In lupta cu adversarii politici, gasca lui Traian Basescu face tot ce stie  mai bine : folosirea institutiilor statului si a interceptarilor de tip securist.

Chestiunea anchetarii membrilor CSM de catre DNA ridica urmatoarele intrebari :

1. Este legal sa se discute si negocieze la sediul PDL si la Palatul Cotroceni pentru Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar, dar e ilegal sa se discute la sediul partidului advers PDL despre posibili inlocuitori pentru cei doi sefi cind le expira mandatele?

2. Este normal si legal sa fie interceptati politicieni adversari ai PDL si sa dispara din dosarul ALRO aflat la Parchetul General interceptarile cu Udrea si Cocos intr-un caz de grava coruptie?

3. E intamplator faptul ca in timpul campaniei pentru referendum este intocmit un dosar care vizeaza confirmarea tezei politice lansate de Basescu si Macovei potrivit careia USL vrea sa ia justitia de sub controlul direct al celor doi?

4. Traficul de influenta facut de Monica Macovei si alti lideri PDL in timpul sedintelor de partid pentru diversi magistrati – cu nume si prenume pomeniti la intalnirile din Modrogan – este la fel de grav si de incriminat?

5. E normal intr-o tara democratica sa discuti despre inlocuirea din functie a unor demnitari carora le expira mandatul?

6. E stat de drept acela in care procurorii DNA ancheteaza si aresteaza eventual pe cei care discuta despre inlocuirea sefului lor?

 

259 COMMENTS

 1. nimic nu este normal, corect, moral, legal din tot ce face “gasca”.De aceea trebuie atentie maxima, actiuni si raspunsuri ferme si cat de repede REZULTATELE AUDITURILOR LA MINISTERE. Trebuie dezvaluit presei rezultatul auditurilor, sa afle tot cetateanul ce si cat au furat astia.

 2. Doar cei legati la ochi si legati de interese comune cu gasca lor nu pot vedea aceste facaturi. A cui este justitia? Sau sa ne intrebam mai bine CE ESTE JUSTITIA.

 3. Domnule tudor am inteles aseara ca justitia n-ar fi vrut sa-l condamne pe Nastase dar presa a facut atatea presiuni ca s-a scapat pe ea si a iesit cum stim. Daca tot aveti atata influenta ce-ar fi sa nu mai angajam avocati ci jurnalisti sa ne apere in instanta?
  Cat despre subiectul de fata… suntem in razboi asa ca, totul este permis. Iar “normal” este tot ce face pdl.

   • Pai, n-au zis aia de la justitie ca declaratiile din presa sunt de natura a face presiuni asupra justitiei sau a influenta justitia-cum s-or fi exprimand? Eu am inteles ca au fost influentati de presa sa ia decizia cu pricina.

   • Ceea ce preşedintele n-a înţeles niciodată este faptul că PUTEREA trebuie să fie fundamentată pe AUTORITATE, ci nu pe FORŢĂ, iar forţa trebuie folosită numai în cazuri de excepţie, limitativ şi expres prevăzute de lege, atunci când apar situaţii de nerecunoaştere a autorităţii.
    Individul (cetățeanul Băsescu Traian) exercită mandatul împotriva prerogativelor funcției președințiale, generând un conflict nepermis: “interes particular” versus “interes general” (național, cum îi place domniei sale să-l denumească).
    Prin funcțiile publice, prin care și-a perindat “competența” acest personaj perfid s-a ales praful, pentru că nimeni n-a privit atent la ce a lăsat în urma sa, iar adepții săi n-au fost și nu sunt capabili decât de “încântare” că “idolul” le seamănă. Psihologic, individul Băsescu este o personalitate “eșuată”, fiind înconjurat şi menţinut în funcţie de nulități în materie de competență.
    Președintele a uitat, în ipoteza că a știut vreodată, că statul este o altfel de “construcție”, cu mult mai complexă decât “echipajul” sau “gașca”, în spiritul cărora s-a format ca personalitate umană și că trăsăturile personalității individului trebuie adaptate cerințelor funcției.
    Dacă, în cadrul “echipajului”, legea (regulamentul militar) i-a permis să se comporte, evident în anumite limite, “dictatorial” sau dacă, în cadrul “găștii”, a avut de partea sa permisiunea și tembelismul acoliților, în cadrul statului de drept, unde lucrurile sunt fundamental diferite, obligaţiile sale sunt reglementate, atât prin Constituţie, cât şi prin legile de organizare şi funcţioanare a fiecărei autorităţi (statutul funcţiilor publice).
    Modul de organizare a statului nu-i permite, potrivit principiului separației puterilor și statutului funcției (fișa postului), să aibă vreun comportament discreționar nici în raport cu celelalte puteri ale statului, nici cu oricare alte categorii sociale. Preşedintele, în niciun caz, nu poate şi nu trebuie să acţioneze opunând STATUL (ansamblul social), INDIVIZILOR care îl formează (cetăţeni), întrucât el trebuie să medize şi să supravegheze ARMONIZAREA intereselor, interesul generalul (naţional) fiind, constituţional, suma armonizată a intereselor particulare. Din proprie voință și/sau prost consiliat, președintele alunecă liber pe panta contraperformanței, luând în siajul său întreaga societate.
    http://comunitate.ziare.com/blogs/15099/13930/despre-acte-i-ac-iuni

    • Excelenta sintetizare a tot ceea ce il caracterizeaza si il face inapt pe Traian Basescu pentru orice functie publica,dupa cum a dovedit-o cu prisosinta.Praful si pulberea s-a ales de tot ce a “condus” el vreodata.Astept cu nerabdare sa vad ca alegatorii romani voteaza pentru demiterea lui.Veniti,romani la vot si votati:
     DA pentru demiterea lui Traian Basescu!

  • mai mario ce nu intelegi frate?!! NASTASE E NEVINOVAT… a fost o executie publica drept exemplu… au umblat 8 ani si jumatate ( s-a si prescris fapta ) pana au gasit niste c… care sa-l condamne …

 4. Sunt intrebari pur retorice…NOI ne-am dat seama de toata ticalosia pedeleului,ramine de vazut daca si cei care i-au votat realizeaza,finalmente !,cit rau a facut gasca porto-verde-albimaculata !

 5. Normal si corect ar fi ca toate institutiile statului sa fie independente si sa functioneze independent.Dar pana cand nu ne vom ELIBERA definitiv de aceasta ciuma cameleon care ne controleaza si ne sufoca vietile nimic in tara asta nu va functiona normal.TREBUIE sa scapam cat mai repede de aceste VIPERE sau naparci care fac rau poporului roman.Pur si simplu sunt stupefiata ca mai sunt adepti care sustin aceasta dictatura sufocanta si nu realizeaza cat rau a facut acestei tari si chiar daca nu mai sunt la putere basistii si nomenclatura lui Basescu continua sa faca rau.Sper din toata inima sa cada cat mai curand si sa scapam de ei cat mai repede.

 6. Domnule Tudor, asa zisa functionare a justitiei din regimul Basescu a constat de fapt in crearea acestui mutant numit DNA, o combinatie sinistra dintre Procuratura comunista si Directia de Cercetari Penale a Departamentului Securitatii Statului. Institutia in cauza a reusit sa terorizeze judecatorii, care nu indraznesc sa refuze sa semneze mandate de interceptare sau perchezitie si acum incepe sa terorizeze avocatii.

  Regret ca judecatorii si avocatii nu indraznesc sa spuna prin ce trec atunci cand “calca pe coada” DNA-ul. Daca un coleg de al dumneavoastra de la Jurnalul nu s-ar fi gasit interceptat intr-unul din dosarele instrumentate de DNA nu am fi aflat nimic.

  Din pacate pana se va ajunge la CEDO cu dosarele instrumentate de DNA si unde justitia a pronuntat condamnari va mai dura…

 7. VANTUL SCHIMBARII SE NUMESTE USL !

  Romania are Dreptul la Schimbare !
  Mafia Basista de sorginte Comunisto-Securista trebuie sa dispara din Romania !
  Romania a suferit destul si are Dreptul sa devina un Stat de Drept cu adevarat Democrat, Civilizat si European, Eliberat de sub controlul vechilor structuri ale Nomenclaturii Comuniste si Securiste reprezentate de T.Basescu si Camarila sa !
  Vechile Structuri reactivate de Basescu, azi mai rau decat in trecut, s-au intors impotriva propriului Popor si al Statului Roman si ne pun in pericol Existenta si Suveranitatea !
  Regimul instaurat de T.Basescu nu mai serveste Interesele Romaniei, el s-a pus in slujba intereselor Grupurilor care i-au sprijinit si adus la putere si se comporta ca niste Iude si Tradatori ai Natiunii noastre. Aceste Structuri trebuiesc inlaturate de la conducerea Romaniei daca dorim ca noi sa mai existam ca Stat si Natiune !
  Vantul Schimbarii a inceput si este condus acum de USL prin Liderii ei !
  Pe 29 Iulie Poporul Roman va avea de dat un Test si un Raspuns la o intrebare Capitala pentru noi toti !

  Mai dorim noi sau mai meritam noi sa fim si sa ramanem un Stat Suveran si o Natiune sau vom alege si accepta Sclavia, renuntarea la Libertate, Demnitate, la propria noastra Identitate si vom accepta Stapanirea celor pe care T.Basescu si Camarila sa ii reprezinta si ai caror Arendasi si Ciocoi au devenit ?!

  Aceasta intrebare se pune in 29 iulie.
  Vom fi sau nu vom mai fi o Tzara si un Popor al Romaniei !
  http://www.youtube.com/watch?v=sgMDTRPqXbk

 8. O sa asistam pana pe 29 iulie la un show marca DNA de toata frumusetea. Psihopatul va incerca cu ultimele forte sa arunce cu noroi in USL cu ajutorul DNA ca sa prosteasca electoratul. Asta e , daca se vor lasa prostiti din nou sa ramana ei cu psihopatul , iar noua nu ne ramane decat sa ne luam catrafusele si sa plecam in lume.
  Cum spunea Marele Brancusi ” V-AM LASAT PROSTI SI SARACI , SI V-AM GASIT SI MAI PROSTI SI MAI SARACI. “

 9. “IA DE LA BASESCU!”
  Acesta este numele pieselor de teatru ce vor fi puse in scena pe tot parcursul campaniei pentru referendum. Daca Basescu nu va fi demis, viata noastra tot asa va fi, prinsa zilnic in menghina cu comanda aflata la Cotroceni. Pana nu se va asterne linistea peste Tara, economic vom fi distrusi. Chiar ajungi sa crezi ca e diabolica invaluirea pe care a aruncat-o Basescu peste Tara si, iertat sa fiu, in ritmul acesta, nu vom mai rezista mult, ca si Tara. Prost o fi ala caruia ii va tremura stampila in mana, pe 29 Iulie. Prost si iarasi prost , care nu da cu furie cu stampila, pe casuta DA!! Ma doare in cot de parerile “postacilor” platiti gras sa albeasca tastele pentru Basescu. Dincolo de orice “fineturi” de analiza si gandire, demiterea trebuie realizata. Ca si USL-ul va face greseli; ca USL-ul nu va inlocui apa de la robinet cu lapte, fie el si de import, asta nu ma mai intereseaza. Vreau altceva! O viata asezata, smerita financiar, dar macar LINISTITA!! Basescu nu e bou! (dupa expresia “Doar boul e consecvent!”) Ziaristii care mai ieri erau luati in discutie ca fiind un posibil risc la adresa securitatii Statului, ziaristii catalogati gaozari, tigani, imputiti, etc, etc, au devenit grija de capatai a suspendatului Basescu, ingrijorat subit de posibila deshidratare a ziaristilor aflati pe urmele sale, la sediul campaniei. Apa minerala si fructe…. asta e plata lui Basescu (ieftina si meschina), pentru imaginea sa de om grijuliu. Au uitat ziaristii care au mancat merele lui Basescu, de povestea Alba ca Zapada (si doar Lazaroiu le-a atras atentia!). Au uitat ca merele pot fi…de un gust indoielnic, pentru ca vin de la Basescu.
  “IA DE LA BASESCU!”

 10. 1,2,3,4,5,6 sintem ca si populatie prizonieri ai unor structuri, drept care nu se poate discuta in termeni de “normalitate”. Jocul nu este arbitrat intern, este arbitrat de stapinul guberniei pe care noi ne incapatinam sa o numim “tara” iar pe stapini, “parteneri”:(

  Am 2 intrebari pentru dumneavoastra:
  1.ce sanse avem ca jocul acesta, cu aparenta politicianista, sa degenereze in razboi civil?
  2.credeti ca jupinii multipli ai guberniei noastre doresc federalizare teritoriului pentru o mai buna si lesnicioasa administrare directa sub mandat NATO ?

 11. D-le Radu, eu cred ca de fapt tinta este Victor Ponta avand in vedere ca atunci cand Ponta era procuror la Parchetul de pe langa Jud.Sect. 1, George Balan era prim procuror la Parchetul de pe langa Jud.Sect. 1si deci ar fi normal sa se traga unul pe altul…ar zice mizeriile astea de PDL-isti….

  E o parere. …!!!

 12. 1. Nu locul este important ci persoanele care discută asta, calitatea lor vis-a-vis de chestiune, și faptul că impun nume prin presiuni de orice natură.

  2. Nu, nu este normal – este penal.

  3. Este aberant. Procurorii care fac așa ceva ar trebui să fie treziți la realitate.

  4. Dacă există probe, e foarte grav.

  5. Cred că e NECESAR să fie discutate înlocuiri ale celor ce le expiră mandatul sau eventuale prelungiri de mandat dacă acestea sunt legale. Altfel cum mergem mai departe după expirare?
  Ori n-am înțeles eu bine întrebarea?

  6. Dacă acesta este singurul motiv, NU e legal, e iarăși penal.

  Domnule Tudor, Justiția are și ea o matematică proprie în care, de multe ori, unu și cu unu nu fac doi…

 13. Totul se leaga foarte bine.Procurorii sunt victime colaterale intr-un razboi foarte dur dus intre o grupare din servicii interne si externe a carui reprezentant e traian basescu si care transcede viata economica politica lume interlopa absolut tot, organizata clar ca o grupare de tip mafiot a secolului 22 si care face felul in care serviciile conduc in Federatia ´Rusa sa para ingenua si restul naivilor din servicii care cred in patriotism in democratie si in general mai sunt de partea noastra a tuturor care mai avem speranta ca vointa noastra conteaza.E supozitia mea nu certitudinea mea.Pe domnul Victor Ponta il asteapta zile grele. Dansul a fost indentificat ca tinta primara cu mult timp in urma si toate tunurile vor fi pe el pana la capat.Planurile lor sunt pe termen lung puse bine la punct si nu cred ca se vor opri nici dupa alegeri.Basesecu cu toata subiectivitatea mea nu cred ca are IQ-ul necesar pentru a urzi asa ceva singur sau impreuna cu cativa consilieri.Problema care se pune din punctul meu de vedere e cum se poate lupta pentru destucturarea unei grupari mafiote de tip stat daca tu nu ai la dispozitie decit legea si cateva institutii ale statului puternic infiltratate si mai mult trebuie sa te lupti pentru credibilitate si cu complicii sau sustinatorii lor externi “neinteresati”.USL din punctul meu de vedere greseste ca nu aplica masuri exceptionale la situatii exceptionale.Nu stiu cum. Poate dand o lege prin care evaziunea fiscala sa fie asimilata crimei organizate si apoi aplicand modelul italian sa fie reorganizate ANI DNA DGIPI sau alte structuri, scoase de sub influenta politica si incorporate intr-o stuctura noua. Oricum ma astept la mai mult de la USL preconizand ca ne asteapta zile spectaculoase si pline de surprize.

  • P.S. Nu se gaseste nimeni sa-i dea ceva de rontait Buldogului ca sa nu mai latre aiurea? Caci n-ar fi frumos sa-i puna cineva botnita ,nu?

   • Regret ca trebuie sa va contrazic , insa un porc nu poate fi confundat cu un bulldog…La fel cum o javra ordinara nu poate fi confundata nici macar cu un presedinte de scara de bloc , daramite cu un presedinte de tara.

 14. Aseara cand l am vazut pe Dl PRESEDINTE INTERIMAR , m am bucurat si eram plin de speranta … azi cand vad ce se intampla , mi e frica din nou … oare vom mai reusi vreodata sa fim o tara normala … a carei justitie sa aiba mai putine semne de intrebare …?

  • Nu trebuie să ne doboare “frica”. Trebuie să fim conștienți că, măcar pe 29, cu doar o mână (cea care votează) îl putem “plesni” definitiv (și să stea apoi funeriu liniștit să analizeze milioanele de pixeli-voturi). Doar să fim conștienți că “unde-i unul, nu-i putere”, avem nevoie de 9 milioane! Dacă fiecare putem convinge măcar încă o persoană să nu lipsească de la vot, indiferent unde s-ar afla, vom învinge !

