Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreședinte al Partidului Social Democrat, a afirmat, marți, după discursul susținut în Parlament de președintele Klaus Iohannis, că mesajul acestuia făcea referire la schimbarea Guvernului Grindeanu cu un alt Cabinet PSD-ALDE, ea opinând că punerea în aplicare a unui astfel de lucru ar reprezenta o capcană.

“Și dacă, prin absurd, Guvernul PSD-ALDE, condus de domnul Grindeanu, va fi remaniat în Parlament, la solicitarea președintelui țării, prin discursul de azi, asta nu va rezolva sub niciun fel criza între instituții decât pentru moment, deoarece președintele țării nu se va opri aici și, practic, planul este ca programul de guvernare al PSD-ALDE să nu fie pus în aplicare, pentru că este un program foarte bun, care va duce la dezvoltarea țării și la mai bine pentru fiecare român în parte. Deci, este, din punctul meu de vedere, și vorbesc ca vicepreședinte PSD acum, o capcană, o cursă întinsă de președintele țării, sub pretextul primenirii guvernului, care pasămite a făcut o eroare, deși a îndreptat-o. Domnia sa nu vrea să țină cont de această situație, de această actualitate și lasă lucrurile în matca tensiunii dintre instituții”, a declarat Firea, la Antena 3.

Ea a atras atenția asupra faptului că, potrivit Constituției, președintele țării are rol de mediator între instituții, precum și între instituții și societate, atunci când apar conflicte, dar a adăugat că șeful statului nu a respectat acest rol.

“Am sperat și am afirmat și aseară, în mai multe declarații de presă, ca astăzi președintele țării, președintele tuturor românilor — și al celor care l-au ales, și al celor care nu l-au ales — să vină cu un mesaj în Parlament de pace, adresat tuturor românilor, nu doar — așa cum dumnealui îi denumește — cu sintagma ‘românii mei’. Repet: am sperat și am crezut în sfetnicii buni ai președintelui care să îl îndemne ca astăzi să aibă un discurs care să respecte practic prerogativele constituționale ale președintelui și anume (…) să își îndeplinească rolul de mediator între instituțiile statului și între acestea și societate, pentru că suntem în fața unui astfel de conflict”, a spus ea.

În contextul în care președintele a invocat un sondaj realizat în ultimele trei zile, conform căruia 80% dintre români ar considera că în aceste momente țara merge într-o direcție greșită, Gabriela Firea a declarat că astfel de informații ar trebui însoțite și de precizarea sursei.

“Și eu am citit azi dimineață câteva cercetări sociologice, care au fost realizate la cald, în această perioadă, și care arată, spre exemplu, faptul că Partidul Social Democrat își menține cota de încredere în rândul românilor, dar vreau ca măcar eu și ceilalți lideri politici să facem ceea ce președintele nu a considerat că este util să facă acum pentru țară, și anume să transmitem mesaje constituționale, mesaje pentru toți românii, mesaje care să unească și să nu dezbine. Am remarcat din discursul președintelui faptul că a recunoscut că PSD a repurtat o mare victorie la 11 decembrie, a recunoscut că românii au ales în majoritatea lor covârșitoare programul de guvernare al PSD. Dar este doar un pretext această ordonanță, care oricum a fost retrasă”, a spus Firea citata de Agerpres.

Pe de altă parte, Firea a susținut că președintele Iohannis a folosit termeni care s-ar putea folosi mai degrabă atunci când se face referire “la un câmp tactic, un câmp de bătălie”.

“A vorbit despre ‘tactici’, ‘strategii’, ‘marjă”. A repetat ‘marjă’ de câteva ori. Când e vorba de viața românilor, mi se pare neinspirat ca un președintele să folosească cuvântul ‘marjă’, extrem de tehnic, extrem de strategic, devoalând practic un interes ascuns, vorbind practic românilor despre faptul că e prea puțin să plece doar un ministru și e prea mult alegeri anticipate”, a afirmat Firea.

24 COMMENTS

  • Inca n-ai aflat? Anticoruptia e doar pe partea stanga, pe dreapta e interzisa. Vezi Basescu, Orban, Oltean, Blejnar, Gorghiu, Falca s.a. Cate dovezi iti mai trebuie?

   • Ai dreptate…vezi cum pun redusii cu creier pane botu la manipularea ghitaTv

    • Pai ce sa faci mamare, daca sunt totusi mai putin redusi mintal ca voi, care puneti botul numai la basisme si la securisme ordinare!

 1. D-le,

  Iohannis Ghinion vrea sa se relanseze si sa se reinventeze in sondaje, pentru ca la alegerile din 11 decembrie 2016 mai avea doar 20% in sondaje, adica era praf.

  Concluzia: “Melcul” e disperat, mai vrea neaparat inca un mandat! Altceva?!

  • Pentru asta chiar ti-as da like, dar nu am cum aici. Ce nu inteleg eu este de unde a gasit atata curaj si tupeu sa se puna deodata de-a curmezisul asa fatis. Ce spate o fi capatat in ultima perioada??

