UNPR, într-o emisiune difuzată, duminică dimineața, de PRO TV.

Întrebat dacă propunerile din Parlament de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală reprezintă o amenințare la adresa țării, vicepremierul pe probleme de securitate națională a spus: “Am menționat mai devreme, m-ați întrebat dumneavoastră, și v-am spus că nu sunt de acord cu astfel de modificări”.

“Oricum, vreau să vă spun că orice lege, orice Cod, inculsiv acest Cod penal, normal că trebuie discutat, trebuie comentat, trebuie să existe o dezbatere publică cu toți actorii, societatea civilă, ziariștii, actorii politici, parlamentari, asta oricum. În schimb, dacă cineva, un grup, vrea să-și aranjeze… nu sunt de acord cu acest lucru, nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul”, a declarat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a subliniat că UNPR nu va vota în plenul Parlamentului propunerile de modificare a Codului penal.

“Sunt totuși militar și am spus destul de clar: nu votăm așa ceva. În momentul acela e o problemă în coaliție, UNPR-ul are o problemă cu actuala coaliție. Nu cred că se va ajunge la așa ceva”, a declarat președintele UNPR.

Spunându-i-se că, într-o astfel de situație, Guvernul nu-și va putea trece proiectul fără votul parlamentarilor UNPR, Oprea a precizat: “fiți convins că nu-l va trece, în cazul în care orice proiect ar slăbi statul român”.

“Și cred că am fost destul de clar, da ?”, a punctat președintele UNPR. În același context, Oprea a spus că obiectivele UNPR sunt “interesul național și statul român”.

Pe 9 iunie, Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat o săptămână dezbaterile privind proiectele de lege care aduc modificări Codului penal și Codului de procedură penală, iar Ministerul Justiției, CSM, Parchetul General și Înalta Curte de Casație și Justiție au cerut termen două săptămâni pentru formularea unor observații.

Un număr de 22 de proiecte de lege care modifică Codul penal și Codul de procedură penală sunt, la acest moment, în atenția deputaților juriști.

16 COMMENTS

 1. Oprea este santajat cu averea personala stransa ca un harciog din vanzarea izmenelor militare si nu numai de catre ANI care i-a clasat dosarul respectiv, adica l-a pus la dospit in sertare. Viteazul Oprea acum vine si-l trage de urechi pe Ponta ca PSD sa nu modifice cumva codul de procedura penala ce baga in prezent oameni nevinovati la inchisoare, curata doctrin a UNPR de aparare a intereselor cetatenilor.

  • Imi vine sa vomit…
   Rus, Oprea, Cazanciuc uneltele basismului clasic si neo-clasic. Adica DNA+SRI+ICCJ+CSM

 2. Statul slabit?Care stat? Care are probleme de 25 de ani? Si asta strict dincauze politice ca scopul a fost clar, se vad consecintele! Si nu e subiectivism! Ma mir cum de mai poate trai si rezista romanul in interiorul tarii cu asemenea “borfasi” in guvern, numiti sau politicieni: Ghiorlanii zilelor nosstre!

 3. In interviul acordat de vice-premierul Gabi Oprea la Pro TV acesta a afirmat ca, citez: “Noi, Romania, suntem in primele trei economii din Europa.”

  Eu cred ca inca n-au auzit francezii, englezii si nemtii de treaba asta, ca sa nu mai zic ca olandezilor, suedezilor deja au inceput sa le tremure indispensabilii pe ei cand au auzit ca noi romanii i-am cam subordonat economic!

  P.S. Din afirmatia vice-premierului Gabi Oprea, putem intelege ca la ora aceasta economia Romaniei se afla in plina explozie.

 4. Si noi ce facem fratilor? Nu ne mai scapa Ponta de puscarie?
  Haideti ca se poate, si-asa romanii nu fac diferenta intre PSD si PNL, ce mai conteaza un hot in libertate?
  Noi avem stilul nostru balcanic cu spaga dar astia din UE nu inteleg lucrul asta. Vor sa ne opreasca din furat, dar nu vor reusi, vom vota tot Ponta si vom fura in continuare!

 5. Noi avem stilul nostru balcanic cu spaga dar astia din UE nu inteleg lucrul asta. Vor sa ne opreasca din furat, dar nu vor reusi, vom vota tot Ponta si vom fura in continuare!

 6. Nea Gabita face mult caz ca este de formatie militar, mai exact “sunt militar”.
  Toate bune si frumoase pana aici, cum ramane cu Tradarea sau cu fortarea mainii ca sa nu spun altfel. Este posibil ca-n esenta de data asta sa aiba dreptate.

 7. Marele „interes național privatizat” trebuia să poarte un nume și i s-a zis OPREA! Oprea, băi, aceștia! Mai HOPA! Ați demonetizat și acest concept, mânca-v-ar puricii!

 8. Cam mare opozitia contra modificarilor la codul penal conceput de basisti si votat odinioara si de acest Oprea.Ce ii sperie asa tare pe acesti opozanti? Li se inmoaie arma principala a luptei lor de mafioti nomenclaturisti batrani care si-au infiltrat oameni si prin justitie cu scopul de a-si proteja averile dubioase si privilegiile ? Suspecta atata opinteala astfel incat sa nu se schimbe nimic din principala arma de oprimare folosita de sistemul ticalosit sub falsa lozinca a luptei cu coruptia, de fapt,mai mult o oprimare mascata a adversarilor politici,de intimidare si santaj la adresa celor alesi de noi toti. dar si,la o ADICA, o oprimare a simplilor cetateni.

 9. Cam mare opozitia contra modificarilor la codul penal conceput de basisti si votat odinioara si de acest Oprea.Ce ii sperie asa tare pe acesti opozanti? Li se inmoaie arma principala a luptei lor de mafioti nomenclaturisti batrani care si-au infiltrat oameni si prin justitie cu scopul de a-si proteja averile dubioase si privilegiile ? Suspecta atata opinteala astfel incat sa nu se schimbe nimic din principala arma de oprimare folosita de sistemul ticalosit sub falsa lozinca a luptei cu coruptia, de fapt,mai mult o oprimare mascata a adversarilor politici,de intimidare si santaj la adresa celor alesi de noi toti. dar si,la o ADICA, o oprimare a simplilor cetateni.Cum de se intampla de la o vreme ca tocmai marii hoti,corupti si evazionisti sa sara ei sa apere cuceririle si “independenta” justitiei?

 10. Ponta culege ce a semănat.
  Încuscreli, nășii, prieteșuguri… Asta e politica PSD.
  Curvăsării, slugăreli, prefăcătorii… Asta e politica PDL și mai nou a sărmanelor rămășițe PNL.
  Trădare! Asta e politica UNPR.
  .
  Cum poate vorbi un trădător prin excelență despre ”interesul național”??!
  .
  Bunul Dumnezeu să apere România, că de la oameni nu mai e nicio speranță!

Leave a Reply