Cel mai puternic si influent lider politic al lumii occidentale, presedintele SUA Donald Trump se adanceste pe zi ce trece in mlastina suspiciunilor privind relatiile sale dubioase cu Rusia. Dupa ce ancheta fostului director FBI Mueller a scos la iveala dovezi socante, iar intalnirea Trump-Putin a dovedit ca presedintele SUA este partizanul serviciilor Moscovei, a venit vremea scuzelor.
Cel care s-a autodefinit ca un “geniul stabil” afirma ca a gresit un cuvant crucial in evaluarea implicarii serviciilor rusesti pe teritoriul SUA. La acest nivel sa gresesti cu omologul tau care e ofiter KGB?! Greseala sau sperietura zdravana ca va fi demis in urma acuzatiilor extrem de grave care circula azi la Washington asupra presedintelui?

Preşedintele american Donald Trump susţine că a făcut o greşeală de exprimare la conferinţa de presă comună după summitul cu omologul său rus, Vladimir Putin, afirmând că este de acord cu evaluarea serviciilor secrete americane că Moscova a intervenit în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în anul 2016.

Trump a fost intens criticat după conferinţa de presă comună cu Vladimir Putin în care a părut să contrazică concluzia serviciilor secrete americane că Administraţia de la Kremlin ar fi ordonat campania influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din Statele Unite, informează agenţia de ştiri Dpa.

Preşedintele american a declarat că aceste critici l-au făcut să revadă înregistrarea video a conferinţei de presă.

“Am realizat că este nevoie de o clarificare”, a declarat Trump, adăugând că “ar fi trebuit să fie evident, cred că ar fi evident, însă aş vrea să clarific doar în caz că nu a fost”.

Trump a explicat apoi că a vrut să spună “cuvintele «ar fi» în loc de «nu ar fi»”.

“Propoziţia ar fi trebuit să fie «nu văd niciun motiv pentru care nu ar fi Rusia»”, a completat Trump.

Preşedintele SUA a mai reiterat că are deplină încredere în serviciile secrete americane şi acceptă concluzia acestora privinţa ingerinţelor ruse, care nu au avut un impact asupra rezultatului scrutinului prezidenţial.

“Vreau să încep spunând din nou, deplină încredere şi sprijin pentru agenţiile de informaţii ale Americii. Am încredere deplină în agenţiile noastre de informaţii”, a declarat liderul SUA într-o conferinţă de presă la Casa Albă

“Accept concluzia comunităţii noastre de informaţii că ingerinţele Rusiei în scrutinul din 2016 au avut loc”, a afirmat Trump, adăugând: “De asemenea ar putea fi alţii (…) Dar nu a existat nicio complicitate”.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. “Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor”, a spus Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin, scrie Mediafax.

 

4 COMMENTS

    • nu s-o fi ocupat maica rusie sa le ascunda binisor prin siria, de unde sa le foloseasca la o adica, atunci cand vreun aliat (precum celebrul oftalmolog bashar al assad care nu stie diferenta dintre miopie si cataracta), o fi la ananghie?
      dig this, mr clever by the phone book.

  1. «ar fi» sau «nu ar fi» asta-i întrebarea…un fel de 20:20 in dancileza. Macar omul se rectifica si se corecteaza. Stau si ma intreb in prostia mea: ce faceau belinezii in frunte cu doamna daca aveau ub asemenea presedinte?

  2. Geniul stabil, il ia gura pe dinainte si spune adevarul fara sa vrea! Nu face cum au facut ceilalti,el e direct,iti convine sau nu,asta e drumul!

Leave a Reply