Pentru ca e foarte relevant zilelor noastre, redau pasaje interesante dintr-un interviu acordat in 2010 de Calin Popescu Tariceanu pe tema dorintei vechi a lui Traian Basescu de a realiza o fuziune PNL-PD. Cred ca detaliile de aici sunt utile acelor liberali care au de luat o decizie la congresul din 28 Iunie. Si care pot rupe traditia de 150 de ani de liberalism a PNL, ducindu-l spre PPE, la dorinta unui fost comunist si socialist ca Basescu…

ALL

“In 2003, după adoptarea strategiei PNL, a urmat o discuție, solicitată de Traian Băsescu, aflat într-o situație disperata. Chiar și ultimii doi primari de localități mari, Petre Filip de la Oradea, și Mircea Hava de la Alba Iulia, erau în discuții avansate pentru trecerea la PSD și el avea nevoie să le ofere militanților proprii, nu atât electoratului, o ancoră. A venit, la sediul PNL, se întâmpla în toamna lui 2003, și am făcut o discuție cu Băsescu, pe baza unei oferte. Acum apare primul element interesant care are relevanță în privința subiectului pe care îl discutăm, alianța forțelor de dreapta. La această discuție la care noi, în esență, am evaluat posibilitatea unei alianțe politice, ca un vehicul politic electoral pentru alegeri, Băsescu, la finalul întâlnirii, a spus că dacă lucrurile o să meargă bine, putem să ne gândim, inclusiv în perspectivă, la o fuziune între cele două partide. După această discuție, la care au participat Stolojan, eu, Paul Păcuraru, Nicolăescu si Flutur, fiecare a rămas probabil cu anumite idei. Nu ced că cea mai puternică idee, cel putin în ce m-a privit, a fost posibila fuziune. (…)

Despre proiectul unei fuziuni care să fie în continuarea proiectului politic început in 2003, nu s-a mai discutat foarte multă vreme. Au venit scadențele electorale din 2004 și toată lumea s-a gândit la rezultat și nu s-a mai discutat despre acest proiect. Acum, nici evoluția nu a fost de așa natură ca să necesite accelerarea acestor discuții. Dar, după alegerile parlamentare din 2004, care au avut la bază, după cum știm, o înțelegere clară de împărțire nu doar a locurilor pe listele parlamentare, dar și a funcțiilor în conducerea statului, m-au făcut să cred că o astfel de discuție referitoare la un proiect de agregare a dreptei ar face sens. Și cum PD nu era un partid care să aibă elemente ideologice extrem de prezente în dicursul său, fapt care poate ar fi complicat relația politică dintre noi, m-am gândit după alegerile din 2004 să deschid acest subiect al unei posibile fuziuni între partide. Și Băsescu a zis că nu e momentul, e prea repede, să ne tragem sufletul. După ceva timp, dar nu mai am siguranța evenimentelor cronologic, au existat două momente de care însă îmi aduc aminte. Au apărut în presă diverse informații potrivit cărora Sorin Frunzăverde face demersuri în numele PD, pe lângă PPE pentru aderare. L-am întrebat pe Băsescu puțin contrariat având în vedere ideea unei posibile fuziuni pe baza discuției între PNL și PD din 2003. I-am spus că dacă PD optează pentru PPE înseamnă că nu mai au în vedere proiectul fuziunii. Băsescu, si nu voi reproduce exact limbajul, mi-a spus că Frunzăverde nu are nici un mandat, că face totul de capul lui și că urma să lămurească această chestiune. Peste ceva vreme am redeschis subiectul fuziunii și mi-a spus „Da, poate ar fi bine să discutăm , dar nu vreau să fac eu discuția asta. Avem congres în iunie, e vorba de anul 2005, și vreau să îl las pe Boc să se aleagă președinte și apoi facem o discuție”. Nu a mai fost cazul deoarece la congresul din iunie, PD a anunțat că va adera la PPE. Cu alte cuvinte, deodată, desi exista o anumită posibilitate de concretizare a apropierii dintre noi, a fost clar că PD merge pe un drum care e divergent. (…)

