Basescu, ghici ghicitoarea lui Ponta : cine e ministru al sanatatii?

Cui i-ai spus tu in Februarie, amenintator, sa plece din functia de subsecretar de stat, coordonator SMURD? Cum ai vrut tu sa distrugi singurul domeniu performant din sanatatea romaneasca, oferind unor smecheri privati munca de 20 de ani a unui om onest si profesionist ca Arafat?

Ia-o pe asta, de la USL.

Felicitari lui Raed Arafat ca accepta functia, constient fiind ca are prima sansa si dupa 9 decembrie si nu-i va sufla nimeni (politic) in ciorba sanatatii !

100 COMMENTS

  1. cea mai tare postare Radu Tudor!trebuie sa-i mai serveasca si lui Basescu cineva cite una sa nu uite ce-a facut,are obiceiul sa uite repede relele pe care le face,el si pdlistii deghizati in ard!

  2. se zice ca : fie roata si patrata tot se-ntoarce ea o data!!!! personal dupa 9 DECEMBRIE astept si alte surprize bune!!!!!

  3. Lucrez in domeniul sanitar si pentru mine este cea mai buna veste de dupa 1989. Doar si pentru aceasta mutare voi vota USL

  4. Felicitari Raed Arafat!
    Felicitari si domnului Radu Tudor pentru tot ce face pentru ca noi, telespectatorii, sa avem informatii si comentarii corecte.

  5. Felicitari ministrului de facto al sanatatii.
    Printre multe miscari neinspirate ale USL, una de mare maestru. Cand ai cu cine.

    SMURD-ul este una dintre marile realizari de dupa ’90, copilul de suflet al d-lui doctor Arafat. Cu totii am asistat la toate zbaterile “facerii” acestui serviciu deosebit si indispensabil. Felicitari tuturor care trudesc in spiritul SMURD.

    Uitati-va putin la dl Presedinte al Republicii; Nu vi se pare ca s-a cam ingrasat ? E odihnit.

  6. Abia astept sa vad cand va depune juramantul ca ministru in fata lu’ Basalau. Cea mai tare razbunare asta este. De la mine are o bila alba Ponta pentru ceea ce a facut astazi.

  7. Eu am crezut intotdeauna in dl.Ponta si in echipa sa. Cred ca stiu f. bine cand este momentul pentru o mutare si il asteapta cu rabdare. Pe de alta parte sunt placut surprinsa ca, in sfarsit, dl. Arafat a acceptat aceasta functie!

  8. A fost constient ca daca va refuza va creea o noua miscare Raed Arafat la fel ca in februarie. Nu risca, dar ma bucur pentru acest roman adevarat

  9. Demisu’o sa faca reclama la ”Tranzactiv” astazi, la depunerea juramantului. Sau o sa-l traga deoparte, sa-l ”sapuneasca nitel”!

  10. si eu sunt fericit ca Raed Arafat a decis sa accepte functia. Dupa 9 decembrie este mare nevoie ca in toate portofoliile ministeriale sa fie numai oameni profesionisti. Ne asteapta un 2013 foarte greu.

  11. Incerc o satisfactie pe care nu credeam ca Ponta mi-o mai poate oferi dupa o serie (e adevarat mica) de deziluzii. Acesti oameni ar trebui consiliati chiar si cu forta pentru a mai furniza astfel de fapte marcante in campania electorala. Oricum meritul major este al lui Arafat pentru ca a acceptat in cunostinta de cauza preluarea unui minister atat de greu aflat in criza profunda. Mare om, mare roman!
    Ia-o pe asta Basescule!

    • Dupa o serie continua de deziluzii – Dumnezeule!…, doar e socialist = considera ca un profesor e egal cu un ciocanar, un medic e egal cu un maturator de strada sau un proiectant de avioane e egal cu un macaragiu… = nesimtzire crasa, tipica oligofrenilor socialisti-comunisti, care n-au nici cel mai elementar bun-simt…, asa cum spuneam, dupa o serie continua de deziluzii, MickyMouse=VictorPonta a reushit, ce e drept, o mishcare “tare”.. – propunerea d-lui Dr.Raed Arafat la shefia Ministerului Sanatatzii… Nu shtiu de ce ma injura unii pentru ca nu suport imputzitzii de socialishti…, dar asta e… Oricum, nu pot sa nu recunosc faptul ca dl.Dr.Raed Arafat – un nativ arab si un om admirabil – a ajuns – dpdv personal – absolut logic, Ministrul Sanatatzii din Romania, in timp ce romani neaoshi, populari, “dintre noi shi pentru noi” shi, cu toate astea, “maimutzoi”, stau degeaba… Din tot sufletul, cu respect, ii urez “Deplin success!”, unuia care e “ mai roman” decat romanii – d-lui Dr.Raed Arafat !!!

  12. sa dea dumnezeu, dupa 9 dec, urmatorul ministru in functie sa fie mircea diaconu (chiar si fortat de noi, tara asta care vrea o schimbare). bravo arafat. bravo radu.

  13. Ponta a asteptat si a insistat mult pt. ca Arafat sa ACCEPTE functia. Basescu a semnat ca primaru pt. ca un refuz ar fi declansat noi proteste sub ferestrele Cotrocenilor. Oare cu ce fata il va intampina diseara pe noul ministru al sanatatii? Oare ii va da vreun “sfat” cum obisnuia odata la numirea ministrilor?…

  14. DA!Ce pacat totusi ca noi castigam oameni cu adevarata clasa si conduita doar dupa ce pierdem vreo do-trei(cum e MIRCEA DIACONU)!

