Gold-Bars-in-Fort-Knox

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, va repatria aproape 700 de tone de euro, cu o valoare de piaţă de 27 de miliarde de euro, până în 2020, un gest rar al instituţiei de a ceda în faţa îngrijorării populare legată de păstrarea majorităţii rezervelor de aur în străinătate.

Bundesbank a precizat că decizia nu reflectă niciun fel de temeri legate de securitatea deţinerilor de aur sau de acces la acestea, relatează Financial Times.

Instituţia va transfera la Frankfurt întraga cantitate de aur de 374 de tone stocată în prezent la Banca Franţei, precum şi circa 300 de tone dintr-un total de 1.700 de tone păstrate la Rezerva Federală (Fed) din New York.

În urma unuia dintre cele mai mari transporturi de aur făcute vreodată, jumătate din rezerva de aur a Germaniei va fi păstrată în ţară, iar restul la New York şi o mică parte la Banca Angliei.

61 COMMENTS

 1. NENOROCITII DRACULUI !!!!!!!!!!!…Sunt inginer si mazbat sa platesc intretinerea la bloc … BLESTEMATI FIE NENOROCITII ASTIA DE NU LE MAI AJUNGE !…

   • In cazul unei colaps financiar global bancile in care iti ti aurul pot da faliment si o banca in faliment nu da mai nimic inapoi .

    • treaba e alta cu Germania – care anticipeaza si ea un faliment pe care spera sa-l contracareze cu aurul ei : Deutsche Bank a fost constransa de organizatiile cetatenilor sa ceara aurul Germaniei inapoi, vezi:

     http://www.gold-action.de

     Se pare ca o ff buna parte din lingouri au fost falsificate de detinatori! Au poleiala de aur pe dinafara -nu-s solide.
     Pana nu-l vad, nu cred nimic!
     Deja de acum 4 ani Max Keiser le urla nemtilor sa-si ia aurul inapoi caci US vrea sa-l inlocuiasca cu hartii fara de valoare, ca dolarul in depreciere permanenta – cerere de fapt veche din partea nemtilor, catre escrocii de la Deutsche Bank (care ar fi trebuit sa-l ceara inapoi dar nu se sinchiseau de innapoierea aurului, din motive subterane):
     http://maxkeiser.com/2013/01/15/i-made-this-video-4-years-ago-germany-finally-listened/
     Financial Times nu explica nimic din adevarul adevarat si foarte suspect al “pastratorilor” aurului Germaniei care refuzau sa-l innapoieze!
     D’acum incolo urmeaza circul, nu va precipitati anticipativ!
     S-ar putea tot pastratorii sa-l fure pe drum, in mod bine organizat, dupa ce l-au speculat pentru profitul lor prin leasing pe piata bancara internationala , zeci de ani!
     Si “tot nemtii de vina”, nu-i asaaaaaa?!

    • Pentru stimatul “coabitare=tradare”: – daca este colaps… e colaps… Exista, cumva, mai multe definitii ale colapsului ?!… Nu stiam… ……… Da, stimat interlocutor, nimeni nu mai da ceva inapoi. Nu e logic ? Nu pare logic ? Pai…, acum multe-multe sute de ani…, cand s-au infiintat bancile prin Olanda, isi punea cineva “problema” sa returneze fondurile celor care investeau in bulbii de lalele ?!… ……. Nuuu!… Acum, suportam efectele… Placute… – neplacute…, acestea sunt… Ce sa facem ?… Sa ne revoltam ?… E imposibil! Hai sa fim onesti! Faceam la fel, daca eram in locul lor! ……. Sau nu ?… NU?!… Inseamna ca, cei care nu faceau la fel isi merita soarta!!!… Urat…

  • Eeeeeeeiii… Buna dimineata !… Si, sincer, “La multi ani!”… Nu stiu cum, dar, vrand-nevrand, ati intrat pe un domeniu care-mi este… – cum sa spun ?… – cunoscut?!… Macar…, hai!…, macar pe jumatate cunoscut… ….. Daca vine vorba de Germania… Germania… Ce este Germania ?!… Tara unora care muncesc, este tara unora care nu asteapta sa le dea cineva ceva, este tara unora care au considerat ca MERITA sa fie luati in serios…, este tara unora care au ras in nasul celor care, de asemenea, vor – nu vor, sunt “hanicapati”… Restul ?… Exact cum suna”… “Restul”…