 15. Exact cum spune Ciutacu, mi-e scarba, insa m-a intarit si mai mult sa merg la vot si sa-l dau jos pe chior. Deja Basescu nu mai lupta pt functia de presedinte, ci asa cum am vazut pe A3 totul e ca sa-i ramana casele.

 16. D-l Tudor, nu mai este nevoie de explicatii in fata porcariilor si intoxicatlor basiste. Este ceea ce vor, sa pună USL ul in defensiva. Cei care trebuie sa dea explicatii sunt basescu si haita de pdlisti. USL si presa liberă trebuie sa evite capcanele acestea de intoxicare. De exemplu ar trebui sa afisati un simplu AMR 18 zile….tic, tac, tic, tac….

 17. Este inadmisibil ce se incearca in aceasta batalie politica .Poporul trebuie sa inteleaga ca din acest razboi cel care va plati este el ,cel care isi plateste corect taxele si asteapta aceiasi onestitate.E un joc murdar in care basescu exceleaza .USL trebuie sa fie mult mai dur si sa respinga vehement aceste insinuari care pot face mult rau in interior dar si exterior.Afisarea unei aitudini asa zis europene nu tine in razboiul cu basescu care cu golanii lui nu tin cont de nimic.

 18. Antena3 a venit aseara cu dovezi palpabile ale implicarii clanului Udrea-Cocos-Videanu in mafia imobiliara din Bucuresti si astazi apare scandalul respectiv. Totul este o gogoasa Traian Basescu. Am spus de atatea ori ca USL doarme in ghete. In loc ca USL sa iasa cu dovezile penale ca doar sunt destule cazuri in care sunt implicati liderii pedele si Traian Basescu, iata ca TB, Kovesi si Morar ataca din toate pozitiile si directiile tocmai pentru a distruge mediatic USL. Daca USL facea plangere penala pentru toate cazurile dovedite cu acte de ziaristii de la Antena3 si tot era ceva. Dar asa ea doarme, doarme, doarme. Auditul lui TB din toata perioada cand a detinut functii in minister si la Primaria Capitalei trebuia de mult facut. La fel si cele ale lui Videanu, Blaga, Macovei, Udrea, Berceanu, Barbu, Boagiu trebuia sa fie si ele intocmite iar pe baza dovezilor crimelor economice infractorii respectivi dati in judecata. USL a preluat guvernul si Parlamentul de o luna si Ministerul Justitiei nu au facut un control de rutina la DNA si la biroul lui Kovesi pentru a vedea cate dosare penale in care sunt implicati excrocii portocalii au fost puse la pastrare in sertare. Deci d-ul Radu Tudor, USL doarme, doarme, doarme, doarme si-l lasa pe TB sa-si faca de cap cu brio chiar si suspendat.

 19. dl radu tudor puteti ,,implementa” putina minte basistilor? observ ca sunt inca multi sustinatori ai lui Basescu, daca nici la referendum nu scapam de acest MARE MINCINOS deja numai este vina guvernului, vina lui Antonescu, etc. este vina noastra a romanilor, daca nici acum nu ne-am convins pe pers Traian Basescu, consider ASA CONDUCATOR – ASA POPOR.

 20. Sa nu uitam cum , cu privirea impaienjenita de aburii alcoolului , securistul Basescu Traian sriga din toti bojocii ca indepententa justitiei este in pericol…sa n-o uitam pe procuroarea comunista Macovei Monica , care (cacofonia este voita) , cu ochii sai mari , blanzi si umezi , umbla cu para pe la porti europene . Aceasta demna urmasa a celui mai sordid stalinism este ingrijorata de confiscarea statului de drept in Romania ?! Sa nu-i uitam pe pupincuristii basescului , ingrijorati de lovitura de stat din Romania . Toata aceasta adunatura de hoti , mincinosi si mafioti simte ca sfarsitul este aproape . Tremura de frica puscariei . Sunt ultimele ilegalitati pe care le mai pot comite . Sper ca , timp de multi ani ,sa poate medita asupra actiunilor lor mafiote in locuri racoroase si umbrite.

 21. UE nu comenteaza ca DNA intercepteaza convorbirile unui prim-ministru in functie? Inspectia CSM nu se autosesizeaza ca apar din dosarul de cercetare penala NUMAI anumite convorbiri, date in media de procurorii DNA( si Codruta cateodata) cu vadita discreditare si atac politic ? Si tocmai in campania electorala?
  Cat de transparente politic( fiind propunerile unui ministru PDL- politic) au fost propunerile pentru numirea procurorilor Morar si Kovesi?
  Cate aprobari legale de interceptari au fost date in al doilea mandat al d-nului Basescu? Cate au fost aduse la cunostinta Institutiei prezidentiale? Daca exista declaratii/cominicate oficiale ale CSM, ale Parchetului general, ca sunt presiuni politice asupra lor?
  Cat de legal este ca pe niste “suspiciuni”, un procuror general, declara public ca cei doi, trebuie revocati din functie? Este aceasta o lupta interna in Parchetul general? Cred ca cei doi,ar trebui sa dea declaratii publice.Altfel se vor alimenta multe presupuneri, iar Ponta nu ar trebui imediat sa cada in plasa, intr-o sedinta de guvern.
  Ca Base a zis ca USL sa lase justitia in pace, este un semn clar( Base nu se poate abtine) ca Base are un plan bine stabilit Daca asi avea o imaginatie de regizor, cred ca Base si echipa e capabila de orice. Interceptari, inscenari, filmari, solicitari la DNA de arestare a judecatorilor BEC, BEM, etc.( a mai facut-o odata fara sa fie presedinte), invalidare referendum, discreditarea Romaniei in exterior sau chiar isi va inscena ceva care-l va scoate victima.
  Lui MRU i s-a subtiat vocea. Unde-i vocea aia grava, de la emisiunea lui Gadea?

  • Vin informatii pe surse de la Parchet ca, de cateva zile, Blejnar este urmarit penal si azi fac perchezitii? Pai, ce mai spera sa gaseasca?

   • @ Ioana S. Bucuresti
    Lui MRU i s-a subtiat vocea de frica! 😀
    Lui Blejnar i s-a dat un semnal, un mesaj: “ai grija, pune totul deoparte, cand venimn la perchezitie sa nu mai gasim nimic!”

 22. Famiglia Kovesi e puritana, ha, ha, ha!!!
  “Cum te poti angajat director la Transgaz Medias cu +25% la salariu. Sergiu Lascu a fost avansat director general adjunct al Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicare de catre pedelistul Florin Muntean, seful Transgaz.
  Sergiu Lascu, fratele procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a fost avansat la sefia unei directii din Transgaz Medias de catre Florin Muntean, seful PDL Medias si actualul director al transportatorului national de gaze naturale. Florin Muntean este vechi prieten cu Ioan Lascu, tatal procurorului general al Romaniei, recent pensionat dupa o lunga cariera de procuror-sef al Parchetului din Medias, de 30 de ani.

  Taierile de salarii de la bugetari si de la angajatii companiilor de stat sunt compensate si de Sergiu Lascu, fra­te­le procurorului general al Ro­ma­niei, Laura Kodruta Kovesi. Acesta a fost avansat din functia de sef serviciu in cea de director general adjunct al Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicare din Transgaz, condusa de Dorin Vasile Deac, un var al lui Florin Muntean, actualul director general al transportatorului national de gaze naturale.

  De cealalta parte, conducerea Transgaz ne anunta ca fratele procurorului general a fost avan­sat director adjunct, de vreo doua sapta­mani, de catre Florin Muntean, seful Transgaz si al filialei PDL din Medias. “Domnul Sergiu Lascu a fost numit in functia de director adjunct al Directiei Tehnologia Informatiilor si Comunicare la data de 07 iulie 2010. Potrivit actului constitutiv al SNTGN Transgaz SA in cadrul societatii, numirea, suspendarea sau revocarea directorilor executivi sunt atributiile directorului general. Domnul Sergiu Lascu este absolvent al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronica si Tele­co­municatii, specializarea electronica aplicata – promotia 1995.

  Domnul Lascu Sergiu este absolvent al Uni­versitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, specializarea elec­tronica aplicata – promotia 1995 – si absolvent al studiilor postuniversitare de specializare in do­meniul Managementului Proiectelor din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti in 2001.

  Sursa: Financiarul”

 23. ”Bine, mor eu, a spus președintele, dar o să-i trag pe cât mai mulți după mine. Cel puțin Ponta și Antonescu nu vor scăpa, dar vor fi și alții”. Sta in PUTEREA NOASTRA sa traim intr-o tara normala dupa 29 iulie!

  • Corect : tine de fiecare in parte sa traisca intr-o tara normala (fiecare unde poate: Germania, Franta, Spania, Anglia, etc).

   Asta dupa ce poporul scapa de basescu, si se trezeste la inceputul anului viitor cu 80% din parlament controlat de usl, cu impozite diferentiate (luam de la “nesimtitii” cu salarii de peste 3000 lei ca sa avem cu plati pensii), cu 1 euro=5 lei, si cu cine stie ce alte nenorociri.

   • “Cine stie ce alte nenorociri”?! Deocamdata le stim pe astea care sunt:stie toata lumea in ce noroi ne tavalim,in ce hal au adus pedeleii tara.Vai de noi!Invatamant,sanatate,economie,infrastructura,tot ce se vede cu ochiul liber si se simte pretutindeni,inclusiv in viata de familie care se degradeaza din cauzele sus-mentionate -e mult prea mult pentru a ne lamenta pentru “cine stie ce”.Hai sa ne uitam la ceea ce se stie!Si e clar cauzat de cei care au dus tara in haos!Basescu si ai lui!
    JOS BASESCU!

 24. Chair daca scapam de capo de tutti capi, mai este problema alora mai mici care au fost “plantati” peste tot. Toate ministerele si agentiile gem de pedelaci, adevarat, acu’ stau cu capul la cutie.

 25. Daca sunt atat de siguri ca lumea il vrea pe ANTONESCU, de ce schimba toate legile astea in tara si incearca sa fie tot in favoarea lor? Eu cred ca peste 70% din populatie nu il vrea pe ANTONESCU, cum nu il vrea nici pe BASESCU!

  • MARIUS, nu ai inteles NIMIC.
   Este vorba despre DEMITEREA lui Basescu. Antonescu, doar ii tine locul lui Basescu(asa cum de ex. dna doctor Popescu, ii tine locul dnei doctor Ionescu, cand aceasta este in concediu).
   Dupa DEMITERE, se vor organiza ALEGERI pentru functia de PRESEDINTE, unde vor fi, probabil, mai multi candidati. Vei alege pe cine vrei tu, chiar pe Dan Diaconescu, daca asa doresti. Ai inteles? Pe 29 iulie nu este vorba despre Antonescu, ci despre BASESCU si doar despre el.

  • Ar trebui sa nu pui pe Antonescu langa basescu .basescu este diavolul in persoana. Spune ce fapte de coruptie a facut Antonescu de nu merita sa fie presedinte?Si aduti aminte si de cele ale lu basescu.

  • si eu sunt ferm convins de asta! si de asemenea cred ca nu s-a nascut inca OMUL potrivit pentru functia de presedinte! pacat ca totul se duce de rapa si nimeni nu poate face nimic

 26. Băsescu: Emile, ai lansat torpilele dezinformării pentru referendum?
  Emil: Yes boss! Astăzi am tras şi cu tunurile europene şi am lansat fumigene în justiţie!

 27. MRU vrea razboi civil,uite cine nu da drumu la putere si destabilizeaza tzara!
  Din partea lui nu ma asteptam,A UITAT CA AJUNS PRIM-MINISTRU TOCMAI PT CA SE STRIGA IN STRADA INSISTENT SI VEHEMENT-JOS BASESCU!JOS BOC!JOS UDREA!JOS ANASTASE! etc.

  Un om asa destept,crede ca acum o sa strige lumea SUS?
  Cum o crede ca face cariera cu niste compromisi si erodati?
  Pacat ca s-a bagat in troaca asta,se vede ca nu ii prieste,auzi,anarhie,constitutie calcata..tot ce fac ei si nu dau drumu la putere si destabilizeaza tot,sacrifica tot,l-au balacarit pe Ponta,Antonescu,pe noi toti si ei cred ca asa castiga credibilitate?
  Vremea cu noi votam nu gandim poate a trecut,sau nu votam ca nu ne pasa.
  Draga MRU,dv.nu va sunt admise asemenea greseli pentru ca de la dv.aveam asteptari si pretentii superioare,nu ca de la altii.

 28. Notiunea de institutie exclude posibilitatea de a putea fi utilizata pentru o alta cauza decat pentru care a fost creata!!!Astfel “justitia” nu poate fi utulizata in scop politic!!Numai noi putem accepta ca arbitrul sa suteze la poarta si sa valideze golul!!!!Categoric aveti dreptate daca inventam un maldar de balega aburinda,viermanoasa si infecta o denumim”justitie” si ne minunam ca este utilizata pentru momeala la pescuit!!!De 60 de ani vedem ca “justitia” nu are rezultate si adevarul este viciat iar dreptatea umbla cu capul spart!!!De 60 de ani tocmelile dintre banditi sunt vandute ca legi unor rame fara principii sub forma de bariere sa nu scape din capcane!!!In 2012 daca mai vorbim de “SECURITATE” si obiceiuri securiste suntem pierduti!!!Bineinteles vorbiti de Transnistria nu-i asa????Stupid,penibil si absurd!!!

 29. Dl.Radu Tudor,
  Nu am nimic cu reporterii,dar ceea ce au facut ieri mi se pare jenant daca nu revoltator!
  Acum ca pres. suspendat are nevoie de ei a luat fata de baiat de comitete sile-a impartit apa si fructe,nu i-a mai facut gaozari si tiganci imputite?
  Si ei s-au pretat la jocul lui?
  De ce oare nu a avut nici unul dintre ei curajul sa il intrebe de ce nu ii mai jigneste ci ii trateaza cu apa si fructe?
  Si in plus,ar mai trebui ca unul dintre ei,macar cel de la dvs de la post sa il intrebe daca va avea tupeul sa se intoarca, in caz ca nu va fi validat referendumul, daca se va mai crede presedintele tarii cu 8 milioane de voturi pentru demitere? Va avea sorici sau obraz?
  Caci vad ca nu se sfiesc reporterii sa ii puna intrebri “incuietoare” lui Antonescu,dar de basescu inca le e frica, basescu nu e altceva decat o otreapa ordinara si betiva!!!!
  Cu ce tupeu se va mai intoarce si va mai avea obraz sa se creada presedintele romanilor daca va avea 8 milioane de voturi pt demitere si 3 amarate de voturi impotriva????
  Va multumesc!

 30. Stiti cum se numeste toate aceste operatiuni ale DNA si ale procurorului general?

  Operatiunea “alba ca zapada” pentru ca NIMENI nu este curat daca ne uitam cu lupa. Daca maine DNA ar avea jurisdictie in SUA i-ar gasi si lui Obama multe bube in cap: trafic de influenta, “pile”, etc.

  Traiti intr-o tara de “nebuni” care cauta persoane imaculate. Am norocul sa privesc toate aceste lucruri din afara tarii.

 31. Logica europeana: justitia trebuie sa fie independenta! N-are importanta ca e stalinista, ca e nedreapta, ca e anti-democratica! Daca e independenta, atunci e perfecta! Comisarii popoului!

 32. Va rog frumos sa dati continuu pe post ceea ce a facut rau si a afirmat rau acest individ basescu,incepand cu taierile de pensii si salalrii si terminand cu “tara de mamicute si bebelusi” caci stiti ce? sunt unii carora a inceput sa le “fie mila” de el: mila de dracu? Ma scuzati pt limbaj,dar e tot ceea ce merita!Nicidecum nu ar trebui sa ni-l dati de la sediul de campanie pe post de mertir.
  MArtir e poporul jignit,umilit si ingenunchiat de el.

 33. Se pare ca acest regim politienesc instaurat de basescu nu poate fi inlaturat decat prin forta fizica exercitata de catre populatie.Altfel nu cred ca acesti derbedei,in frunte cu primul derbedeu al tarii,vor lasa in mod democratic puterea din mana.Cunoscand-ul pe basescu dupa atatia ani de cand este la butoane,sunt convins ca vor fi varsari de sange si oameni bagati la puscarie.

 34. ati omis si intrebarea nr. 8> este normal ca in romania dna rodica stanoiu sa fi fost ministru al justitiei?