  15. ….

    ok, sa vedem daca arafat va reusi sa impuna din pozitia de minstru ce nu au putut predecesorii:
    1. linii ghid de practica medicala la nivel national.
    2. evidence-based practice la nivel national.
    3. o politica favorabila medicamentelor generice.
    3. controlul real si stoparea testarii de medicamente pe cetatenii romani.
    4. controlul mafiei transplantului de organe.
    5. obligarea producatorilor de medicamente sa informeze pacientii in mod real si complet asupra efectelor adverse ale acestora, precum si daca respectivul medicament inlatura simptomatologia afectiunii sa o si trateaza.
    6. orientarea politicilor sanitare in sensul tratarii pacientului si nu a afectiunii.
    7. reorientarea politicilor ministerului sanatatii in sensul ca acest minister reprezinta interesele pacientului si ale statului legat de starea de sanatate a apopulatiei iar starea de sanatate a populatiei sa devina prioritate numarul 1 a politicilor ministerului.

    • Ca sa-si atinga tintele trebuie sa modifice legislatia, sa modifice programele de invatamant si legat de medicamente sa reorganizeze ‘mica ‘structura'( ca sa nu-i spun altfel, mai dur) din Agentia Nationala a Medicamentului…

  16. Cu o judecata clarvazatoare BIRLICUL de la Cortoceni isi face datoria. Se intereseaza indeaprope de problemele tari. Va dati deama domnule Tudor cit de destept este acest birlic? Nemaipomenit. Simt ca se va schimba toata lumea din cauza sugestiilor lui. Tot inainte! Sa traiti tovarasi generali de securitate! Niste moaste ceva? O bere si un mic ARD ceva? pe unde se da?

  17. Cred ca doctorul Raed Arafat e un mare patriot roman.

    Dupa ce a spus ca nu isi doreste postul de ministru al sanatatii – si il cred cu adevarat, nu e un razgandac precum stim noi cine – sa revii asupra acestei hotarari, in situatia in care se afla Romania zilelor noastre, stiind ca atragi asupra ta toata ura basisto-pedelisto-securista, cu toate urmarile ei, eu zic ca acesta e un lucru pe care numai un patriot adevarat il poate face.
    Ma inclin in fata Domniei sale si ii permit sperantei sa nu moara inca.

  18. Felicitari domnului ministru Raed Arafat si mult succes in activitate!Iata un om special,deosebit care a ajuns in functia de ministru pe baza de competenta si merite deosebite!Of,Doamne,in sfirsit un moment de normalitate in Romania!Multumim ca ati acceptat functia,domnule doctor!

  19. Greu de crezut ca va reusi un singur om sa faca ordine intr-un minister in care pana acum s-a furat organizat,in stil mafiot.
    Dar pana la proba contrarie,trebuie sa-i acordam putina incredere…chiar si numai buna intentie e ceva rar in romanica de azi.

    In sfarsit a facut si USL-ul o miscare la care lasul nr.1 al tarii nu a mai avut replica…daca s-ar fi opus,ii ducea pe unguent si compania la 3-4%.

  20. In ce-l priveste pe guvernator,putin imi pasa ce crede el.Si/sau daca e frustrat sau nu.Ceea ce conteaza e progresul Romaniei in toate domeniile,deci si in cel al sanatatii.N-as fi crezut ca politica imi poate oferi in aceeasi zi doua bucurii ca cele de azi:numirea in functia de ministru a domnului doctor Raed Arafat si victoria in alegeri a presedintelui Obama pe care il simpatizez din acelasi motiv care ma face sa il respect pe domnul ministru Raed Arafat:preocuparea pentru sanatatea natiunii.

  21. Haha zici ca s-a pogorat Mesia in Piata Victoriei, asa sarbatoreste lumea pe-aici.
    Sa va explic o chestie: Arafat nu are nicio sansa sa rezolve problemele de substanta ale sistemului sanitar. Nu poate sa vina cu bani de acasa sa cumpere aparatura, nu poate sa faca el singur munca tuturor medicilor care isi bat joc, nu poate sa stea cu ochii pe toate asistentele care nu te baga inseamna daca nu le bagi ceva in buzunar.
    Singura solutie reala pentru toate problemele de mai sus este deschiderea sistemului asigurarilor obligatorii de sanatate catre mediul privat. Cat timp X% din fiecare salariu se duc la stat, iar statul iti da inapoi “organu'”, pentru ca banii aia se fura (nu de catre ministru, ci de catre toti bagatorii de seama, de la secretar de stat la directori si la portari), nu ai cum sa faci performanta. Indiferent cum il cheama pe ministru si ce partid il sustine.
    Mai pe intelesu’ lumii: cu Arafat ministru sau fara, nu va doresc sa fiti nevoiti sa apelati la sistemul sanitar din Romania. Faptu’ ca “i-a tras-o Ponta lu’ Basescu” nu vindeca diabetul sau cancerul, nu vindeca nici macar o raceala. Dar deh, masa de manevra e usor de manevrat…

      • Raed Arafat este un foarte bun medic de urgenta si atat.
        Nu stiu sa fie un politician, un finantist sau un geniu.
        Mai mult, iar te faci ca nu pricepi – problema sistemului de sanatate nu este ministrul, este conceptia sistemului insasi. Cand statul ia banii si apoi face ce vrea cu ei, este foarte normal sa nu ai eficienta, pentru ca jobul nimanui nu depinde de cheltuirea eficienta a banilor respectivi. In conditiile astea, puteau sa il tina ministru si pe Ponta, nu era nicio diferenta.
        Daca nu se intelege, mai explic o data. Si inca o data.