  • Buna dimineata! Esti inginer… Felicitari!… Cu ce medie ai terminat faculatatea ?… Intreb, nu din curiozitate, ci, doar pentru a face o comparatie cu anumiti cunoscuti care au “plecat” din tara, terminand facultatea cu brio…, medii care le onoreaza familiile si eforturile depuse de catre acestea… ……. (Sper sa se inteleaga faptul ca nu ma refeream la mine sau la persoane cunoscute mie, pentru a nu ajunge la discutii penibile…) Am acea minima educatie prin prisma careia sa nu “exprim” ceva atat de deranjant celorlalti…, dar…, daca stiu oameni remarcabili, deranjez pe oricine, pentru ca, daca cineva merita sa fie “deranjat”, il spulber!!!… Tara asta este plina de indivizi care merita spulberati!

   • Daca faceti comparatii cu cei cunoscuti cum puteti sa nu va referiti la dvs sau cei cunoascuti? Ca dvs ati scris nu eu.

  • Da, mai, Vlade !… Bundesbank va transfera la Frankfurt întreaga cantitate de aur de 374 de tone stocată în prezent la Banca Franţei – cu o guvernare oligoida…, precum şi circa 300 de tone dintr-un total de 1.700 de tone păstrate la Rezerva Federală (Fed) din New York… Se pare ca Bundesbank are o incredere oarba in “ceilalti”… ……. 🙂 Prosti ar fi !…

  • Sunteti inginer?!… Puteti demonstra ?… Cat de inginer sunteti?… Si cat va zbateti ?!!!… Si…, daca va zbateti, pentru cine o faceti ?…

  • Nenorocitii Dracului, Vlad plateste intretinerea si… nu le mai ajunge celor din jur… Dpdv social, un rahat de maturator de strada este egal cu cel cel care proiecteaza avioane… Pentru ca, doar, s-au nascut din femei…, amandoi sunt nascuti din femei.., si…, fiind amandoua mamele femei, TREBUIE sa fie egale… si, implicit, amandoi copiii lor sunt “egali”… ……. MACHEA!…

   • Incep si eu sa inteleg cu ajutorul dumneavoastra desi n-am fost pe acolo. Apropo, da de ce v-ati intors?

 2. timpurile se schimba mereu,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor.deokamdata nu sa nascut societatea perfecta.

 3. D-nule Radu mie mi se pare aberant ca un medic care lucreaza intr-un spital de stat(prost platiti si in care lucreaza intr-un mediu auster) sa nu poata sa desfasoare o activitate privata.Dau exemplu de toate cabinetele particulare de cardiologie,orl unde poti verifica un diagnostic pus in spitalul de stat sau poti face o consultatie civilizata cu programare la un specialist.In spital nu poti stabili singur la ce medic vrei sa fi repartizat.Competenta unui medic se obtine prin practica indelungata intr-un spital mare. Este dreptul nostru de a opta sau nu spre un privat si chiar al unui doctor de a desfasura in timpul liber o activitate benefica atat lui cat si a populatiei. Exista foarte putini specialisti, asa ca noi ii vrem si la privat si la stat.