 35. Dl Tudor,va rog sa ii spuneti dl. Antonescu sa ii recheme pe ambasadorii Italiei,Spaniei ,Americii si pe cel de la Bruxelles si sa ii inlocuiasca pe toti . Nu vreau sa avem iar surprize cu diaspora la vot.Cu dracu’ n-ai de ce sa fii domn! Are timp destul din toamna sa fie domn. Iar USL sa organizeze mitinguri impotriva lui Basescu!

  • @ Melania
   Nu e rea de loc ideea, cred ca presedintele interimar poate revoca si numi ambasadori in timpul interimatului.
   Ar trebui sa o faca de urgenta, USL-ul nu mai trebuie sa umble cu manusi!

 36. Este pacat ca mafia portocale face agenda presei,
  Despre dna, csm , ani etc se vede foarte clar la comanda cui lucreaza.

  Unii sunt saltati direct, altora li se arunca buzduganul (ca in povestea cu zmeul si ileana cosanzeana) ca sa aiba timp sa distruga probe si sa-si stearga urmele.

  Daca Romanii nu iau atitudine fata de aceste mizerii inseamna ca meritam tot ce ni se intampla

  asta este parerea mea si poate gresesc

  ps.o poza cu base cu sloganul mafiei ar fi super

 37. Spania creste tva-ul cu 3 puncte de la 18% la 21 %.Saracu Boc cate injuraturi si-a luat si acum e modelul altora!Oare Basescu va fi suspendat si in Spania ca a marit tva-ul?

  • saracu’ boc a inchis si spitale ,a taiat si de la mame si cei aflati la pat in suferinta si cu dizabilitati au ramas fara niciun ajutor,a taiat de oriunde si a mai taiat ,cot la cot cu udrea,panglicutze,inaugurand telegondole de zeci de mil.de euro.
   in spania sau in orice tara normala erau arestati in secunda doi toate lipitorile conectate la bugetul statului.Taia de la gura amaratilor in timp ce udrea ,scotea manutza ei fina pe geamul de la masina sa imparta ciocolata si pantofi cu toc la prapaditii aia care erau cu noroiul pana la gat in urma inundatiilor devastatoare si basescu ii trata cu sictir.

  • Stimate “cohones” ca sa intelegi si tu, base nu avea niciun drept, in calitate de presedinte, sa mareasca sau sa micsoreze nimic. Asa scrie la Constitutie.

 38. Pe apa gârlei ne-a venit, pe apa Sâmbetei s-a dus. După el, potopul. Cică toţi care votează împotriva lui trebuie să plece. Aşa spune MRU: “Ne vom uita în ochii lor şi le vom spune: Luaţi-vă totul şi plecaţi din această ţară!”
  În anii ’90, poporul iubitor de Iliescu nu-i voia în ţară decât pe cei care mâncaseră salam cu soia. Două decenii mai târziu, elitele devotate lui Băsescu nu-i mai vor în ţară decât pe cei umflaţi cu pişcoturi de ambasadă străină. Pe cei care se pot lăuda, precum Mihail Neamţu, că au beneficiat de: “un post căldicel, cu şofer, casă de la RAAPPS. Mai aveam un post de director ştiinţific la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului prin care puteam călători oricând la orice hotel de patru stele din Europa.” Pe cei umflaţi cu burse de la Mark Rich. Sau de la Fundaţia Konrad Adenauer. Sau de la ICR. Sau de la NEC-Volkswagen.

  Cominterniştii ne numeau “bandiţi”. Ceauşescu ne numea “huligani”. Iliescu ne numea “golani”. Patapievici ne-a numit “23 de milioane de omuleţi patibulari”. Urban ne-a numit “viermi”. Tismăneanu ne-a numit “pegră”. Baconsky ne-a numit “mahalaua violentă şi ineptă” sau “România care cerşeşte”. Ştefan Vlaston, de la partidul băsist Noua Republică, ne-a numit “România pomanagiilor”. Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu ne-a numit “surplus de populaţie”. Avramescu scria în decembrie 2006 că România are un “surplus de populaţie”, o moştenire comunistă de care abia începea “să se desprindă”.
  E bine, cum ar zice Toma Caragiu, să existe şi popor, dar doar în cadru organizat şi cu preaviz. Restul, uşcheala. La cules căpşuni. La şters la fund pensionarii vestici. La studii. La cimitir. Preşedintele Băsescu le-a mulţumit tuturor celor plecaţi, medicilor, profesorilor, specialiştilor şi nespecialiştilor care au părăsit România. Pentru că, spunea el în 2010, e mai bine aşa decât să ceară ajutor de şomaj de la statul român, şi aşa împovărat de datorii. Emigrarea e o dovadă de patriotism.
  Când am deplâns destrămarea familiilor din cauza emigrării părinţilor, băsiştii mi-au vorbit sardonic de “darul libertăţii”. Cât timp plecau oamenii la muncă şi rămâneau vechilii la putere, se chema că e stabilitate. Sigur, nu migrau decât câteva milioane de oameni necăjiţi, nu se sinucideau de dorul mamei plecate în Italia decât o mână de copii trişti. Dacă însă e ventilat din biroul lui de la ICR Mircea Mihăeş, se cheamă că e instabilitate. Şi chiar nazism/fascism/comunism. Atac la statul de drept!

  În aceste condiţii, e lesne de înţeles cum voi vota pe 29 iulie. Nu voi vota pentru “apărarea statului de drept”, ci pentru a apăra dreptul poporului român la demnitate. Adică voi vota pentru restaurarea statului de drept. Pentru că statul de drept a fost pus pe butuci chiar de administraţia Băsescu. [1] Şi a fost pus pe butuci pentru că Băsescu şi oamenii lui nu respectă defel poporul român şi ca atare nu îi recunosc dreptul la o viaţă liberă şi deci la adevăr şi dreptate. Istoria veche şi cea contemporană ne arată că nu poate exista stat de drept acolo unde cei aflaţi la putere nu respectă naţiunea pe care o reprezintă şi ale cărei legi trebuie să le apere.
  Ameninţările rostite de MRU ne demonstrează un singur lucru: dacă ei stau, noi va trebui să continuăm să plecăm. Ei sunt hotărâţi să stea. Votaţi să se ducă!

  Articol scris de Mircea Platon

 39. Dl Tudor,sunteti singura televiziune afiliata la CNN, oare de ce nu faceti un colaj in engleza cu toate minciunile celor care ne spurca in Europa, precum si cu toate afirmatiile lui basescu din care sa reiasa rautatea si marsaviile si jignirile lui la adresa ziaristilor? si toate astea in opozitie cu impartitul de fructe si apa de ieri? Sa vada toata lumea adevarata lui fata si sa nu ne mai creada pe noi talibani Si mai aratati si mitinguruile din iarna,va rugam frumos!

 40. Buna ziua,

  Domnule Radu Tudor cand se termina toate astea ?
  Simnt ca nu mai am aer cu toata acesta teroare ………..
  Cand se termina ? …..

  • Cand vom iesi sa spunem DA la referendumul de demitere cel putin 9500000 de romani! Suntem sau nu in stare sa ne hotaram democratic o soarta decenta?

 41. Toate sunt legale si morale cand sunt facute de oameni normali. -catei lui basescu si latra si musca , sa le fie aruncate zoaile inapoi sa vada in ce s-au spalat. Toata gandirea negativa si murdara s-a adunat in acest partid care a folosit si foloseste cele mai josnice si marsave metode de denigrare a adversarilor politici si de manipulare a poporului.O haita intreaga alearga in Europa si in tara cu spumele la gura si inspaimantati de hotiile facute,,,,,cata nerusinare poate sa fie, nu au mama nu au tata si s-au alaturat de satana , ignorand orce…… au cazut in propia lor mocirla si nu au cum scape .Ii asteptam la urne.

 42. JUSTITIA este un concept de corectitudine morala bazat pe etica, ratiune, lege, religie sau echitate.
  Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti. Una dintre formele activitatii statului, constand in judecarea pricinilor civile si a cauzelor penale.

  In momentul de fata nu pot decat sa constat folosirea abjecta a justitiei, prin bratul ei armat, in scopuri politice si de gratificare personala.
  Nu am caderea de a ma apleca asupra legalitatii mandatelor de interceptare, insa scurgerea de informatii menite sa discrediteze public anumite persoane ridica serioase semne de intrebare cu privire la impartialitatea justitiei.
  Parchetul General, DNA, CSM au capatat forma Inchizitiei.
  “Prezumtia de nevinovatie” a cazut in derizoriu, devenind un simplu “bla bla bla”

 43. LEGEA 191/1998

  privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază

  CAPITOLUL I

  Dispoziţii generale

  Art. 1 − (1) Serviciul de Protecţie şi Pază este organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul şederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competenţelor legale, precum şi în asigurarea pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
  Art. 14 − (1) Serviciul de Protecţie şi Pază, prin structurile sale specializate, are următoarele atribuţii:

  a) organizează şi execută activităţi pentru prevenirea şi anihilarea oricăror acţiuni prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi sănătatea persoanelor a căror protecţie este obligat să o asigure, precum şi pentru realizarea pazei şi apărării sediilor de lucru şi reşedinţelor acestora;

  b) organizează şi desfăşoară activităţi de culegere, verificare şi valorificare a informaţiilor necesare, numai pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute la art. 1 alin. (1), în condiţiile stabilite prin lege.

  k) organizează, potrivit legii, activitatea proprie de apă rare a secretului de stat şi de prevenire a scurgerii de date sau de informaţii care nu sunt destinate publicităţii;
  CAPITOLUL IV
  Art. 26 − (1) Pentru executarea unor misiuni care nu suferă amânare şi care nu pot fi aduse la îndeplinire altfel, personalul Serviciului de Protecţie şi Pază are dreptul să folosească orice mijloace de transport şi de telecomunicaţii, proprietate publică sau privată, cu excepţia celor aparţinând corpului diplomatic.

  Jandarmeria de Protectie si Paza doarme?

 44. Referendumul organizat in baza ordonantei e altul decat referendumul ce urma a fi organizat in baza legii .

  Fiind 2 referendumuri diferite , CCR a facut referire doar la cel organizat in baza viitorrei legi , nu si la cel organizat in baza ordonantei.

 45. Cat de abject poate fi un om, ca sa-si denigreze si sa-si umileasca propria tara, propriul popor, numai pt. putere. Cata vreme se va lasa umilit acest popor? Si pt. ce? Pt. unul ca asta, care se vrea presedintele tuturor romanilor.

 46. ne aflam intr-un razboi murdar in care pdl are ca tactica gherilla iar usl lupta cu tactici si arme clasice.cred ca alta varianta nu are usl-ul.daca nu pica base in 29 prevad o enervare peste masura a populatiei prin septembrie – octombrie numai ca atunci se va lasa cu singe.ca asa e pe la noi . cehia a avut primavara de la praga la noi a fost baie de singe iar militienii,securistii,procurorii,trepadusii,au fugit la neamuri la tara.prosti am fi daca i-am ierta si acum. si japita asta de europa chiar e chioara s-au nu vrea sa vada ce se intimpla?
  TARE am impresia ca ca in fond acolo vor sa ne aduca :la revolte si bai de singe ca sa ce???sa ne scoata din UE?sa nu mai sponsorizeze fondurile ue catre romania?shenghen?cred ca ne-am descurca si fara.ia hai sa nu ne mai cocosam in fata lor ca ma dor salele.

 47. Numar zilele pana la referendum.Imi doresc sa traiesc intr-o tara normala, fara basesti, morari, codrute si alte nulitati catarate in varful puterii. Pur si simplu nu-i mai suport.

 48. D-le Radu Tudor, nu se pot face niste instructaje, concentrari, etc. de cca 6 luni, cu toti coloneii si generalii facuti peste noapte, poate se face liniste in tarisoara noastra draga? si nu-i mai vedem din ora in ora la conferinte si pe la B1TV. Nu se stie nimic de avansarile facute de Tov. Basescu, pe cand o lista si cu acestea? Un DA hotarat pe 29 iulie.

 49. Efectiv ieri Basescu a mituit jurnalistii iar jurnalistii milogi care nu au bani saracii de ei sa-si cumpere apa imbuteliata si eventual umbrelute de soare au acceptat pomana de la Basescu. Si asta dupa ce Basescu le-a facut pe unele ziariste “pasarici si tiganci imputite”.

 50. Băsescu: Emile, ai montat microfoanele în biroul lui Crin?
  Emil: Să trăiţi bine şefu! Am şi transmis stenogramele la presă!

 51. MRU organizeaza rezistenta impotriva loviturii de stat sub sloganul:
  VARA ASTA SE POARTA ALB
  http://www.youtube.com/watch?v=Tm2nVfkNSeE

  ESTE CATEGORIC O LOVITURA DE STAT

  bautorii de cafea au dat lovitura bautorilor de whiskey

  asa ceva nu este posibil, conducatorul suprem al basismului base este absolut socat impreuna cu toati pretenii lui intergalactici: CUM A FOST POSIBIL CA PONTA SA-I OFERE O CAFEA IN LOC DE WHISKEY????!!!!

  si se dovedeste inca odata ca ponta este un plagiator pt ca bea cafea la fel cum a copiat gestul de la ceilalti.

  oare base ce i-a dat codrutei?!… era si elena de fata?!

 52. Statul politienesc este in plina actiune. Societatea romaneasca in ansamblul ei este controlata de catre o mana de oameni din procuratura si serviciile sub acoperire. De fapt, aceasta forma de actuatiune a fost aplicata asupra oamenilor de afaceri in 2005 – 2006. Singura posibilitate de a opri demontarea statul de drept, utilizand siteme politienesti, este referendumul din 29 Iulie. Cred ca populatia se va sensibiliza foarte mult si va veni la vot masiv cu privire la referendum iar votul va fi cu definitiv, speram in favoarea democratiei si libertatilor cetateanului si eliminarii statului politienesc implementat in ultimii 7 ani.

 53. Insitutiile ca și presa basistă se inflamează precum vaca dupa ce consumă lucernă verde, la căt kăkat băsist au mâncat ani de zile, când le dai apă cu galeata ca la boi o scuipă, le e frică de diarie.

 54. Suntem la “final count down” pana la referendum. base poate sa ne fluture si un tramvai ca nu ma impresioneaza.Totul este ca Ponta si Antonescu sa se tina tare … si scapam.

  • @ rodica
   Atat de tare s-au decredibilizat putorile astea portocalii incat, chiar daca m-ar pocni in cap cu dovezi clare ca USL, sau cei apropiati lor, au facut si au dres, eu nu-i mai cred!

 55. Singura solutie este sa mergem la referendum si sa votam petru demiterea lui Basescu. Este strigator la cer ce se intampla. Procurori ancheteaza procurori? Chiar atat de corupti sa fie acestia din urma? Ma indoiesc ca niste procurori (cum sunt cei de la CSM) sa nu stie ce sa vorbeasca la telefon si ce nu. Tocmai ei care se ocupa cu mandatele de arestare si cer avize de interceptare??? Parca mi se pare cusuta cu ata alba toata afacerea…Miroase a politica portocalie de la o posta.

  • Perfect de acord! Trebuie sa iasa la referendum toti cetatenii cu drept de vot! Bolnavii sa solicite urna mobila! Ca sa zadarnicim si toanele Curtii Constitutionale!

   • Ar fi o solutie ca guvernu la declare obligatorie prezenta la vot, sub sanctiunea unei amenzii usturatoare.

    BASESCU MIZEAZA PE NEPREZENTAREA LA VOT SI MULTI NAIVI VOR PUNE BOTUL.

    DECI,

    GUVERNUL SA DECLARE OBLIGATORIE PREZENTA LA VOT IAR LA NEPREZENTARE AMENDA USURATOARE !
    Sar gasi bani pentru plata unor medicamente pentru amarati.

    • Prezenta obligatorie la vot??? Si vorbim de stat de drept, de libertati, de democratie? V-ati gandit mult pana sa scoateti o asemenea aberatie? Tot comunismul va place mai mult…

     • Ioana, pai in momentul de fata o minoritate poate decide rezultatul referendumului prin neprezentare! Deci dreptul la vot a milioane de oameni poate fi anulat de catre o minoritate. Ca sa dregi acest abuz ar avea sens sa faci alt abuz: obligativitatea prezentarii la vot! Tara bananiera, ce vrei?