          • Nu Duta – sau nu doar Duta -, ci el si toti cei dinaintea lui.

            Intrebare generala, o curiozitate personala – de ce se tem romanii de asigurarile private? Ignoranta, dezinformare, alte motive?

          • @adi
            Pentru ca in Romania privtizarea este asemanata cu disturgerea si stim toti ca o firma privata poate sa intre in faliment oricum si oamenii sa nu-si mai primeasca beneficiile sau banii pe care i-au dat ani de zile.

          • @adi
            Hackerii ii pacaleau pe straini, pentru ca acestia traiesc intr-un mediu aproape perfect din punct de vedere legal. Sa implementezi la noi niste principii occidentale pe fundament varza, inseamna sa iti bati joc de populatie. Se stie ca la noi, fiecare vrea sa pacaleasca pe celalalt cat poate mai mult, pentru ca legea nu se aplica. Sunt de acord cu asigurarile private, dar sa fie facultative. Cele de stat trebuie sa ramana, pentru ca Statul nu da faliment decat daca-l cucereste cineva, in cazul nostru F.M.I.-ul.

          • Indraznesc sa spun ca statul roman este demult in faliment.
            Faptul ca trebuie sa se imprumute si sa mareasca taxele pentru a supravietui inseamna ca sistemul dupa care lucreaza nu este auto-sustenabil.
            Ca nu se declara un faliment oficial e una – dar cum se cheama cand spitalul te trimite sa iti cumperi medicamente, comprese si apa plata de afara, pentru ca ei nu au bani?

            De ce sa nu fie sistemul deschis catre firmele private? Nu spun privatizare totala, zic concurenta libera. Asa, fiecare isi poate alege casa de asigurari in functie de nevoie, costuri, proiectii pe termen mediu si lung. Relatia ar fi una comerciala, intre asigurat si asigurator, supusa unui contract – ceea ce nu este cazul acum. Practic, sistemul de stat are monopol asupra sanatatii, deci isi permite sa faca orice doreste in materie de costuri si servicii (sau lipsa lor, mai curind). Consumatorul (asiguratul) de rand nu are nicio varianta de rezerva, pentru ca nu poate spune “banii mei nu mai merg la tine, statule, care imi asiguri servicii de rahat, ci la firma X” – practic, este la mana hotilor. Singurii care nu sunt afectati sunt cei extrem de bogati, care isi permit sa plateasca din buzunar orice tratament.

          • @adi
            In Romania nu se aplica legea si de aceea nu poti sa dai pe mana unor particulari tot ce exista in Romania. Statul este falimentar pentru ca a disponibilizat cu carul o gramada de muncitori care puteau sa produca ceva si care plateau taxe la Stat. Se mira politicienii ca nu mai au cu ce sa plateasca pensiile. Pai daca nu mai lucreaza nimeni in tara asta pentru ca toate intreprinderile s-au vandut la fier vechi, cum sa ai cu ce sa platesti pensii ? Nu se poate face capitalism pe haosul care este acum in Romania. Intai sa se aplice legile, sa fie trasi la raspundere toti cei ce au falimentat Romania, sa se recupereze paguba si apoi se va rezolva totul. Pana atunci suntem Bangladesh.

          • Bag seama ca dam intr-o logica circulara in cazul asta.
            Spuneti ca lucrurile (de exemplu, sistemul de sanatate) trebuie sa ramana “de stat”, pentru ca e haos si anarhie. Dar haosul si anarhia cine le-a creat, nu tot statul asta?
            Cu alte cuvinte, daca statul s-a descurcat atat de prost pana acum, cine garanteaza ca de acum incolo va merge mai bine? Si PSD, si PNL, si PDL, si UNPR, si UDMR au mai fost la guvernare si au facut, pardon de expresie, rahatu’ praf. Si atunci ce asteptari aveti de la oricare din partidele astea?
            Apoi, spuneti ca muncitorii aia munceau si plateau taxe. Corect, dar gresit. Muncitorii aia erau platiti de stat, prin subventii (atunci cand compania nu era oficial de stat), si plateau taxe tot statului. Carevasazica, statul platea pe cineva sa ii mute banii dintr-un buzunar in altul, chestie care s-a tradus, evident, in pierderi.
            Finalmente – o sa ziceti ca am ceva cu cineva, dar muncitorii aia multi au fost pusi pe liber pana in 2000, iar industria si agricultura au ajuns pe butuci tot pana in 2000. Cu toate astea, paradoxal, invitati la A3 sa tina lectii de economie sunt Petre Roman si Emil Constantinescu, iar ministru de Finante este Florin Georgescu. Numai mie mi se pare asta o invartire in cerc?

