Curtea de Apel Alba Iulia a admis miercuri contestatia formulata de Klaus Iohannis si a dispus anularea unui raport de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate, prin care aceasta constatase incalcarea legislatiei in domeniul conflictului de interese, informeaza Agerpres. Solutia CA Alba Iulia nu este definitiva.

Judecarea dosarului in care Klaus Iohannis a solicitat anularea raportului de evaluare intocmit de ANI s-a incheiat in urma cu doua saptamani, iar instanta a amanat pentru data de 10 iunie pronuntarea solutiei.

CA Alba Iulia a judecat actiunea in contencios administrativ intentata de Klaus Iohannis impotriva ANI, care, in 2013, l-a acuzat de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, intrucat a semnat, in decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR). Klaus Iohannis a detinut functia de presedinte al FDGR in perioada 2002 – 2013.

In martie 2014, CA Alba Iulia a dispus suspendarea judecarii procesului intentat ANI de catre, la vremea respectiva, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, dupa ce Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a transmis instantei ca este inceputa urmarirea penala. Dupa ce Parchetul a inchis dosarul penal, CA Alba Iulia a fost sesizata cu o cerere de repunere pe rol a cauzei formulata de catre Iohannis.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii in august 2013, ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala de catre Klaus Iohannis, intrucat acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Obiectul contractului semnat, in opinia ANI, cu incalcarea regimului juridic al conflictului de interese administrativ si penal de catre Klaus Iohannis constituie servicii de informare si publicitate in vederea implementarii unui proiect finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Potrivit sursei citate, Iohannis a aprobat, in perioada ianuarie – iunie 2011, trei facturi fiscale in vederea efectuarii platilor catre prestator (SC Tipografia Honterus SRL).

Conform ANI, primarul Sibiului nu ar fi respectat dispozitiile art. 75, lit. b) si f) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, potrivit carora “Alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (…) b) orice persoana fizica sau juridica cu care au o relatie de angajament, indiferent de natura acestuia (…) f) o asociatie sau fundatie din care fac parte”.

“Primarul Municipiului Sibiu a incalcat si dispozitiile art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, potrivit carora ‘Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos materia (…) pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”, se mentiona in comunicatul ANI.

21 COMMENTS

 1. Să fim serioşi! Continuitatea persistă fără nicio jenă! Parcă nu are şi el imunitate totală! Era normal să-i facă curat în suflet! Încă nu am uitat perioada 2004-2014 care continuă cu aceleaşi metehne dar cu alt stil.

  • Klaus = Basescu 2
   PNL=PDL
   si istoria se repeta…
   acelasi popor voteza in entuziasm prostesc un fariseu,
   aceiasi rasturnare la vot in ultimile trei ore
   aceleasi lozinci si propganda falsa cu justitia
   acelasi mesaj impotriva parlamentului
   aceiasi impostura in mimarea luptei anti-coruptie
   aceiasi lupta de a lua puterea desi nu au majoritate
   aceleasi acuzatii aberante de abuz in serviciu si conflict de interese
   aceiasi Kodrutza Kovesi si Florian Coldea si Livia Stanciu si Zegrean
   acelasi Blaga, Predoiu, MRU
   si in final….
   ACELASI IMUN ABSOLUT cu cinism si tupeu FANTASTIC ne predica despre cum au altii imunitate, desi nu au !

 2. Daca o intrebare a vreunui sondaj ar fi: “Credeti in corectitudinea sentitei data lui Johannis ?”, nu cred ca mai mult de 10-15% cred ca a fost corecta… Asta conteaza, in contextul in care increderea lui Johannis a scazut zilele trecute sub 45% in sondajele telefonice (neoficiale). Demagogul Joha si-a dat arama pe fata. N-ar mai castiga prezidentialele. Ne-au pacalit iudeo-masonii, ca de obicei, cu manevrele lor. Inteleg, parteneri. Dar pana unde, pana la a te fura mai mult decat dusmanul ? 10-20 de miliarde de euro de la buget, anual, s-au scurs de la buget pe vremea basistilor, tot din PPE…