  • A vrut dar proprietarul nu a mai vrut sa-i inchirieze casa. TB nu si-a tinut promisiunile dupa alegeri asa ca NO HOUSE NOW

 56. 1. Considerandu-se zei, portocalii au incercat sa aplice dictonul Quod liced Jovi, non licet bovi, demonstrand cu aceasta ocazie ca sunt “bovi” ( pe romaneste bovine, adica boi si vaci incaltate )
  2. Nu este nici normal, nici legal. Cu privire la disparitiile din dosarul ALRO, ministrul Justitiei trebuie sa depuna o sesizare la CSM, cerand excluderea din procuratura a celor vinovati
  3. Nu, nu este intamplator. Este o actiune clara de maipulare politica si de interventie politica a procuraturii
  4. Traficul de influenta facut de Monica Macovei si de alti lideri PDL este grav, ilegal si incadrabil penal. Sper ca evenimentele de care vorbim sa fie trecute pe undeva pe un raboj si numitii sa fie chemati sa dea sama ( evident, dupa scoaterea justitiei din ghiarele portocaliilor )
  5. Evident ca este normal, cu atat mai mult cu cat respectivele posturi sunt vacante si numitii Kovesi si Morar functioneaza cu delegare.
  6. NU, nu mai este demult un stat de drept, este un stat capusat si portocalizat.
  Domnule Radu Tudor, am o mica intrebare la dvs. Si la dl. Titus Corlatean :
  Cum a ajuns procuratura si DNA stat in stat, scos total de sub autoritatea Ministrului Justitiei, avand in vedere ca in Constitutie este scris :
  “ARTICOLUL 132: Statutul procurorilor
  (1) Procurorii îsi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei. “
  Cred ca Ministrul Justitiei ar trebui sa-si ia autoritatea in serios.

  • Depinde numai de noi. Cel putin 10000000 de romani, din 22000000 sau 19000000, oricati am mai fi, ar trebui sa iasa la vot, si sa voteze DA la referendum! Ce e atat de greu, in calitate de fiinta evoluata, sa mergi la urne si sa-ti exprimi un vot in favoarea intereselor tale?

   • PDL-isti sunt indemnati de Basescu sa nu vina la vot.

    Dar GUVERNUL AR TREBUI SA DECLARE PREZENTA LA VOT OBLIGATORIE (ordonanta de urgenta) cu sanctiunie usturatoare.

    Cu banii din amenzi sar plati o parte din medicamentele amaratilor.

 57. Domnule Radu Tudor ,cred ca poporul asta isi merita soarta si nu merita sa iese din mocirla in care se scalda,deoarece o mare parte fiind porci ,porcilor le place mocirla .Suntem o tara de inculti si nu se mai gaseste alt om capabil sa ne conduca decat basescu?Cand vad atatia idioti care cred ca basescu este Zeus pa pamant ,ma apuca nebuniile.Nu vedeti ca este trimisul Satanei pe pamant?Nostradamus ne-a prezis ca o sa trecem prin mari framantari ,prin dezbinari pana o sa se ridice un om drept si o sa ne salveze natia si acela sigur nu e basescu.Sa va uitati in biserici acolo unde este pictat Satana ,sa vedeti ca basescu are chipul si asemanarea lui.Dumnezeu zicea sa fugi de omul insemnat ,fugiti oameni buni!

  • Nu putem fugi decat printr-un vot masiv pro-demitere in 29 iulie. Daca romanilor le e greu si sa valideze prin vot toate eforturile parlamentarilor USL, sa le dea Basescu, cu Morar si Kovesi, bocanci in figura pana nu vor mai respira!

   • Cel mai frica mi-ar fi sa-mi iau bocanci in bot de la d-na chiovesi! Ailalti doi sunt muieri! 😀

 58. Da gogu? Il mai stiti pe gogu? Ala care in timpul manifestatiilor din iarna mergea la sediul pdl. Atunci era legal,nu?

 59. Pe mine ma ingrijoreaza calcarea in picioare a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Suntem filmati pe strada, ni se asculta telefoanele, ne e monitorizat traficul pe internet si citita corespondenta, suntem urmariti la ce emisiuni ne uitam la tv. Tehnologia de varf da guvernantilor din toata lumea o putere imensa de a strivi viata privata a cetatenilor, fara ca aceasta activitate sa fie reglementata strict si supravegheata de institutii democratice. Aceste abuzuri au inceput odata cu 11 septembrie 2001 si au fost acoperite de sloganul luptei impotriva terorismului. Democratia nu admite exceptii. Democratia e sau nu e.

 60. Pot sa se zbata ca pestii pe uscat, nu fac decat sa le aduca tuturor aminte de stilul lor mafiot de a conduce si guverna. DE CE LE E FRICA NU SCAPA! TOTUL DEPINDE DE MOBILIZAREA NOASTRA LA VOT! NOI SUNTEM MULTI, EI SUNT PUTINI, TREBUIE SA LE DEMONSTRAM ASTA!!!

 61. Consider ca intrebarile dumneavoastra sunt retorice. Evident, basistii reactioneaza caracteristic. Ilegal si mai ales, murdar. Atat de murdar incat pute.
  Basescu, intrat in sevraj, sevraj datorat indepartarii lui de la Cotroceni, reactioneaza fara scrupule ajutat de serviciile care e clar, nu mai lucreaza pentru tara ci exclusiv pentru marinar.
  USL-ul trebuie sa reactioneze mai ferm si sa nu lase aproape tot ce trebuie facut in mana media potrivnica lui Basescu(parca tot mai slaba numeric) pentru ca ofensiva basistilor prin presa si televiziunile aservite e mult mai vizibila si mai dura.
  Mi-e teama ca USL-ul crede ca basescu-i demis deja.

 62. Se zice ca sunt interceptari din februarie. Pai, ce putere ar fi avut Ponta, in februarie? Si acu’ chiar sunt curioasa: daca intradevar erau niste informatii compromitatoare, favorabile USL, despre cine era vorba? De Base, de membrii PD-L? Despre anumiti procurori? Oameni de afaceri?

 63. Credeti ca daca basescu ar detine, zilele acestea o inregistrare compromitatoare (de genul sex oral) cu un lider USL ar avea aceeasi “delicatete” ca in cazul Geoana relatat de patapievici intr-un cotidian din Spania in 2009…?

 64. Radio Erevan, de vorba cu ascultatorii.
  O ascultatoare din Bruxelles, stiti dumneavoastra de unde, ne intreaba :
  “ Este adevarat ca Victor Ponta vrea sa aresteze 6 judecatori de la Curtea Constitutionala ? “
  Noi raspundem “ Da, este adevarat, dar nu este vorba de 6, este vorba de 2, nu este vorba de judecatori ci de procurori, nu este vorba de CCR ci de CSM si cel care vrea sa-i aresteze este domnul Morar de la DNA, nu Victor Ponta. “.

 65. TEMA DE CAMPANIE DE AZI
  DNA declanseaza urmarirea penala a doi procurori care, chipurile, au facut trafic de influenta la Ponta. Cartianu a ragait la NASU’ ca va urma astazi ceva tare cu Ponta. Striblea a “prevazut” de aseara ca va fi scandal azi , intrebandu-l despre schimbarea Lui Morar si a Codrutei. Propagandistii de LABE 1; Realitatea, RTV si Nasu’ si-au intarit atacurile. PDL la fel iar gugustiucii de la celelalte televiziuni bolborosesc care mai de care, oferind comentarii care mai de care mai sofisticate si mai savante. Asa va fi Campania electorala a Basescului? RUSINE!!! POPOR ROMAN, NU TE UITA LA ASTFEL DE MANIPULARI! FII CA LA ALEGERILE LOCALE: INTELEPT!!!

 66. Daca basescu ramane presedinte , o sa fie vai de capul nostru.Cand o sa ne trezim ,o sa fie prea tarziu! O sa patim cum am patit cu ceausescu si asta din cauza unor oameni spalati pe creier care mai cred in vorbele lu basescu.O sa fie un nou Hitler

 67. Eu rezum totul astfel: Romania.. “Republica Procurorilor”!
  Sa speram ca dupa 29 Iulie.. Romania va deveni.. “Republica Cetatenilor”!

 68. Radule, nimeni nu se poate amesteca in politica editoriala a postului DAR CU PARERE DE RAU (DESI SUNT UN FAN AL ANTENEI 3) TREBUIE SA VA SPUN CA “FACETI PROPAGANDA MASCATA ” LUI BASESCU. Nu te supara dar “sunt de meserie” Cred ca e cazu ca sa va opriti pana NU SE DESCOPERA ….DE CE ATATA PREZENTA A POZEI LUI BASE PE ECRANUL VOSTRU? o sa “imprastiu acesta parere pe toate blogurile “sa se prinda cu adevarat lumea” NU VA CREDETI DESTEPTII PAMANTULUI CA SUNT SI ALTII SCOLITI PRIN TARA ASTA. In rest….sa auzim de bine!

 69. Buna ziua!
  Imi cer scuze daca raspund aici aiurea, dar ma chinuie si pe mine ceva. Poate este alta gogomanie care umbla pe net, dar am gasit si eu unde scrie ca:
  Art. 154
  Cotele procentuale de contribuţie sunt:
  a) 5,5 pentru asigurat;
  b) 5,2 pentru angajator, valoarea acestei contribuţii nu poate fi mai mică decât 5,2% aplicată la un salariu de mediu brut pe ţară, lunar, pentru fiecare angajat;
  c) 5,5 pentru asiguraţii cu plata contribuţiei din alte surse; valoarea acestei contribuţii nu poate fi mai mică decât 5,5% aplicată la un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.
  Asta in proiectul de lege a sanatatii. Eu nu cred ca guvernul Ponta ar putea sa faca asa ceva! Cum sa ma puna pe mine sa platesc o contributie la un salariu pe care nu il am? Este o prostie. Plus ca nu se specifica ce faci daca ai contract cu timp partial? Platesti tot valoarea intreaga? Iata si linkul unde am gasit: http://www.ms.ro/upload/Lege%2002%2007%202012.pdf
  Va rog daca se poate sa ma linistiti si pe mine ca Ponta nu ar putea sa propuna spre promulgare asa ceva!
  O zi frumoasa.
  Dana

   • Eu sper…. Sper la multe: sper sa putem avea o opinie pe care sa o transmitem cat mai sus fara sa ne jena ca “vorbim” cu un ministru sau chiar cu primul ministru, sa ne asculte chiar daca nu suntem eu stiu ce secretari de stat, deja am observat cu bucurie faptul ca si aceasta lege a sanatatii a fost pusa in discutie publica (sau cum se cheama) nu a fost adoptata “pe sest” cum ne-am obisnuit. De aceea v-am intrebat pe dvs. ca sunt sigura ca stiti mai bine cam toate cretinitatile care umbla pe net. Eu nu inteleg ce nu inteleg oamenii astia: vrem sa plece! Daca le e atat de drag scaunul pe care stau, punem mana de la mana si le cumparam scaunele sa se duca cu ele acasa! Nu ca pana acum nu am fi platit tot de la noi imbecilitatile lor…. Multumesc frumos pentru raspuns si va voi urmari in continuare opiniile,
    Dana

 70. Basescu = Bin Laden de Romania!

  Ca si la 11 sept., asistam la un plan diabolic prin simplitatea sa. Nu trebuie sa se oboseasca, sa mearga la meeting-uri, la intalniri cu oamenii, sa le explice cate lucruri marete a facut el in 8 ani (totusi, 8 ani mari si lati!) si ca nu merita el sa fie demis. Nu! Arunca fumigene, da subiecte de mestecat presei, atat cat omul sa nu mai stie ce se intampla, sa inceapa sa se indoiasca, sa zica “da-l dracului de referendum, ca nici astia nu sunt mai buni!” Foarte simplu.

  Dar, USL nu se lupta cu Basescu de ieri, de azi, stie ca e o caracatita canceroasa raspandita peste tot, deci ar fi trebuit sa se astepte la asa ceva si sa aiba un plan (mai coerent) de actiune. Astept sa-l vad! Si as vrea sa-mi explice cineva de ce au fixat referendumul abia dupa 3 saptamani de la suspendare?? Doar stiau ca asa va fi, deci, pentru mine, e de neinteles…

  Cum, ziceam, astept sa vad USL-ul la contraatac. Dur. Si eficient. Si pe 30 iulie astept sa rasuflu usurata si cumva razbunata, dupa dezamagirile din 7 dec. 2009 (si 11 iunie 2012, aici loco…)

 71. Mda, este nedrept. Dar cat de mult am tinut eu cu USL, nu pot sa nu remarc faptul ca iar au fost prinsi cu pantalonii in vine, iar azi toata ziua A3 sta sa demonteze acuzatiile pe care le arunca pe piata portocalii. Ei fac agenda publica, iar puterea sta si se apara pana da in balbaiala…Chiar nici acum, in campanie electorala, nu au reusit sa vina cu niste subiecte incendiare, desi au toate ministerele si audituri in desfasurare! Incredibil. Subiecte mai interesante erau neregulile de la ICR, pentru care am vazut timp de emisie alocat 5 min. Ma retrag o perioada si astept sa vad daca USL misca ceva – orice – saptamana asta. Daca nu, niciun sondaj nu cred ca ii mai salveaza. Doar stiau ca li se pregateste ceva, daca ieri dadeau ceva consistent presei, azi nu eram din nou umiliti.

 72. Buna

  Am si eu o nelamurire.

  Daca la referendum se prezinta 8 mil. de cetateni iar un numar de 7 mil. de cetateni voteaza ca Dl. Basescu sa nu fie demis ce se intampla ?
  Referendumul nu poate fi validat deoarece nu au fost prezenti la vot cei 9 mil. de cetateni.
  Se repeta referdumul pana cand este indeplinita aceasta conditie ?

  • BASESCU deja apeleza la neprezentarea la vot ca o forma de protest a PDL_istilor,

   dar intelept ar fi ca:

   GUVERNUL SA DECLARE OBLIGATORIE (ordonanta de urgenta) PREZENTA LA VOT.

   NEPREZENTAREA SA FIE ASPRU SANCTIONATA. IAR CU BANII DIN AMENZI S-AR PLATI O PARTE DIN MEDICAMENTE LA AMARATI

   • @cicero, nu ati inteles: dl. de mai sus (de la pdl probabil)spunea ca se va intampla cum au facut ei in parlament de au votat pana a iesit care trebuie si prin orice mijloace de convingere….. Dansul spunea:ce se intampla daca NU VA FI DEMIS Basescu, nu ca daca vine lumea dar nu in numar destul de mare…

 73. Ma deranjeaza teribil (si nu de-acum) “necrofilia” manifestata de ziaristi in numele demersului jurnalistic. Modul in care dau cu zoom-ul pe oameni anchetati (sau nici macar) inainte ca justitia sa se pronunte asupra vinovatiei acestora. Oamenilor respectivi le este grav afectata imaginea, de multe ori pe termen lung si foarte lung. Nu ma refer aici doar la oameni politici, ci la indivizi obisnuiti, care sunt, in felul asta, expusi la stalpul infamiei, unora dintre ei neputandu-li-se proba vinovatia ulterior. Pentru ca acuzatorii trebuie sa probeze vina, nu vinovatii sa-si dovedeasca nevinovatia. Aceasta presiune imensa asupra unor indivizi, datorata unor suspiciuni, inainte de-a fi inaintate probe dincolo de orice tagada in ceea ce priveste vinovatia lor, mi se pare o agresiune premeditata si impardonabila asupra drepturilor fundamentale ale persoanelor respective. Aceste practici servesc unor scopuri oculte si au ca efect un singur lucru: manipularea! Nu vorbesc despre investigatii de presa, care urmaresc punerea in miscare a justitiei cu privire la investigarea unor presupusi infractori. Vorbesc despre stigmatizarea unor insi dupa ce justitia s-a pus in miscare impotriva lor, dar inainte de a exista un verdict final.

 74. Am trait s-o vad si pe asta…Primitivul Blaga se vrea doctor…Cu moaca lui de pacalici , de popa-prostu’ din jocurile de carti pentru copii , cu slugarnicia fata de stapanul sau – securistul sef , cu sacourile sale pline de bumbi metalici tradand caracterul unui valet supus , acest prostanac cu aere de mare politician aspira la titlul de doctor…
  Dar despre ceilalti plagiatori ai neamului nostru : Udrea , Basescu , Kovesi (asta a plagiat chiar de mai multe ori pentru ca ea este procuror general si in spatele fruntii ei inalte , de poet ingandurat , multe idei geniale isi cauta drum spre o recunoastere mondiala) , Vass , Oltean se mai aude ceva ?! Cata nesimtire si cat tupeu se ascund in acesti oameni ?!
  Nu m-ar uimi prea tare sa aflu ca Preda ( amandoi ca nici unul nu este mai breaz decat celalalt) , Bouleanu sau Ungureanu (tot amandoi) sunt niste genii pustii ale neamului romanesc…Jenant !