          • @adi
            Am inteles si intr-un fel asa este. Sunt aceiasi oameni care vor sa se tot invarta pe la putere. Dar aici este si vina celor ce voteaza, pentru ca nu se indreapta spre altceva. Acum vor dori USL-ul. Ce poti sa le faci ? Astia sunt oamenii. Statul a facut haosul despre care scrii, la recomandarile institutiilor internationale. Statul roman s-a purtat ca o sluga in fata acestor institutii. Totusi, pot sa fiu si subiectiv si sa iti spun ca am trait mult mai bine in perioada (2000-2004) in care PSD, ajutat din umbra de PNL a guvernat, decat traiesc acum, dupa ani de zile de mandat PDL-UDMR. Inteleg, este criza, inflatia, macroeconomia, bla bla bla, dar sa vina sa inchida spitale, sa vina sa taie salariile mici, cu care oricum nu puteai sa te descurci, sa vina sa ceara federalizarea Romaniei ca asa are chef UDMR-ul, lasand-ui pe romanii din Harghita si Covasna prada extremistilor, sa vina sa mareasca TVA-ul la toate alimentele, la toate serviciile si ei sa traiasca precum belferii spunandu-ne ca e criza sau ca “Statele Unite Ale Europei”, mi se pare o prostie si o dusmanie fara margini din partea lor fata de noi, oamenii de rand. Nu toti suntem destepti, nu toti avem firme, nu toti avem zeci de facultati, dar stiind ca peste 60% din poporul tau traieste SUB limita saraciei, fara a mai lua in calcul pe cei care traiesc LA limita saraciei, nu se poate sa vii sa-i dai cu barosul in cap. Asta se numeste crima.

          • Sunt impresionat, avem un dialog.
            Nu este (doar) vina celor care voteaza. Cetateanul, in majoritate, este needucat, neinformat, ignorant. Vina apartine, in primul rand, celor care prezinta un grup sau altul drept arhangheli. Aici intra presa, aici intra societatea civila, aici intra “liderii de opinie”. Lor le apartine, in primul rand, vina.
            Experienta dvs. este subiectiva – asta nu inseamna ca nu o respect. Pentru majoritatea romanilor, insa, perioada cea mai buna a fost 2004-2007 (PDL-PNL). Si aici e loc de discutat – bula imobiliara, economia care duduia etc, dar indicatorii economici raman. Spre comparatie, puterea de cumparare a scazut cu vreo 20% in mandatul guvernului curent (iarasi, din varii motive – curs valutar, preturile materiilor prime, inflatie triplata in sase luni etc).
            Despre celelalte aspecte:
            – Basescu despre federalizare: “Niciodata”, e o declaratie facuta (cred) la o intalnire cu Orban sau cu cel dinainte
            – Har-Cov s-a afirmat pe vremea lu’ Iliescu, in mandatul ’92-’96, si a devenit o problema pe vremea lui Constantinescu
            – eficientizarea este un lucru necesar; nu poti sa pastrezi la infinit niste unitati (de orice fel, nu doar sanitare) care nu au dotare, nu au personal, pierd bani – e mai bine sa le inchizi si sa te concentrezi pe concentrarea unor servicii decente
            – TVA s-a marit dupa ce CCR (apropo, aceeasi CCR pe care o A3 o injura acum cu sarg, dar atunci o lauda) a decis ca pensiile nu pot fi reduse, din ce-mi aduc eu aminte
            Cat despre omul de rand – cum zice taica-meu (bugetar, nu din administratie, consumator fervent de A3 si votant USL): intotdeauna e nevoie si de cineva care sa sape santuri. Nu trebuie sa fii geniu stiintific sau antreprenor – important este sa vrei sa muncesti. Cine isi doreste, isi gaseste. Cine e nemultumit si nu face nimic in afara de a injura guvernul, statul, presedintele nu merita nimic – omul trebuie sa se ajute singur, in primul rand, inainte sa intinda mana si sa ceara ajutorul cuiva.

      • @adi
        Adi, este de la sine inteles ca Raed Arafat nu va putea rezolva toate bubele sistemului. Insa, este un om care-si doreste sa faca ceva si asta spune multe. Personal, am mare incredere in dl. Arafat. Nu este vorba de cine, cat si cui i-a tras-o, ci mai degraba de faptul ca noul ministru este omul potrivit la locul potrivit.

        • De dragul nefericitilor care vor avea nevoie de spitalele romanesti, sper sa ai dreptate.
          Din punctul meu de vedere, e ca si cum l-ai pune pe Schumacher sa concureze la Formula 1 cu o Dacie. Cat de bun ar fi, n-are cu ce.
          Iar Arafat nici macar nu e vreun Schumacher in domeniul managementului medical (care este cu totul altceva decat practica medicala), ci, poate, un Titi Aur.

          • @adi
            Esential, in situatia data, este ca in sistemul de sanatate lucrurile sa se miste. NU stiu daca va curge lapte si miere, dar cu un om ca Raed Arafat am certitudinea ca situatia se va schimba in bine. Vom trai si vom vedea pe termen scurt, mediu si lung care au fost consecintele acesti numiri.

          • Sunt oameni care nu-si permit tratament cu medicamente straine. Sunt oameni de pe la tara care nu pot sa faca o injectie daca n-au un cabinet aproape. Sunt oameni care, daca stau cateva ore pana se ajunge nu stiu la care spital, pot sa moara. De aceea sistemul, asa varza cum e, este bun deocamdata. Cred ca redeschiderea unor spitale, redeschiderea Antibiotice Iasi si tot ceea ce ar dori sa faca Arafat conteaza pentru omul de rand. Fiecare viata conteaza. Daca vorbim despre altii ca si cum am vorbi despre niste numere, nu vom ajunge nicaieri. Politica trebuie facuta pentru oameni, nu doar de dragul de a face cariera, cum zic unii.