   • @ Carla

    Te rog nu mai fi asa …categorica. Este aici , in cele zise de min. Nicolaescu, totusi, cel putin o problema care merita a fi … ridicata. Eu nu stiu daca se va putea face ceva si cu mafia….alba(aici sunt si eu putin mai…categoric pentru a echilibra nivelul discutiilor 😀 ).
    Probabil nu stii, (sau nu vrei sa stii) ca unii medici conditioneaza actul medical prin aceea ca te trimit din spital, fara ati prescrie NIMIC, direct la cabinetul lor…sau invers din cabinetul lor direct….. pe sectie si , normal, cand sunt ei de garda (caci doar sectia , nu-i asa? are paturi ca de aia-i …stat). Normal, cand esti inconjurat si te bucuri de asemenea atentie si…asistenta, ce sa te intereseseze de cum se cheltuiesc(risipesc) banii pe sanatate si de restul lumii, de ….. marea masa, de “prostime”. Sau cand, pur si simplu …dupa o urgenta te “planifica”, sa-ti urmareasca “evolutia” si sa te “ciuguleasca” la ei, la cabinetul lor particular(care nu-ti spun cum arata…la soare te poti uita dar la …unele, ba).
    ….. Sau, daca tu crezi că asa e bine (să se “sifoneze” si putinii bani pe care-i are statul pentru sanatate de catre , de asta data, Baietii Destepti din Sanatate) fa ce crezi. Cand intr-un spital judetean este capusat in interior de firme si cabinete particulare, si de RMN si de… Analize si investigatii medicale, si toate serviciile sunt externalizate si cu bani foarte multi astea nu trebuie sa dea, cel putin de gandit si sa fie macar discutat? Pana si serviciile funerare sunt in curtea Spitalului.
    Nicolaescu, cu tot … anti-liberalismul pe care i-l imputati, a ridicat o problema economica de gestionare a banului public si una de moralitate. A zis, cum ar veni, “Inainte de a fi liberal sunt un…manager”(…. al Sistemului de Sanatate… pana una alta). Daca ar fi facut-o un PSD-ist, wow!, ce-ati fi zis?. Nu vreau sa-mi imaginez.
    Sa fim sanatosi…pana atunci!

    • @gemil
     Dragul meu gemil, n-am spus că n-ar trebuii discutat despre medicii care umblă cu ”ocaua mica” sau despre mafia care există în sistemul sanitar. Cine facilitează sau își dă girul pentru afaceri oneroase în sistemul sanitar, afară cu el, indiferent cât de competent este! Însă, nu cred că toti doctorii sunt pușlamale și umblă numai după câștiguri financiare fabuloase. Se știe că există un deficit de medicii în toate spitalele, iar salariile nu sunt pe măsura efortului pe care aceștia îl depun. De ce să nu-i lăsam în afara programului de la spital să-si completeze veniturile la policlinicile private? Mă bucur că Nicolaescu dă mai mulți bani spitalelor de stat și le taie celor private niste fonduri care nu li se cuveneau, dar nu sunt de acord cu măsura luată împotriva medicilor. Ce ne facem dacă toți aleg să ajungă la privat și nu în sistemul de stat? Să presupunem că vor fi unii care aleg să lucreze la stat, pe bani puțini. Nu vom încuraja mita, iarăsi? Un medic trebuie să fie cu mintea limpede atunci când operează un pacient, nu să se gândească cu ce-și hrănește mâine copiii sau dacă are bani de întreținere. Ce va face mamaie din cătunul X, care nu are bani să se ducă la privat, dar nici bani de spagă să dea medicului din spitalul statului, care nu o va opera până nu prestează financiar, tocmai datorită salariului mic? Nu pot să sper decât, ca mamaie să întâlnească un medic a carei soție câștigă foarte bine sau unul care pentru el primează jurământul lui Hipocrate, înaintea propriilor nevoi.

     • @gemil
      P.S. Nu sunt nici pro PSD, nici pro PNL, nici pro alte partide. Mă interesează doar oamenii competenți și bine intenționați de la toate partidele, mai cu seamă cei din Guvern.

     • ne trebuie foarte multi doctori indiferent stat sau privat profisionisti la ora actual medici se uzeaza, raspunderea este prea mare dar parca nu cu mult timp in urma se agitau ca spitalele se privartizeaza acum sunt bune la privat cei cu bani prin munca sau furati la stat cei calici

     • @ carla

      Multzu’ 😀 pentru raspunsul foarte elaborat pe care mi l-ai oferit, care vadeste multiplele fatete ale problemei si cu care, in mare parte, sunt, si eu, de acord. Acest raspuns s-ar constitui, pe langa cele scrise de mine , ca si de altii, inclusiv de …@ varinia, ca puncte de vedere de luat in calcul de.. “cei in masura”. M-as bucura sa se gaseasca un echilibru, un numitor comun, al tuturor acestor probleme.

