Situatia rusinoasa din punct de vedere financiar si managerial din Televiziunea Romana aduce in atentia bataia de joc a banului public, din considerente politice. Cind guvernarea Basescu-Boc taia pensiile si salariile si cerea austeritate de dimineata pina seara, ei isi plateau laudatorii cu 100 de milioane de lei vechi pe luna din fondurile unei televiziuni publice falimentare. O rusine, o mizerie ! Este unul din amanuntele care au iesit si vor mai iesi la iveala, in legatura cu reteaua patronata de Traian Basescu si gasca lui portocalie.

Iata ultima stire detaliata despre televiziunea nationala si situatia dramatica de acolo :

“Televiziunea Română a stopat remuneraţia pentru toţi colaboratorii TVR care sunt angajaţi ai altor instituţii de presă, printre aceştia numărându-se Ioana Lupea, Mircea Marian, Andreea Pora, Cristian Pătrăşconiu, Cristian Turturică şi Cătălin Prisăcariu. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, vineri, într-o şedinţă extraordinară în care a fost discutată situaţia Televiziunii Române, ale cărei conturi au fost blocate, pe 22 mai, de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Contactată luni de MEDIAFAX, Lucia Hossu Longin, membru al CA, a declarat că remuneraţia a fost oprită doar pentru jurnaliştii de la diverse instituţii de presă care colaborau cu TVR “pe sume foarte mari”, nu şi pentru colaboratorii din cultură, care au un alt tip de contracte cu Televiziunea Română.
“A fost stopată remuneraţia pentru colaboratori precum cei de la Evenimentul zilei, România Liberă, 22 şi alţii, care aveau contracte cu Televiziunea Română de valori foarte mari. Aceştia nu mai pot fi remuneraţi în condiţiile date, în care nu se mai face nicio plată a drepturilor de autor”, a spus Lucia Hossu Longin.
Potrivit acesteia, cei afectaţi de decizia CA sunt: Mircea Marian, Ioana Lupea, Cristian Pătrăşconiu, Cristian Turturică, Andreea Pora şi Cătălin Prisăcariu.
“Unii dintre aceştia aveau contracte de colaborare cu TVR pe sume uriaşe, de 100 de milioane de lei pe lună. Vorbim de contracte precum cele de angajare, în care colaboratorii primeau o sumă fixă, în fiecare lună. Suntem asediaţi de câte plăţi se fac pentru colaboratori. Avem suficient de mulţi profesionişti în TVR care pot să facă comentarii politice”, a spus Lucia Hossu Longin.

“Nu putem să ne mai îngăduim asemenea sume. Trebuie să tăiem în carne vie. S-a pus lacătul pe TVR şi trebuie să acţionăm ca atare”, a spus Lucia Hossu Longin. “Chiar şi colegii de la PDL din CA al TVR sunt foarte responsabili. Au fost alături de noi în foarte multe momente esenţiale, cum este şi cel privind încetarea remuneraţiei pentru aceşti colaboratori”, a explicat Longin. În schimb, TVR nu renunţă la colaborări cu personalităţi precum Horia Roman-Patapievici, Alex Ştefănescu, Daniel Cristea-Enache, care au rubrici la TVR Cultural, a spus Lucia Hossu Longin.

Ea a făcut referire şi la emisiunea “La mustaţă”, difuzată la TVR 2, de luni până joi, şi prezentată de Constantin Trofin, care este şi redactor-şef al Redacţiei Programe Speciale din TVR.
“Pe lângă salariul pe care îl primeşte ca redactor-şef, el mai primeşte bani şi pe fiecare ediţie a emisiunii ‘La mustaţă’. Atunci salariul pentru ce îl mai ia, dacă îşi alocă bani şi pentru fiecare ediţie a emisiunii sale?”, a spus Lucia Hossu Longin.

