Dacă moțiunea de cenzură trece și un nou guvern non-PSD se instalează la Palatul Victoria, pe agenda acestui executiv sunt câteva priorități de grad zero. Noul guvern trebuie să repare rapid pagubele produse de PSD în justiție, relațiile externe și economie. Prioritățile zero sunt desemnarea unui comisar european credibil și profesionist, dar și desființarea Secției speciale, având în vedere că șefa CSM face eforturi majore să o instaleze pe Adina Florea la șefia secției, scrie g4media.ro

Senatorul PSD Serban Nicolae, presedintele Comisiei Juridice a Senatului, a declarat luni seara la Antena 3 : “Noi nu am infiintat aceasta sectie. E o manipulare ordinara. Pur si simplu ea exista la DNA ca un mijloc de presiune asupra unor judecatori corecti. Sectia a devenit independenta, sub controlul CSM. Asta deranjeaza acum, ca nu mai e la DNA, ca e independenta”.

Unul dintre primele dosare ale secției a fost cel împotriva Laurei Codruța Kovesi, chiar în timp ce fosta șefă a DNA candida pentru conducerea Parchetului European, scrie g4media.ro.

Alte masuri mentionate in articol site-ului mentionat :

Alegeri locale în două tururi

Alegerile locale într-un tur în vara anului 2020 ar însemna o șansă în plus pentru ca mulți dintre primarii PSD să-și conserve funcția, mai ales pe fondul unei opoziții dezbinate, fără candidați comuni. De aceea e absolut urgentă modificarea actualei legislații și impunerea de alegeri în două tururi. Singurele partide care se opun sunt PSD și UDMR.

Anularea recursului compensatoriu

În urma adoptării Legii privind recursul compensatoriu, impusă de PSD, ALDE și UDMR, 21.049 de persoane au fost eliberate în doar doi ani, începând cu 19 octombrie 2017 și până la 18 septembrie 2019, potrivit unei statistici oficiale a Administrației Națională a Penitenciarelor.

Dintre aceștia, 6691 de persoane, adică aproape o treime, erau violatori, tâlhari, pedofili sau criminali. 7,44% (498) dintre violatori, pedofili și criminali s-au întors în pușcării după ce au fost eliberați în baza recursului compensatoriu: 70 de omoruri, 49 de violuri, 6 fapte de agresiune sexuală care implică minorii, 369 de tâlhării și 4 ucideri din culpă.

O propunere legislativă pentru abrogarea legii e blocată de PSD în comisia juridică a Camerei Deputaților și are șanse destul de mari să treacă rapid prin Parlament, dacă va exista voința politică în acest sens a noii majorități PNL, USR, UDMR, PMP, ALDE și Pro România.

4 COMMENTS

  1. Opozitia, prin presa( presul) de casa , ne fezandeaza anuntand ca stiu ei ca e”praf” bugetul si , ca sa traim mai bine, se vor taia pensii si salarii?

  2. Foarte bine, era si timpul sa o ia cineva de ciuf pe marxista de Florea si sa o trimita la glastra de bastina. Destul si-au batut joc de justitie Iordachii, Nicolicii, Savonii, Garbovanii care apara infractorii cu guler alb din guvern, parlament si nu numai. De un bob speranta ca poate maturam toata pegra.

Leave a Reply