O problema extrem de spinoasa, una din marile nerealizari ale guvernelor din ultimii 15 ani : centura Capitalei. Primarul general are un mesaj ferm catre Guvern. In materie de infrastructura rutiera, toate guvernele post decembriste sunt repetente si s-au dovedit a fi incompetente. Romania este intr-o stare certa de subdezvoltare in primul rand din cauza investitiilor lipsa in infrastructura rutiera si feroviara. Asta desi sunt miliarde de euro disponibile din fonduri europene pentru Transporturi. Pur si simplu, in acest domeniu guvernamental, am fost si suntem condusi de nepriceputi, care detesta Romania si nu stiu ce nevoi urgente are tara asta !


Primarul general, Gabriela Firea, a lansat un apel la adresa Guvernului României să înțeleagă necesitatea trecerii centurii Capitalei în administrarea Primăriei Generale a Capitalei.

”Vin în fața dumneavoastră, care sunteți un public avizat, cu o solicitare cordială, colegială, prietenoasă față de Guvernul României pentru a înțelege necesitatea ca centura capitalei să fie administrată de Primăria Generală a Capitalei, așa cum se întâmplă în cazul tuturor drumurilor importante din jurul marilor capitale europene. În mod evident, municipalitatea e prima interesată pentru finalizarea acestui obiectiv strategic, atât pentru capitala României, cât și pentru zona metropolitană, județul Ilfov”, a spus primarul Gabriela Firea la Forumul pe fonduri europene organizat de Intact Media Grup.

”Câtă vreme nu se va înțelege că Primăria București are datoria față de cetățenii din Capitală, din Ilfov, precum și față de turiștii și diplomații care ne vizitează, vom rămâne cu același bilanț sumbru aș spune, după 27 de ani de zile, din cei 82 de kilometri de centură, doar 20 de kilometri au fost realizați în sensul lărgirii la două benzi pe două sensuri. E un bilanț negativ pe care nu avem cum să-l rezolvăm cu puteri miraculoase câtă vreme orice Guvern are în responsabilitate și îin atribuții multe alte centuri ale orașelor, drumuri expres. Nu înțeleg de ce nu ni se acordă, de fapt, o greutate pe umerii noștri, o mare răspundere”, a spus Gabriela Firea.

9 COMMENTS

  1. Sunt convinsa ca doamna Gabi Firea ar fi premier ar lua la rost ministrul ! Ar pune unul capabil în funcție și ar fi verificat! Consider ca doamna Firea ar fi buna ca prezidențial!

  2. Centura nu vine singura la PMB aduce cu ea si un munte de bani.Ce vrea de fapt doamna Firea,nu cumva banii ? Nu de alta dar am mai intalnit astfel de “initiative laudabile” care s-au dovedit a fi un fas pana la final,au interesat doar banii si binenteles propaganda aferenta subiectului din care cineva trebuia sa castige mult la capitolul imagine.Sa vedem daca Guvernul e chiar atat de naiv si se va lasa sedus de acest apel al colegei de la PMB.

  3. Doamna Primar General pana sa treceti Centura in administrarea Primariei, nu mai bine rezolvati cu gropile care tereneaza in zona Bucur Obor. Ca sa nu mai spun, ca gropile in zona, au fost plombate selectiv, una da, una nu. E de rasul curcilor. Sunt convins ca-n Bucuresti mai sunt sute de gropi.

  4. Nu doar centura si-o doreste doamna vrea sa deschida si Canalul Dunare-Bucuresti,alta investitie gigant,alt pretext pt o finantare mamut.Canalul ar fi fost gata daca specialistul in lucrari hidro Ion Iliescu si-ar fi dosit asta in 1990,toate utilajele erau pe pozitie si lucrarea demarase,partea de proiectare era gata.Dar dansul a zis ca e o nebunie a lui Ceausescu,sa nu ne irosim banii pe fanteziile unui dictator.Se pare ca doamna Firea este pe aceeasi unda cu Ceausescu.Intreb asa,s-a facut ceva in Bucurestiul asta in ultimul an ca sa incepem sa ne dam mari ca facem Centura si Canal ? A murit un om in sectorul 5 pt ca i-a intrat roata intr-un crater nesemnalizat,unul dintr-un grup de 4 bucati cratere….Ce Canal ? Aici vb despre o propaganda de tip comunist,hai sa mai schimbam agenda sa nu ne intrebe lumea de sanatate.

  5. Nu pot sa nu observ o OFENSIVA A OAMENILOR LUI VICTOR PONTA la adresa institutiilor controlate de oamenii lui Dragnea…Ceea ce vedem azi ne anunta cumva ca se pregateste noul partid al fostului premier,unul care ar cam avea nevoie de multi bani pe mana pentru a creste cat mai rapid si iata-i cum incearca sa-i aduca de la oamenii lui Dragnea din guvern chipurile “in folosul comunitatii” de parca in perioada guvernarii lui Ponta nu se putea face trecerea asta….Despre asta este vorba,o smecherie propagandistica dar din nefericire pentru ei si oamenii lui Dragnea in frunte cu el sunt pregatiti bine la materia asta.Va fi spectacol total.

  6. Vad acum la tv cum la rugamintea decanei de la Istorie de a da volumul muzicii mai jos la repetitiile unui concert chiar langa Universitate pentru ca sa se poata tine orele doamna Firea i-a intors-o cum ca nu poate pt ca acolo sunt copii…Observ ca de fiecare data cand e in dificultate,cand stie ca este in culpa da vina pe copii,invoca prezenta lor pentru a se spala pe maini…Urat caracter !

  7. raspunde Guvernul: nu se poate ca n-aveti logo. Doar logoree.
    raspunde PSDul: Ocupati-va de problema arzatoare a logoului, mai faceti citeva sute de concerte ca sa spinzurati bine banii publici catre firmele prietene de organizari concerte (scene, sunet, artisti, impresari, televiziuni…) si hai sa furam fiecare din parohia lui, nu va lacomiti si la Sectorul Agricol ca acolo mai avem noi multe terenuri de praduit, santuri de sapat, borduri, asfaltari,….

Leave a Reply