Generalul francez Michel Yakovleff, fost comandant adjunct al forțelor NATO în Europa, spune că războiul din Ucraina este declanșatorul unor evenimente istorice și consideră că în viitorul apropiat Rusia se va dezintegra, iar premisele pentru acest lucru au apărut chiar înainte de război, și nu au făcut decât să-l accelereze, iar dezintegrarea poate fi mult mai sângeroasă decât dezintegrarea URSS, scrie adevarul.ro.

Potrivit lui Yakovleff, Rusia s-a transformat într-o țară de lumea a treia și este acum pe calea dezindustrializarii pentru a se transforma într-o țară de lumea a patra care trăiește din extracție și vânzare de materii prime.

Și în ceea ce privește politica internă, Federația Rusă este în prezent similară cu Libanul din 1973: țara are de fapt trei armate – Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne și FSB și companii militare private, armatele oligarhilor și ale lui Kadîrov. Acest lucru va duce inevitabil la evenimente sângeroase în interiorul Rusiei.

„Războiul cu Ucraina este un aperitiv, va urma meniul principal – prăbușirea Rusiei. Ucraina este doar declanșatorul unor evenimente istorice pe care le vom vedea mai târziu”, a conchis generalul.

Astăzi, armata ucraineană este cea mai bună din Europa, susține generalului francez, Michel Yakovleff, fost comandant adjunct al forțelor NATO în Europa.

„Deodată s-a dovedit că armata rusă este o echipă despre care toată lumea credea că joacă în Liga Campionilor, dar este din liga a treia. În cel mai bun caz, va trece în liga a doua, dar nimic nu strălucește pentru ea în liga superioară. Armata ucraineană, după părerea mea, este cea mai bună armată din Europa de astăzi”, a subliniat el, adăugând că armata rusă are probleme care o vor împiedica să devină cu adevărat puternică, așa că nu va putea decât să se apere.

Potrivit acestuia, formațiunile militare artificiale, cum ar fi armatele private, nu fac decât să complice coordonarea unităților forțelor de ocupație.

Totodată, el crede că sfârşitul războiului are trei scenarii şi nu poate fi exclusă victoria Rusiei.

„Victoria Rusiei este încă posibilă. Pentru ca rușii să câștige pe câmpul de luptă, ei trebuie să demonstreze nivelul necesar de profesionalism militar: selecția țintelor de atac, logistică, coordonarea focului, calitatea echipamentului și interacțiunea trupelor. Dar nu au arătat-o ​​încă. De asemenea, rușii au nevoie de greșelile operaționale și tactice ale ucrainenilor”, explică Yakovleff.

Alte două scenarii, potrivit generalului, sunt victoria incontestabilă a Ucrainei și oprirea ambelor armate la acele frontiere pe care le-au putut cuceri sau elibera.

Cu toate acestea, nu crede că Rusia va putea realiza ceea ce își dorește anunțând o altă mobilizare sau lansând o recrutare de mercenari pentru Gruparea Wagner. Motivul: problemele menționate mai sus, care nu vor permite utilizarea eficientă a resurselor umane în contrast cu armata ucraineană mai mică, dar mai profesionistă.

„Pentru a câștiga pacea, este necesar ca toți rușii să înțeleagă că nu au câștigat nimic din război. Ucraina trebuie să recâştige Donbasul şi Crimeea, toate teritoriile sale până la ultimul kilometru”, a subliniat generalul, citat de adevarul.ro

 

 

Leave a Reply