Marţi, 16 ianuarie, la Cercul Militar Naţional, se vor decerna premiile celei de-a şasea ediţii a concursului PatriotFest.

Concursul PatriotFest este singura competiție de inovare la nivel de prototip funcțional din domeniul securității naționale și este un proiect demarat în cadrul unui parteneriat dintre MApN, MAI, SRI, STS, SPP și New Strategy Center.

Categoriile de concurs pentru ediția 2023 a PatriotFest sunt:

SPAȚIU: Pentru prototipurile funcționale care abordează provocările din comunicații, construcția de sateliți, lansatoare și aplicații software inovatoare, cum ar fi detectarea poziției sau interpretarea imaginilor.

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: Pentru inovatorii care folosesc algoritmi de inteligență artificială, fie că sunt creați de ei înșiși sau îi utilizează ingenios pe cei existenți, cu scopul de a contribui la o Românie mai sigură și mai prosperă.

CREATIVITATE PENTRU SECURITATE: Pentru prototipurile funcționale în domenii precum autonomia, interfețele om-mașină, extinderea capacității umane, analiza informațiilor, securitatea sau orice domeniu care îmbunătățește apărarea și securitatea națională, sunt bineveniți să se alăture acestei secțiuni.

Despre PatriotFest

PatriotFest își propune să creeze o punte între lumile inovatorilor și cei care își vor folosi creațiile către un viitor mai sigur și mai integrat tehnologic. Sprijinirea excelenței românești implică nu doar dezvoltarea unei platforme de sprijin și recompense pentru inovație, ci și o încercare îndrăzneață de a opri fenomenul exodului creierelor.

În contextul globalizat de astăzi, cercetarea științifică a devenit un reper național, adăugând o valoare semnificativă. Colaborările bazate pe inovare se construiesc între aliați, cercetători, instituții academice și entități de securitate națională, formând o regulă firească pentru dezvoltarea valorii adăugate naționale.

PatriotFest a fost creat în spiritul unui accelerator de performanță. Adesea asistăm la tinerii noștri cercetători și inventatori părăsind țara pentru a-și urmări pasiunile și interesele științifice.

PatriotFest își propune să schimbe acest flux de „exod de creiere”, care este dezavantajos pentru România, și să ofere recunoaștere românilor care vin cu prototipuri funcționale, nu doar idei. Scopul este de a stabili o comunitate vibrantă de experți, colegi științifici și antreprenori care să îi ajute în continuare. Punem bazele unei culturi a inovației.

PatriotFest este organizat prin efortul comun al instituțiilor de securitate națională din România care colaborează la implementarea acestui proiect care încurajează inovația. Experții în securitate națională selectează și recompensează cele mai interesante, funcționale și utile idei ale inovatorilor români. Premiații primesc sprijin pentru a-și îmbunătăți proiectele și au acces la consultări cu instituțiile organizatoare și cu alți membri ai comunității PatriotFest.

 

Leave a Reply