250px-MihailPopescu1

A murit generalul Mihai Popescu, fostul sef al Statului Major General in mandatul caruia Romania a intrat in NATO. A fost unul dintre cei putini. A plecat de la gradul de locotenent si a devenit general cu patru stele pe criterii strict profesionale. A fost un om cinstit prin excelenta, un curajos prin caracterul sau puternic, dedicat pina la ultima picatura Armatei Romane. Am avut privilegiul sa-l cunosc personal, sa vorbesc indelung cu dl general. A fost un personaj unic, un militar desavirsit. Genul de om ce ramine ca exemplu pentru cei care vin.

Dumnezeu sa-l odihneasca !

26 COMMENTS

  1. D-ZEU SA-L ODIHNEASCA !!! poate ca del mai bine in astfel de momente este sa nu judecam pe nimeni !!! aici D-ZEU e cel care hotaraste !!!

  2. SI TARFA BOC SI CHIORU BETIV CE AU FACUT?
    EXACT,I-AU TAIAT PENSIA.
    INAINTE DE RECALCULARE DOAR EL AVEA PESTE 5000 DE LEI PENSIE,DUPA RECALCULARE TOTI PARLITII DE SUBOFITERI AU PENSII DE PESTE 5000 DE LEI.
    BRAVO CHIORULE BETIV,AI FACUT ECONOMIE TRIPLAND BUGETUL PENTRU PENSIILE MILITARE(AI TAIAT LA OFITERI(10%) SI AI TRIPLAT LA 90% SUBOFITERI).
    CA LA NOI LA NIMENI,PESTE CATIVA ANI,O SA NE DAM SEAMA CA ASTA A FOST CEA MAI MARE HOTIE DIN ISTORIA ROMANIEI.
    SPUI CA ESTE CRIZA SI CA NU AI BANI DE PENSII,DAR TRIPLEZI PENSIILE SPECIALE.
    WTF?
    ASTA ESTE DOVADA CLARA CA NU A FOST CRIZA,PADUCHEI PDLACI PUR SI SIMPLU AU VRUT SA CREEZE HAOS IN TARA(LA COMANDA UE).
    SUNT SINGURA TARA DIN ISTORIA LUMII CARE A DESFIINTAT PENSIILE MILITARE.
    DIN AFRICA DE SUD PANA IN CAMBODGIA SI DIN SUA PANA IN GERMANIA,TOTI AU PENSII MILITARE,NUMAI NOI NU AVEM.
    P.S.:IRONIA:TARFELE DIN JUSTITIE,CARE NU AU PENSII SPECIALE IN NICIO TARA DIN LUME,IN ROMANIA SI-AU PASTRAT PENSIILE SPECIALE DE 200 DE MILIOANE DE LEI VECHI.
    PENSIA MEDIA LA MILITARI INAINTE DE RECALCULARE A FOST DE FIX 1500 DE LEI.

    • Lungul sir al conducatorilor armatei ce s-au “remarcat” prin savarsirea de fapte penale si acum intra in malaxorul justitiei pare sa nu aiba sfarsit. In schimb oameni care au facut ca armata sa detina primul loc in clasamentul increderii populatiei in institutiile statului,oameni cinstiti si dedicati carierei lor si armatei se sting in anonimat nu inainte de a fi batjocoriti de niste lepadaturi.Lepadaturilor nu le plac oamenii verticali.Marirea pensiilor subofiterilor cu asemenea cuantumuri aberante ce au facut ca acestia sa isi priveasca de sus fostii superiori si de ce nu sa astepte sa fie salutati de catre acestia s-a inscris in politica parsiva,machiavelica a lui Basescu & Boc de a invrajbi categorii sociale si profesionale intre ele si astfel de a controla in interes propriu tot ce misca in aceasta tara.Cateodata ma gandesc ca nu este numai prostie si viclenie ci si ura unor batuti de soarta gasiti cu defecte fizice la vizitele medicale si refuzati din start la admiterea in scolile superioare militare.