PD nu era un partid care să afișeze cu multă stridență componența ideologică de stânga. Din contră, erau oameni care, așa cum am și văzut ulterior, nu aveau o vedere stângistă asupra lucrurilor, ci mai degrabă liberală. Acest lucru m-a și făcut să cred că este posibilă o apropiere și crearea unui partid puternic pe zona de dreapta. În momentul în care Băsescu a decis ca PD să se ducă in PPE mi-am dat seama că acest proiect nu este posibil și că urmărește cu totul și cu totul altceva. Și anume, găsirea unei poziții din care să poată obține recunoașterea internațională partidului. Socoteala era foarte simplă. PSD era considerat mai legitim, mai reprezentativ decât PD și atunci decât să fie un reprezentant de mâna a doua la IS, a peferat să meargă ca singur reprezentant pe zona „populară”. PPE i-a primit cu brațele deschise neavând nici un reprezentat relevant în România. În al doilea rând, a considerat că e timpul să incerce – și asta a și făcut-o- să obțină poziția dominantă pe partea de dreapta confiscând imaginea de partid de centru dreapta, in defavoarea PNL, si cu intenția care s-a manifestat, de a înghiți PNL. Acestea au fost intențile care s-au conturat clar pentru mine din ce în ce mai puternic. Ceea ce s-a întâmplat în PNL, puciul intern condus de Stoica, Stolojan, Muscă și ruperea din partid, a fost dovadă evidentă a ceea ce îl interesa pe Băsescu, crearea acestui partid care să graviteze în jurul PD și nu o fuziune în termeni acceptabili pentru PNL, pe o bază ideologică liberală.”

 

62 COMMENTS

   • Dom’le sa fuzioneze odata! Tariceanu sa-si ia si el o ciosvarsta sa-l tina psdul la senat, Basescu sa treaca la guvern, la presedintie o marioneta si gata. Atata putem noi ca popor. Gata, ne-am saturat inainte de incepe campania.
    Oricum am ajuns mai rau ca in ’90. Atunci aveam partide vorba aia pe alese, acum un FSN hidos psdisto-basist…
    Pun pariu ca nu se mai duce nici naiba la vot. Ce sa votezi, niste nume tocite plimbate de la un partid la altul, mestecate la infinit in emisuni propagandiste, niste personaje anoste care nu spun absolut nimic,prezenta zero, inteligenta zero pe care o armata de consilieri se chinuie sa-i reanimeze…ce mai niste penibili. Am ajuns sa razuim fundul butoiului, sa scuturam sacul poate mai pica ceva… om fi noi campioni la tenis, la olimpiade, dar cand e sa punem ceva in fruntea tarii, unul sa nu-ti fie rusine cu el n-avem decat rebuturi. Asta e.Esec pe linie.

 1. deci si tariceanu era de acord cu fuziunea pana sa adere pd la ppe.Au aderat pentru voturi si putere mai mare,logic,ca orice partid,ca nu se duce nimeni unde nu e bagat in seama.Si acum ppe fiind de dreapta,pnl la fel,care e problema?daca fuziunea sau ce dracu o sa fie era acceptabila pe considerente doctrinare dupa cum zice tariceanu,acum,cand pnl e cel care are nevoie mai mult de ppe decat invers,care e treaba?Pentru voturi si pentru putere functioneaza un partid politic.CA SA INTELEAGA TOATA LUMEA.LA NOI DE CE UNPR,PC,MINORITATI SI ALTII NU CANDIDEAZA SINGURI SI SE BAGA IN ALIANTE?

  • Pentru ca Partidul Conservator este singurul continuator al Partidului Conservator al lui Take Ionescu, Gh. Cantacuzino, Lascar Catargiu si M. Eminescu.

   Sa nu pufnesti in ras, te rog! Ai insulta o traditie, dusa cu multe sacrificii de actualul Partid Conservator. Cinste lui.

   Conservatorii voteaza doar conservatori, corect sau cum? 🙂 Te salut, Colgate

 2. Daca PONTA nu face anticipate parlamentare inseamna ca ii convine situatia sau ca e prea slcavul lui Barroso si primeste ordine sa stea in banca lui. Actualul Parlament nu mai reprezinta votul oamenilor, deci ar trebui dizolvat.

  • Corect. Din moment ce au candidat sunb sigla USL apoi aceată uniune s-a spart , nu mai sunt practic legitimi cei care sunt acum puși în funcție din 2012 .
   Dar ponta nu are cum să fie de accord cu alte alegeri pt. că I-ar sari tot baronetul în cap și binențeles că l-ar zbura din funcție imediat.
   Ar ajunge un simplu nene care este un ginere al unui baron binecunoscut, și cu o nevastă europarlamentar.