    • @adi: lasa manipularea. Este nevoie de un sistem mixt de asigurari de sanatate, ele deja sunt pe piata. Insa sterge aia cu “obligatorii”la privat. Inteleg ca sta domn’ Cocos la panda sa le vireze direeect in cont.Nu degeaba a transpirat demisu’ si a iesit pe postul de televiziune concediindu-l pe Arafat, in direct.
      A utiat saracu’ ca nu e premier!

      • Ioana S., sistem mixt sa fie, adica:
        1) Asigurari obligatorii pentru toata lumea. Nu platesti, nu beneficiezi.
        2) Piata libera pentru pachetul de baza, in care CNAS sa fie un jucator ca toti ceilalti.
        3) Pachete suplimentare pentru servicii suplimentare, iarasi intr-o piata concurentiala.

        Dupa aia, mai discutam. Pana atunci e tot ca pe vremea lu’ Ceasca, cu diferenta ca acum poti sa dai oficial spaga pentru un tratament decent – se cheama “plata consultatiei la un cabinet privat”.

        • Ca sa eliminam orice posibila neintelegere: prin “asigurari obligatorii la privat” ma refeream la punctele 1 si 2 de mai sus – adica (1) toata lumea sa fie obligata sa se asigure si (2) unde te asiguri sa ramana la latitudinea ta si sa poti opta pentru o casa privata de asigurari in locul uneia de stat.
          Ar mai fi si alte detalii, gen criterii de performanta pentru asigurari, teste si verificari etc, dar astea sunt deja basme pentru Romania.

      • Nu mai incercati sa le explicati fanaticilor PDL cum sta treaba cu societatea, ca oricum nu ii intereseaza argumentele contra. Ei sunt trimis pe bloguri pentru a manipula lumea.

  22. Felicitari Dr Raed Arafat!!!
    Una calda alta rece!!!50 de PDL-isti Basisti au trecut la USL!!!!Chiar nu inteleg apetitul pentru tradare si tradatori inaintea alegerilor!!!Sincer sunt uluit!!!De fapt noi traim iluzia ca trimitem in parlament o majoritate dar istoria arata ca nu-i asa!!!Majoritatea parlamentara se realizeaza dupa preluarea mandatelor si epuizarea jocurilor politicianiste ale tradarilor succesive!!!Daca mai adaugam si psihoza lui Basescu de a pescui in ape tulburi si numirea premierului dupa sfatul musculaturii din zona fesiera,avem o imagine de o stupiditate fara margini!!!Ce rost are campania electorala daca dupa preluarea mandatului de parlamentar este posibil ori ce???
    Sincer ma astept sa asistam la culmea stupidului,absurdului si penibilului!!!!

  23. Cum le intoarce Dumnezeu pe toate! 🙂 Ce miracole fac 11% in sondaje si un potential rezultat catostrofal pentru ARD. De fapt, nici nu mai conteaza de ce si pentru ce Basescu a acceptat aceasta numire. N-am avut noi parte de Mircea Diaconu, dar uite ca s-a facut dreptate cu Raed Arafat la Sanatate. Ii urez noului ministru, sanatate, multa putere de munca si sa fie acelasi om devotat si bun profesionist cum a fost si pana acum. Toata dragostea si admiratia mea pentru dl. Arafat!

    • ARD, PDL si UDMR trebuie sa iasa din Parlament. De aceea, si aia 11% pentru ARD sunt mult. ARD, PDL si UDMR nu reprezinta opozitia din Romania si de aceea nu trebuie sa aiba sansa sa revina la putere. Nu am chef sa strice ce vor face USL-istii sau altii, in cei 4 ani ce vor urma. Daca revenim, dupa 4 ani tot la PDL si la UDMR, atunci o sa fie mai jale decat acum.

  24. Cine nu trebuie.
    La in ce hal este sistemul sanitar o sa-si franga gatul.Asta si vrea Basescu.
    Cu cat este mai sus cu atat vede mai putin din ce fac golanii aia de jos.
    Pacat.
    In plus este si santajabil.

      • Nu am servit nimic.Nu sunt ospatar.
        Ti-as spune si cu ce dar nu pot aici din respect pt domnul Arafat.
        Eu as trece usor peste acest lucru pt ca meseria lui si cat a facut pt Romania conteaza cel mai mult.Este printre putinii care a facut ceva bun pt noi.Lucru trist.

        • astor, prima data spui ca e santajabil, apoi ca a facut ceva bun pentru noi si pentru Romania. Te contrazici, hotarasta-te, ca sa stim pe cine servesti.

          • Cred ca pt tine este neclar termenul “santajabil”.
            Te-ai gandit ca nu are legatura cu meseria sau cu afacerile ci pur si simplu ii poate pata numele atat de tare incat sa-l decredibilizeze in ochii unora?Cu ce ma contrazic?
            Nu servesc interesul nimanui.Ca sa fii lamurit.