 75. domnule Radu tudor,doua intrebari:
  1.se pot trimite copii dupa actele prezentate de doamna/domnisoara Stancu in atatea emisiuni si ale altor colegi care au investigat furturile capilor pdl,la redactiile ziarelor straine si la forurile europene? trebuiesc bombardati cu informatii reale nu cu intoxicari pdl-iste inclusiv suspiciunile de plagiat ale pdl-istilor.Trebuie sa va faceti si voi auziti in Europa,voi sunteti glasul nostru ,sa trimiteti oriunde este posibil si la ambasadele tarilor U.E si S.U.A.
  2.Doar serviciile secrete ne mai pot scapa de nemernicul asta? eu asa am impresia.Am ajuns sa ne temem mai rau ca pe vremea lui Ceausescu.

 76. Transmiteti, va rog, la “redactia stiri” urmatoarele:
  .
  “Fugi Mihai, fugi!”
  Astia sunteti dvs, “stiristii” de la Antena 3. Mai mult nu se poate. M-am frecat la ochi. Credeam ca nu vad bine. Credeam ca-s labeunu!
  Asa a fost si ieri (….pana la Sandra) si…. de cand ma stiu.
  I-ati lasat, in lipsa USL-istilor(e drept), pe PDL-isti si pe Basescu ….sa zburde pe ecranul Antenei 3 si sa… genereze stiri. De 80 de mii de ori, Cezar Preda , de 70 de mii de ori Loganul si Basescu, Basescu, Loganul si poarta Cotrocenilor, Basescu, Loganul si apa lui minerala (sigur nu era Whisky “sub acoperire”?), gardul Cotrocenilor de 70 de mii de ori etc…., toate foarte “lungi “, imagini si comentarii.
  Azi, dupa “gogoasa lansata dimineata” a aparut f.f.mult MRU, Kovesi,Danilet, Poarta DNA si Poarta CSM….. a culminat cu STIREA din “banda”- “Fugi Mihai, fugi”(scris adanc)
  Nu, hotarat lucru, inchid TV-ul si-l deschid la 18:45h, la Dana & Radu. Si inchid la 23:15h. Pacat. Cum se zice , la noi in Moldova- ” Ca la Socola, doi incarca, trei descarca). Mai uitati-va la EURONEWS si vedeti ce inseamna stiri …”consistente” in 30minute cu tot cu Meteo. Daca bat campii , ma scuzati. Asta e parerea mea.

  • Observatie foarte corecta. De mult am vrut sa scriu si eu despre asta.
   Ce bine le spune Mircea Badea “promteriste” .Si pentru mine A3 incepe cu Ordinea Zilei

  • @ Rodica & VP
   Mi-ati dat o “gura de oxigen” pentru ca eu , in general, gandesc …mai mult pana pun ceva pe hartie. Acum am facut-o in graba si de asta mi-a fost frica. Pentru a nu fi inteles gresit. Mai ales ca, partial, imi incalc un “precept” , si-am consumat multa “cerneala “pe acest subiect, acela ca nu-i (prea) corect sa intri in casa omului si sa-i spui , ce si cum , de nevasta de copiii , chiar fie si ca prieten, dar sa iesi si-n public … nu-i prea in regula. Am ales totusi aceasta modalitate pentru ca eu tin foarte mult la acest post Antena 3 care, fara a lui existenta, m-ar exaspera . Si , sunt sigur, pe foarte , foarte multi… Eu am riscat nu o lovitura basista ci una de la cei care cam grabitzi si pe care ii apreciez ar putea-o face , pe deoparte si altii care se legitimeaza cu “antibasismul” dar sufera mult cu “caputzul”, pe de alta parte.
   Va multumesc!

    • @ M
     Ma asteptam sa (inter)vii -(la capitolul “modestie” nu stau prea bine). Iti multumesc si tie. Cum s-ar zice, “am pus-o de-un complot”. S-ar putea, din atata dragoste de A3, sa gresim “dojenindu-i”. Mi-am prezentat scuze, in caz ca am gresit. Am fost cam dur, asa-i? Totusi, sunt destul de “mari” si cred ca vor intelege “apelul”.

 77. Corabia „Băsista” de modă veche, ridicând ancora pentru referendum, a arunct fumigene în largul Europei. Proprietarul vasului, căpitanul Peleg (Băse),” om cu gusturi barbare”, a împodobit parapetele cu „colţi uriaşi şi ascuţiţi de caşalot, iar roata timonei fusese înlocuită cu un maxilar de rechin”. La comanda corabiei au fost numiţi căpitanul Ahab (Blaga) şi secundul Stubb (Boc). Au fost angajaţi harponiştii Macovei, Stolojan, Baconschi, dar şi mateloţii Udrea, Paul-Wass, MRU, Eba şi alţi ungureni. Aprinzându-şi pipa-tomahawk, căpitanul Peleg îşi imaginează omorârea caracatiţei, prinderea caşalotului, etc. Acum otrăveşte oceanul, dar vor sfârşi cu incendierea corabiei! Scapă cine poate! (Citate din „Moby Dick” publicat în 1886 de autorul american Herman Melville, 1816 – 1888).

 78. Emil: Şefu, mirosul acesta urât vine de la WC-urile ecologice?
  Băsescu: Nu Emile, este mirosul specific campaniei pentru demiterea preşedintelui suspendat!

 79. Cu toata nebuneala starnita de curvele pdl,ma uit ca prostii si proastele din Parlamentul European pun botul la mizeria aruncata de suboameni ca macavei ,bleaga,boureanu,mru…
  As dori sa cred ca Victor Ponta va avea taria sa le spuna ca nu e treaba lor ,din moment ce nu ne ajuta la rezolvarea crizei si sa ne
  lase in pace …Ar trebui sa se orienteze catre China pentru bani(care ii are si vrea sa-i investeasca) si catre rusi …Nu trebuie sa stricam relatia cu americanii care au nevoie de noi d.p.d.v strategic…
  Ar trebui sa aratam ca nu santem un neam de delatori si curve si pe 29 sa fie 9 milioane la urne…Asa vom inchide gura prostilor si a curvelor pedeliste…

 80. nu am mai vazut oameni atat de orbi si de indoctrinati ca cei din PDL de la comunism incoace. parca li s-au spalat creierele cu poezii patriotice facute la comanda ce preslavesc UNICUL PARTID si pe CONDUCATORUL MULT IUBIT. propaganda PDL interna si externa este extrem de ingrijoratoare si cred realmente ca USL, chiar daca va iesi castigator din aceasta campanie, va fi extrem de sifonat. nu vad aceeasi determinare in randul USL in a-si impune (democratic bineinteles) punctul de vedere. nu ataca, doar se feresc de loviturile PDL-ului.

  ne vedem la referendum. DA!

  • nu vreau ca usl-isti sa latre in stilul pdl.hai sa fim seroisi.usl-ul e sigur ca va merge la referedum cu ordonanta .deci au ceva in mineca.

  • Mihaela nu sunt indoctrinati , stiu ce nenorociri au facut si pe fata fara jena, si le e frica de puscarie. Doar in felul acesta poti explica atitudinea lor. UN INFRACTOR cand e pe cale sa faca puscarie , ce face ? e in stare sa minta cu tupeu, sa te prosteasca in fata, sa faca orice .

 81. Radu,
  Daca nici acum nu suntem in stare sa taiem cauza raului, inseamna ca Tara celor multi si-a pierdut orice speranta. In acest caz oameni verticali vor parasi tara si vor cere azil politic in Papua-Noua Guinee, unde pot trai linistiti, fara sa le mai pese cine conduce Papua- Noua Guinee sau Romania

 82. Stimata Mihaela,
  aici nu e vorba de indoctrinare si convingeri politice …
  Aici e vorba de ce se va intampla cand vor cadea ! La cat au furat,sint multi ani de puscarie de facut …Lui beshescu o sa-i faca la Rahova un vapor in miniatura in celula cu o timona…
  In cazul oricarei bande de hoti exista “legea tacerii” ,la Mafie este “omerta” …Treaba cu Blejnar e praf in ochi pentru prostii din UE( cei din PPE)…
  Cea mai buna soluti 10 milioane de romani la vot….

 83. Reding a anuntat cu putin timp in urma ca nu a organizat nicio sedinta despre romania saptamana viitoare si jurnalistii sa verfice mai atent stirile!!!!!!

 84. niciodata nu mi-au placut oamenii care isi argumenteaza ideile urlind, tipind si pozind in posesorii adevarului absolut !

 85. Basescu s-a straduit in toti anii sai de mandat sa distruga toate
  institutiile statului,economia tarii,viata oamenilor din tara asta.Si
  pentru ca acum romanii au hotarit sa scape de acest dusman declarat,
  acesta prefera sa dea foc la ce a mai ramas, sa-si duca distrugerea
  pana la capat.Aici in tara lumea il uraste cumplit si atunci a dat foc
  tarii din afara ei.Va fi cineva judecat pentru tot ce-a distrus Basescu,pentru mizeria in care a bagat tara si oamenii ei?

 86. Uitandu-ma la emisiune, ma intreb: Daca ne-a dat Dumnezeu picioare, de ce trebuie sa ne taram in genunchi?

 87. Eu, ca un GAGA roman ce sunt, ce inteleg: Basecu , cu sprijin exteren ( de la firme ce vor sa aiba ceea ce se mai poate fura-ex: Chevron) face tot ceea ce se poate sa ramana la putere. Intrebare: vin 49.99 % din romani la vot ( caci se stie ca romanii s-au saturat de politica si nu prea mai vin la vot)si din acestia voteaza pentru demiterea lui Basescu 99%. Ce se intampla? Basescu mai poate fi un presedinte MORAL? Nu , se va ajunge la razboi civil!Eu unul care imi exprim dreptul de vot doresc sa se respecte HOTARAREA CELOR care au votat.
  Apropo PDListii deja au trimis in teritoriu mascaricilor lor sa nu vina la VOT !Cei care vor vota vor avea de a face cu CALAII lui Basescu-asa se transmite la PDListi! Asta-i Romania lui Basescu! Un nenorocit care va arunca tara in HAOS!

  • Guvernul sa declare OBLIGATORIE PREZENTA LA VOT.

   NEPREZENTAREA SA FIE SANCTIONATA FOARTE DUR CU AMENDA DE CEL PUTIN 1000 LEI.

   Cu bani s-ar plati o parte din medicamente la amarati.

 88. NICI INFORMATIA DE DIMINEATA NU A FOST CORECTA CU MARTIN SCHULTZ
  El a spus ca europa a fost prea TACUTA cand BASESCU ISI FACEA DE CAP si nu ACUM cu privire la ce zice PONTA

  VA ROG nu mai dati stiri de la MEDIAFAX SI HOTNEWS

 89. se pare ca ponta a fost obligat de ue sa aplice sentinta ccr care nu poate fi aplicata.din punctul meu de vedere degeaba da parlamentul o lege conforma cu ccr pina aceasta nu finalizeaza raportul.abia dupa aceea cred ca e posibil .da nu sint jurist.

 90. Dl Radu,

  Cu privire la emisiunea de azi ,spuneti-i d-nei Grecu ca e mai mult decat suparatoarea, ca sa fiu draguta. Este asa de obositoare cu nelamuririle dansei incat chiar imi vine sa cred ca pana acum a jucat teatru si de fapt voteaza pentru Basescu ! Si ieri a fost la fel, e reavoitoare, e enervanta ! Domnul Ursu idem . In locul d-lui Sova , as fi plecat cu siguranta din emisiune.

 91. ORDONANTA DE URGENTA,

  Incepand din………………..prezenta la vot este obligatoriu in Romania !
  NEPREZENTAREA SE SOLDEAZA CU AMENDA DE 1000 Lei.
  Guvernul Romaniei,

  Sa vedem cui convine, si daca DA macar statul sa castige ceva bani, cu care ar plati medicamentele la amarati.

 92. ORDONANTA DE URGENTA.

  Incepand din ……………. prezenta la vot este obligatorie in Romania !
  NEPREZENTAREA SE SOLDEAZA CU AMENDA DE 1000 Lei.
  Guvernul Romaniei,

  Sa vedem cui convine, si daca DA macar statul sa castige ceva bani, cu care sa plateasca medicamentele la amarati.

 93. Cititi si dati mai departe OAMENI DE BUNA CREDINTA !

  ORDONANTA DE URGENTA,

  Incepand din …………..prezenta la vot este obligatorie in Romanaia !
  NEPREZENTAREA SE SOLDEAZA CU AMENDA DE 1000 Lei.
  Guvernul Romaniei,

  Sa vedem cui convine, si daca DA macar statul sa castige ceva bani, cu care sa plateasca medicamentele la amarati.

 94. Vom veni la vot, Traiane,
  Saisprezece milioane
  Si, pentru plecarea ta,
  Cei mai multi vom spune “DA”,
  Sa te spulberam total
  Cur(t)at constitutional.

  Europa, daca vrea,
  Poate-afara sa ne dea,
  Caci, de-atata “trait bine”,
  Vom muri de gat cu tine.

  Poate spune Gittenstein
  Cate vrea… De-amar si chin
  Ne vom lepada cu totul
  Nu cu arma, dar cu votul.

  Ne ameninti cu Bruxelles-ul.
  Va cadea pe tine cerul
  Cand vei reveni de zor
  La scaldat, in plin popor.

  “Romanie europeana”?
  Cine te mai ia in seama?
  Cine-n Europa, vere,
  Canta imnuri pe manele?

  Te zaresc cam speriat.
  N-am uitat ca ne-ai furat;
  C-ai luat banii de la noi,
  Sa-i dai nimfei din Plescoi.

  Cinstea ta europeana…
  Prin furouri de cucoana.

  Europa e departe…
  Esti pe mana noastra, frate!

  Tot respectul meu pentru protestatarii bucuresteni din fata sediului de campanie al suspendatului!

 95. Dumnezeule mare, mai bine nu-l mai suspendau! Acuma tot la fiece 2 zile tre’ sa-l vad si sa-l ascult pe marinar? Nu se mai termina naibii odata? Uite cat e de magar, cum adica fara trimisii dlui voiculescu? Sfideaza pe toata lumea si nu se sinchiseste de adevar! Macar de un lucru poate fi sigur, eu am sa-l urasc din toti rarunchii, cate zile o si oi mai avea!

 96. Valentin Stan e “Laptop-man”…E asa de dependent ,incat cred ca daca cumva l-ar pierde sau i-ar fi furat , ar fi omu’ ploii …E el profesor , da’ e un cabotin sadea…E omu’ orchestra… asa ca nu merita sa ne batem capul cu el…
  Apropos de fraza spusa de beshescu la conferinta de presa : “romanilor le plac oamenii cinstiti”…Care-s aia ? muuuuuudrea ,videanu,blejnar
  ,contele de Dolj berceanu,alma cutzu-cutzu,neica toader,fratele suspendatului,mircicasi lista continua….
  Parerea mea e ca rzultatele campaniei se vor intoarce impotriva pedeleilor….

 97. Domnule Radu,

  Va rog pentru numele lui Dumnezeu ca ziarist si ca om am fost umilita cind am auzit declaratia Domnului Basescu vorbind de cinste

  As vrea sa spun Domnului Basescu cit a fost de cinstit cu vietile care in semn de protest si-au luat viatza din cauza cinstei lor cu care au condus

  Sunt sute de cazurii poate mii domnule Radu , familii indoliate, batrinii care au murit de foame ,au murit din cauza lipselor de medicamente si de asistentza medicala inchizind spitale, asta aratind cu cita cinste au fost
  Rog Domnule Radu vreau sa se faca o Fundatie unde sa aplice toate familiile indoliate sa mergem la Uniunea Europeana sa aratam cinstea domnului Basescu si a tuturora care ne-au umilit
  Va rog faceti un apel public tuturor famililor care au certificate de deces a celor care si-au luat viatza din cauza sistemului si cinstei cu care au condus

 98. daca peretii de la C.C.R.ar putea vorbii ar exista sansele unei noi revolutii.CCR este noul parlament din romania ,pe cale de consecinta puterea politica de la bucuresti nu s-a schimbat avem doar iluzia unei schimbari.

 99. Adica, USL-ul a negociat functiile de la Parchetul General si de la DNA in timpul mandatului luii MRU??? Mi se pare genial. MRU nu credea nici in visele lui cele mai urate ca va pica, altfel nu lasa SIE. Cred ca sunt petarde ieftine aruncate de portocalii, ca ultime gesturi, prin care tot ei se fac de ras. Adica opozitia negocia functii de prima mana pe timpul guvernarii lor. Tare rau!

