Mesaj postat de celebra artista Corina Chiriac :

„În vara aceasta, cu ajutorul unei inimoase echipe de cercetători, am donat Muzeul Național de Istorie a României un număr însemnat de obiecte adunate de către membrii familiei mele vreme de o sută de ani. Conducerea Muzeului a decis ca Ceremonia semnării Actului de Donație să aibă loc într-un cadru oficial, în prezența unor personalități importante din diferite domenii de activitate și a membrilor presei acreditate. Cea mai mare parte a acestor obiecte vor fi prezentate într-o expoziție ce va fi deschisă publicului începînd cu sfârșitul lunii octombrie. Voi avea bucuria să vă țin la curent.
Pentru mine, această donație reprezintă un dar de suflet adresat generațiilor viitoare care vor avea curiozitatea să vadă cum arătau diplomele de școală sau facultate în prima parte a anilor 1900, Trofeul meu cîștigat la Festivalul Internațional Cerbul de Aur la ediția 1971, rochii unice cu care am cîntat pe scenă în anii 1970-1980, fotografii, afișe de scenă, decorații și distincții, sau instrumente muzicale vechi și obiecte personale.
La împlinirea a 51 de ani de la debutul meu artistic, aduc prin această despărțire elegantă, un elogiu plin de dragoste familiei mele, străbunici, bunici și părinți, oameni de nădejde care au trăit creștinește, drept, frumos și productiv, oameni dragi mie.
Mulțumesc pe această cale doamnei Doctor Cristina Păiușan-Nuică, cercetător științific, precum și întregii echipe a muzeului pentru prietenia cu care au pus umărul la efortul de alegere, împachetare și transportare a tuturor obiectelor donate , mici sau mari.”

Leave a Reply