   • parlamentul nu poate fi dizolvat,chiar daca veniti cu poezii cu baroni,sau cu “nu vrea ponta”,pai nici de ponta, nici de basescu, nici de ccr, nici de parlament nu depinde dizolvarea.mai cititi si voi constitutia ca nu va strica ochii.

 3. Și cum PD nu era un partid care să aibă elemente ideologice extrem de prezente în dicursul său, fapt care poate ar fi complicat relația politică dintre noi, m-am gândit după alegerile din 2004 să deschid acest subiect al unei posibile fuziuni între partide. Și Băsescu a zis că nu e momentul, e prea repede, să ne tragem sufletul………………………….ASTA A ZIS TARICEANU.DACA DISCUTII DE FUZIUNE AGREATE DE AMBELE PARTI AU FOST DE ACUM 10 ANI DE CE DRACU TOT IL INJURATI PE ANTONESCU SI DATI OCHII PESTE CAP CA SI CUM VA SURPRINDE ACEASTA ALIANTA.LUUUMEEEEEE,DE 10 ANI SE TOT DISCUTA TREABA ASTA,N-A INVENTAT-O ANTONESCU.

  • mi se pare corect.aliati-va,fuzionati-va,contopiti-va,pupati-va,giugiuliti-va,infratiti-va.sa stim si noi votantii o treaba.

   • In toamna va fi plansetul si scrasnirea dintilor. Pregatiti-va sa ne luati din sura, ca pe Aldo Moro. Ca democratic si logistic vorbind, v-am ciuruit.

    De ce? Socialistii n-au bani de gloante, au doar sloganuri pline de ura si utopii.

 4. Dictatura băsistă a reușit să elimine din politică oameni cu orbaz,împreunând laolaltă toți nevrednicii României.Când se împreunează toți ca într-un coc,sunt numai buni de exterminați!

 5. DACA SI DUPA SPOVEDANIA LUI TARICEANU MAI APAR MIZERII CUM CA ANTONESCU A FACUT SI A DRES E CLAR CA MORCOVUL E INTRAT CU FRUNZE CU TOT IN C—L PSD-ULUI.SUNT CONSTIENTI CA ANTONESCU VA CANDIDA SI VA CASTIGA.

  • Oricât ai mai încerca să te speli pe dinţi – mă rog, pe rădăcinile securisto-puturoase cu care mai mostofloceşti dejecţiile chiorului şi presupunând că ai fi folosit vreodată o periuţă de dinţi -, duhoarea de kăăăăăă+kat băsist te va însoţi şi după ce vei fi fost scos din sistem şi zvârlit la Glina, JALNICULE!

 6. Posted by Radu Tudor on June 12th, 2014
  Pentru ca e foarte relevant zilelor noastre, redau pasaje interesante dintr-un interviu acordat in 2010 de Calin Popescu Tariceanu pe tema dorintei vechi a lui Traian Basescu de a realiza o fuziune PNL-PD. Cred ca detaliile de aici sunt utile acelor liberali care au de luat o decizie la congresul din 28 Iunie. Si care pot rupe traditia de 150 de ani de liberalism a PNL, ducindu-l spre PPE, la dorinta unui fost comunist si socialist ca Basescu…………………………………..ACEI LIBERALI DESPRE CARE SPUNETI CA TREBUIE SA IA O DECIZIE NU CREDETI CA AU FOST INFORMATI ATUNCI IN 2010 DE TARICEANU?SAU AR FI TREBUIT PENTRU CA AU FOST DISCUTII INTINSE PE MAI MULTI ANI CHIAR DACA NU S-AU CONCRETIZAT.ASA CEVA NU TREBUIA ADUS LA CUNOSTINTA MACAR A LIDERILOR DE ATUNCI?IN CONCLUZIE,TOATA LUMEA CARE TREBUIA SA STIE A STIUT ASA CA SURPRINDEREA DE ACUM NU-SI ARE ROSTUL

 7. atunci cum explicati ca basistul stanisoara e in grupul lui tariceanu? e de fapt alianta subterana basescu-udrea-ponta(banditii natiunii) impotriva lui crin-iohannis-blaga-berceanu-frunzaverde (liberalii si vechii pedisti)

  • de aia subteranii o fi dat nasul tau de cartita, dar aia cinci,salvatorii basismului,banditi pe fata in vazul natiuni, de vrajeala in “dizidenta” cu basescu care le-a dat si lor o paine de furat dar ce de paine.voi credeti ca va mai tine smecheria de securisti care aruncau tot raul pe ceausescu si gata,spunand ca, o data cu disparitia aluia, a disparut tot jegul.nu va mai tine smecheria tovarasi.sunteti basisti cu totii,va tradeaza si mutrele,parca sunteti toti de-o mama.