 3. DNA condus de masoni? Ce va spun se poate verifica pe GOOGLE. Nu este corupţie? Este premiere masonică, daca premiul venea de la Moscova era trădare, hmm… deci:
  Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi (masoană de rit scoţian rang 33…), a primit pe 10 aprilie 2014 distincția „Women of Courage“, distinctie care în știrile din media românească nu spun că vine cu un cec de 200.000 $US, două sute de mii $US , premiul oferit anual de biserica ZION, prin Departamentul de Stat American femeilor care au demonstrat curaj excepțional în ,,susținerea drepturilor omului, a egalității femeilor și progresului social și cultural… sic,, care in mod clar nu are de a face cu lupta impotriva coruptiei…Distincţia instituită în 2007 de Condollezza Rice membru marcant al comunitatii evreo masonice din biserica lui ZION – masonica, asta nu este coruptie, este vanzarea intereselor Romaniei unei terte puterii, unei organizatii oculte! De ce a acceptat premiul Kovesi? (copy-paste dupa Chris, din evz.ro, articolul cu SRI)
  DNA condus de masoni? Ce va spun se poate verifica pe GOOGLE. Nu este corupţie? Este premiere masonică, daca premiul venea de la Moscova era trădare, hmm… deci:
  Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi (masoană de rit scoţian rang 33…), a primit pe 10 aprilie 2014 distincția „Women of Courage“, distinctie care în știrile din media românească nu spun că vine cu un cec de 200.000 $US, două sute de mii $US , premiul oferit anual de biserica ZION, prin Departamentul de Stat American femeilor care au demonstrat curaj excepțional în ,,susținerea drepturilor omului, a egalității femeilor și progresului social și cultural… sic,, care in mod clar nu are de a face cu lupta impotriva coruptiei…Distincţia instituită în 2007 de Condollezza Rice membru marcant al comunitatii evreo masonice din biserica lui ZION – masonica, asta nu este coruptie, este vanzarea intereselor Romaniei unei terte puterii, unei organizatii oculte! De ce a acceptat premiul Kovesi? (copy-paste dupa Chris, din evz.ro, articolul cu SRI)

 4. Toti penalii s-au agatat de acest proces in civil declansat de o institutie eminamente basista in plina perioada de domnie a acestuia.De data asta nu ANI l-a chemat in instanta pe Johannis ci invers deci paralela asta cu demersurile justitiei in cazul Ponta e mult fortata si e ca in bancul acela cu masina furata spus la Radio Erevan cum ca de fapt nu era o masina ci o tricicleta si de fapt n-a furat-o ci i-a fost furata….

 5. Ar fi fost culmea sa castige impotriva unui Presedinte al Republicii, asta nu inseamna ca-n “dosarul de personal” al ex primarului nu persista anumite umbre.

 6. Klaus Iohannis dosar la DNA pt retrocedare frauduloasa, blocat de Kovesi
  http://gandeste.org/general/klaus-iohannis-are-dosar-la-dna-pentru-retrocedare-frauduloasa-blocat-de-kovesi/54574

  El mai are un dosar la DNA, privind o retrocedare dubioasa, care initial a fost in cercetarea Parchetului, ulterior fiind declinat la DNA. Dosarul este tinut sub cheie din 2004 chiar daca exista probe si indicii ca retrocedarea unui imobil catre soacra lui Iohannis si, ulterior, catre Carmen Iohannis, e susceptibila de fals si uz de fals.

  Pe scurt, manevra soţilor Iohannis a fost in felul urmator, dupa cum s-a retinut de catre anchetatori: unul dintre proprietarii tabulari ai imobilelor, Maria Ghenea (născută Bastea), ar fi lăsat, la decesul său, un testament prin care lasă ca moştenire imobilele respective unui nepot, Nicolae Bastea, decedat şi el în 1993. Ulterior, acesta, tot printr-un testament, ar fi retransmis imobilele lui Ioan Bastea, Georgetei Lazurcă şi soţiei primarului, Carmen Johannis.