    • Cu respect,te rog frumos ,nu il deranja pe boccciu’ de chior,ai uitat cand zicea asta de se uita pe dou carari,ca el n-a vazut in Afganistan,ofiteri morti? Hai s-avem “raison”,maistrii si subofiterii au invatat meseria de acasa,
      iar,”deci si in consecinta”ei nu au nevoie de organe de analiza,conducere si decizie,dar mai ales de colegi mai mari in grad si functie ca ei,care sa le fie alaturi,in transee,care pana la urma sa le dea incredere si sa ii imbarbateze,in situatii critica. Basau crede ca pe front este ca pe vaporul de la scufundat in apele turcesti, vapor pe care avea destinat pentru folosinta proprie un apartament. Poate se gasezte vreunul dintre rezervisti,care sa dea anunt ca este somer si cauta de lucru ceva pe la “victoria sau trei coceni”. Sa dea bunul Dumnezeu ,sa scapam de astfel de diriguitori de neam si tara.
      Domnule general,noi nu va uitam,dar sa aveti grija de cei care v-au “aranjat”cariera in viata. Dumnezeu sa va aiba in paza Lui.
      Un rezervist ,de varsta dvs.

  3. intotdeauna cei buni se duc repede .se consuma mult pt. orice ard cu o mare repeziciune si se sting repede.pt toate calitatile d-lui,D-zeu sa-l aseze in randul celor drepti si sa-l odihneasca in pace,sa aiva sufletul lui viata vesnica in masura in care si-a iubit tara si neamul.

  4. ăsta a fost acuzat de trădare de traian Băsescu,în dosarul cu Becali?să-i fie rușine lui Băsescu!De aramată sper să sfârșească băsescu,cel care a distrus Armata Română

  5. A fost un om de mare onoare. Am avut ocazia sa vorbesc cu domnia sa la telefon in problema referitoare la situatia soldatilor si gradatilor din armata Romaniei .La acea data dl. senator Mihail Popescu ii spunea ministrului de la acea vreme ca nu este o lege buna si nu a fost ascultat , si consecinta este ca la ora actuala ne zbatem in hatisul legislativ actual pentru a ne obtine drepturile.
    Dumnezeu sa il puna intre cei drepti

  6. Dragii mei, va rog, de cand inceteaza din viata un om si pana este deasupra pamantului se spune “”Dumnezeu sa-l ierte””, apoi, dupa ce este ingropat, se spune “”Dumnezeu sa-l odihneasca” !

  7. Am avut onoarea sa-l cunosc si chiar mi-a dat o mana de ajutor intr-o situatie din care nu ma descurcam.In anul 2006 i-am multumit si i s-a inviorat si inseninat privirea albastra ca a reusit sa ma ajute, lucru care l-a facut cu multi altii, care ne vedeam rapusi de sistemul birocratic. Tot respectul pentru asa un OM.
    Mi-a parut tare rau ca ne-a parasit, caci dupa atata munca, atat in armata cat si cativa in Parlament, merita sa se bucure de anii de pensie care abea incepusera.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

  8. Domnule Radu,

    Am trimis acum vre-o 3 luni aceasta scrisoare Domnului Ponta, am fost foarte surprins referitor la Privatizarea CFR MARFA ce-a ce a facut intru-n tip Mafiot, vai de mama lor

    Parafrazand titlul unei melodii de exceptie a baietilor de la Parazitii – care spuneau “Daca as fi pentru o zi presedinte / V-as amaneta pe toti si nu v-ati prinde”, mi-am permis un exercitiu de imaginatie pe ideea … ce as face … “Daca as fi pentru o zi premier” ?

    Cu mintea de pe urmă şi în al doisprezecelea ceas, dacă aş fi în locul domnului PONTA măcar pentru o zi, nu aş mai întârzia nici o secundă privatizarea companiilor la care guvernul are deţineri, fie minoritare fie majoritare! După un calcul simplu (făcut în numărul 30 al revistei Forbes România) aş încasa între cinci şi zece miliarde de euro. Dar mai mult decât atât, prin privatizarea acestora aş face economii serioase la buget rupând legăturile prin care societăţile sau regii autonome (adică statul) sunt acum căpuşate prin tot felul de contracte mai mult sau mai puţin dubioase!