 100. Apropo de : “Basescu este cinstit”
  Are cineva date despre ce legatura exista intre Basescu si Dorel Onaca. Eu imi amintesc doar de niste lucruri, care l-a vremea respectiva le-am sesizat, nu stiu daca in presa , sau poate numai gandirea mea a facut , “mental” , un scenariu cu oameni si fapte de acum 20 de ani. Este vorba de urmatoarele aspecte :
  1. Basescu, ministrul transporturilor,
  2. Multe, multe nave , nu stiu daca (mai erau si) romanesti , dar sigur cu marinari romani, sechestrate de “piratii” somalezi,
  3. Milioane de dolari despagubiri,
  4. Recuperator Dorel Onaca…,
  5. De atunci incoace liniste .. nicio sechestrare.
  Daca totul a fost OK …. am sa dau la o parte o (in)certitudine…..

 101. Buna seara,

  D-le Radu Tudor sunt un roman adevarat,patriot,nationalist in adevaratul sens al cuvantului.Am facut politica la momentul cand probabil va formati profesional,in Neamt am deschis primul sediu de partid,altul decat aveau numai cei de la PCR,chiar in casa fostei prim secretar Maria Gheorghe. La momentul inceperii bataliei politice FSN-ul nu avea sediu in Neamt…Sunt multe de spus…Poate ne-om intalni…Am participat la intalniri la varf in 1990,in Bucuresti,cand se transau primele negocieri pe liste a candidatilor..Am fost parte le negocieri cu d-l Iliescu,d-l Manzatu …,etc.,Atunci am fost pacaliti si asa s-a mers,atunci s-a dat tonul,in momentul cand FSN s-a autodeclarat partid politic. Atunci s-a semnat si parafat DEGRINGOLADA in Romania.
  Trec la oFFFul de moment,ati accesat pagina presedintiei ?Cum este posibil asa ceva ?

  Va felicit si va doresc putere de lupta si sa va pazeasca Bunul Dumnezeu !
  Vasile Ungureanu.

 102. PLASA “PORTOCALIU-VERDE-ALB” DE CAMUFLAJ MEDIATIC.
  Draga domnule Tudor,castana extrem de fierbinte pentru suspendat si adulatorii lui este “Afacerea Blejnar”. Nu lasati ca aceasta reala bomba cu ceas pentru regimul basesc sa fie acoperita de nimicuri cu procurori si interceptari Ponta- vicleana plasa de camuflaj mediatic.
  Poporul trebuie sa afle in timp util increngaturile aceastei mari gainarii nationale. Fiti siguri ca “IPP*Daniel SA” va fi nevoita sa scoata urgent la iveala si alte mari gainarii portocalii.
  (*)Inalt Prea Procurorul

 103. DOMNULE RADU,

  VA ROG IMPREUNA CU DOAMNA DANA FACETI O EMISIUNE SI LUATI DIN ARHIVA CAMPANIA DOMNULUI BASESCU IN 2007 CIND A MAI FOST LA REFERENDUM O SA VA UIMITI CE DECLARA ATUNCI SI CE VREA ACUMA O PUTETI FACE URGENT ARATATI ELECTORATULUI CE SPUNEA ATUNCI SI CE VREA ACUMA

  SUCCES

  LA CADEREA LUI BASESCU PROPUNETI IN PARLAMENT POZITIA PROCURORUL POPORULUI ALATURI DE AVOCATUL POPORULUI

 104. Radu, in momentul asta Crin Antonescu este MAZILIT… a ramas exact cum spuneam zilele trecute.

  javra a inceput campania directa pt neprezentarea la vot

 105. “Rascoliti” asta cu “inserierea buletinelor” pe care a cerut-o Guvernului Romaniei, acum cateva zile, Traian Basescu. Este, cel putin in gandirea acestuia, o incercare de indemn la violare a secretului votului. Dati, va rog, inregistrarea si comentati pe intelesul tuturor. Cred ca acest lucru este deosebit de grav nu s-a discutat la Antena 3,sau, poate, ma insel.

 106. Domnule Radu,

  Dati-mi urgent un email privat trebuie sa va spun ceva cu o mare viziune Dumnezeiasca in legatura cu actuala situatie de anarhie din Romania
  nu postati acest mesaj

 107. daca s-ar aplica o ordonamta sau o lege cu prezenta obligatorie in care neprezentarea se amendeaza stau si ma intreb cum vor fi amendati milioanele de decedati de pe liste.

 108. Povestea cu dosarul de Securitate e buna de trimis la Ms. Redding, pentru certificarea modernizarii justitiei, inainte de orice altceva.

  Din cate am inteles, Popularii Europeni au ajuns bine de tot, daca il aplauda ei frenetic pe Orban. De ce nu l-ar cocolosi si pe Basescu? Dar tot la fel de clar devine motivul pentru care europenii le cam dau “reject”.

 109. Domnule Radu Tudor as dori sa va cer si eu o opinie…Cum este posibil ca Ponta sa accepte decizia CCR care este una INCREDIBILAAAAA..9 MILIOANE DE OAMENI LA VOT CA SA PICE BASESCU..pe mine m-a dezamagit enoorm Victor Ponta hotarand acest lucru..in momentul acesta ia semnat lui Basescu reintoarcerea la Palat…sunt 99% sigur ca din acest moment Basescu nu va mai pica..cu aceasta decizie..De asemenea voi merge la vot sa ii trag un sut in fund..si sa imi fac datoria de cetatean!

  • din pacate visul frumos s-a terminat, este imposibil sa vina la vot peste 9 mil de oameni tinant cont de faptul ca vor veni numai cei care vor vota pt demitere, ceilalti vor sta acasa si vor ranji, nu vor face nimic si vor trai in continuare bine mersi; cred ca vor veni destui la vot dar nu atat de multi, romanii se vor duce la mare sa bea bere si sa stea cu burta la soare iar dupa 29 iulie se vor uita la tv la circul pe ni-l va oferi basescu, pt ca va fi dezastru, se va intoarce cu o mare dorinta de razbunare, nu va ierta nimic….

   • si inca ceva, astia sunt tembeli sau se prefac, min de interne a anuntat oficial aseara ca sunt 18.300.000 de romani cu drept de vot, deja oficial; pe de alta parte spun ca nr exact cf recensamnatului este de 15.000.000; de ce nu anuta atunci aceasta cifra oficiala si vin cu uriasul nr de peste 18 mil; nici ei nu stiu pe ce lume traiesc, sunt vraiste si noi ne uitam la ei cu speranta…. da de unde… stiu ei mai bine ce este bun pt ei si numai pt ei, probabil ca au si ei niste dosare pe undeva care tr sa stea ascunse…

 110. Daca in Serbia ori Croatia , un partid ar avea sustinerea populara pe care o are acum USL la noi , i-ar durea in basca de ce spun unii si altii . Adevarata lovitura de stat , ar fi daca in urma unui vot popular , o curte (fie ea si constitutionala ) ar decide ca nu e asa , ci invers . Dar noi suntem sclavi , si sclavi o sa murim . Nu-l credeam (si chiar ma enerva I. Serbanescu ) cand spunea ca suntem o colonie . Dar acum ii dau dreptate ! Singura solutie cred ca ramane iesirea in strada .

 111. Respect Radu Turdor.Esti printre foarte putinii oameni din aceasta tara care spun lucrurilor pe nume.Te urmaresc de fiecare data la TV si nu am avut posibilitatea sa-ti multumesc pentru ceea ce faci pentru noi.
  Te consider personal cel mai bun jurnalist si analist politic din tara.

  Pacat ca nu se vorbeste la antena 3 niciodata despre blaturile care se fac in Cluj la nivel politic la alegeri.Este o traditie mai nou pe aici.Ati fi foarte surprinsi sa aflati intr-o buna zi cum a castigat boc alegerile aici si despre ce mize este vorba.

  Numai bine si respect

  Salutari din cluj

 112. Apropo de discutiile aprinse (s-a vazut cine-a pus focul) din seara aceasta de la sinteza Zilei. S-ar zice si se zice cum ca toti au avut dreptate. Da si Nu. Sigur putzin mai…. putzina, Dl.Nistorescu. Ar fi pacat daca, dupa ce s-au castigat atatea lupte cu regimul, sa ne tinem “batzosi”(asa , cam cum sustinea dl. Nistorescu) si sa pierdem tot ce-am castgat. O data , la….validarea Referendumului unde suntem, vrem nu vrem, la mana CCR(si-ar fi o catastrofa interna sa nu valideze) si , in al doilea rand, pe plan international unde este inoculata ideea fixa ca “CCR-ul face legea”. Cum s-ar zice, sa gandim mai pragmatic si sa alegem din doua rele raul cel mai mic. La care s-ar adauga o vorba adevarata “politica este arta compromisului”. Asta nu inseamna ca dl. Nistorescu nu are locul lui, de frunte, in “lupta antibasesciana”.

 113. Cred ca USL-ul nu intelege pe ce lume traieste.Nu poti sa faci tot ceea ce ai facut iar pe ultima suta de metri sa cedezi la presiunile U.E.Pai daca era PDL-ul in locul USL-ului nu cedau nici in fata U.E.pana nu isi rezolvau treburile aici sau pana nu erau siguri ca ,castiga razboiul.Sau ce sa inteleg ca Ponta sau USL-ul sunt siguri ca vor castiga fara probleme?

 114. Ordonanta de urgenta este forma legala valida. Parlamentul se va strange si va dezbate motivele CCR, va vota o noua lege, cu alte amendamente, e posibil ca CCR sa gaseasca si urmatoarea lege votata ca fiind neconstitutionala(!!) iar lucrurile nu sunt asa de simple.

  CCR va trebui sa se pronunte pana pe 29 iulie asupra unei legi de organizare a referendumului care va iesi asa cum o voteaza parlamentul. Poate in lege vor fi alte neconstitutionalitati:) Pana la urma ne’am obisnuit cu deciziile curtii:)

 115. Ideea de baza este ca pe perioada campaniei boicutul sa nu poata fi baza de campanie, dar Basescu sa fie acuzat tocmai de lasitatea de care da dovada indemnand populatia sa nu vina la vot desi Europa a vazut ca totul e legal, deciziile CCR au fost respectate. Dpdv legal totul e ok iar Basea e un las.

  Sunt enorm de multe carti de jucat functie de schimbarile de fiecare zi.

  In timpul asta USL trebuie sa’si activeze la max. cei 50% de la ultimele alegeri.

  In plus nici un boicot comandat nu se regaseste perfect in realitate. Sunt N metode pt asta.

 116. analizez slalomul cromatic pe care-l fac nesimtitii adunati in hoardele pdl si ma gandesc ca oscilatia intre portocaliu, verde, alb vadeste fara echivoc un singur lucru: nefericita formatiune politica este una cameleonica, o adunatura de soparle politice. ei stiu sa-si disimuleze intentiile parsive sub masti de culoare si petarde verbale.un singur lucru nu au invatat si din pacate este prea tarziu ca sa-l mai invete: sa rosesti de rusine! doar cei care nu au bun simt nu mai pot sa plece ochii in jos atunci cand sunt dovediti si mustrati in consecinta ca au facut o boacana. ungureanu urla la toate rascrucile de drum ca e distrusa constitutia, dar in acelasi timp nici nu tresare in fata realitatii ca borfasii din pdl au distrus o tara intreaga. rusine, nesimtitule! basescu ofteaza la umbra constitutiei si ne face apologia cinstei, uitand ca a siluit constitutia dupa bunul plac cu aceeasi salbaticie cu care a pocnit un copil. sau poate cu aceeasi salbaticie de om beat cu care i-a rupt chilotii blondei udrea.nu domnule basescu, nu!constitutia nu este elena udrea ca sa o poti pune capra atunci cand vrei sa-ti satisfaci impulsurile sexuale.si tie, sa-ti fie rusine!de fapt sa va fie rusine tuturor latratorilor indiferent ca va adunati sub stindarde portocalii, verzi sau albe. lupul isi schimba parul, dar naravul ba!toate tertipurile de care va folositi nu va mai folosesc la nimic!oamenii flamanzi o sa va tranteasca…dragoste cu de-a sila nu se poate.oricum, ca sa va fie mai usor va sugerez sa va regrupati fortele sub drapelul curcubeului…asta ca sa se simta si ICR implicat intr-o forma explicita in aceasta batalie pe care o veti pierde.este doar o chestiune de timp!nesimtitilor, sa va fie rusine!

 117. Basea va incerca sa pusheze pe ilegalitatea referendumului , normal indemnand la boicot, insa are nevoie sa mearga crescendo, acum a anuntat doar ceva lejer, insa el are nevoie sa creasca furia simpatizantilor pe lipsa sansei in conditiile in care guvernul produce lucruri ilegale. Guvernul trebuie sa faca frumos la Europa sa le inchida gura “legalist”, sa faca campanie pt prezenta la referendum si ticalosiile lui Basea si sa lase ordonanta activa cel putin pana pe 27-28 iulie, din punctul meu de vedere chiar mai mult.

  In Romania se rezolva treburile, toti stiu asta, Basea doar incearca cu presiunile eduropene sa’l faca pe Ponta sa se impuste singur in picior, legalizand pragul de 50%.

  Trebuie jucat inteligent dar fara compromisuri fundamentale.

  Sunt doar cativa pasi de jucat corect si atunci in mod normal nu are cum sa mai revina Basea la Cotroceni dupa 29.

 118. Nu suntem colonie, am toata increderea ca baietii astia din USL care au facut miscarea perfecta nu fac lucruri stupide tocmai acum la final. Nu e nici un semnal pentru asta, tot ce vedem face parte din varianta optima pana acum.

  Totul e sa nu se blazeze simpatizantii USL, e batalie care pe care, nimeni nu a promis ca va fi usor si majoritatea stiam asta.

  Mergem la victorie.

  All the way!

 119. hopaaaaa!ascult emisiunile in reluare si, ca sa fiu pe placul monicai macovei, am o revelatie….nebunatico, te simti atrasa de miscarea MISA,in care urinoterapia tine loc de mic dejun? asa se pare… ce zici, iti fac cinste cu o cinzeaca de pipilica? si du-te repede sa-ti explice traian basescu cate cuburi de gheata trebuie sa pui in pahar… sau preferi o felatie transcedentala, in timp ce, imbracati in alb, in frunte cu MRU si tartorul ICR-ului, membrii pdl se tin de maini, pierduti intr-o spirala care l-ar face invidios pana si pe Budha Sakhya Muni?aoleou, ce unduire intelectuala fina, sensibila, intima si mistica anima hoardele portocalii in ultima vreme!.din fericire, Shambala nu e totuna cu Raiul…

 120. am o intrebare,monica macovei! cand faceti spirala aia, bagati unii intr-altii, basiti?si oricum, sa nu faci urinoterapie pe stomacul gol…vezi si tu ce i se intampla lui traian basescu daca trage la masea de dimineata fara sa manace inainte… o tine toata ziua intr-un delir constitutional, ragaind intre 2 pahare cateva cuvinte despre cinste si uitandu-e crucis doar, doar va reusi sa-si focalizeze privirea pe un copil pe care sa-l pocneasca cu precizie chirurgicala in plex si peste fata…du-teeeeeeeeeeeeee, basescule!vant in pupa!

 121. PUN SI EU O INTREBARE : DACA, DACA Parlamentul se intruneste intr-o sesiune extraordinara si…. transforma ordonanta cu referendum -ul in … LEGE ! ce urmari ar putea avea ?

 122. O tin pe a mea, daca nu se reuseste ca Securitatea sa isi vada strict de treburile ei nu se poate schimba nimic, pentru ca e o caracatita infiltrata peste tot, care face orice sa controleze tot! Daca nu sunt zdruncinate aceste structuri si puse in matca lor normala, ca vezi Doamne, se atenteaza la institutiile Statului, o sa stam tot ca boii cu Statul asta, iar Statul sunt ei pentru ca asa au fost instruiti si crescuti securistii astia nenorociti! Doar noi mergem la munca sa platim impozite, nu sa stam sa ascultam ce vorbeste lumea la telefon!

 123. USL a castigat alegerile locale. Nu vad niciun miting pe strazi. Ar trebui sa se organizeze mitinguri in ficare zi pana la referendum pentru a mobiliza oamenii sa voteze. Este singura solutie sa scapam de Basalau, dar liderii locali au alte treburi dupa cate se pare. Lupta nu se castiga cu stat pe scaun.