 8. berceanu confirma ca noul partid se va numi pnl:
  “Dispar totusi sigla partidului dvs., numele. PD isi traieste ultimele zile. Nu va intristeaza?

  Nu sunt politicieni cei care nu vad lucrurile mari si se impiedica in chestii sentimentale. Un astfel de proiect e cu mult mai important decat tot felul de sentimentalisme. A fost o etapa, au fost niste oameni, dar perspectiva primeaza. Eu as putea spune multe care mi-ar sta in gat. Ne pupam cu cei care au plecat de la noi si ne-au injurat. Trecem peste.”

  • berceanu este un bandit mai vechi chiar ca basescu.ziaristul Tinu scria pe vremuri cum a reusit berceanu,cand era la putere cu cdr-ul, sa falimenteze rafinaria Brazi, cu o firma capusa a lui personal obligand rafinaria sa ii vanda benzina cu un leu ca sa o vanda el prin benzinarii cu 4,75 lei.(tot in stilul asta cdr-ul a lichidat si marele COMTIM).si tot berceanu este la baza concesiunii de la Rosia Montana.Asta, decat sa se dea acum un fals antibasist,ca toata gasca pdl-isto-pnl-ista si pmp-ista,mai bine ar comenta pe la DNA.

 9. Peste ceva vreme am redeschis subiectul fuziunii și mi-a spus „Da, poate ar fi bine să discutăm , dar nu vreau să fac eu discuția asta. Avem congres în iunie, e vorba de anul 2005, și vreau să îl las pe Boc să se aleagă președinte și apoi facem o discuție”. Nu a mai fost cazul deoarece la congresul din iunie, PD a anunțat că va adera la PPE. Cu alte cuvinte, deodată, desi exista o anumită posibilitate de concretizare a apropierii dintre noi, a fost clar că PD merge pe un drum care e divergent…………………………..OAMENI BUNI,TARICEANU STIA DE TREABA ASTA DE 10 ANI SI ACUM CAND A EXPLODAT MAMALIGA O ARDE CURAT SI USCAT? PAI CUM VII SI SPUI CA E NASOL SI E JALE MARE CAND TU ,TARICEANU SI CALIN,AI VRUT SA FACI ACELASI LUCRU? CUM DRACU LA TINE ERA BINE,CA N-A REFUZAT DISCUTIILE SI LA ALTII E NASOL. DESPRE CE VORBIM OAMENI BUNI?

 10. PNL va lnsemna;BERCEANU,VIDEANU,FALCA,FLUTUR,ANASTASE,BUAGIU,POPESCU,PETRESCU,OLTEANU,STEFAN,POPOVICI ,IGAS etc

 11. Decat atata strofocare in gol, cu nici un rezultat pentru Romania de 24 ani, mai bine s-ar face un referendum sa vedem ce doreste poporu: monarhie constitutionala sau republica cu presedinte sef de gasca;dar cum sa se faca un asemenea referendum de catre urmasii lui Iliescu?!De ce sa le fie mai bine romanilor, cand se mai poate fura?!

 12. De ce Radu Tudor nu a considerat rupt USL cand liberalii s-au delimitat de manevra procurorilor basisti pusi de Ponta si au renuntat la Ministerul Justitiei ? Si aceea era o forma de iesire partiala de la guvernate ?

  Cu ce este mai grava iesirea de la guvernare (ciolan) a PNL decat Coabitarea si procurorii bbasisti pusi de Ponta , decat bagarea de catre PSD a Legii minelor cu dedicatie Chevron si RMGC ?

  In iarna lui 2013 cand oficial USL traia – Voiculescu la tribuna congresului PC l-a atacat furibund pe Antonescu in direct pe toate televiziunile deci practic iesirea de la guvernere a lui Antonescu nu este decat urmarea tradarilor .

  Crin Antonescu a fost îngropat de Basescu în alianța cu Ponta la ordinul serviciilor care-i controlează .

  Antonescu a fost izolat prin Propaganda ieftina si scos de la guvernare prin atacuri si tradari .

 13. CAS-ul mult negociat e posibil sa aiba o solutie mai putin asteptata.

  CAS si TVA ar putea fi scazut la un nivel foarte mare in timp ce locurile de munca ar putea creste foarte mult. CUM???

