Potrivit unor surse politice, discutiile dintre PNL si PSD s-au terminat fara nici un rezultat din cauza atitudinii complet la offside a premierului interimar Florin Citu. Senzatia dupa intalnire este ca Florin Citu ii pune bete in roate lui Nicolae Ciuca. Daca n-ar exista aceasta serioasa problema, premierul desemnat Nicolae Ciuca ar gasi o cale de dialog cu PSD, poate chiar si cu USR. fara sa apese exagerat pedala disputelor politice intre partide.

Nicolae Ciuca nu este perceput ca un politician de profesie, ci mai degraba ca un tehnocrat ajuns in politica, neinteresat de prelungirea disputelor ci mai degraba de solutii.

Florin Citu da dovada de imaturitate si lipsa de abilitati in negocieri, desi este si premier interimar si presedinte de partid. El accentueaza diferentele politice, nu e dispus la nici o concesie si nu cauta solutii, cu toate ca este interesul PNL sa treaca guvernul Ciuca. Citu cere ca PSD si USR sa voteze acest nou cabinet, fara a se stabili clar termenii investirii, posibile teme de colaborare, detalierea masurilor urgente pentru criza medicala.

Nimic din toate asta. Citu spune : PSD si USR sa ne voteze guvernul. Si gata. Cu aceasta atitudine, Citu este acum principala piedica in gasirea unei solutii. Joaca egoist, imatur si chiar usor razbunator.

Dubla criza in care se afla Romania – politica si medicala – impune un gest de responsabilitate prin investirea unui guvern cu puteri depline la Palatul Victoria, in acord cu mai multe forte politice. Dar problema cea mai mare pare sa vina chiar din PNL, acolo unde Florin Citu pierde tractiune la doar cateva saptamani dupa concresul partidului.

Daca presedintele Klaus Iohannis nu intervine, criza actuala poate deveni si mai grava, cu niste consecinte incalculabile pentru Romania. 

Mai sunt 7 zile pana la prezenta in Parlament a guvernului Ciuca. Daca el esueaza, stim deja care sunt cauzele si responsabilii. Cei de mai sus.

 

Leave a Reply