 124. Radule, nu ma mai mir de nimic.
  Sa vorbesti cu atata emfaza de independenta justiteie aproape ca imi provoaca senzatia de voma.
  Ce vedem in justietie azi – sefa Procuraturii, madam Kovesi, este adusa de Macovei, seful DNA a fost adus de Macovei si este santajabil pentru mai multe esecuri in anchet (inclusiv o decizie CEDO, deci a incalcat si drepturile omului), Danilet, seful CSM, fost consilier a lui Macovei, Livia Stanciu, presedinta ICCJ, fost procuror, “vecina” cu Macovei in 1982 (una procuror la Giurgiu, alta procuror la Galati), sute de judecatori facuti de Danilet prin hotararea CSM, fara decizie prezidentiala, care judeca direct la ICCJ.
  Eu ma intreb cum de cei de la UE nu vad aceste lucruri.
  Ce m-a deranjat cel mai tare a fost atitudinea socialistilor europeni. Practic l-au servit pe Ponta pe tava popularilor. In loc sa lupte pentru el, l-au abandonat, ba au devenit acuzatori.
  Noroc cu liveralul Watson, care spune lucrurilor pe nume!
  Din pacate am pierdut batalia.
  Basescu va ramane presedinte si va fi vai de capul nostru.
  Merkel are nevoie de suport in blocul sudic. Unuitatea celor 9 state din est nu ii convin lui Merkel. Ar fi un grup puternic care daca se aliaza cu Franta, ii pot pune serios bete in roate.
  Am AVUT DICTAUL de la Viena, acum avem DICTATUL de la Bruxelles!

  Sunt foarte dezamagita.
  Cred ca mii de romani ar trebui sa trimitem mesaje la Bruxelles sa le explicam ca nu au dreptul sa ne trateze ca pe o COLONIE!

 125. Domnule Radu Tudor,

  Basescu joaca iar murdar. Isi indeamna alegatorii sa stea acasa si sa nu voteze pentru ca referendumul sa nu fie validat.
  De ce USL nu procedeaza cum a procedat PDL in 2008 si 2009?
  Sa aduca oamenii la vot cu autobuzele.
  Ca asa au facut si cei din PDL.
  Nu putem sta cu mainile in san si sa vedem cum Basescu isi bate joc de noi si de democratie.

 126. Cred ca trebuia sa se bata Ponta pentru clarificarea la Bruxelles a faptului ca daca a prezidat cu 5mil.procentul firesc,moral,legal,normal la cap pentru orice creier cred,este sa fie demis cu 50+1 din ACEST procent.
  Daca nu,inseamna ca a prezidat ILEGAL SI NEVALIDABIL cu 5mil Basescu,daca cifra 9mil este SFANTA SI IMANENTA,IMINENTA,sau cum o mai fi.
  Ca si alegator,nu imi convine deloc ca i s-a dat de fapt pe tava referendumul lui Basescu,este nepricipial o asemenea conditie oricine o impune,se vede din cer ca este cusuta cu atza alba si facuta sa il privilegieze tot pe Basescu.
  DACA ASTA ESTE LEGEA,CATI AU VOTAT IN TURUL 2 CAND A IESIT PRESEDINTE DL BASESCU?
  Nu inteleg,sa vina sa traisca liderii aceia cu el in asemenea dictatura sau abuz,sau sa il ia la ei in tzara daca e asa o capacitate,nu stiu,dar ce conditii sunt astea?este o miza mare pentru noi,cum e posibil sa i se dea pe tava,ca radea aseara de nu mai putea de satisfactie,asemenea angajament?
  ASTA E TARA CCR-ULUI SAU SI A ALTORA,CA DACA E ASA SA IL PUNA EI DIRECT SI GATA,CE MAI CHELTUITI CU REFERENDUM SI ALTELE?

  Bine,singura sansa a noastra este morti-copti,in slip sau in pijama,hai la vot!!!

  Nu mi-a placut cedarea dlui Ponta,inteleg ca e strans in corzi dar este incorect sa accepte asa o conditie,ce dracu legalitate vedeti in ea?ca poate nu vad eu bine.

 127. USL,DIN PACATE NOTA 1 LA COMUNICARE.VA RUGAM LUATI MASURI URGENTE!

  Cu tristete constat cat de slab s-a miscat USL,mediatic vorbind,in tot acest haos.Am postat cu cateva zile in urma niste pareri ale unui om de rand,mare pacat ca membri USL care mai arunca o privire pe forumuri nu iau in seama si vorbele noastre.
  Daca atacul infam pe plan european ar fi fost contracarat la timp,nu am fi ajuns astazi sa ne impuna Gitenstein si UE sa votam dupa cum cred ei ca trebuie,ca vezi-Doamne,trebuie sa respectam corupta noastra CCR,despre care ei habar nu au cat e de vopsita oranj,pentru ca nimeni nu le-a explicat.
  Sunt un cetatean foarte dezamagit…desigur ca votul meu nu se va schimba si voi vota pentru demitere asa de tare ca o sa zgaltai cabina de vot.Pun si eu aici insa niste intrebari mai mult retorice,poate poate ajung sub ochii cui trebuie:
  1-CE FACE DL MARGA SI INTREGUL MINISTER AL EXTERNELOR,NU CUMVA COMUNICAREA CU UE AR FI TREBUIT PUSA IN CAP DE LISTA IN ACEASTA PERIOADA?
  2-CE FAC EUROPARLAMENTARII USL?
  3-DE CE NU AU ZBURAT PRIN TOATA EUROPA SCRISORI SI EMAILURI DE DEZMINTIRE A DEJECTIILOR SECU-ORANJ?IN DEFINITIV TREBUIA CONCEPUTA O SINGURA SCRISOARE/EMAIL,SI TRIMISA MULTIPLICAT PE LA TOATE INSTITUTIILE,AMBASADELE,PERSOANELE,FORURILE CARE NU MAI POT DORMI DE GRIJA NOASTRA.
  4-DE CE NU S-AU TRIMIS SCRISORI DE PROTEST LA ADRESA TUTUROR CARE NE-AU CONDAMNAT FARA SA JUDECE,INFLUENTATI SI MANIPULATI FIIND DOAR DE O SINGURA PARTE?DE CE NU LI S-A ATRAS ATENTIA CA PANA SI LA PROCESUL UNUI BORFAS DE RAND,ARE SI EL DREPTUL LA APARARE SI SE IA O DECIZIE NUMAI DUPA CE AMBELE PARTI AU FOST ASCULTATE?
  5-DE CE NU S-AU TRIMIS CERERI SOLIDE DE DREPT LA REPLICA TUTUROR ZIARELOR CARE AU ARUNCAT CU NOROI?DE CE NU LI S-A ATRAS ATENTIA CA SURSA LOR DE INFORMARE POATE FI OTRAVITA?
  6-DE CE A TREBUIT SA TREACA ATATA TIMP DE FRASUIALA PRIN EUROPA INCAT SA AJUNGA INSUSI DOMNUL PONTA SA DEA EXPLICATII,SI SA NE FIE IMPUS UN REFERENDUM IN CARE SECURISTUL BASESCU T ESTE AVANTAJAT?
  7-INTELEG CA DL BOGDAN TEODORESCU,PE CARE IL ADMIR FOARTE MULT,NU TREBUIE SA FIE PUBLIC IN PERIOADA ASTA SI SA SE PASTREZE PENTRU NOIEMBRIE,DAR A FOST CONSULTAT MACAR IN PRIVINTA ACESTEI INTREGI NEBUNII?
  8-DE CE NU AU FOST PUSE IN MISCARE AMBASADELE ROMANE DIN EUROPA?CE FAC OAMENII AIA DE NU SPRIJINA IMAGINEA TARII?
  9-DE CE NU SE PICHETEAZA SPRE EXEMPLU AMBASADA GERMANIEI LA BUCURESTI,PENTRU INTERPRETARILE DE-A DREPTUL PARTINITOARE ALE SITUATIEI SI INTERVENTII PE FATA IN FAVOAREA LUI BASESCU?
  10-DE CE USL NU TRECE EL INSUSI LA ATAC,PUBLICAND IN STRAINATATE MODIFICARILE LA LEGI FACUTE DE BASECU,NUMARUL IMENS DE ORDONANTE DE URGENTA ALE LUI BOC,NUMIREA OAMENILOR PDL IN INSTITUTII CARE NU AU VIOE SA FIE COLORATE POLITIC??CHIAR NU GASESTE USL NICI O SOPARLA DE PLANTAT,DIN MIILE DE PORCARII PE CARE LE-A FACUT PDL??DE CE DRACULUI STA USL NUMAI IN DEFENSIVA??

  Va marturisesc draga d-le Tudor ca imi vine sa ma duc pe la toti scortosii si pretiosii astia de europarlamentari USL si pe la ministerul de externe,sa ii apuc de revere si sa ii scutur pana ii trezesc!!
  Sa le spun maiiiiiiiiii oameni buni lasati menuetul de salon si placerea de a va asculta propria elocventa si treceti la treaba!!!
  Ca UE nu da o para chioara pe cat sunteti voi de destepti,dar ute ca pune botul grav la veninul securist!!
  LA MUNCA SI LA ACTIUNE!!

 128. Imi cer scuze,dar nu inteleg,atunci cum a fost posibil din 18mil de alegatori SA FI PRESEDINTE DOAR CU VOTURILE SI PENTRU 5 MIL??
  Cum a putut sa fie acceptata o asemenea validare?

 129. “Traian Băsescu spunea, în ianuarie, că pleacă de la Cotroceni dacă ies în stradă 5 milioane de români să-i ceară demisia”. Deci sa inteleg ca daca ies in strada 5 milioane ca sa mearga la sectia de votare pentru suspendarea lui Basescu, va demisiona.

 130. Aflam De La Erevan News !

  Agentia Erevan News informeaza; Aflat ieri la Bruxelles intr-o vizita de lucru, d-l Prim Ministru al Romaniei ,Victor Ponta, dupa dezvaluirile incendiare din presa vizand o convorbire de-a sa telefonica in care-si invita la o cafea un fost coleg, actualmente cercetat de DNA pentru tentativa de lovitura de stat asupra sefilor Procuraturii generale si ai DNA, a fost imediat chemat de catre oficialii UE si admonsetat sever pe motiv de cedare la trafic de influenta in vederea schimbarii prin lovitura de stat ai lui Kovessi si Daniel Morar.
  La plecare, dupa ce d-l Prim Ministru a promis cu lacrimi in ochi ca nu mai face, comisarul Barroso, drept pedeapsa i-a smuls, pe metoda “tiganca imputita”, telefonul din mana si i-a interzis sa mai poarte convorbiri telefonice cu astfel de fosti colegi.
  A consemnat pentru Dvs.
  Varujan Arachelian

  • @marcus

   aha,pai sa se fi dus atunci dl Tariceanu sau cineva care nu a copiat,nu a vorbit la tel despre aranjamente si altele,daca cu asta a fost santajat Ponta,important era sa aiba capacitatea sa obtina pentru tzara asta niste rezultate,nu asa…

   • @Simona: plagiatul lui Ponta este nedovedit decat in mintea unor basisti fusriosi ca nu au avut de unde sa-l apuce din alta parete, asa ca i-au fabricat-o pe asta. Ponta nu este nici santajabil, nici santajiat, ci calomniat mai abiti ca la mahala.
    sa fii iubita
    marcus

    • @marcus

     personal,consider ca daca a specificat in Bibliografie sursele,nu are cum sa fie un plagiat,daca nu exista in carte mentionate sursele,atunci era.
     insa,pana se clarifica asta,U.E.il trateaza cum vezi,crede-ma ca stiu ca ti se pot face inscenari si spune despre tine vrute si nevrute de la grav la foarte grav,pana se lamurea insa situatia,era bine sa riste,uite ca acea cedare cu 9mil poate sa darame tot,daca le iese asta…o sa se regrete orice miscare gresita.mai bine ar fi evitata,daca se poate.
     miza e f mare.

     sa fi iubit si tu si sper sa te auda si U.E.cu ce spui si sa te creada pe tine,nu pe cei care se pare ca i-au si convins de niste lucruri grave.

 131. Radu, astia vor sa ne anuleze dreptul la vot! O minoritate poate decide sa anuleze votul unei majoritati, prin simpla neprezentare. Cum Dumnezeului este constitutional sa imi anulezi mie votul liber exprimat prin astfel de smecherii?

  • Ei sunt boieri,castiga stand la umbra si cu paharul in mana,la tv.
   ei castiga prin neprezentare!
   Cred ca in nici o tzara nu s-a mai pomenit o asemenea conditie si o asemenea favorizare pe fatza,pe spate si pe toate partile a acestui PDL!
   NU ESTE CORECTA CONDITIA CARE LE DA AVANTAJ FARA CA EI SA SE DEA MACAR JOS DIN PAT SA VOTEZE,MACAR ATAT EFORT!

   Este incredibil ce se intampla!

   • Adevarata lovitura de stat a fost data de CC si e e cale sa fie aplicata de Ponta: anularea de facto a unui drept fundamental – acela de a vota! Vad ca Radu a postat despre recomandarile Comisiei de la Venetia care spune ca nu se recomanda conditia de cvorum tocmai pentru ca o minoritate poate decide! Foarte corect!

 132. Vor fi 10 milioane la vot si va fi cvorum! Adica ce, nu exista excursii cu AUTOCARUL la manastiri in ziua aceea de duminica? Daca USL vor fi maicute , atunci vai de ei!

 133. Mare minciuna ieri la Base. Cica nu apara un scaun dar poate isi apara privilegiile acordate unui presedinte la terminarea mandatului si pe care le va pierde daca va fi demis

  Prevederile LEGII nr. 406 din 10 iulie 2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman se aplica persoanelor care au avut calitatea de şef al statului roman. Persoana care exercita funcţia de şef al statului roman beneficiazã de prevederile acestei legi de la data încetãrii mandatului (folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, o indemnizatie lunara, paza si protectie, folosinta gratuita a unui autoturism) . NU BENEFICIAZA de prevederile prezentei legi persoana cãreia i-a încetat calitatea de şef al statului roman ca urmare a sãvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare A DEMITERII DIN FUNCTIE PRIN REFERENDUM.

 134. domnule Radu Tudor,

  Sunt foarte dezamagita de prestatia USL-ului, mai ales a lui Victor Ponta, ma tem sa nu fie blat – Adriean cu Viorel. Asa resusesc sa scape de Antonescu.
  Nu stiu cum se face, dar reporteritele, prompteritele canalului dvs. au o simpatie deosebita pentru marinar. Li se umple gura cand transmit despre el.Te apuca o duiosie iremediabila! Zici ca te uiti la b1. Ajung sa faca din marinar o persoana simpatica, sa o victimizeze. Faceti ceva, nu se mai poate, zici ca te uiti la b1!

  mi-e sila de tot circul si ed toata mascarada asta! pacat ca antonescu a ridicat stacheta, cred ca a gresit tara.
  La final, un mesaj mobilizator de la Badea citire : Da-i un pumn lui basescu, la vot!

 135. Domnule Radu Tudor,nu inteleg de ce nu spunem lucrurilor pe nume.Astia fac politie politica cu sprijinul institutiilor statului care ii ajuta.Mai precis,cererile de interceptari se aproba pe banda rulanta,acestea fiindindreptate spre adversarii politici si spre simpatizantii acestora.In institutiile statului se practica epurarea politica:exemplul recent la CSM.Amintiti-va cum ati aratat la Antena3 cum erau urmariti Ponta si Antonescu,ce i-au facut lui Geoana.Toate dosarele lor sunt pe interceptari,toate acuzatiile lor se bazeaza pe ascultari.De ce nu zbiara USL ca se face politie politica? Ma gandeam la ce zicea Basescu ca pe vremea lui Adrian Nastase era el prigonit rau,dar ma intreb,daca Nastase a fost asa rau,cum dracu n-au aparut stenograme de la discutiile lui Basescu de pe la Golden Blitz.Cam ce credeti ca am fi auzit cu totii daca Nastase ar fi facut ce fac ei azi?Cam cum aratau negocierile pe posturi cu Udrea,Videanu,Cocos,Bittner si Petrache?
  Este normal ca posturile pe care se fac numiri de catre partid,sa fie negociate de cei care vor numi…la fel a facut si face si Basescu.De ce la altii e trafic de influenta si la el,nu?
  Abia astept sa votez DA!

 136. Domnule Tudor,
  Cred ca doamna Macovei se inscrie la savarsirea infractiunii prevazute de art.168, indice 1 din Codul Penal care spune”Art. 168 indice 1

  Comunicarea de informaţii false

  Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa statului, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.”
  Cred ca intruneste elementele constitutive ale infractiunii.

  • Observ ca unii isi doresc sa fi avut unele inclinatii catre studierea dreptului, si au hobby-uri de genul “procuror de bloc” .

   Stimate domnule Pop, de ce nu v-ati indreptat catre o cariera in domeniul juridic daca va pricepeti asa de bine ?! Ca in postura de doctor in drept amator dati impresia unui nea Caisa care sparge seminte si isi da si el cu parerea despre fotbal si vreme.