Referitor la faptul că în şedinţa de vineri a CA s-a luat în discuţie o eventuală defiinţare a televiziunilor TVR 3 şi/ sau TVR Info, din punctul de vedere al Luciei Hossu Longin TVR 3 nu poate fi desfiinţat pentru că “este oglinda televiziunilor regionale”.  Situaţia TVR Info va fi analizată însă în următoarea şedinţă a CA al TVR, a cărei dată nu a fost încă stabilită, a mai spus Longin. “Sunt sume foarte mari de bani alocate pentru TVR Info şi multe persoane angajate. La TVR Info s-au făcut foarte multe angajări, dar ştirile TVR Info sunt realizate tot de către cei 17 reporteri de la Jurnalul TVR 1. Aceştia fac ştirile şi pentru TVR Info şi pentru site-ul tvrinfo.ro, lansat recent şi pentru care au mai fost angajaţi vreo 20 de oameni. În loc să fie angajaţi oameni la Jurnalul TVR 1, cei 17 reporteri de acolo sunt alergaţi în condiţiile în care li s-au diminat şi plăţile pe weekend”, a spus Lucia Hossu Longin.
Ea a mai spus că deşi Alexandru Lăzescu, preşedintele – director general al TVR, ar fi afirmat că pe perioada mandatului său au fost angajate 50 de persoane, numărul total este mult mai mare. “Au fost angajaţi 600 de oameni de când conduce el instituţia”, a spus Longin.

Pe de altă parte, Lucia Hossu Longin a spus că CA al TVR a decis şi “îngheţarea emisiilor pe perioada verii”. “O să fie produse doar ştiri şi, în rest, vor fi difuzate reluări”, a spus Lucia Hossu Longin, precizând că nu este nicio ruşine în acest lucru, având în vedere că majoritatea televiziunilor difuzează reluări pe perioada verii.

“De multă vreme cerem o listă a emisiunilor şi costurilor lor”, a mai spus Lucia Hossu Longin.
Totodată, CA aşteaptă de la Lăzescu şi raportul controlului efectuat de Curtea de Conturi la TVR, pe baza căruia au fost blocate conturile Televiziunii Române.
De cealaltă parte, reprezentanţii TVR, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Alexandru Lăzescu a deschis şedinţa de vineri a Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române, propunând discutarea unor soluţii pentru situaţia creată de blocarea conturilor TVR, pe 22 mai, de ANAF.
“99% din tot ce s-a discutat vineri în CA nu a avut însă nicio legătură cu ANAF şi cu rezolvarea situaţiei”, au susţinut reprezentanţii TVR. Aceştia au precizat că, deşi a propus în CA în repetate rânduri reforma TVR, membrii CA nu şi-o asumă. “Reforma TVR nu a fost votată niciodată”, au spus reprezentanţii Televiziunii Române.
Cu toate acestea, vineri după-amiază, opt membri ai CA al TVR, între care Anne Jugănaru, Cristian Niţulescu şi Lucia Hossu Longin, au solicitat, într-o scrisoare deschisă adresată lui Traian Băsescu şi lui Victor Ponta, ca autorităţile să facă lumină “în ilegalităţile” comise de Alexandru Lăzescu, spunând că acesta ar trebui să demisioneze.
Scrisoarea deschisă, intitulată “Apocalipsa după Lăzescu”, este semnată de Anne Jugănaru, Cristian Niţulescu, Claudiu Brânzan (membri în CA din partea PSD), Lucia Hossu Longin (din partea PNL), Sorin Burtea şi Traian Bărbulescu (din partea angajaţilor TVR), Raico Cornea (din partea minorităţilor) şi Karen Sebesi (UDMR).
Scrisoarea este adresată de semnatari preşedintelui Traian Băsescu, premierului Victor Ponta, comisiilor de Cultură din Senat şi din Camera Deputaţilor, “din dorinţa de a găsi sprijin întru salvarea televiziunii publice, în ceasul al 12-lea, de la un colaps nemeritat”.
Potrivit scrisorii, CA al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a fost înştiinţat marţi, 22 mai, că instituţiei i-au fost blocate toate conturile de ANAF, pentru neplata taxelor şi impozitelor.