      Modul abrupt, categoric, in care de obicei se analizeaza, “mai bine zis se…. “catalogheaza”) ORICE, mai ales ca nu-i vorba de viata si de moarte, de secunde, pentru a da un raspuns prin DA sau NU, ma exaspereaza la culme….Si….urmare reactionez si eu ….disproportionat.

      Cat despre pozitia mea fata de PSD sau PNL(si, sa nu uit,…PC-ul 😀 ), respectiv de ceea ce reprezinta ele prin OAMENII si FAPTELE lor, ”proportia” cu care le creditez este aceea exprimata de votul la parlamentare. Au atatea vini si unii si altii, atat prin ce-au facut cat si prin ce n-au facut, oricum mult sub “raul cel mare” facut cu Tara asta de catre pdl si-al lui “Intai statator… pe capul nostru”, incat, de regula, ma abtin sa atac aceste partide, pe lideri si idei exprimate de catre acestia, si care se incadreaza intre niste limite rezonabile ale intelegerii… mele. Si inca mai am suficienta…..disponibilitate. Mai ales ca Ponta mi se pare…. FORMIDABIL, pe zi ce trece. Este un om politic…REMARCABIL. Doar Bogdan Teodorescu si…..gazda noastra mi-au mai dat certitudinea (senzatia) ca nu toata lumea si-a pierdut busola in Tara asta. Ca stiu ce zic si stiu ce trebuie facut ….ACUM. Cu atat mai mult cu cat, deocamdata, nu s-a atins obiectivul nr.1, al majoritatii, “alungarea”…. democratica, urmata de “retinerea”….. legala, a ocupantului functiei de Presedinte.

 4. Cine citeste printre randuri ,va intelege ca vin vremuri grele in lume,iar pe noi romanii ne prind cu ..fundul gol..fara sa avem multi aliati…si cu o faima ca avem …o tara “bananiera”/desbinata si… hulita in UE d’alde Makovei….unii spun chiar colonie… formata din hoti/ borfasi/tigani/slugi.Daca parlamentul/guvernul actual, nu va face mari eforturi pentru imbunatatirea imaginei ROMANIEI…va fi greu sa ne strecuram/sa ne salvam la provocarile majore care vor veni… si sa fim si in viitor ,printre tarile/natiunile respectate…si sa avem “sansa” sa nu disparem ca natiune.Stie cineva unde este depozitat aurul Romaniei?.

  • Intreaba-l pe Isarescu 🙂
   In SUA. Intrebarea este daca mai exista. Ca al lor a disparut dinaintea lui Clinton.

  • Perfect adevarat, trebuie sa multumim (din inima tuturor partidelor)baietilor nostri destoinici, acestor golani cu gulere albe, care au facut ca Romania sa fie privita in asa fel. Suntem dezgoliti, sa nu zic altfel, din orice punct de vedere. De disparut ca natiune, nu se va intampla, mai suntem cativa prin tara asta, numai ca-i de lucrat zi lumina inca 50 de ani de acu’ incolo, sa fim din nou ce-am fost.

  • Da, domnul Gheorghe! Aurul este la locul lui… La BNR! Daca intrebati insa, unde se gaseste TEZAURUL Romaniei…, ei bine…, istoric vorbind, este la Moscova…, “mutat” cand nu trebuia…, din pacate… Acum, diplomatic, ni se spune ca n-ar fi cazul sa “zgarmam” istoria facuta de altii – recte=”rahatul”… Asta e… Daca n-am avut mintea sau capacitatatea de-a face din altii colonii, asa cum puteam si meritau, suportam consecintele…

 5. mai bine deschizi un subiect despre noua HOTIE a USL si anume taxa de mediu

  nenorocitii astia nu mai stiu ce taxe si impozite nenorocite sa mai bage la fel ca si basistii

 6. In timp ce haitasii lui Basescu au reusit sa-l incolteasca pe Voiculescu cu acelasi complet de judecata care a dat stupefianta sentinta lui Nastase , Ponta o arde cu chestii secundare gen RAPPS si Taxa auto amanata din motive electorale a lui Borbelly .