    Aş începe cu CFR şi Poşta Română, aş continua cu societăţile din sectorul energetic şi cel minier, după aceea cu porturile aeroporturile şi Tarom, şi aş face tot posibilul ca până miezul zilei, să fi parafat deja privatizarea Loteriei şi a Metrorex-ului.

    În paranteză şi cu cinism fie spus, actualul guvern ar trebui să vândă companiile de stat, măcar şi … doar pentru a” se răzbuna” pe sindicate, care i-au pus serios “sula-n coaste” în ultimul an şi jumătate. Privatizarea companiilor de stat ar slăbi mult puterea unor sindicate care nu mai sunt decât foarte puţin reprezentative. Odată muncitorii trecuţi în mediul privat vor fi mult mai puţin dispuşi să se lase manipulaţi de liderii de sindicat, iar mişcarea sindicală se va întoarce natural la funcţia ei primordială: aceea de a reprezenta muncitorii în faţa patronatului. Având un “patron” la cârma societăţii, liderii de sindicat nu vor mai putea căpuşa compania, mână în mână cu directorii numiţi politic! Povestea spaţiilor comerciale ale Metrorex este poate cel mai elocvent exemplu – dar nu singurul, de afacere sindicală “de succes”.

    Prin vânzarea acestor companii, aş rupe şi lanţul vicios al numirilor politice în funcţii de conducere în diferite societăţi de stat! Mi-aş asuma astfel riscul de a lovi în propria-mi clientelă politică. Deşi, poate i-aş face chiar un bine, pentru că nu i-aş mai lăsa pe cei din clica mea “să se chinuie să fure” clienţii companiilor de stat (şi google-ul îţi serveşte rapid un astfel de exemplu, în relaţia dintre Grupul Feroviar Român, Conpet şi CFR Marfă)! Le-aş da posibilitatea să ia clienţii acestora … cu tot cu concurenţi! M-aş grăbi să fac tranzacţiile înainte ca societăţile de stat să ajungă în faliment!

    Cum le-aş vinde? Obligatoriu prin bursă! Fie în întregime, fie măcar pachete semnificative din fiecare companie în parte! Aş împuşca astfel mai mulţi iepuri dintr-un foc: consolidarea pieţei de capital, creşterea culturii financiare a populaţiei, şi aş atrage atenţia investitorilor străini asupra României (aşa cum fac polonezii). În plus, voi aduce pe viitor mai mulţi bani la buget din impozitul pe tranzacţiile făcute la bursă.

    Şi nu m-aş opri aici! Aş scoate la vânzare toate casele, vilele, terenurile sau fondurile de vânătoare şi cele piscicole din patrimoniul RAPPS! Asta mi-ar aduce nu doar banii din vânzări, ci m-ar şi scăpa de cheltuielile cu întreţinerea acestora. Cheltuieli care sunt făcute acum de la buget, şi nu cred că mai este cazul să reamintim cât de uşor se lasă “prostit” statul la încheirea contractelor cu societăţile private. Dar şi mai important este că, puse la lucru în sistem privat, toate aceste active ar genera afaceri, profituri şi bani la buget.

    Şi pentru a rămâne la patrimoniul RAPPS, nu pot să nu aduc în discuţie clădirea Casei Presei Libere, pentru care sunt sigur că cel puţin Sorin Ovidiu Vântu (care are întregul trust Realitatea-Caţavencu în acest spaţiu) s-ar putea scormoni prin buzunare după ceva mărunţis! Ba cred că aş putea “licita” pentru a ridica preţul, pentru că Dan Voiculescu, Silviu Prigoană, sau alţi oameni de afaceri, “ar pune bid” măcar pentru o aripă din această imensă clădire.