 2. Acum PSD-ul trebuie sa le mareasca pensiile si salariile tuturor astora care au iesit in strada si le-au cerut demisia, asa cum le-au promis in campania electorala si prin programul lor de guvernare.

  P.S. Tinerilor deja le-au si rezolvat-o, ca studentilor le-au triplat deja bursele si le-au dat si gratuitate pe tren ca sa poata aia sa vina in strada in Bucuresti si sa le ceara demisia.

  Romania, sau ce?!

 3. ATENTIE! APEL PATRIOTIC URGENT!

  Basisti, nu mai furati voturile si alegerile chiar daca e tentant si va sustine Bruxelles-ul la disperare pe voi, toti astia “de dreapta”! Nu mai furati voturile si bani din care sa va luati cate 6 case, nu este cinstit! Luptati pana la capat impotriva minciunii, a hotiei si a imunitatii presedintelui care ar trebui anulata in mod normal, daca ati fi si voi niste oameni cinstiti si corecti, si n-ati fi doar niste basisti tristi disperati pentru ca pe 11 decembrie 2016 ati pierdut alegerile!

  P.S. Basisti, in Romania PSD-ul a castigat alegerile parlamentare! Voi ramane sa va zvarcoliti in continuare in chinuri pentru ca Ghinion Iohannis nu a demis astazi guvernul si nu a dizolvat parlamentul, ca stie toata lumea ca in capetele voastre incinse pline de frustrare voi de fapt asta va doriti si asta urmariti!

  Basisti, incercati sa respectati democratia, pluripartitismul si mai ales rezultatul alegerilor, voturile! Nu faceti la fel ca comunistii stalinisti cand au furat alegerile din ’47, chiar daca pe voi astia care credeti ca sunteti “de dreapta” va sustin la disperare toti aia de la PPE din Bruxelles care conduc si Parlamentul European! Nu va lasati prada slabiciunilor golanesti, fiti oameni verticali, cu personalitate! Respekt deosebit! Bafta

 4. D-le Tudor,

  Prin toate comentariile mele am incercat sa creez, sa tes o intriga, scopul fiind acela de a va creste numarul de vizualizari pentru ca am observat ca altfel, daca astora nu le bagi inverse, karlige si nu le-arunci vrajeli sa-i intarati, toti astia dorm pe ei, se duc direct la culcare toti ca la mine in cartier la ora 22.00 noapte toate luminile sunt stinse! Astia s-au nascut obositi toti, nu prea trag la ac!

  P.S. Sper sa apreciati si sa va fi folosit, cine stie! Eu sa nu am parte, am incercat sa imi vad de fuleul meu. Respekt deosebit.

 5. Iohannis nu intinde vreo capcana, vrea nici mai mult nici mai putin “guvernul meu”. Guvernul psd nu va putea guverna din aceasta cauza, ori devine cumva “guvernul meu” ori intr-un tarziu va pleca.

 6. Cred ca este cazul ca acest Iohannis sa plece. Cate incalcari ale democratiei trebuie sa mai faca prin discursurile sale manipulative?

 7. Nu este nicio capcana. Doar o mica surpriza, o situatie neasteptata. Totul este ca si rezolvat si nimeni nu se poate opune. Sau se opune degeaba. Cred ca am mai scris …
  Johannis, cu DNA de partea lui, este deja in pozitia de castigator si poate oricand sa dea cu guvernul de pamant, dar nu risca sa poata fi etichetat ca antidemocrat, ca promotor al presiunii stradale, etc. Asa ca va alege sa ramana fara pata, gratie unui exercitiu care se va experimenta acum in Romania pentru prima data. As putea numi acest exercitiu astfel: Cum sa inlocuiesti puterea legitima, cu aceiasi putere legitima, dar care sa lucreze contra ei. Prin urmare … Maine motiunea va trece cu ajutorul unui ‘grup’ de membri ai majoritatii care vor reflecta adanc in sufletul lor sau pe citatii si vor avea brusc revelatia apartenentei la un grup care actioneaza total nepotrivit. Dupa aceasta intamplare, PSD va propune un alt premier. Sau poate mai multi. Eu anticipez ca premier aceptat va fi o doamna care se va afla in situatia de a nu putea refuza si pe care Johannis o va desemna acreditand impresia – falsa – ca lasa sa treaca de la el. Astfel ‘boborul’ va vedea o data in plus ca Johannis este un ‘baiat cumsecade’. Restul guvernului va fi completat in urma unor propuneri si sugestii venite de la organele de conducere colective ale psd. Acest guvern va fi aprobat de parlament pentru ca ‘grupul’ care a trantit motiunea se va trezi din revelatie si va vota pentru colegii lor, restabilind majoritatea Si, uite-asa, nimeni nu va fi trist.