  De ce Ponta a acceptat acesta taxa suspendata electoral ?

  Se taxeaza IN AVANS pe mai multi ani o poluare estimata pentru anii ce vor urma .

  Daca intri cu masina in stalp dupa ce ai platit taxa – nu ai poluat dar banii i-ai dat .

  Poluarea e proportionala si cu nr. de km. facuti . Eu daca ies doar o data pe saptamana in wekkend nu ma compar cu un curier de firma ce face sute de km/zi si nu poluam egal .

  Trebuia o taxa anuala pt. toti calculata in funcrie de poluare si nr de km. parcuri anual .

 7. Pai cam demult o fac .Venezuela iarasi isi duce Aurul acasa din Anglia.Numai tradatori nostrii il vand ala care-i in pamant iar din BNR a avut grija Isacrescu sa jongleze cu el.Ai face bine sa faci o analiza o investigatie despte agentul Itsacrescu .Unde-i Aurul?.Cat am avut in 89 si cat acum.?Dar valuta dupa 89 din BNR.Acum 4 zile Banca Spaniei a emis bonuri de stat.Asa imprumutandu-se de la Spanioli.BNR-ul nu ca nu are voie, nu-l lasa stapanii aia de la FMI si fratii lui de peste Ocean.Si nici nu vrea sa supere banciile.Asa ca nu va mai amagiti ca BNR-ul ii Romanesc.Nimic nu mai e al Romaniilor.Banii sant hartiie care la o adica te poti sterge pe fund.Aurul dintotdeauna a avut valoare si fiind garatie.Nu se ,,strica niciodata,,Pana nu se recastiga bogatiile si institutiile statului pt Romani si Romania din mainiile strainiilor nu ai cum sa imbunatatesti traiul Romaniilor.Degeaba tot o lalaiesc si carpes ,,alesii,,

 8. Loc European Union European Union (incl. ECB) 10,787.4 Tonnes gold
  1. United States of America 8,133.5 Tonnes gold
  2. Federal Republic of Germany 3,396.3 Tonnes gold
  3. International Monetary Fund 2,814.0 Tonnes gold
  34. Romania 103.7 Tonnes gold

 9. Culmea este ca noi avem aur de recuperat nu doar de la Rusi ci de la toate neamurile pamantului plus datorii in bani care ne-ar scoate din criza,doar aurul de l-am recupera.
  Iar din datorii am stopa si gaura din fondul de pensii si ne-am si dezvolta.
  Am ajunge sa traim ca pe perioada lui Triceanu,paote mai bine.
  Si acum urmeaza o intrebare:
  Domnul Calin Popescu Tariceanu,stia ca situatia economica a Romaniei e mai putreda decat neputinta majorarii salariilor cu 50% ?
  Dansul si-a dat demisia ca n-a putut sa majoreze salariile profesorilor cu 50%,dar stia oare ca nici actualele nu le poate mentine mult timp?

 10. Foarte interesanta stirea si totodata ingrijoratoare din punctul de vedere al miscarii pe piata monetara si de tezaur.
  Ceva imi scapa in aceasta miscare a nemtilor.

 11. Se vede treaba ca ce-i in mana nu-i minciuna dar si sa tii toate ouale in acelasi cos nu-i in regula pe principiul ca iarba verde de acasa e mai sanatoasa!O fi si asta o tactica cand simti goldeanu sub fund alta perspectiva iti da viata!Apropo’de aur,treaba cu tezaurul nostru tot in ceata e,cat poti evita un adevar istoric faptul ca Romania si-a dat spre pastrare pentru o perioada tezaurul rusilor si tu sa nu faci demersurile politice,de ce-or fi ele,necesare pentru repatriere!Cum e sa stii ca averea ta este tinuta in seiful vecinilor si tu doar sa-i faci bezele peste gard!Tezaurul este al Romaniei,un fapt consemnat istoric care bantuie si la rusi si la noi pana cand nu se aseaza in matca strabuna!