    Şi asta mi-ar consuma în mod sigur prima parte a zilei! Şi cum mandatul meu este pentru 24 de ore, aş intra grăbit în cea de-a doua parte în sistemul sanitar! Este în faliment? Îl privatizez! Avem circa 450 de spitale îngropate în datorii de managerii numiţi politic! De cealaltă parte a baricadei, în sistemul privat de sănătate, avem întreprinzători care se chinuie să-şi construiască unităţi spitaliceşti, dar care fac un business ce creşte cu 20%-30% de la un an la altul. În această situaţie nu aş sta să mă gândesc decât la “cum” şi “cât de repede” pot da cel puţin două treimi din spitale pe mâna privaţilor! Cu banii din vânzarea acestora aş transforma cealaltă treime în aşezăminte sociale! Câţi bani aş lua? Greu de spus! Dar nu asta m-ar interesa în mod deosebit, cât mai ales faptul că voi ridica sistemul de asistenţă de sănătate la un nivel superior şi voi determina realizarea de investiţii care vor trage în sus PIB-ul. Voi câştiga însă mult mai mult din economiile făcute la buget, pentru că nici guvernul şi nici Casa de Asigurări de Sănătate nu vor mai plăti la preţuri de zeci de ori mai mari decât cele reale, aparatura, medicamentele, materialele de uz curent sau renovările clădirilor!

    În paralel cu privatizarea spitalelor aş stimula populaţia să-şi încheie asigurări private de sănătate prin subvenţionarea unei cote părţi din costuri şi prin deduceri de la plata impozitelor şi taxelor. Şi de ce nu, aş introduce un sistem de “bonuri de sănătate” după exemplul celor de masă!

    La fel aş face şi cu sistemul de învăţământ! E slab? Neperformant? Consumă resurse? Îl privatizez şi sprijin educaţia populaţiei prin acordarea de burse celor lipsiţi de posibilităţi financiare şi de garanţii guvernamentale şi stimulente fiscale (sau de orice altă natură) familiilor care vor să facă împrumuturi la bănci pentru trimiterea copiilor la studii! Aş introduce iarăşi în joc sistemul privat de asigurări şi pe cel bancar, şi aş contribui (eu – Guvernul) alături de părinţi la crearea unui fond bănesc pentru fiecare copil, exclusiv pentru şcoală. Nu m-aş da în lături să pun din buget chiar o treime din bani! Instituţiile private de învăţământ “s-ar bate” astfel în competitivitate pentru atragerea de elevi şi studenţi.

    Probabil că administraţia mi-ar da serios de furcă. Este oare supra-dimensionată? Sigur! Un guvern cu mai puţin de zece ministere este primul pas! Suficient pentru o ţară de dimenisunea şi condiţia României! Aşa aş reduce numărul de miniştrii, consilieri, secretari şi secretare, directori şi directoraşi! Cu acelaşi risc de a lovi în oamenii care m-au ajutat să vin la putere! Mi l-aş asuma şi aş trece şi mai departe la administraţia locală!

    Pentru ce avem nevoie de 42 de judeţe, cu 42 de prefecturi, 42 de prefecţi, sub-prefecţi, secretare, cu 42 de bugete de protocol? Adică o instituţie a prefecturii la aproxiamtiv 500.000 de cetăţeni! La ce bun 42 de direcţii sau structuri judeţene în instituţiile de control sau de autorizare ale statului? Nu sunt oare prea multe? Avem nevoie de 2.700 de comune, cu tot atâţia primari, şi cu mii de angajaţi?

    10 judeţe, cu 10 prefecturi, 1000 de comune, şi un sfert din direcţiile teritoriale ale instituţiilor de autorizare şi control ale statului ar fi mai mult decât suficiente! Aş reduce povara unui aparat administrativ supradimensionat şi aş consolida resursele disponibile. Asta ar elimina multe dintre aberaţiile adesea întâlnite, când un drum, conductă, sau un simplu şanţ începute într-o comună se termină brusc la marginea comunei vecine. Iar aceasta la rândul ei are un proiect de aceeaşi natură, care se încheie tot undeva “în aer” la hotarul unităţii administrativ teritoriale următoare.

    Ce facem cu primăriile şi prefecturile rămase goale după redesenarea unităţilor administrativ-teritoriale? Le vindem sau le închiriem, indiferent de preţ! Privatul va găsi sigur cea mai profitabilă destinaţie pentru respectivele spaţii! Aşa scap de cheltuielile de întreţinere şi mai aduc şi bani la bugetul noilor structuri administrative!