PS : Ceva bun-bun, la subiect

http://www.noriimei.ro/nori-de-furtuna/scrisoare-deschisa-catre-domnul-traian-basescu/

 

48 COMMENTS

 1. Pe Andreea Pora am auzit-o in multe randuri sustinand, in modul ei acid si marlanesc, masura reducerii salariilor si pensiilor…In conditiile in care tu (ea adica) castigi bani dintr-o colaborare cu televiziunea de stat, oare ce doza de nesimtire trebuie sa ai ca sa emiti judecati de valoare referitoare la o astfel de tema?

 2. Rducule,pai normal ca latraii portocalii(Turturica,Clucer,Lazescu,aripa fara umor si talent a “Academiei Catavencu”,recte “Kamikaze”,Pora,chinuitorii de hartie de la “excrementul zilei” etc etc)au distrus TVR nu numai prin sumele impresionante si total nemeritate pe care le-au incasat ca propagandisti basisti,dar si prin aruncarea TVR in cea mai neagra perioada a ei prin caderea dramatica a rattingului.ar trebui banii recuperati din Modrogan si de la Cotroceni,pt. ca in ultimii trei ani TVR a fost doar o trompeta de propaganda portocalie,ori reclama electorala costa.oare de ce la noi nu raspunde nimeni pt. falimentari,crime,tradare contra intereselor poporului roman?

 3. Poate ne spune cineva si de ce sunt acceptati ca prezentatori de divertisment Gianina Corondan si Leonard Miron. Sunt JALNICI !!!

 4. Sa zicem ca daca tvr 1 si tvr 2 isi mai justifica existenta toate celelalte ar trebui desfiintate. Am ramas surprinsa intr-o zi cand, butonand la telecomanda am vazut tvr 3, tvr info, tvr cultural, h2o sau cum naiba i-o fi zicand televiziunii conduse de penibilul ala de lazaroiu! Aia sunt toti bani aruncati!Ma iau nervii cand citesc ca aroganta aia de pora( asta ca sa n-o numesc altcumva) primea 100 de milioane de la tvr! Adica din banii nostri ai tuturor, asta in timp ce penalul ala de boc a taiat indemnizatiile mamelor cu efect direct asupra natalitatii, a scazut salarii si a crecut tva! Sa-i ia naibaaaa!

  • Spun asta din cand in cand, pana o sa inteleaga, in special, pedeleii ce si cum. In cazul de mai sus, in care s-a scris “lazaroiu” in loc de “lazescu”, nu e o greseala. Fondul este nealterat. Sunt aceeasi oameni. Ca si in cazul in care am zice “luaiar mama dracului de pedelei care neau nenorocit” fondul nu e gresit . E gresita putin “forma” dar ea nu altereaza informatia, nu intelegi altceva.
   Deci nu e nicio greseala.

 5. Domnule Radu Tudor,va felicit pentru tinuta decenta,abordarea serioasa a tuturor comentariilor facute la tv si imensul bagaj de date pe care-l posedati! Intamplator am citit pe DIGI24 un articol care poarta titlul ”Noul ministru al Dezvoltării cere anchetă asupra fondurilor cheltuite de Udrea” si am ramas stupefiat.Toate comentariile pe marginea acestui articol sunt facute de propagandisti PDL,care semneaza cu nume diferite,desi continutul este acelasi,sau putin modificat! La intervale scurte de timp, necesare pentru copy-paste apar alte nume,pe aproximativ acelasi cotinut! Cititi si va cruciti! Vedeti o tactica noua abordata de PDL pe mass-media. Ce se va intampla oare cu Romania?