 12. Mai fratilor,da’ boierii nostri de ce nu scot o vorba despre datoria nemtilor catre tara noastra? Sau o fi fost luata si” repartizata” prin alte banci si “bancute”??? Oare chiar nu mai tine nimeni la tara asta,sau nu vrea jupanii sa ii “supere”pe creditori?

  • @gogu rezervistu’
   Este o afacere destul de putredă, din care ”unii” au foarte mult de câștigat. Atât financiar cât și din punct de vedere al susținerii internaționale.

 13. Noua cand o sa ne plateasca datoria istorica.De fapt nicodata.A fost anulata de basescu,pentru sustinerea si repunerea in functia de catre hitlerista merkel.Cam scumpa aceasta sustinere,pentru un popor flamand, devent cel mai sarac al Europei.Noi am ajuns sa-i imbogatim pe toti,iar ei sa ne fure cu buna stiinta averea,pentru a fi pe mai departe sclavii lor.Noi nu avem nici un drept,suntem dupa ei,inculti si incompetenti, intarziati mintal si deci nu suntem capabilihotara singuri soarta,la noi acasa,doar ei au aceast drept.In ca hal am ajun si cred ca va fi si mai rau,daca nu ne vom trezi si nu ne vom apara tara si neamul.

 14. Sunt promisiuni multe facute de guvern!

  Vreau sa se tina de cuvant Ponta in legatura cu reducerea cheltuielilor Parlamentului! Ati vazut lista cu cei care stau in chirie la vilele statului? Sa le fie rusine….RUSINE celor la Geoana, Gelu Voican sau consilierului…consilierului….sa aiba suma fixa de 3000 pt. chirie!

  Mai nou, vor si superimunitate…sa faca ce vor ei…sa desfiinteze ANI si DNA! Bine ca suntem in UE si suntem monitorizati!

  • @demn
   Că tot ai adus vorba despre Parlament și parlamentari. Mi se pare o nesimțire fără margini să ai pretenții la cazare. Cum este posibil să nu le ajungă 1000 de euro?!? Ei pentru ce s-au dus acolo, să facă legi bune sau să-și desfete pofta de lux și înavuțire? Nu pot să înțeleg ce tupeu au unii dintre ei! Auzi, nu au menajeră! Păi la maică-sa acasă tot așa trăiau? Dacă vor curățenie să-și cheme soțiile, iubitele, să-și facă menajul singuri sau dacă îi ține buzunarul propriu, pot angaja și menajere. Alt pretext idiot, a fost acela, că nu pot sta la bloc, pentru că le este amenințată securitatea. Dar ce domnule, noi suntem în Afghanistan? Ce, românii sunt talibani să-i aștepte cu bazuka la intrarea-n bloc?
   PS. De acord cu tine, ”demn”, cei care nu mai au demnități publice trebuie să se mute din casele RAPPS. Iar celor care plătesc o chirie modică, să le fie adusă la prețul pieței.

    • @ bocanila
     Bocănilă, dragă, nu pot să fie toți ”nebăsiți” sau ”nebășiți”. Căci nu-mi dau seama, la care dintre cele două, te-ai referit.

     • ba da.cei ce tin cu dragul de basescu din varii motive sunt basiti iar cei ce vad manelistul asta ticalos asa cum este sunt nebasiti.simplu.acesta specimen demn e basit pt. ca vede lucrurile asa:usl baga tara inapoi in groapa din care birtuitorul mariner greu o scosese cu bratul sau vanjos.el vrea basau deci e basit.

  • @ demn

   Vezi ca te-ai inecat… de ura pe alde …Geoana si Gelu. De ceilalti nu spui nimic, te faci ca nu-i cunosti. De Funeriu sau Nazare sau …. nu zici nimic.
   Cat despre ANI si DNA, ambele fiind structuri de represiune politica, toate inca in mana lui basescu , macovei si…udrea…. DAAAA!- trebuie D_E_S_F_I_I_N_T_A_T_E. Si, urmare, trebuie adusi sa raspunda in fata legii si MORAR, si KOVESI si….mai ales, HORIA GEORGESCU. Nu cu mandat de arestare preventiva , nici televizat, asa cum de foarte multe ori, in mod abuziv si…. “teatral”, au procedat ei.
   Restul ….sunt populisme ieftine. Sunt demne de un …nedemn.