    Ce aş face cu banii (mai mulţi sau mai puţini) pe care i-aş încasa din vânzarea companiilor de stat, a patrimoniului RAPPS şi din vânzarea sau închirierea celorlalte spaţii (primării, prefecturi, etc)! I-aş concentra pe unul sau cel mult două proiecte de infrastructură! Nu aş sta mult pe gânduri pentru a alege finalizarea autostrăzii prin care să leg până la urmă Bucureştiul de litoral! Din restul de bani … aş adăuga măcar câteva din porţiunile ce lipsesc încă celebrei autostrăzi “Transilvania”! Aşa voi tonifica sectorul construcţiilor – şi nu prin contracte de asfaltare sau de înlocuire a bordurilor, cum se practică acum. Şi dacă aş rămâne în pană de cash, i-aş face pe români părtaşi la aceste proiecte! Fie prin acordarea dreptului de a subscrie acţiuni la companiile dezvoltatoare ale respectivelor proiecte, fie prin emiterea de obligaţiuni sau titluri de stat! În oricare dintre variante aş folosi piaţa de capital pentru a asigura accesul oricărui român interesat. BVB-ul şi Sibex-ul abia aşteaptă, iar fondurile de pensii private nu ar refuza un astfel de parteneriat.

    Ar fi foarte mult de lucru, dar la încheierea acestei ipotetice zile, nu mi-ar mai rămâne decât două lucruri de făcut: dublarea controlului vamal prin aducerea unei firme private (după model bulgăresc) şi introducerea amnistiei fiscale (aşa cum au făcut ruşii în urmă cu 10 ani). Şi pe ultima sută de metrii a mandatului meu de o zi, aş lua topul Forbes, şi pe primii 20 sau 50 de oameni din topul celor mai bogaţi oameni din România i-aş invita să facă parte dintr-o strutură numită ad-hoc “Consiliu Economic Consultativ”. Vom câştiga cu toţii dintr-un schimb de idei deschis! 😀 😀 😀

    S-a făcut ora 12.00! La final de mandat i-aş invita pe cei 20 sau 50 de afacerişti români să ciocnim un pahar de şampanie! Poate nu vor veni toţi, dar eu mi-am făcut datoria de a încerca să aduc pe un făgaş comun interesele divergente care rup acum România în bucăţi. Asta o va putea face însă şi Prim-ministrul de mâine!

  9. Certific ceea ce afirmati, l-am cunoscut personal a fost cel mai profesionist general de dupa revolutie. Era dr. in stiinte militare si general facut pe buna dreptate nu la “apelul bocancilor” pe filiere politice. a fost membru al Comitetului Militar al NATO si a avut un rol primordial in aderarea Romaniei la organizatia euro-atlantica. Atunci cand se taia tehnica militara, se disponibilizau cadrele si nu erau bani de pensii si de salarii a fost singurul care a luat pozitie ferma si a organizat conferinte de presa. Usa sa era deschisa pentru a asculta baiul fiecarui subordonat si tinea cont de opiniile lor.

    Din pacate gestapoul basist DNA l-a scos pe linie moarta, l-a terfelit si i-a scurtat viata. Fara niciun dubiu afirm ca infarctul sau se datoreaza supararii pricinuite de infractorii magistrati care l-au condamnat pe nedrept si l-au pus sa plateasca daune aiurea, era foarte suparat, trist si isi punea speranta in CEDO.

    Dumnezeu Sa-l odihneasca in pace!