 6. Cele 50 de persoane angajate de care pomeneste dl.Lazescu sunt de fapt oamenii adusi de Rodica Culcer de pe la diferite posturi tv si ziare aservite nu puterii pdl ci presedintelui Basescu insusi.Se vorbea de Andreea Pora.Ea nu e pdlista ci basista pana-n varful nasului.Toti de la TVR INFO sunt adusi de R.Culcer plus multi altii care acum au emisiuni in direct la tvr 1 si tvr 2.Cred ca noi cei care nu sustinem pdl si pe Basescu trebuie sa nu mai platim taxa tvr.Sper ca premierul Ponta sa nu albeasca tvr asa intr-o noapte.Trebuie sa plateasca pentruca atunci cand noua ne-au micsorat salariile,ne-au taiat pensiile parintilor EI radeau si-si bateau joc.Si se numeste televiziunea publica.!!?

 7. De ce sa nu le plateasca domnul Basesccu gaura, dezmatul colaboratorilor portocalii a inceput odata cu revenirea lui ca invitat TVR dupa autoexil ? Colaboratorii nu numai ca i-au ridicat osanale cu nemiluita dar au si jignit indirect sentimentele telespectatorilor care fusesera victime ale minciunilor pedeliste. Pe de alta parte colaboratorii au facut bascalie mascata si subliminala de invitatii opozitiei USL.
  Colaboratorii si-au incarcat constiintele alimentand cu vitamina portocalie megalomania !

 8. Mie numai de Mugur Ciuvica imi pare rau —
  unicul telespectator al TVR —
  o sa-i vina greu fara poluatorii de serviciu. =))
  E bine totusi ca-l pastreaza pe Patapievici —
  macar sectiunile Porn si Horror sa nu ramana descoperite.

 9. Completare : ar trebui ca Antena 3 sa dea secvente-inregistrari cu colaboratorii televiziunii publice de 100 milioane/luna in care acestia sustineau cu lacrimi in ochi mutilarea salariilor si pensiilor !

 10. tot butonand si eu ca si simona says ajung duminica la un tvr nu mai stiu care unde pe banii mei din abonament una gatea si un umflat pe nume esarhu sau cam asa ceva se indopa cu placita cu varza cu papricas de pui si placinta cu branza udate din greu cu visinata tuica de prune si vin.da de ce dracu trebuie sa faca asemenea emisiuni si eu sa platesc obligatoriu un abonamet.si ca sa termin portiile pe care le a bagat in el umflatul ajungeau sa sature o familie .sa i stea in gat si lui si celui care a facut emisiunea.

 11. D-le Radu Tudor,
  Va dau cateva mostre de asa zise comentarii(de fapt copy-paste facute de cativa propagandisti PDL folosind nume diferite):

  Iri 1 zi ago
  Elena Udrea nu
  ne-a dezamagit niciodata si s-a implicat in orice proiect sa ridice putin tara asta! Nenorocitii din PSD au produs pagube care ne
  dau serios de gandit! Ajunge cat ati furat!

  Raluca5 ore ago
  Elena Udrea nu ne a dezamagit
  niciodata si s a implicat in orice proiect sa ridice putin tara
  asta!

  Ramona 5 ore ago
  Elena Udrea nu ne a dezamagit
  niciodata si s a implicat in orice proiect sa ridice putin tara
  asta!Nenorocitii din PSD au produs pagube.

  Elena5 ore ago
  Elena Udrea nu ne-a dezamagit
  niciodata si s-a implicat in orice proiect sa ridice putin tara asta!

  Puc 1 zi ago
  Putini politicieni
  fac o treaba asa buna cum face Elena. Daca nu era ea la Turism ne duceam la vale de mult. Economia a fost stabilizata datorita turismului. Acum cu Ponta Priministru o sa ajungem ca Grecia.

  Crixus 5 ore ago
  Putini politicieni fac o treaba asa buna cum face Elena.
  Daca nu era ea la Turism ne duceam la vale de mult. Economia a fost stabilizata
  datorita turismului. Acum cu Ponta Priministru o sa ajungem ca Grecia.