  Crearea pentru domeniul economic a trei tipuri de CAS si TVA, in functie de tipul firmei: local (mic), judetean (mediu), national (mare).

  In acest fel s-ar putea crea locuri de munca in multe orase pentru ca le-ar iesi mai rentabil deschiderea unei reprezentante intr-un oras sau judet unde are vanzari mari decat sa plateasca CAS si TVA foarte mare.

  Si pentru a crea si mai multe locuri de munca TOATE firmele online le-as include in TVA si CAS national (adica foarte MARE). Astfel as obliga multe firme sa-si deschida reprezentante judetene sau locale precum agentiile de calatorie.

  Prin aceste decizii ar fi protejati clientii care se simt neprotejati in fata abuzurilor facute de aceste companii virtuale.

  • Eu nu consider ca o povara fiscala exagerata ar ajuta la ceva. Poate doar la ingrasarea clientelei politice a ORICARUI partid aflat la guvernare.

   In mod normal, ar trebui taxe 0 pentru profit reinvestit si C.A.S.-ul desfiintat. Este responsabilitatea angajatului sa-si gaseasca un fond privat de pensii (national sau international) care sa-i satisfaca necesitatile.

   In Marea Britanie exista sute de fonduri de pensii cu clienti angajati externi, cei mai multi din state UE.

   • lasa vrajeala,plateste-i acum pensia lu’ tac’to si altora,ca au muncit si au cotizat sa faci tu scoala gratis.acu’ daca nu s-a prins nimic de tine,cine ce vina are?

 14. Ce e ??? fuziune? ce e aia fuziune??? cînd, de fapt, sunt înfiaţii de la FSN, aceeaşi mărie cu altă pălărie: adunături de disperaţi,,de puturoşi, de mincinoşi, de excroci, de hoţi”resturi de la PNŢCD, PSD, PDL, PNL, dar, politica în românica este echivalentul disperării pentru funcţii, disperaţi pentru a se apăra în faţa DNA şi a diferitelor anchete, disperaţi după diplome la metru cub, după venituri + bonusuri fără număr,,carte multă nu se cere, prost să fii, să ai putere”, că,,cine-i harnic şi munceşte, ori e prost ori nu gîndeşte”, fără muncă, fără să justifice modul în care au cheltuit banii, protejaţi de anchete, în concluzie: de pomană! Pomană veţi avea de la Dumnezeu, păcătoşilor!!! Mă întreb, ce program avea băsescu, de udrea se ţine sus??? nu cumva au semnat cu unghiile contracte la care se obligă să ne chinuie, să ne vîndă, să ne omoare pe toţi??? cam aşa se vede, cam aşa se simt proiectele pe care le continuă Ponta(de la fosta guvernare). Wauuu!!! ce spune Barbu D.,ochelaristul acum la conferinţă? cel care mînca r…t în legătură cu bolnavii şi banii alocaţi!!! Disperaţii au început să urleee!!!Aveţi tupeu maxim!!! Tupeu de cocalar!!! Tupeu de disperaţi!!! Tupeu de mincinoşi!!! Frica de eventuale anchete vă împinge la disperare!!! ,,nu sunt cuvinte în vocabularul Limbii Române ca să vă,,felicit”, mi-e scîrbă de voi…milogilor îmbogăţiţi!!!”(dacă ar putea cineva să facă nişte anchete reale în legătură cu politicienii care sunt disperaţi, să prezinte la tv, multă lume ar rămîne şocată, mulţi s-ar identifica în păgubaşii acelor politicieni îmbogăţiţi)

  • milogii aia cei mai imbogatiti sunt aia pentru care tragi tu acum,nu te mai vaita.basescu si udrea nu au furat nici singuri nici in combinatie cu ponta ci impreuna cu pedelacii vostri.acu va dati voi toti smecherasii pnl-isti si pdl-isti,drept antibasisti si o bagati cu ponta coabitacu.nu tine mamaie!!!