  10. Domnule Radu Tudor, vazut din exterior sistemul militar pare a fi ok. In realitatea lucrurile nu stau deloc asa. In ce priveste problema pensiilor militare am inteles ca se doreste reintoarcerea la vechiul sistem. Nu mi se pare normal sa nu se tina cont de vechimea avuta de fiecare dintre noi.Vechea lege a pensiilor militare dezavantaja cadrele militare si in special pe cele iesite cu ordonanta din perioada in care s-a facut reorganizarea armatei si pe cei pe caz de boala…mai putin pe cei 18.000 de sefi. Stiu cazuri in care ofiteri pensionati pe caz de boala aveau inainte de legea Boc sub 700 de lei, sau subofiteri sub 400 de lei/luna. S-au gandit vreodata cei 18.000 la ei? Sau ei sunt zeii si restul prostimea?! Dupa ce ca erau suferinzi din cauza privatiunilor sistemului in care au lucrat mai erau pedepsiti inca odata prin acordarea unor pensii rusinoase, sub cei din civil. Legea Boc a marit in primul rand aceste pensii, iar din peste 400.000 de pensionari militari sub 20.000 au avut de pierdut restul au iesit in castig. Acum vad ca se doreste revenirea la vechea lege din care singurii care au de castigat nu sunt nici subofiterii, nici ofiterii….doar ofiterii superiori, in marea lor majoritate fostii sefi.Restul vor reveni la pensii cel mult egale sau chiar mai mici cu cele din viata civila. Adica statul va lua in brate cei sub 20.000 de “imbuibati” si va arunca din nou in saracie si dispret peste 380.000 de cadre militare in rezerva. De ce un colonel de muzica trebuie sa aiba peste 5000 de lei pe luna si ofiterul pe caz de boala 570? Nu se poate face nimic echitabil in statul nostru? In alte tari domnilor raportul la salarii sau pensii pe un domeniu oricare ar fi el e de maxim 1 la 4 nu de 1 la 15, sa traiasca bine “sefii” dar si cei care au muncit pentru ei. Cat despre corectitudinea “sefilor” din armata sau alte structuri ma abtin sa comentez, pentru ca ar fi f. multe de spus. Am lucrat in sistem si pot doar atat sa spun…sa le fie rusine unora, stiu ei pentru ce. Oare cati au fost nevoiti sa iasa din structuri din cauza “sefilor” care isi bateau joc de subordonati prin orice mijloc?! Soldat sau general, muncitor sau director trebuie sa fie privit cu acelasi respect atat timp cat isi indeplineste cu cinste atributiunile de serviciu. Daca nu vom invata ce inseamna respectul fata de semenii nostrii nu vom evolua niciodata si vom ramane ca si acum coada Europei! Nu uitati…toti suntem muritori….”prostime” dar si generali, presedinti, politicieni etc….Rusine! Suntem o natie fara Dumnezeu domnilor.

  11. Off-topic: E doar o curiozitate personala si inainte de a pune intrebarea trebuie sa mentionez ca in legatura cu politica sunt lamurit. Lamurit cam de prin 93, de cand absolut toti cei care au trecut pe la guvernare l-au lovit pe tatal meu , un mic intreprinzator privat din provincie, in toate felurile posibile. Asa ca eu am ZERO asteptari de la ei iar pe dumneavoastra, nu A3, va urmaresc pentru IDEI, CONCIZIE, INTELECT si nu pentru ca ati avea vreo obligatie sa salvati neamul.
    Sunt curios daca, acum ca este evident faptul ca PC si Dan Voiculescu se despart de Antonescu si PNL pastrandu-si posibilitatea de a se alia cu PSD, il veti sustine pe Antonescu. Stiu ca dumneavoastra sunteti un sustinator al lui dar e posibil sa piarda in fata candidatului PSD (si stiu ca PSD va avea candidat). Sper sa nu va suparati pe mine iar daca intrebarea pare a fi cu rea intentie sau daca este lipsita de respect si diplomatie imi cer scuze. Per total pozitia A3 este diferita si cred ca va continua pe aceasta directie.
    Sa aveti un sfarsit de saptamana cat mai frumos si linistit.