  Toate cele 254 de comentarii(!)sunt in apararea Elenei Udrea !! Priviti si d-voastra ce activisti are PDL-ul! Il asteapta zile grele pe Ponta ”Priministru”,mai ales ca Elena nu mai este la ”Turism”!!!!!!

  • Nu-ti strica ochii ! nu se merita ! Acelasi lucru e si pe hotnews ! Cind se vor termina banii nu vor mai pupa posterioare ! E adevarat ca si pe mine ma deranjeaza minciunile jegosilor la adresa domnului Marga !

   • Minciuni ? Nu sunt doar minciuni. Sunt niste baliverne, iar situatia din tara le agraveaza. Nu te poti juca cu cuvintele in halul in care o fac PDL-acii, decat daca esti nesimtit.

  • e un singur lache de la evz care are sarcina sa monitorizeze si sa apere onoarea udrulei pe saitul a3 decate ori apare o stire cu metresa falcoasa,nu-s mai multi.manca si el o paine de la udrula

 12. Deduc din postul de mai sus ca ” banii sunt ochiul dracului”.Lamuriti-ma si pe mine ca nu inteleg. De ce in CA sunt si membri de partid? NU inteleg asta si nu ma pricep la economie, dar nu mi se pare just ca politicienii sa fie la carma unor astfel de institutii. N-ar trebuii sa fie acolo numai oameni neafiliati politic care se pricep la management, cifre si programe tv? Vad ca colaboratorii TVR cu ”mustata” sau ”fara mustata” primesc niste sume colosale ca sa fim mintiti. Si ce-l mai dureros este ca-i pe banii nostri. Despre Pora.. n-am prea multe de spus, n-am stiut ca pupatul in dosuri prezidentiale este asa de bine remunerat.

 13. Aoleo, a ramas Pora, Culcer si Turturica fara venituri ? Pe cand si Patapievici? Daca-s asa de buni, sa-si scoata banii din activitati private, nu din bani publici. Ar trebui sa-i plateasca in functie de rating.
  Si fara scrisori deschise,bla, bla si alte trageri de timp pana la prescriptie, ci audit, iar cei vinovati sa plateasca.

 14. “norii mei” , scrisoare deschisa catre basau in care zice cum ne-a gazat asta
  si a umplut de capuse toate institutiile statului inclusiv tvr(care a ajuns falita dar pora &co. foarte instariti)care tvr si-asa era..capusata de ailalti dar basau i-a schimbat si a jefuit-o mai abitir ca dealtfel pe toti si toate din tara.
  nimic nou pt. noi iar pe destinatarul basau…cel mult l-ar face sa flatuleze nepasator daca intamplator ar citi-o..

  sa-i scrii lui basau scrisoare in care-i reprosezi civilizat ca a distrus tara cu hotia si prostia e ca si cum ai bate porcul cu stufu’.

  • basau a castigat alegerile din 2004 sub deviza “Dreptate si Adevar” sau asa ceva zarzavat,bun,e de inteles. Dar in 2009 cum morti ma-si a mai fost reales nenorocitul asta,sub ce deviza? Hotie si Prostie? Basina si Maneaua? nu se poate domnule, e zona crepusculara!cum ma sa-l realegi pe asta dupa ce a prapadit tara si a umplut totul de infectie si coruptie?
   pestele s-a imputit incet incet de la coada pana am ajuns in situatia asta.

   cata capusaraie la tvr,dar cata mai e in rest!peste tot sunt infipte capusele basite,basite nu ca musai ar fi ai lui,dar toti sunt ca el, toti,paraziti ticalosi tradatori de tara

 15. “Potrivit scrisorii, CA al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a fost înştiinţat marţi, 22 mai, că instituţiei i-au fost blocate toate conturile de ANAF, pentru neplata taxelor şi impozitelor.”
  Dupa cat timp ? Sa stim si noi, ca eu daca nu platesc o luna de zile taxa radio-tv mi se taie curentul. Ei cat timp au mai avut curent dupa neplata taxelor si impozitelor ?