 8. D-le Radu Tudor,

  Cea mai grava afirmatie a Presedintelui Iohannis din discursul de astazi este cea referitoare la faptul ca felicita parintii care si-au adus copiii la manifestatie in scopul de a mentine vie democratia. Ca presedinte al Romaniei, are obligatia sa stie ca potrivit Conventiei Natiunilor Unite in ce priveste protectia copiilor este interzisa aceasta forma de exploatare a copiilor in manifestatiile publice, civice si politice.

  ”La condition de l’enfant dans le monde en raison de sa vulnérabilité, de sa dépendance par rapport au milieu, de son manque de maturité physique, intellectuelle et émotionnelle, nécessitent de soins spéciaux et une protection particulière”:

  http://www.ohchr.org/FR/ProfessionalInterest/Pages/CRC.aspx

 9. Aceasta conspiratie impotriva Romaniei (inceputa de mult timp, dar adusa la varf acum) se va termina curand. Regimul de Politie Politica care fabrica dosare si spune: “Tu esti hot, pentru ca vrem noi, dar NOI care furam de sute si mii de ori mai mult, cu institutiile de forta, care “scapam” bani din buget IN AFARA tarii prin diverse forme, nu suntem hoti !”. “Hotii striga: Hotii !” Trebuie trimis un MEMORANDUM la UE cu toate NEREGULILE “statului de drept”, cu Justitia la comanda din Romania, cu toate manevrele murdare in sensul calcarii in picioare a adevaratei DEMOCRATII si manipularile ordinare de pe retelele de socializare ! Este un ATAC CONCERTAT impotriva Romaniei, un atac ordinar, DEMAGOGIC si, bineinteles, INTERESAT al unor forte obscure ce simt ca au pierdut teren pe plan european si mondial ! Pana si organizarea unui REFERENDUM, pe o tema pe care UE nu recomanda a o decredibiliza, arata disperarea unui infractor acoperit de Polita Politica. S-ar putea multi sa voteze impotriva Presedintelui, nu Anti-Coruptie. Decredibilizare a procesului democratic, (iarasi) DIN INCONSTIENTA unui venetic ales prin manipulare Facebook ! Intrati pe “DZR”. 80% in directie gresita, divers perceputa, dar consistent, din cauza Presedintelui… CCR a impus prag la Abuzul in serviciu ! Klaus a manipulat, adevaratul scop al balamucului creat este ca Politia Politica nu mai putea crea DOSARE LA COMANDA, fiind afectate mandatele de inregistrare si catusele ! Un expert UE va ajuta la intocmirea legislatiei penale in Parlament. Intrati pe „DZR”.

 10. Nu cumva se vrea ca CCR să fie mediator între instituţiile statului?
  Circarul impune dezordine şi violenţă prin modul de comunicare, dar, nu cumva se cere eliminat singur(dând vina pe parlamentari că nu îndrăznesc) şi parlamentarii nu vor? Pare a fi un concubinaj tacit între un circar şi pisica moartă!
  Acum 2 ani, am scris că românica va fi marginalizată dacă nu eliminată din UE, că în shengen…la pooulivară intră! Din câte citesc printre rânduri şi din comportamentul verbal al scăunarilor toţi inclusiv circarul, observ că se vrea cu tărie toate aceste scrise de mine!
  Dacă ar fi fost patrioţi , nu aruncau cu rahat din străinătate spre românica şi români! Nu se certau ca la balamuc peste tot în lume!
  Ei nu ştiu că”rufele se spală în interiorul maşinii de spălat(familie)”?

  • Nu vor sa-l suspende pentru ca stiu clar ca l-ar martiriza inutil. Ar deveni eroul cazut pe altarul luptei anticoruptie. Si asa si-a asumat lauri necuveniti. Chiar mai e nevoie de asa ceva? Din decembrie PSD-ul stia ca orice miscare fac, se va iesi in strada, de-aia nici nu au riscat atunci suspendarea, desi era indreptatita. Asta arata din nou un singur lucru: de ce te feresti, de-aia nu scapi, asa ca mai bine iei taurul de coarne si mori cu el in arena. Acum insa, dupa toata tevatura, cam tarziu…

   • Trebuie suspendat imediat, pentru ca face rau tarii. Ce-mi pasa mie ca l-ar martiriza pt.unii, care nu stiu de ceea ce e vinovat! Trebuie aimpiedicat acum sa mai faca rau. Nu lasi atata putere in mainile unui iresponsabil.

 11. In afara de suprizele presedintelui eu ma intreb cate bombe cu ceas precum cea din justitie le-a mai lasat cadou “Guvernul meu” celor de acum?? Cate capitole sensibile nereglementate in care va fi nevoie de interventii ce vor aprinde iar lumina-n piata?

 12. Gabita nu e toata lumea sincera si precisa ca tine , asa cum faceai tu cand le recomandai oamenilor sa voteze la o statie apropiata de Londra in Liverpool.Doar si Bacaul e la o aruncatura de bat de capitala.

Leave a Reply