    • Cineva trebuie sa inceapa sa faca ceva. Daca ne luam dupa spusele tale, inseamna ca oricine vrea sa faca ceva o sa-si rupa gatul, deci nu mai avem nicio sansa, ceea ce este total FALS. PDL-acii si mai ales UDMR-acii vor neaparat ca romanii sa nu mearga la vot. De aceea vor face orice, propagandistic si poate si material ca sa tina romanii in case pe 9 Decembrie. Cine nu pune botu’ si voteaza in Decembrie impotriva PDL-ului si implicit a UDMR-ului, salveaza tara, poporul, prietenii si familia sa.

      • Da, asta vreau sa spun.Ca nu mai avem nici o sansa.Cel putin pe termen scurt.Poate in 50-100 de ani sa ne revenim dar sunt slabe sperante.
        Daca tu crezi ca un ministru poate sa indrepte un sistem esti naiv, te rog sa ma scuzi.
        Cine nu serveste interesele celor care conduc aceasta tara, zboara din sistem.Si nu ministrii conduc.Nici macar presedintele.Acestia au doar acces la o parte din ciolan.Sunt doar pazinicii cunoscuti de intemnitati.
        Nu-i dau mai mult de 3 luni d-lui Arafat la sefia ministerului.

  25. TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU,DEPINDE DE NOI INSINE SA NE FIE BINE PE VIITOR.speram sa se mai faca filme cu istoria lumii si a romanilor.TREBUIE SA NE SCHIMBAM MENTALITATEA SA NE FIE MAI BINE.sper sa cititi.

  26. Raed Arafat nu este o rama,are coloana vertebrala si asta il va ajuta sa decida daca,dupa alegeri va continua sau nu sa accepte functia in care a fost numit acum.Mai exact,daca conjunctura de atunci ii va fi favorabila continuarii proiectelor,sau potrivnica.Tot respectul si pentru Mircea Diaconu si decizia de a se retrage din viata politica.Cu toate ca pentru noi,ca popor,retragerea unor astfel de persoane(oricum o “specie” pe cale de disparitie)pierderea este semnificativa.Desigur,nimeni nu e de neinlocuit.Dar cu cine?Probabil cu niste nevertebrate,dornice de a locui in mii de metri patrati,a caror orizont de gandire nu depaseste coltul strazii!

  27. ma bucur ca dl ponta a anteles ca tara asta nu se conduce doar cu politicieni ci si cu tehnocrati care stiu ce vor sa continue tot asa si multa lume o sa-l voteze

  28. Draga Radu Tudor tu cat o mai suporti pe Dana Grecu? Asta apropo la intrebarile ei din emisiune cu privire la averea lui Arafat. Eu nu mai pot. Ceva nu se leaga in comportamentul ei si in discursul ei.

  29. Tu esti Gica contra , ca intotdeauna ! Acestui Arafat i s-au facut oferte de catre tari mult mai bogate ca Romania sa implementeze si-n tara lor sistemul medical de urgenta pe care l-a dezvoltat la noi . Si pentru multi bani , nu pentru doi lei , cum ii dam noi . De ce l-or vrea altii daca nu-i politician , nu-i finantist si nu-i nici vreun geniu , imm ???!!!

    • Sigur-sigur, cred ca e o coada de nemti, francezi si britanici la Targu Mures, sa-l ia pe Arafat acolo, ca ei n-au nici medici, nici dotare, nimic. Asteptau sa apara Mesia Raed ca sa ii scoata din buda…
      Fara suparare, dar ati avut vreodata de-a face cu servicii de urgenta (pompieri, politie, salvare) la vest de Arad? Daca nu, mai bine pastrati-va opiniile pentru dvs.

  30. o zi importanta, o revansa dulce dar al naibii de periculoasa! Doar nu va imaginati ca imensul orgoliu marinaresc o sa suporte senin sutul in cur. Se va razbuna crancen si, daca ma intrebati pe mine, cred ca deja a pregatit ceva specific. Nimic nu e fara motiv in comportamentul marinarului, e mai periculos decat o vipera calcata pe coada, in sensul ca pe el nici nu-i nevoie sa-l calci pe coada, si daca-l scarpini intre coarne te musca, doar asa ca sa te vada cum te zbati in chinuri si crapi incet si definitiv!

  31. off topic
    Urmaresc emisiunea “La Ordinea Zilei” si vad cum s-au incins spiritele pe tema menegementului privat. Dl. Blanculescu explica foarte bine, numai ca restul nu prea vor sa inteleaga. Oare e vreun interes la mijloc, ca nu vor sa inteleaga ?
    N-am sa dau exemple punctuale, dar managementul romanesc la companiile de stat a functionat foarte bine, pana politicul nu si-a bagat coada. De ce nu vor politicienii sa recunoasca ca ei au stricat totul, iar acum aducem oameni, vezi Doamne manageri privati, de preferinta straini, din afara Romaniei, cand tara asta are o gramada de oameni capabili. Domnii politicieni din toate partidele, ar face bine si sa nu-si mai bage coada pe culoarele si treburile companiilor de stat. Nu cred ca este vorba de cat venit sa aiba un manager privat. Eu imi mai pun o intrebare. Ce se va intampla cu cei care nu vor confirma, cine plateste ? Inca odata ma repet, politicul n-are ce cauta in treburile companiilor de stat, sa vedeti ce bine va merge treaba.