 16. M-am uitat la stirile A3 si am vazut cum un pod nenorocit si vechi dintr-un sat din Vilcea a fost surpat de ape. M-a cuprins revolta si sila de papaciocii politicieni si asa zisi bogatasi care se lafaie ca niste nesimtiti in marile orase. Se vorbeste constant de sondaje si cine o sa cistige alegerile. In schimb oamenii afectati de furia naturii din satele romanesti raman izolatii din cauza ca un pod de pe vremea lui Dej s-a rupt la prima viitura a unui piriu. Campania electorala a partidelor si asa zisilor oameni de afaceri promit luna de pe cer. In fiecare zi vad MIZERIE, MIZERIE, MIZERIE si rhatii de politicieni vin la TV sa vorbeasca nimic. De ZECI DE ANI VEDEM NUMAI MIZERIE, PROSTIE, LICHELISM SI TRAGEDIE IN ROMANIA. Nu veti mai fi credibili Domnule Tudor. Situatia nu se schimba cu propaganda sau povesti. O sa vedeti!

 17. Plătim toţi abonamentul RTV lângă facturile de energie. În plus de-asta RTV-ul beneficiază de tot felul de finanţări. Ni se servesc emisiuni anoste, fara pic de viaţă. De ce să fim obligaţi să plătim asemenea “profesionişti” ? E jignitor ! Măsurile ce se vor lua, trebuie să facă lumină, însă nu pe vorbe ci prin aplicarea legii. Când majoritatea românilor trăesc din salarii de până la 1500 lei şi îşi plătesc impozitele şi abonamentul la TVR, ăstia îşi permit să huzurească şi să fraudeze. Cercetaţi, este puţin spus !

 18. Va spun eu, astia au vazut ca PDL nu va mai intra in Parlament nici fara prag electoral si au dat-o la intors. Am vazut afise PDL-ace pe care scrie “voteaza schimbarea”. Ma c. de ras… 🙂

 19. Desigur, dezmățul de la TVR, în parte pe banii noștri, trebuie să înceteze.

  Tot adevărat e și faptul că, în afară de emisiunile politice, există încă la TVR destul material de calitate.
  Dacă se va curăța gunoiul din TVR, odată cu reorganizarea conducerii s-ar putea să avem motive să ne uităm mai des la televiziunea de stat.
  Nu de alta, dar mai multă cultură și educație nu strică nimănui.

  Cât despre salarii… Ar fi interesant să cunoaștem VENITURILE celor care activează în media ca să vedem cât costă minciuna, manipularea, isteria, megalomania, falsul, zvonul, mistificarea și, de ce nu, și adevărul.

   • nu vreau sa stiu ce salariu are Radu Tudor si altii din media privata care se sustin pe turta lor,Antenele chiar nu le suspectez ca ar capusa banul public.de cei ce sunt platiti din banii furati de la noi da sa-l umfle pe basau si ciracii sai,m-ar interesa.

    care parte din media spune adevarul?ce adevar vrei ,ala basit/masluit sau ala real in care tara e saracita de hoti analfabeti ajunsi in fruntea statului, chiar daca e relatat pompieristic cu isterie de fatuci datatoare din cap?

    adevarul nu ne costa nimic,il vezi in jur il traiesti,
    dar uriesescul aparat de propaganda basit sigur nu e platit de cuplul udrea-basau din afacerile lor prospere,
    ci indirect cu viata a mii de romani morti din lipsa de medicamente si hrana.

    daca preferi “adevarul” basit in care eroii lui basau au scos tara din criza si noroc cu ei ca ajungeam ca grecia,
    exista bravi “formatori de opinie” colcaind de convingeri patriotice precum cristoiu sau turtureanu sau cum il cheama pe ala “bunaoara”,

    toata gramada de ziare evz si tvuri gen labe1 deastea,care fac gaura in buget triplu cat tvr,uita-te la aia si fii fericit.