   • @gemil
    Pe cei enumerati i-am vazut in declaratii la TV. Nu fac exceptie, trebuie facura curatenie acolo, indiferent de partid! Cum poate si Mioara ROMAN sa stea in casa de la RAAPS? Chiar nu si-a permis sa-si cumpere o casa sau Geoana, sau oricare ar fi el! Un om obisnuit poate sa-si faca un credit pe 30 ani si sa-l usture buzunarul!

    Cat despre parlamentarii sunt dezgustat complet, ma asteptam la asa ceva….vor face tot cum vor ei, doar ei fac legile!

 15. Domnule Radu Tudor
  De ce se teme Germania sa lase tezaurul pe mana strainilor???Exista sansa sa n-o primeasca inapoi???Exista precedent in legatura cu tezaur nereturnat tarii de origine???Stiu de doua cazuri Tezaurul Spaniol si Romanesc ambele”ciordite” de Rusia!!!Stupid,penibil si absurd!!!

 16. D-le Radu Tudor, noi mai avem o laie basinoasa in Trezoreria BNR. Intrebati-l pe cale legala, dreptul la libera informatie din partea Antenei3, pe marele pochimen Isarescu cate tone de aur se mai afla efectiv in depozitele bancii si cate miliarde de euro si dolari sub forma de bani lichizi. Mare parte din rezerva de aur a fost amanetata la americabi si germani iar mai mult de jumatate din rezerva valutara a fost schimbata de bonuri de tezaur americane si actiuni ale BM.

  • Nu domle ITZAKrescu e Dumnezeul economistiilor iar dupa moarte va fi imbalsamat si mentinut in functie.Omul alora de peste Ocean e de neclintit.BNRnu are nici un gram de Aur in beci .El se afla pe maini ,,bune,, peste mari si tari.Asa ca sa aratam noi cat de credibili santem si alte hau hauri si bau bauri latrate de mai marii BNR-ului.Culmea ca mai si PLATIM altora sa ni-l tina pe veci.Baietii stiu sa faca gheseft pe seama idiotiilor.Mai pupam Aurul cum l-am pupat pe ala dat Rusiilor de o minte luminata bezna Bratianu.CAND O SA INTELEAG ROMANII CA NIMIC DIN TARA ASTA NU MAI E IN MAINIILE SI PROPRIETATEA LOR poate se va schimba ceva .

 17. Vedeti cum majoritatea oamenilor(pe bune.. ) il ataca pe imparatul…gol,cel imbracat de niste excroci cu haine imparatesti invizibile de” plebea inepta/viermi/ciumpalaci”.In acest timp toate institutiile(CCR,CSM,PROCURATURA,SERVICII…UE..) declarau/declara :”Ce haine frumoase are imparatul!Numai “prostii” nu le pot vedea!..pana cand un copil nevinovat(…lovit cu palma peste cap,nu in plex..)a strigat:IMPARATUL ESTE GOL!!!.Dar ca si in poveste nu NUMAI imparatul si excrocii de langa el sunt de vina.De vina sunt 5 milioane de persoane care l-au votat a doua oara..in 2009….Aceste 5 milioane au fost formate din membrii PDL,din hoti /corupti interesati material/interesati de furt din furtul bugetului/persoane avide de bani si putere..din berci mondiali/melteni/manelisti/manipulati de propaganda portocalie…care n-au ales cu capul ,ci cu piciorul, contra unei pungi/mese/50 lei …de cei care au mers” fluerand “la vot,fara sa gandeasca… ca doar ce conteaza… este de-al nostru si este ca si noi smecher/bisnitar/prieten cu minciuna/barbat neica..care bea ..wisiky asa cum bem si noi la birt tuica..care da pumni unui arab…asa ca si cum dam noi nevestii,etc,etc…nemaivorbind de cei care n-au mers la vot ,ca aveau salariu bun,o firma prospera(..ce ma priveste pe mine,eu sunt intangibil,sunt miezul din dodoasca..) …iar acum cand este somer sau firma a dat faliment…”fluiera” a paguba ..si zic ca numai imparatul este vinovat.Nu este adevarat ..EI SUNT MAI VINOVATI CA IMPARATUL,l-au vazut ca este gol si ..declarau CE HAINE FRUMOASE ARE IMPARATUL.Asa ca ACESTE PERSOANE sa stie ca nenorocirea ROMANIEI se datoreaza…numai si numai lor….