  32. Felicitari Dlui Ponta,Dlui ARAFAT ca au mers pe aceeasi linie. Dlui ARAFAT FELICITARI !!!, ca nu a cazut in capcana intinsa de TB cu BIBLIA SI CORANUL,foarte bine gindeste Dl ARAFAT : munceste in romania,respecta CONSTITUTIA TARII,dar religia este personalizata, fiecare are credinta in care s-a nascut .La dumnealui fiind CORANUL. iNCA ODATA : FELICITARI !!!!
    Dl Ponta,se vede ca a inceput sa faca ceea ce a promis:Dna PIVNICERU, Dl ARAFAT,da , trebuie,obligatoriu profesionisti pe toate functiile de ministru,gasiti profesionistii,sa i se intoarca veninul pe suflet,cui pe cui se scoate si elimina.Eliminati ragaliile sa putem sa mai traim sa rezistam.
    Felicitari A3 pentru adevarata fata a ,,cocosatilor de la notre dame de cotroceni via parlament”

    • Am observa ca domnul Ponta, cand se refera la ARD sau la PDL spune si de PP-DD. Dar de UDMR nu spune nimic. Asta nu este un detaliu de neglijat. PDL = ARD = UDMR = LAZLO TOKES = ACEEASI MIZERIE.

  33. Da, dar problema e Legea Sanatatii.
    TB vrea ca forma veche sa fie trecuta prin Parlament inainte de alegeri, ca sa-si hraneasca smecherii din asigurarile private care il sustin.
    Sanatatea privatizata e o catastrofa. Isi vor mai putea permite ce saraci o zi de spital?

  34. Uzurpatorul de la Cotroceni se umple de penibil: i-a cerut lui Arafat o lege a sanatatii PANA LA SFARSITUL ACESTUI AN! Am doua comentarii: 1)Romania are o lege a sanatatii, chiar daca este perfectibila si 2) doar un IMBECIL crede ca o astfel de lege se poate trece prin parlament intr-un timp atat de scurt, cu o zi inainte de intrarea in campanie electorala!

  35. ok! frumos,ALE NOASTRE MINTI II FAC PE ALTII SANATOSI … IAR ROMANIA PE ZI CE TRECE INCAPE PE MAINI TOT MAI COLORATE… S.I.E SI S.R.I MAI EXISTA???? SUNT EI PATRIOTI???? SAU AU DEVENIT NEGUTATORI!!!??? LUCREAZA EI IN INTERESUL POPORULUI CARE II PLATESTE DIN TAXE SI IMPOZITE???!!! FAIN …. LUNA NOIEMBRIE E LUNA TRICOLORULUI !!!!??? CE IRONIE …!!!???

    • Leonte Tismaneanu, nascut Leonid Tisminetki, Walter Roman, nascut Neuländer, Dionis Patapievici, nascut Denys Patapiewicz, si Mihai Oisteanu, nascut Mihail Oigenstein. Ce au ei în comun?
      În primul rînd, faptul ca toti sînt evrei, proveniti din teritoriile unde sovieticii si-au pregatit actiunile împotriva României, toti, dupa 1964, si-au românizat numele pentru a-si ascunde originea, dar, mai ales, crimele savîrsite în perioada de bolsevizare a României, toti au ajuns, cu sprijinul Moscovei si al NKVD-ului, pe trepte înalte ale ierarhiei de partid, toti si-au lasat cel putin cîte un urmas carora le-a transmis atitudinea lor ostila fata de români si misiunea de a continua sa-i dusmaneasca.
      Anul 1964 a marcat începutul unei perioade de dezghet în politica statului comunist. Românii din nomenclatura de partid si-au întarit pozitiile si au început sa imprime propagandei si ideologiei de partid un caracter national din ce în ce mai pronuntat. S-au recunoscut si au fost condamnate chiar si o parte din greselile si crimele trecutului. România se distanta tot mai mult de Moscova si stabilea relatii cu lumea occidentala. Concomitent, aparatul de partid si institutiile statului au fost curatate de elemente alogene, barîndu-se, totodata, prin subtile pîrghii administrative, accesul etnicilor minoritari în functii importante. În aceste conditii, indivizi ca aceia nominalizati mai sus si-au pierdut pozitiile dominante în partid si, o data cu ele, privilegiile importante de care beneficiau. Desigur, n-au fost aruncati în strada din locuintele luxoase pe care le ocupau, asa cum au facut odraslele lor cu românii dupa 1990, dar nici nu li s-a mai permis desfrîul si opulenta cu care se obisnuisera si, mai ales, favoarea pe care le-o dadea puterea.
      Cei care le-au facut aceasta “neplacere” erau tocmai românii, pe care ei îi urau genetic si lucru acesta n-aveau cum sa-l uite. Unii au mai apucat momentul razbunarii din decembrie 1989, asa cum a fost Silviu Brucan, alt evreu cu nume schimbat, altii au lasat pe seama urmasilor dusmania împotriva românilor si, din cîte se constata, acestia se dovedesc extrem de zelosi în a-si executa aceste obligatii testamentare. Îi recunoastem, prin ostilitatea ce o manifesta fata de români, prin înversunarea cu care încearca sa ne înstraineze de valorile nationale si, în general, prin raul imens facut tarii în acesti 20 de ani, pe indivizi ca Vladimir Tismaneanu, Petre Roman, Horia Roman Patapievici sau Andrei Oisteanu. Sînt binecunoscute blasfemiile lor împotriva personalitatilor istorice, culturale, teologice etc. care ne-au marcat istoria si ne-au ridicat spiritualitatea nationala ce ne da identitate, legitimitate si ne plaseaza în rîndul natiunilor civilizate etc.
      Si ei, ca si bolsevicii din care, biologic, se trag, tot de pe functii de autoritate îi dusmanesc pe români. Puterea ce le-o confera aceste functii le permit sa actioneze cu mai multa eficienta si, totodata, sa beneficieze de privilegii si sa duca un trai opulent pe seama poporului pe care-l batjocoresc prin cele mai infame expresii. Daca parintii lor i-au dusmanit pe români în numele comunismului, iata ca ei o fac de pe pozitie de anticomunisti. Numai vectorul s-a schimbat, scopul a ramas însa acelasi, adica sa-i mentina pe români într-o stare de înapoiere culturala pentru a-i putea domina.
      Pentru români se pun, însa, niste întrebari: de ce tocmai Patapievici, cel care s-a afirmat deschis ca denigrator al neamului românesc, a fost numit si reinvestit în functia de presedinte al Institutului Cultural Român, organism care ar trebui sa ne promoveze cultura si valorile în lume si de care el, de fapt, se foloseste pentru a ne batjocori si a ne expune în ipostaze umilitoare? De ce o alta odrasla de bolsevic, în speta Tismaneanu, a ajuns “inchizitorul” comunismului, folosindu-se de aceasta ocazie, autoritate si, bineînteles, fonduri substantiale, pentru a-i ataca, de fapt, tot pe români? De ce si celelalte odrasle de bolsevici se situeaza bine în zona privilegiatilor postdecembristi, nimeni nu-i deranjeaza cu nimic, ocupa functii importante, duc un trai opulent pe seama românilor pe care continua sa-i umileasca cu abjectiile lor anticomuniste? Sînt întrebari la care ar trebui sa raspunda cel care le-a încredintat aceste functii si continua sa-i încurajeze în actiunile lor, desi acestea oripileaza tot mai multa lume.
      Sînt, desigur, întrebari retorice pentru ca si individul numit Basescu Traian, prin tot ceea ce face, se pozitioneaza împotriva intereselor poporului român. În aceste conditii ar trebui sa-i întrebam pe cei care l-au votat pe acest individ daca nu cumva prestatia lui începe sa-i dezamageasca, daca nu cumva încearca un sentiment de culpabilitate fata de raul ce s-a abatut asupra tarii.