    • Domnule Radu Tudor,

     Vă respect opiniile şi vă apreciez prestaţia jurnalistică, chiar dacă în multe cazuri eu aş fi mai incisiv, iar în altele mai discret sau mai nuanţat.

     Cu toate astea nu doresc să ne tutuim nici amical, nici peiorativ.

     Chiar dacă pentru orgoliul dumneavoastră e îmbătător un blog plin de adulatori, nu cred că fanaticii noştri sunt mai breji decât ai lor.
     Măcar de-ar fi ceva mai alfabetizaţi şi cu mai mulţi ani de-acasă.

     Poate că acest comentariu nu va ajunge pe blog, oricum vă era adresat personal, dar aş vrea să vă mulţumesc pentru posibilitatea oferită de a-mi exprima câteva opinii, atât cât s-a putut.

     Vă doresc mult succes.

 20. Si totusi, consiliul de administratie de ce a asteptat blocarea conturilor TVR de catre ANAF ca sa ia atitudine? Despre neregulile si cheltuielile exorbitante de la TVR se vorbeste de mai mult timp, nu este o tema aparuta in ultimile zile. Pastrarea Rdicai Culcer in functie chiar si dupa iesirea la pensie (din cate am inteles a cumulat pensia cu salariul, sper sa nu gresesc) nu le-a dat de gandit? Nu si-au pus intrebarea de ce pentru ea se incalca legea care interzice cumulul pensiei cu salariul? De ce nu au fost mai fermi in sedintele CA si sa-i ceara lui Lazescu sa dea socoteala de toate neregulile, sa-i ceara trimestrial situatia in detaliu a tuturor cheltuielilor efectuate? De ce nu i-au cerut demisia mai din timp, de ce nu si-au dat ei demisia daca au vazut ca nu au cu cine vorbi? Mie mi se pare ca si ei s-au complacut intr-un “dolce farniente”!
  Iar CARLA are perfecta dreptate in comentariul ei de la ora 1:25 pm, ce cauta reprezentantii partidelor in CA? Alta politizare? In CA ar trebui sa fie oameni din mediul economic (pentru a intelege dintr-o privire toate chitibusurile contabilicesti care se fac intr-o astfel de institutie) si personalitati din cultura, neafiliate politic. Cand din CA nu vor mai face parte membri de partid se va putea vorbi de independenta TVR.

 21. Dna vioricasilvestru, probabil aveti dreptate in ceea ce spuneti despre emisunea cu pricina de la tvr (televiziune care, intradevar, traieste in dezmat din banii contribuabililor)dar colega noastra de postare se numeste Simona si nu “simona says”. Says este doar verbul care semnifica faptul ca cineva, in acel caz Simona, spune ceva. Observati, acelasi “says” apare si la ID-ul dvs…:)

 22. Cum s-ar putea interzice oprirea sumei reprezentand taxa Tv din factura de energie electrica??? Aceasta suma este oprita abuziv si mascat, impotriva vointei populatiei, deoarece marea majoritate mai plateste si cablul Tv, la diferite retele, unde apar aceste TVR1.TVR2.etc….practic populatia plateste de doua ori pentru aceste televiziuni…si uite pentru ce bagau mana in buzunarul oamenilor….ca sa-i faca prosti si lenesi si in multe alte feluri…vezi cazul Pocora…!!!!!!

 23. dle Radu Tudor;sunt un frecvent telespestator al A3 din usa;eu shi familia mea urmarim cu mare placere,sinteza zilei,la ordinea zilei,subiectiv,1oo de minute ca sa nu mai vorbesc de “in gura presei”cu protagonistul mircea badea;locuiesc in philadelphia de mai bine de 20 de ani;de 2 saptamani incoace se intimpla ceva inedit shi nu pot sa-mi explic;in locul emisiunilor mai sus citate vad;acces direct,rai da’ buni,show pacatos etc;sper sa aducetzi la cunostiintza dlui Gadea;poate se face ceva;altfel voi cancela romanian tv.inca ceva sunt constantean,va sustzin shi va apreciez.apreciez intzelegerea shi colaborarea dvoastr.

