Reprezentanții Mișcării ”România renaște” au lansat vineri într-o conferință de presă un apel public la Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale din acest an. Mișcarea ”România renaște” e un ONG lansat anul trecut și care reunește susținători ai fostului președinte PSD, actual Secretar General Adjunct al NATO.

Cel care a citit apelul public adresat lui Geoană este Dumitru Borțun, președintele ONG-ului.

El a spus că cel mai probabil Mircea Geoană va demisiona din funcția de la NATO după summitul din iulie de la Washington, potrivit g4media.ro.

„Domnule Mircea Geoană, Mişcarea civică şi politică România Renaşte vă cere să vă înscrieţi în cursa electorală pentru cea mai înaltă funcţie în statul român. Vă solicităm, vă îndemnăm şi vă încurajăm! Nu veţi fi singur!Încă nu este prea târziu. Nu e târziu să cerem să fim guvernaţi de oameni merituoşi, a căror carte de vizită constă în valoarea profesională, probitatea morală şi dragostea de ţară. Nu e târziu să cerem să fim trataţi cu respect în calitate de cetăţeni, să cerem ca statul să se ocupe responsabil de serviciile publice la care suntem îndreptăţiţi, cum ar fi sănătatea, educaţia, accesul la justiţie. Nu e târziu să ne dorim o Românie respectată pe plan internaţional pentru capacitatea ei de a-şi promova interesele şi de a-şi respecta partenerii”, a precizat Dumitru Borţun, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Acesta a mai spus că „România Renaşte” crede ferm într-o ţară reînnoită, democratică, demnă şi prosperă, care să îşi ocupe locul meritat pe scena internaţională.

„Pentru a pune în practică ceea ce ne propunem este nevoie ca România să fie condusă de un preşedinte implicat, competent şi vizionar, un profesionist cunoscut şi respectat înăuntru şi în afara ţării, o persoană care să creadă cu aceeaşi putere ca şi noi în renaşterea României. Recunoaştem preşedintele de care avem nevoie în persoana lui Mircea Geoană”, a completat Borţun.

Singurul care are o viziune transformatoare şi care va putea declanşa energiile pozitive ale naţiunii este Mircea Geoană, a conchis liderul mişcării „România Renaşte”, potrivit news.ro

 

Leave a Reply