      • PDL-acii urasc romanii asa cu nu vor avea niciun sentiment. Ce sentiment sa ai cand bagi peste 100 de caini la BUG, cand inchizi spitale, maternitati, cand tai indemnizatii de crestere a copilului si cand maresti toate cheltuielile ? Niciunul. Astia n-au sentiment. Sunt niste extremisti ostili poporului roman.

  36. Multi au fost dusi în eroare de aceste atacuri perfide, ajungînd chiar sa creada ca trecutul istoric al poporului român, în spiritul caruia au fost educate atîtea si atîtea generatii de români, ar fi fost glorificat, artificial, de propaganda comunista. Campania furibunda de condamnare a fostului regim, ce a reprezentat, practic, suportul ideologic al actiunilor de demolare a structurilor institutionale ale statului, s-a dovedit a fi extrem de benefica si pentru propaganda denigratoare îndreptata împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc.
    A trebuit, însa, sa treaca 20 de ani, sa vedem tara prabusita, cu economia devastata, cu bogatiile ei în mîna a tot felul de aventurieri straini, cu valorile noastre spirituale defaimate, cu învatamîntul, cultura, sanatatea si chiar vitalitatea poporului grav afectate, ca sa ne dam seama ca tot ceea ce a început în acel decembrie nefericit pentru poporul român n-a fost nimic altceva decît o agresiune de mari proportii, care continua si în prezent si care nu are alt scop decît sa ne piarda ca neam, pentru ca aceste teritorii si cine or mai ramîne pe ele sa ajunga pentru totdeauna sub stapînire straina.

    STITI CUMVA CE I SE PREGATESTE POPORULUI ROMAN???

    CU CE UNELTE SE INFAPTUIESC “MARETE

    • pt hawk: Poporul roman a incetat de mult sa existe,exista numai indivizi, mai buni sau mai rai care nu mai au o constiinta nationala, Basescu este simbolul lor, simbolul ce reflecta decaderea morala si al lipsei de umanitate si inca sunt destul de multi care nu s-au lecuit de el.

  37. Ghici ghicitoarea mea cine este extremist ? ” Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) il acuza, intr-un comunicat, pe liderul Noua Republica, Mihail Neamtu, de incitare la extremism şi de ignorare deliberata a antisemitismului promovat de legionari.
    Sursa: Realitatea

  38. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara că cele două procente în minus ale ARD faţă de PDL vin din faptul că alianţa are un grad ,,insuficient de mare” de cunoaştere, şi ca atare, membrii ei vor apela la campania ,,door to door” pentru a le explica oamenilor cine sunt şi ce vor.
    Sursa: Realitatea
    Adica PDL are 3% si ARD are 1%. V-am zis eu ca astia nu intra in Parlament.

  39. Spune-ne cum de chiulangiul Antonescu nu are bun simt si respect pt functia pe care o are si nu s-a prezentat la depunerea juramantului. Astept niste argumente care sa il gaseasca tot pe Basescu vinovat ca e Antonmescu nesimtit.

Leave a Reply