  12. cateva personaje au murit subit tocmai cand asta-i servea macacului
    mafiotul anghelescu cel a carui sotie era consilier prezidential “s-a sinucis” ca sa nu afle lumea cum “cruciatul” anticoruptiei a luat bani de la mafie pentru campania electorala .daca se facea scandal pe tema asta marioneta securistilor avea sanse mari sa nu-si terimine nici primul mandat .asa ala mort consiliera comcediata .oficial a angajat-o ca era vreo somitate sau ceva
    iorgovan era foarte important in discutia privind numirea primului ministru .fara boc basul nu era acuma la cotroceni ci la rahova .dupa etapa cu “sinuciderea” ciudata si neverosimila a lui anghelescu slugile slugoiului securist lucreaza “mai curat” .pe iorgovan un om sanatos tun il apuca deodata cancerul.si moare la timp.
    timofte fostul sef al sri in perioada cacialmalei cu “rapirea” ziaristilor era si el foarte periculos pentru sluga securistilor .daca asta iesea in campania electorala si zicea “va spun eu iata cum a fost” basul pierdea procente importante si nu se mai realegea oricat ar fi furat .dar ce sa vezi si pe timofte il apuca tot la timp cancerul si moare cateva zile inaintea primului tur .pentru a-l ajuta pe geoana fostul senator psd radu timofte ar fi trebuit sa vorbeasca intre cele doua tururi dar ce sa vezi nu mai fiinta deja de vreo saptamana .era un risc prea mare pt sistemul mafiot securist condus de grupul infractional de la cluj asa ca l-au eliminat asa cum i-au eliminat si pe altii .cele trei cazuri sunt cu oameni cunoscuti si sunt chestii evidente de inspiratie fsb .fara indoiala mai sunt multe alte cazuri dar acuma li se spune eliminarea factorilor de risc nicidecum crime

  13. Dumnezeu sa-l odihneasca !! L-am cunoscut pe acest om cu multi ani in urma…fusese cel ce a investigat o reclamatie facuta fratelui meu (rude in Germania Federala), proaspat admis la Scoala de Ofiteri de la Rm Valcea…. a venit la noi acasa si-am sta de vorba cu dansul cateva ore !! a fost o incantare !! atat de fin, atat de delicat dar atat de profesionist si corect… i-am facut o cafea si-mi aduc aminte cum statea relaxat la amsa noastra din sufragerie de parca mai fusese pe la noi de cand lumea…. desi au trecut multi ani de-atunci (1985) niciodata nu l-am putut uita pe acest om si l-am recunoscut din prima cand a aparut la TV in cadrul unor emisiuni … acelasi om fin, educat, destept !!
    Astfel de oameni se nasc rar si pleaca mult prea repede dintre noi !! Condoleantei familiei, fiicei sale ! Sunt mandra ca l-am cunoscut pe Dnul gen Mihai Popescu !!

    • Doamna Valeria,
      Am avut privilegiul ,cu toate ca acum am 58 de ani si pare incredibil, sa-l am locotenent,sef de brigada la Focsani,la doar 25 ani,eu aveam 19
      Si acum mi-aduc aminte cu o acuratete demna de un asemenea om,de discutiile ce le aveam,aproape pe toata durata noptii(eram de garda si chiar daca el era sef de divizion-functie mare pentru virsta si gradul sau-isi facea serviciul de garda ca orice locotenent din unitatea)
      Mi-aduc aminte de caldura din glasul sau si de convingerile sale filozofice-l-am citit inpreuna pe Shopenhauer-era indragostit si ne faceam confidente,vorbeam de rude ,de prieteni,de profesori care ne marcasera existenta,imi vorbea de varul sau care jucase in Dacii,Herescu parca ,iar eu ii vorbeam de Dan Haulica,varul mamei mele,pentru care aveam o admiratie vecina cu idolatria.Doamne ce amintiri placute mi-ati prilejuit cu comentariul Dvs,Va multumesc pentru gindurile bune ce le-ati impartas

  14. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA PE CEL DIN ARMATA TARII , MIHAI …….
    O lacrima si atat! Generalul nu moare decat in bratele tovarasilor lui. Bratele noastre , sunt ale Tarii?

  15. A murit un coleg de scoala militara,ne-a parasit comandantul nostru de la Regimentul 315 Artilerie din anii 1981-1982,dar acolo unde se duc oamenii cu chip frumos si minte sclipitoare,generalul va primi onorul pe care rautatea unor “oameni” i l-au refuzat in viata pamanteana,pusa exclusiv in slujba ARMATEI ROMANE,ca stralucit artilerist si militar desavarsit,personalitate de exceptie in structurile NATO.BunulDUMNEZEU sa-i vegheze odihna vesnica dupa o viata atat de zbuciumata,curmata brusc si nemeritat!Adio,drag si iubit camarad!

Leave a Reply