 15. Vad ca unii confunda inca fuziunea cu alianta…Zic : “Alaturi de PSD era mai bine ? ” …. Alaturi poate insemna un “alaturi temporar” atunci cand e sa faci un lucru impreuna pentru ca impreuna dar si separat cele doua parti sa iasa in castig exemplu fiind Alianta USL sau poti fi “alaturi definitiv” insemnand ca te expui unor pericole din interior riscand sa iti pierzi traditia si identitatea inghitit fiind din de cel cu care ai ales sa fuzionezi.Cu alte cuvinte cu PSD ai fost alaturi o vreme si te-ai despartit atunci cand ceva ti s-a parut ca nu este in regula(nu reluam toata discutia) pe cand aici nu mai ai nicio sansa sa te desparti chiar daca vezi dupa un timp ca ai pierdut totul,ca ai fost luat de fraier,ca esti un musafir in casa ta.

 16. Cred ca informatia prezentata de dvs. este relevanta pentru situatia in care ne aflam.
  .Tariceanu vroia alianta dupa alegeri si cel care nu a fost deacord a fost Basescu care a zis ca nu-i inca momentul.Dupa cum se vede pe dl. Tariceanu nu l-a deranjat catusi de putin ca Basescu care era presedinte facea jocuri politice , ba chiar mai mult ,ii cerea sa le faca.
  De fapt domnul Tariceanu i-a trimis un biletel lui Basescu in care ii cerea sa intervina in justitie in legatura cu Petromidia.
  Acum Tariceanu este prezentat de A3 ca un mare luptator pentru democratie.
  La asa presedinte , asa premier.

  • biletelul despre care vorbesti tu si udrea,nu stiu daca a existat cu adevarat dar biletelul lui basescu in favoarea rusilor de la alro slatina,trimis lui tariceanu pentru a le da alora curent ieftin, l-a vazut toata tara.si daca tariceanu le-a dat “marsh d’aci potaie”,basescu, neiesindu-i afacerea,hop si el sa se razbune si a trimis-o pe udrea sa vorbeasca la tv despre un “biletel” prin care tariceanu ar fi intervenit la basescu pentru patriciu.cine l-a vazut pe biletel?

 17. Radu Stroe, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, plus alţii printre care şi pnl-istul David de vaslui(cel care l-a cam apărat,,înfundat” pe daniel drăgan-6 ani de închisoare), soţul madamei creatoare de modă. Dacă analizaţi bine, mi se pare că niciunul nu a avut 50 plus 1% din voturi, cred că nici 30% din votanţi nu i-au ales şi nici nu-i vor alege. Este vizibil acum, oricine-i poate cataloga real, milogii! cerşetorii! disperaţii după funcţii! disperaţii după scaune! disperaţii după protecţie politică! disperaţi după venituri plus bonusuri fără număr! scîrbe politice!!!
  Vedeţi cine sunt în politică??? Şi aşa sunt aproape 600, vor să fie 800 de bucăţi/puturoşi în cameră şi senat, vor redristribuire milogii!!! hidoşii!!!
  Trebuie să fii blocat mental să nu-ţi aminteşti aceste mici amănunte, sau, tot ce a făcut tăriceanu cînd a fost în scaunul lui Ponta(cît s-a chinuit poporul! cum a vîndut o parte din marea neagră fără drept!!!) hoţul strigă hoţii, sau, motanul freacă şi el ţipă!
  Radu, indiferent cîţi bani mi-ar da, sau orice altceva, nu mi-aş asocia numele cu ei, nu i-ş susţine sub nicio formă, ei fac parte din categoria,,aşa nu!”.

 18. Ati ales foarte bine poza… Plutesc pe deasupra acelor trei capete,ca spiritul lui Manitu,umbrele a catorva servicii de informatii,mai mult de trei,dar nu mai putin de cinci…
  Plus lumina licuriciului,in ochii unui sociopat…

 19. Ok, am prins ideea…
  Dar eu ca cetatean platitor de taxe si impozite unde sunt in ecuatia asta?
  Pe mine cu ce ma incalzeste concret daca se unesc sau nu banditii galbeni cu aia portocalii?
  “Banditii” este un cuvant potrivit. Daca cineva baga mana in buzunarul altuia la metrou luand 80% din banii dvs. din buzunar, inseamna ca e un hot! Exact asa statul, sustinut de pnl,psd,pdl, pmp, udmr si care or mai fi, imi fura prin taxe, impozite, accize, tva, etc in fiecare luna din buzunar. Din munca mea! De la gura copiilor mei!
  24% TVA???? Un sfert din tot ce misca si se invarte in tara asta?? Apoi 16+16%?? 87% impozitul real pe salariu primit in mana?? Cum de s-a ajuns aici??
  Dumnezeule, uneori nu imi vine sa cred…ca inca e pace in tara asta!
  Stiu, gandesc marunt, nu am viziune, si incit la violenta…

  • privesti numai la raportul dintre tine si stat ca asa suntem manipulati si asa era si pe vremea comunistilor.dar poate iti convine cel mai mic nivel de salarizare din europa,nu te pui in raport cu salariul mic care ti-l da patronul,zici mersi ca ti-l da.poate nici el nu poate mai mult dar tu nu sti ca nu ai sindicat,si occidentul are salarii mari pentru ca are sindicate adevarate.si mai intreaba-te unde merge 2/3 din PIB cand doar 1/3 reprezinta totalitatea tuturor pensiilor,ajutoare,salarii la stat si privat.