  Pe baza acelui act, Ioan Bastea şi soţia primariului sibian au cerut justiţiei să constate nevalabilitatea intabulării statului. Apoi, revendicatorii au obţinut restabilirea situaţiei de carte funciară de la momentul naţionalizării, după care au promovat şi au obţinut acţiuni în vederea constatării nulităţii actelor de vânzare-cumpărare încheiate între stat şi cei care locuiau în imobile.

  In 2004, proprietarii din imobilele revendicate de familia Johannis au apelat la instanţă încă din 2001. Aşa a ieşit la iveală faptul că primarul si sotia obţinuseră imobilele pe baza unor acte false eliberate de secretarul Primăriei Porumbacu de Sus, Liviu Munteanu. Conform dosarului penal în care Munteanu e anchetat, reiese că el a eliberat o serie de documente privind moştenirea defunctului Eliseu Ghenea, care aveau un conţinut ireal şi nu corespundeau menţiunilor din documentele de stare civilă din arhive.

  „Aceste manopere desfăşurate de numiţii Bastea Ioan, Lazurcă Georgeta şi Johannis Carmen, sprijinite de acţiunile învinuitului Munteanu Liviu – care a eliberat adeverinţele 168/1998 şi 73/2000 şi anexa 1 nr. 25/1997, în mod fals, au condus la intabularea eronată a sus-numiţilor în cartea funciară, deşi nu aveau vocaţie succesorală, întrucât Bastea Nicolae era rudă doar cu Ghenea Măria, soţia precedentă a defunctului Ghenea Eliseu”, se spune în dosarul în care Munteanu e acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu în formă calificată.

  Mai mult, avocatul familiei Johannis, Dorin Suciu, a fost acuzat că pe Nicolae Bastea l-a transformat, din nepot al Măriei Ghenea, în nepotul lui Eliseu, astfel încât să poată fi considerat succesor direct al ultimului reprezentant al familiei Ghenea. Iniţial, familia Johannis a pierdut în instanţă, după ce o expertiză grafologică a arătat nevalabilitatea testamentului lăsat de Măria Bastea, fapt ce a făcut ca testamentul lui Nicolae Bastea să cadă. Ulterior au urmat recursuri, familia Johannis a reuşit să câştige datorită adeverinţelor false eliberate de Munteanu, a intrat pe fir şi Parchetul de pe lângă CSJ.

  Cu toate acestea, Johannis a ramas proprietar, ancheta este declinată şi trimisă la DNA, iar de atunci zace in sertarele procurorilor, fiind protejat de Laura Codruta Kovesi care, initial, ca sefa a lui Morar a blocat subiectul, iar ulterior, ca sefa a DNA, refuza sa-l scoata la iveala in continuare, Johannis devenind astfel santajabil.

 7. Ar fi fost culmea sa nu fie data o astfel de hotarare. Ca doar judecatul nu era prost sa si-l puna pe Iohannis in cap. Ce, judecatorul acela nu spara si el, la o promovare ?

 8. Ce mă faci să rîd nea Tăriceanu! Vezi cumva puterile separate în ROMÂNIA? NOI NU! Sunteţi unii cu alţii, unii peste alţii=o harababură totală şi tot din cauza voastră: COMPROMISURILE şi COMPROMIŞII!!! Întîi să stabiliţi programul fiecărei puteri semnat chiar prin lege corectă, apoi să începeţi să fiţi serioşi la modul real că asta: SERIOZITATEA, DEMNITATEA ŞI ONOAREA VĂ LIPSEŞTE TOTAL, după care să învăţaţi să respectaţi legea şi nu în ultimul rînd să vă respectaţi ca instituţii şi ca angajaţi cu sau fără contract/convenţie pe loc de muncă! După cum spui se înţelege că habar nu ai de paşii care voi trebuie să-i faceţi! Şi iar vă plîngeţi de neputiinţă! http://www.antena3.ro/politica/tariceanu-separatia-puterilor-in-stat-trebuie-respectata-296361.html

 9. Offf! Mare ghinionista ani asta! Ce tupeu are! Oare poate fi acuzat herr de niscaiva faradelegi? Despre ce tara vb?se pare ca toata natia asta romaneasca trebuie sa se schimbe la fata! Ca de, avem fete de oameni prost!