 24. D-le Radu, felicitari pentru un premiu absolut meritat! Cineva astazi imi spunea ca, Acad. Giurescu ii aminteste de dl. Paler. Asa este! In alta ordine de idei, cred ca absenta Danei Grecu de pe lista laureatilor , e si din cauza unor intrebari (naive, ca sa fiu bland) de genul: de ce nu-l suspendati pe Basescu?, cand pentru asta iti trebuie celebrul 322.

 25. Felicitari si-tzi multumesc Antena 3 !
  Felicitari si-tzi multumesc Radu Tudor !
  Felicitari si le multumesc pe aceasta cale si Oanei Stancu,lui Carmen Avram, Alesandrei Stoicescu, Danei Grecu si lui Andreea Stroe, precum si lui Mihai Gadea, Razvan Dumitrescu, Adrian Ursu, Victor Ciutacu si Mircea Badea !

 26. astia ne opresc banii obligat fortat sa-i dea lui pora.si de la buget li se dau alti bani pe care i-au luat tot de la noi si pe care ii dau lui pora ca pora & co. sa-l umfle pe basau cu tzeava.calumea.

  au salarii mai mari decat presedintele ,care ar fi trebuit sa fie culmea salariului de bugetar.

  dar in tara asta in care basau a fost reales cu urale,e4 invers!

  cu cat se catara mai sus cu atat salariul nu mai conteaza,basau nu stie cum arata 1 ron, nici ce sal;ariu are.

  pe masura ce coboara in valoare,la trepadusi,pupatori de basau,le dau salarii uriase ca astia sunt mai paraziti ashieea,nu-s de anvergura basaului si “elitei” basite.

  zi tu nu-i aiurea? cum un/o pora deasta ca nustiu ce e precis, sa ia salariu de la stat cat presedintele si un sofer de ministru aproape cat pora?

 27. Raducule draga, nu mai folositi voi ziaristii expresii precum : “gaura neagra” si “hai sa discutam punctual”.
  1) gaura neagra in fizica (astronomie) inseamna acumulare de materie si nu lipsa ei.
  2) punctual se refera la timp ; sa fii punctual la o intilnire , la un program etc Aaaaaaaaaa sa discutam pe puncte, e altceva.

  • Paulica draga, in politica nu e ca-n fizica. Gaura neagra inseamna / sugereaza lipsa materiei. Mai ales cenusii. Aia cu punctual n-am cum sa te contrazic.

  • Atunci daca stii d’astea, imi explici si mie cum un razboi se poate numi “teatru” (de operatiuni) ? Teatrul este o mascarada sau un joc pe o scena.

 28. Vai, vai, vai. In politica nu este ca-n fizica.E bun de motto. E tare. Totusi “gaura neagra ” este o aglomeratie de materie de o densitate enorma ceea ce face ca nici lumina sa nu o poata parasi> De aici si denumirea. Dar vorba domniei voaste; in politica merge si asa. Dar, din pacate nu si in gazetarie. Astept stirea cu existenta unei “gauri negre” in Bugetul Romaniei. M-ar bucura.

 29. Ca sa devina un trust mass-media apolitic,performany si profitabil
  noul GUVERN va trbui urgent sa introduca in parlament o lege in dezbatere prin ca re sa se uneasca TVR cu Radioul si sa-l privatizeze
  49%.Astfel va disparea si taxa idioata ce se plateste pe langa abonamentele la cablu ori parabolice.O data cu localele se putea face chiar un referendum pe aceasta tema.

 30. Desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie de la Ministerul Justitiei- fostul SIPA – de catre Monica Macovei in anul 2006, a fost semnalul de incepere a cotrolului si a manipularii justitiei de catre Traian Basescu in interesul personal!

Leave a Reply