 20. Domnule Radu Tudor!!!
  Ce se intampla cu europarlamentarii PNL-ului?Ce se intampla dupa congres indiferent de decizie?Absolut neinteresant,raul a fost facut!!!Au intrat in restaurantul de lux,au dat cu “mucozitatile” in bufetul suedez,au vomat pe ringul de dans,s-au tavalit in boratura si acum ce mai conteaza daca-si dau pantalonii pe vine si-si arata fundul la invitati???Saracu Mircea Diaconu o sa-i fie rusine sa spuna ca-i roman!!!Stupid,penibil si absurd!!!

 21. Radu, acum mă văd în situaţia de a da un sfat. Este adevărat că ţara trebuie să aibă un preşedinte, circul făcut de geoană cu candidatura, ponta, cu da sau nu, toţi pdl-iştii colcăie în spume, pmp-iştii şi ppdd-iştii la fel, numai cernea stă în banca lui, posibil, ca poporul să se fi săturat de balamuc, mizerie permanentă pe ecrane tv şi site-uri, nimeni încă nu ştie ce candidat să urmeze. Vă gîndiţi la ceea ce mă gîndesc şi eu???
  Personal, îi critic pe toţi, poate vor mişca ceva vizibil în nivelul de trai, privind locurile de muncă, să nu se mai arunce banii aiurea, să nu mai mintă, justiţia să-şi facă treaba în aşa fel încît, nimeni să nu se mai bage în treburile justiţiei, legea să fie egală pentru toţi, indiferent de fapte, aşa zisele fonduri europene, să fie controlate ca să nu se mai fure, ori să înşele şi noi-bugetul ţării să plătească excrocheriile altora. E real Radu!

 22. mihai voicu de la pnl bate campii cu gratie. Spune ca nu l-ar vota pe Tariceanu la sefia partidului pentru ca ar insemna sa-l voteze pe iliescu. Unii pnl-isti chiar au luat-o grav pe aratura.

  • nu este vreo problema.omul este basist,voteaza cu basescu.o arata fata lui.asta oricum numai a liberal nu arata.si asta trebuie zgaltait sa nu moara pana la prima statie.

   • Mihai Voicu are față de…băsist? 😯

    DISPERARE scrie pe voi, fete și băieți pesediști! Altă explicație nu există.

    Ce-ați vrea voi să veniți transformați în liberali la congres și să votați ceea ce NU VOR VOTA LIBERALII: orice fâs scos pe gură de Tăriceanu și încă vreo doi-trei, mult mai noi decât mine în partid!

    🙂

    P.S. Nici ăia de la machiaj de la ”Te cunosc de undeva” n-ar reuși să vă dea fețe liberale. Vă iese tot roșul la suprafață.
    😛

    • Da,cred ca am gresit eu.Fete de basisti au Petrache,Manescu primaru’,iohannis,Atanasiu si altii. Mihaita Voicu are fata de scoala ajutatoare.

 23. Da, ok…

  Vorbiti de parca PPE reprezinta ultimii rahati de stanga… Mai documentati-va ce partide “de evitat” si “non-liberale” sunt in PPE si dup-aia mai discutam.

  Pana una-alta, cainele liberal moare de drum lung si prostul socialist de grija altuia. Am zis!

 24. Vreau sa ii intreb ceva pe uslamistii nostalgici.

  “Alianta” cu PSD a fost buna? In mintea unora e, citez, “cea mai importanta constructie politica de dupa FSN”. Ma rog, opinia lor. Se vorbea de fuziune? Nu. De ce? Pentru ca fiecare partid trebuia sa-si pastreze identitatea doctrinara. In special, Partidul Conservator trebuia sa ramana conservator.