 137. In afara temei abordate,am fost surprins neplacut aseara de dl Gadea care la Sinteza zilei ,dovedea ca nu a inteles ca una din conditiile castigarii unei batalii ,cu arme sau politice,este realizarea surprinderii,si aici USL a actionat stralucit! Cum crede domnia sa , in conditiile care suntem o colonie a U.E(Ilie Serbanescu prezinta adesea dovezi concrete in acest sens) ca anuntandu-i pe cei de la Inalta Poarta,acestia i-ar fi aplaudat?Basescu este omul lor care le implineste silitor jocurile politice si economice in detrimentul interesului national, de aceea au sarit ca arsi din gaura de sarpe! Dvs ca analist militar,i-ati putea recomanda colegului Gadea sa studieze cate ceva despre geostrategie(inclusiv despre iluminati,guvern mondial,actiunile lor urmand un scop precis =globalizarea) Doar poporul in caz de iesire la vot in mod masiv si punand stampila pe DA,le pot strica pt moment planul,uzurpatorilor externi si interni Sper ca bunul Dumnezeu sa ne dea mintea romanului de pe urma!

 138. D-le Radu Tudor, ati citit motivarea Curtii la legea referendumului?
  http://www.ccr.ro/decisions/pdf/ro/2012/D0731_12.pdf

  e constitutionala, dar curtea NU IMPUNE prezenta minima de 50% ci spune doar ca textul legii impune prezenta acelui cvorum (lipsa acelui “prin derogare de la art 5 alin (2)”).

  mai pe romaneste curtea atrage atentia ca aceasta modificare asa cum e ea facuta nu elimina cvorumul obligatoriu reglementat de art 5. alin 2., ca sa nu existe dubii la validarea referendmului.
  dar cvorumul nu e impus de ccr in mod obligatoriu.

   • pai da, pentru ca textul asa cum e el nu modifica decat art 10. referitor la cum se demite presedintele, dar nu modifica art 5 alin 2 referitor la cvorumul necesar.
    de fapt curtea atrage atentia asupra faptului ca vorumul e necesar datorita art. 5 alin 2.
    Daca ar fi aparut si acel “prin derogare de la art 5 alin 2…” asa cum e in OUG atunci era la fel de constitutionala, si se elimina cvorumul

   • daca curtea nu facea mentiunea asta, ar fi aparut probleme de interpretare. Initiatorii ar fi sustinut ca nu mai e nevoie de cvorum cand de fapt , datorita unei greseli/omisiuni de redactare a textului legii, nu se elimina cvorumul, desi asta fusese intentia

 139. Traian Basescu se lamenteaza zicand ca faptul ca Baroso si Rompuy n-au iesit cu Victor Ponta la conferinta de presa este un semnal infiorator pentru Romania dar uita sa spuna cine a defaimat Romania si pe prim-ministru cauzand aceasta atitudine?!Cat de cinstit este Basescu?!VOTAM “DA” PENTRU DEMITEREA LUI! JOS BASESCU!!!

 140. I-mi place comentarile texanului pe FB

  Aurel Texanu CE O MAI SUCESTE BASESCU CU 50 PLUS UNU CUM SA DESFASURAT ACEL REFERENDUM ASA SA SE DESFASOARE SI ACUM NUMAI UMBLATI CU PROSTII GATA ASA CUM A FOST IN 2007 ASA SA SE DESFASOARE SI ACUM FARA DREPT DE APEL ATUNCI STIA CA CISTIGA CU FURACIUNILE PE CARE LE-A FACUT ACUM STIE SI ESTE CONSTIENT CA ESTE MINCAT SI CA PIERDE SI CAUTA CA PESTELE PE USCAT SE ZBATE DEGEABA CU CINSTEA CARE A FURAT,ASTIA AU FURAT CINSTIT SA VAZUT DOMNULE BASESCU SI PUSCARIA TOT CINSTIT O SO FACETI4 minutes ago · LikeUnlike.Aurel Texanu POPORUL NU MAI SUPORTA DOMNULE BASESCU CUM AI PROCEDAT SI AI FOST DEACORD IN 2007 TOT ASA SA SE DESFASOARE SI ACUM FARA NICI UN DREPT DE APEL SA INZELES? FARA COMENTARII DACA SUNTETI CINSTIT CUM AFIRMATI NU UMBLATI CU CIOARA VOPSITA CA NU TINE2 seconds ago · LikeUnlike.

 141. Dezvăluiri: Cum se fură alegerile în România!
  NOTĂ SPECIALĂ. Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu în ultimul rînd, ambasade străine. În campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.

  Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor speciale pentru reţeaua MONSAT s-au făcut şi cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de naştere a sistemului MONSAT este Hotărîrea 045/2005 a CSAT. Reţeaua de sateliţi MONSAT de joasă altitudine, la care SRI şi SIE au acces, nu e lansată de Statul Român, ci de SUA, în colaborare cu o serie de ţări europene. România „închiriază“ accesul la aceşti sateliţi, pe baza unor înţelegeri între Serviciile Secrete ale ţărilor NATO. Ei sînt folosiţi pentru pedepsirea dizidenţilor, în mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea şi hărţuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.

  Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămînt şi, mai mult de atît, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor în care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.

  Acest Harry Giknavorian este, în fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe lîngă Traian Băsescu, încă din anul 2004. Este singura persoană din România care nu are numere de identificare la maşina cu care se deplasează prin Bucureşti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relaţii strînse cu autorităţile Statului Român, în special cu Traian Băsescu şi cu consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este căsătorit, are 2 copii, băiat şi fată, şi locuieşte în Băneasa, în Complexul ZODIAC; are un cîine labrador. America, prin rezidenţii CIA şi prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI şi DIICOT. Pentru a-şi pune planul în aplicare, a trebuit să-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut să utilizeze aplicaţii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul Naţional de Statistică şi agreat de BEJ şi BEC. Agentul CIA din România şi omul său sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut să supravegheze, să controleze, să influenţeze şi să centralizeze datele din secţiile de votare în timp real. Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE şi STS, deoarece aplicaţii ale acestui soft de la RASIROM sînt folosite şi în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate din Europa. Astfel, Traian Băsescu, prin acoliţii săi şi cu sprijinul guvernului american, foloseşte independent şi fără control parlamentar Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit-MONSAT. Acest sistem are la bază o serie de proiecte realizate în ultimele decenii în Statele Unite şi în Europa, iar sateliţii lansaţi în spaţiu sînt de provenienţă americană şi operează la joasă altitudine. Pentru a intra, cît de cît, în legalitate şi a-şi pune planul în aplicare, SUA au impus Guvernului Tăriceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel încît românilor să le fie monitorizate toate convorbirile telefonice şi toate e-mailurile. Aşa a apărut subit Legea nr. 298/2008, promulgată rapid de Traian Băsescu, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţelele publice de comunicaţii. Legea se referă atît la persoanele fizice, cît şi la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI şi SIE au, astfel, oricînd acces la date pe baza unei simple ordonanţe semnate de orice procuror, fără a mai exista un mandat emis de judecător. Acest sistem MONSAT permite interceptarea poştei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. În timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat şi folosite de adversarii politici.

  Pregătirea pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a făcut în timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucureşti şi au fost folosite la monitorizarea comunicaţiilor şi a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru că RASIROM (regie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de către prefecţii PDL şi de către membri ai acestui partid, care ştiau numerele de telefon ale fiecărei secţii de votare, transmiţînd date în timp real la Bucureşti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de funcţionare destul de simplu şi poate fi introdus, cu uşurinţă, într-o valiză de voiaj. Agentul trebuie să scaneze codul personal al telefonului care urmează să fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanţă mai mică de 25 de metri, în timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastînd pe telefon steluţă diez 06 diez (*#06#). Rezultă un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular în parte şi nu poate fi acelaşi pentru două aparate. La sediul central al PDL, în noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numărul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu secţiile de votare din ţară, iar la secţiile din afara României nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici măcar Băsescu şi acoliţii săi nu pot transporta aceste terminale fără a atrage atenţia autorităţilor din Uniunea Europeană.

  În ţară, STS, împreună cu prefecţii şi subprefecţii, ajutaţi de membrii PDL, au fost cei care au condus operaţiunile de centralizare a alegerilor (întrucît cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost în custodia membrilor PDL), iar aceştia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplătite doar de la nivel judeţean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile şi Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, să monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile şi al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi preşedinţilor secţiilor de votare, întreg procesul de transmitere a rezultatelor şi a prezenţei la vot.

  Conducerea PDL şi Traian Băsescu au avut timpul necesar să întoarcă rezultatul alegerilor cu voturi fictive din străinătate. Aceste voturi nu au putut fi niciodată numărate. Generalii numiţi de Traian Băsescu la conducerea STS au primit sarcina să rezolve această problemă. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opriş (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenţă 112) şi Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). După executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu două stele Corneliu Grigore a mai primit o stea şi a fost trecut în rezervă.

  Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.

  În 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături în fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită în sediile electorale şi un proces electoral dirijat. Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute înainte de exit-poll-uri, live, în faţa naţiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpîn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate în favoarea lui Traian Băsescu.

  Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strînse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care îl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).

  Serviciul Secret al ţiganilor are, în principal, menirea „să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe“. El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avînd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Îşi desfăşoară activităţile „în paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)”. Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu. Acestea sînt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu. ,,Părinţii” acestui sistem sînt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au înţeles rostul SISROM, permiţînd înfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.

  Spionajul Rrom SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.

  Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

  SIPI, Serviciul Independent de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, folosit şi de către americani, şi de către Traian Băsescu, este beneficiarul unor informaţii ale sistemului MONSAT. Acest serviciu captează ilegal informaţii, operaţiuni care se pot realiza fără probleme de către unii angajaţi politici ai sistemului, dar şi de către beneficiarii legali ai acestuia. Interceptările ilegale se pot efectua de către operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totală de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliţi ce asigură comunicaţiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate şi posibilităţilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El funcţionează după principiile de interceptare a comunicaţiilor clasice, precum telefonia în sistemul naţional. Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea unor informaţii, imediat după emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot să capteze semnalele satelitului de comunicaţii folosit de operatorii de astfel de servicii din România ori din ţara de origine a utilizatorului.

  Cei aproape 2.000 de angajaţi ai SIPI răspund instituţional numai în faţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

  Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT şi utilizează informaţii şi aplicaţii americane KOFAX, Microsoft şi XEROX.

  Sateliţii americani sînt rezervaţi pentru situaţiile în care victima iese din raza în care acţionează grupările criminale, deplasîndu-se în afara oraşelor, în campinguri, la ţară etc.

  Reţeaua de sateliţi la care SRI şi SIE au acces este folosită, într-adevăr, în mod ilegal, de către personalul Administraţiei Prezidenţiale, cu acordul deplin şi sub îndrumarea Serviciilor Secrete româneşti, aflate sub comanda serviciilor străine care le-au pus la dispoziţie tehnologia. Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete româneşti şi din fruntea Statului Român utilizează, de cîţiva ani buni, în mod ilegal, această tehnologie împotriva propriilor cetăţeni.

  Comunitatea Naţională de Informaţii, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, deci şi Traian Băsescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, şi unde sînt stocate informaţiile secrete de importanţă strategică, inclusiv cele obţinute în urma interceptărilor legale sau ilegale pe care le efectuează Serviciile de Informaţii din România.

  Această bază de date, care este permanent actualizată, este pusă la dispoziţia preşedintelui României, iar serverele în care sînt stocate datele se află într-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotărîrea nr. 0216/27.10.2004, emisă de CSAT), ocupă două spaţii: unul principal, aflat în Bucureşti, şi altul de rezervă. Potrivit unor informaţii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Român de Informaţii.

  Această bază de date în format electronic, aflată în serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din România să obţină, în timp real, orice informaţie despre o persoană fizică sau juridică, în funcţie de interesele urmărite.

  Funcţionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementată prin Hotărîrea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnată de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis în funcţie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotărîrea 0216/27.10.2004, emisă de CSAT) în două sedii: unul principal, aflat în Bucureşti – Centrul SECI, şi cel de rezervă, în cadrul Biroului de Informaţii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structură departamentală formată din Direcţia de Informaţii Militare şi Direcţia Siguranţă Militară, din cadrul MApN). Brigada de Informaţii Militare (BIM) reuneşte, sub comandament unic, cele trei batalioane care funcţionaseră şi pînă acum, respectiv HUMINT, IMINT şi SIGINT.

  Brigada de Informaţii Militare a fost constituită în urma unei Hotărîri a CSAT, din 31 martie 2010, şi este subordonată direct ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Serviciile Secrete ale Armatei au primit undă verde pentru înfiinţarea Brigăzii de Informaţii Militare de la directorul Comunităţii de Informaţii a Statelor Unite ale Americii (DNI), James R. Clapper. Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Române sînt: fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, actualul ministru al aceleiaşi structuri, Traian Igaş, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota, preşedintele României, Traian Băsescu, precum şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. Chiar dacă, oficial, singura autoritate naţională în domeniul interceptărilor este Serviciul Român de Informaţii (SRI), se ştie că Statul Român, printr-o Hotărîre strict secretă, a autorizat Serviciul de Informaţii Externe (SIE) să îşi procure şi să folosească cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor românilor şi a tuturor comunicaţiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.

  Serviciul de Informaţii Externe face parte din Sistemul Naţional de Apărare al României şi funcţionează în baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat Hotărîrea nr. 0063, clasificată STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informaţii Externe să desfăşoare activităţi de tip SIGINT (SIGINT – SIGnal INTelligence reprezintă informaţii obţinute din surse care acţionează în spectrul electromagnetic şi constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicaţiilor efectuate prin satelit. Din acest moment, SIE dispune de baza legală pentru a-şi procura cele mai performante dispozitive necesare interceptărilor de voce şi date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemiţător).

  SIE se ascunde în spatele unor legi care îi permit să asculte pe oricine şi oricînd, chiar şi fără mandat.

  DGIA şi DGIPI îşi prezintă rapoartele doar miniştrilor de resort şi nu sînt controlate de Parlament.

  Atît SRI, SIE, cît şi STS, prin Marcel Opriş, au folosit în campania electorală baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regională SECI de la Bucureşti, condusă din umbră de agentul Harry Giknavorian. MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonică sau transmisie de date-voce care se realizează printr-un terminal cu acces la satelit. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefonia fixă sau tehnologia GSM. Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate şi trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI.

  Softul folosit de BEC include o aplicaţie KOFAX, tip vierme sau tip buclă, care are drept scop redistribuirea voturilor în favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la ieşirea din secţiile de votare care dădeau cîştigătoare PRM sau alte partide din Opoziţie nu au corespuns, deoarece au fost făcute prin luarea în calcul a unei opţiuni reale de vot, de 70%, a populaţiei, cînd în fapt aceasta nu a depăşit cota de 20%.

  Net-Consulting, în colaborare cu firma americană KOFAX (o filială CIA), împreună cu firmele Asesoft şi ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, în fapt, o societate patronată de SRI), un soft folosit în ultimele două campanii ale alegerilor, care conţine o cheie-buclă conspirată, pentru direcţionarea voturilor nule şi a celor de pe listele suplimentare, în favoarea lui Traian Băsescu, la ordinul SUA. Programul dirijează voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.
  NOTE:
  * Drug Enforcement Administration (DEA) este o agenţie federală de aplicare a legii în Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justiţie American, însărcinată cu combaterea traficului şi consumului de droguri în Statele Unite. De asemenea, DEA, împreună cu alte agenţii americane de investigaţii, are ca responsabilitate exclusivă coordonarea şi urmărirea de către SUA a investigaţiilor legate de droguri – şi nu numai – în străinătate.
  * DGIA- Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, se ocupă cu culegerea de date şi informaţii în vederea informării factorilor de decizie asupra fenomenului militar şi politico-militar din zonele de interes pentru România. Totodată, are ca obiect extinderea cooperării cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cu Serviciile de Informaţii militare ale statelor membre NATO. Se ocupă şi de îmbunătăţirea reprezentării militare externe (este vorba despre ataşaţii militari) şi de identificarea acţiunilor care ar putea aduce atingere capacităţilor operaţionale, personalului şi patrimoniului Armatei. Are ca sarcină şi descoperirea şi prevenirea actelor de corupţie şi altor activităţi ilegale în care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.
  * MONSAT – Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit.
  * RASIROM – Regie autonomă aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii, avînd ca principal obiect de activitate proiectarea, realizarea şi instalarea sistemelor de pază şi de alarmare la efracţie şi început de incendiu, stingerea automată a acestuia, controlul accesului persoanelor şi autovehiculelor, controlul biometric şi autentificarea identităţii, TVCI, CATV. Firma mai oferă instalaţii şi echipamente de protecţie fizică şi electronică a incintelor şi a perimetrelor, cu centralizarea informaţiilor în dispecerate specializate, precum şi reţele de comunicaţii voce-date. RASIROM deţine o tipografie proprie.
  sursa: Surse.org

Leave a Reply