 18. nui a bine ,vin vremuri grele si instabile sar zice ca apare criza alimentara .nu am auzit un cuvint despre greva ,nu tocati un subiect de la inceputul emisiuni pina la sfirsit . justitie ,politie .locuri de munca ,cum platim chiria unor handicapati ,copiii neintarcati,analfabeti .interes populatie

 19. Luand decizia de a repatria pana in 2020 cele 700 de tone de aur, nu de euro cum ai tastat din greseala, Germania arata ca nu ia masuri pompieristice, acestea sunt progresive. Din cate stiu, Berlinul are tot felul de strategii care se intind pe termene de la mediu spre lung si pe care le aplica strict, aproape cu religiozitate. Noi ce plan strategic, pe termen de minim 5 ani avem?

  • Planul Pontache REGIONALIZARE-,VINDEREA RESURSELOR NATURALE RAMASE-,,PRIVATIZAREA A CEEACE MAI ARE ROMANUL IN PROPRIETATE -ALINIEREA PRETURIILOR LA NIVEL UE SI CHIAR DEPASIREA LOR.Pt interesul national si cei pe care i-a fraierit are ceva.O DINTRAIA MARE IN DOS.)))

 20. da, cum zice “gelu”.asta ma gandeam si eu de mult , vizavi de aurul roman’lor.au maturat si locul.doar in poze il mai vezi.

  doar basau mai are cateva lingouri cu stanta ce i le-a adus isarescu sa puna pe varza,i-a dat cateva si udrulei.
  si lui cumatru-su bercea mondialu’ sa aiba si el presspapier pe birou,cand lucreaza sa nu ii ia vantul cercetarile.

  sa fie asa oare?
  Neeeee,ar zice un cetateanul Gogu educat in frica de dzeu si lege, ar fi culmea domnle sa fi parait si aur si tot,nu se poate asa ceva!
  da, un om normal nu poate sa conceapa ca astia chiar au furat “ca in codru”-putin zis si nu cuprinde cu mintea atata jaf asa incat respinge o realitate posibila si zice ca e s.f.

  Din pacate realitatea asta paralela cat ar fi de absurda din pndv e una foaaarte posibila.
  deci astia au devalizat tara si au omis sa paraiei aurul ala? nu prea cred.
  cel mai probabil e pa.un control divin ar arata ce au facut manelistii basaniti.
  .si isarescu ala..of..guruuuu finantelor,nu merge bnr fara el,vai ce ne-am face fara el,altu’ nu mai e ca el..bine de n-ar fi.

  asta pe toti i-a slujit intru jaful tarii,in special pe basau cred ca in modul cel mai injositor,basau fiind un ghertoi manelist ii dadea suturi in cwr si-l trimitea la sifoane.

  isarescu e un slugoi,dar cu aere de lord engelz.. si membru al lojei maneliste ,munson ceva,din cate am inteles.te doare pla.

  iar din iesirile lui “pe sticla” cand se exprima intr-un mod tembel “explicand” Nimic sau in cel mai bun caz lucruri stiute de toata lumea(si toti..vai cat e de destept si competent isarescu!)
  mi-am facut parerea ca omuletu asta parazit si plin de basini e cel mult mediocru in tot si toate,guvernatoru’ giumbix.doar de slugoi e perfect.

  • astia au tot ciupit din rezervele alea ca sa-si acopere jaful pana au terminat tot.sunt sigur sigur.pana si “traseul” tarii (ca pisatu basaului)arata acest fapt,daca faci un grafic vezi ca a trait prea mult tara asta frate la cat au devalizat dobitocii astia , trebuia sa se termine cu ea acu 1-2 ani in urma.

Leave a Reply