  “Alianta” cu PD e buna? Nu. De ce? Pentru ca “cu Basescu”. Cat reprezinta acest sobolan portocaliu azi? 6%. Cat mai ramane in functie acest dictator atotprezent? 6 luni. Se vorbeste de fuziune? Da. Doua partide ce fac parte din aceeasi familie politica pot fuziona? Nu. De ce? Pentru ca e “cu Basescu”. Trebuia sa-si pastreze identitatea “liberala” un partid fara nicio identitate, adica PD? Da, pentru ca astfel nu ar distruge traditia de 150 de liberalism.

  Adica sa toleram o impostura de dreapta si sa acceptam ca PNL sa fie vioara a doua pe dreapta cand ar putea fi vioara intai, inghitind cea mai mare parte din PD, urmand sa-i reeducam pe portocalii in spirit liberal. Asadar, daca ne inghitim principalul adversar de ideologie apropiata, e rau, ca e “cu Basescu”. Sa facem o forta puternica de dreapta e rau, pentru ca e “anti-PSD”. Sa ii incalecam pe PSD-isti, dusmanul de MOARTE al PNL, e de rau. De ce? Ca “e cu Basescu”. Sa ne unim contra ciumei rosii e “nedoctrinar” si “ar sterge o traditie de 150 de ani de liberalism”. Adica sa-i lasam pe ciumatii astia sa urle-n voie, numai rosu pe pereti. Niciodata, bai, carnatilor. Nu intelegeti ca un rahat de om ca Basescu nu se poate pune curmezis in fata unor valori si proiecte? Liberalii urasc PSD-ul, de moarte. D-aia. Ca suntem rai. Sa vina minerii, sa ne s*ga. V-ar conveni un PNL “pur” dar slab, este, carnatilor?

  Sa traga fiecare concluziile din cele scrise.

 25. Tariceanu a fost/este un individ creiat de propaganda pesedisto-pontista in scopul de a lovi in PNL.
  Insa veti constata ca niciun tradator, niciun fanariot nu va putea distruge PNL.PNL este o stare de spirit care poate fi intretinuta si pe viitor, chiar si cu un procent de 10-15 % sau chiar mai putin(ca si inteligenta…. poti fi inteligent chiar si intrun ocean de ..prostie).
  Psd-ismul este cu totul altceva (o mare masa/adunatura de persoane cu aceleasi interese de gasca si alaturi de ei mult norod ….norod care astazi este acolo, iar maine poate fi dincolo…adica norodul este schimbator precum …moda).
  Cred ca toata lumea cu logica a inteles ca pe stanga este un partid mamut iar pe dreapta mai multi piticonti.Ori fara o stanga si dreapta echilibrata nu vom avea niciodata in ROMANIA o DEMOCRATIE REALA(vor continua gastile,nasii,finii,socrii,cuscrii si cumetrii sa fure in continuare tara si nu vor pati nimic ..ca si pana acum).

 26. Cei de neatins!!!

  De mai multi ani spun ca asa zisul calcai a lui Ahile a lui Basescu sunt: Blaga, Videanu si Berceanu. Sunt celebrele personaje care l-au ajutat sa ajunga presedinte in 2009 iar ceilalti functionari publici sunt complici la frauda. De ce credeti ca nimeni nu spune nimic?

  Luati lista cu cei care conduceau in acea perioada respectivele institutii si veti vedea ca nimeni nu a fost “atins” chiar a fost premiat. In plus cred ca este un caz de siguranta nationala si de aceea si Marta Codrut a fost volatilizat.

  Basescu ii are la mana pe B.V.B. si viceversa, B.V.B. ii are la mana pe sefii procurorilor pentru tainuire de probe, serviciile trebuie sa taca pentru a nu avea o imagine rea (la fel ca si in cazul CIA FBI cu asasinatul lui Kennedy).

  Daca vreti sa deschideti o cutie a Pandorei… cercetati tripleta din 2009 si toate conexiunile din acea perioada.

  • Ai și tu dreptate..Cei trei i-au câștigat alegerile din 2009 ..remember întâlnirea celor 3 de la popota MAI..

 27. Dle Tudor, deci sa intelegem ca Basescu a dorit destructurarea PDL-ului cu Blaga in frunte, dar de fapt planul lui era de fapt aceasta fuziune ? Eu cred ca sunteti un pic comic, dati-mi voie sa ma abtin de la a judeca prea aspru o astfel de idee nastrusnica. Ce ar avea de castigat dl Basescu daca dusmanii lui de pe dreapta ar fuziona ?

Leave a Reply