 10. nu sunt jurist dar procesele castigate impotriva ani put rau de tot. in primul amanat de iccj pana dupa alegerile prezidentiale castiga 6k pe o speta in care cei mai multi alesi locali au pierdut cu brio. in al 2 lea de la alba iulia e atat de evidenta incompatibilitatea incat trebuie sa ai ochelari de cal ca sa nu vezi acest lucru. la sibiu exista o singura tipografie si aia intamplator e a forumului german condus de 6 k? poate ne explica radu tudor ca am vazut la antena 3 ca a fost de acord cu decizia. si apropo care e legatura cu procesul lui diaconu invocat? doar ca e vorba tot de ani nu exista comparatie intre spete asta o poate spune orice jurist. cam multi au inceput sa-i ia apararea penalului 6k. astept cu incredere momentul in care o sa ni se spuna ca din salariul amarat de profesoras si din meditatii (cu participarea intregii populatii a sibiului) 6k a ajuns la numarul ala imens de case. ghinion!

 11. V-am auzit la Antena 3, domnul Radu Tudor, și nu mi-a venit să cred că aveți convingerea că această victorie a lui Iohannis este una corectă/curată și meritată.
  .
  Faceți, vă rog, următorul exercițiu de imaginație:
  .
  “CA Alba Iulia a judecat actiunea in contencios administrativ intentata de PSD-istul ABCD impotriva ANI, care, in 2013, l-a acuzat de incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa si penala, intrucat a semnat, in decembrie 2010, un contract de prestari servicii incheiat intre Primaria Municipiului <oraș condus de PSD> si SC <Tipografia unui PSD-ist> SRL, societate comerciala detinuta de PSD. ABCD a detinut functia de presedinte al PSD in perioada 2002 – 2013.”
  .
  Ar mai fi fost respectivul în funcția de președinte al României azi?! Mai mult, i s-ar fi permis să candideze cu această tinichea de coadă?!
  .
  Fiți serios!

 12. La instanța de CONTENCIOS ADMINISTRATIV!!! A SE RETINE, Poate îi spuneți și lui Ponta ca instanța penala nu e instanța de contencios administrativ și ca împotriva lui Iohannis nu exista urmărirea penala – ca din cauza asta aseară a mințit publicul de la Antena 3 și știu ca dvs dl Radu Tudor nu va place sa fie mințit publicul A3. 🙂

  • … CA Alba Iulia a judecat acţiunea în contencios administrativ intentată de Klaus Iohannis împotriva ANI, care, în 2013, l-a acuzat de încalcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală …

   Dacă citeaţi şi mai departe aţi fi constatat acuzarea în materie administrativă şi penală din 2013 de către ANI.

  • ponta se referea la procesul de la iccj amanat pana dupa a;egerile prezidentiale. asa ca confunzi rau lucrurile.

 13. Raportul hotiei basistilor fata de hotia PSD e intre 100/1 si 1000/1, in dosare din care s-au tras probe sau procurori, fiind implicate si institutii de forta ale statului. Vorbim aici si de ICCJ, si de DNA si de DIICOT… De ce exista o lume a oamenilor simpli si o alta care fura de rupe si striga “Hotii !” pentru cazuri mai mici de sute si mii de ori ? Prietenii stiu de ce ! Un exemplu, ALRO, altul Hayssam, altul traficul combinat de armament, droguri etc, altele vizeaza multinationalele, dividentele secrete, altele padurile, altele retrocedarile, altele disparitia de masa monetara din Romania catre EXTERIOR s.a.m.d. Era sa uit, oare profesorului acela din Bacau care a luat mita 200 de euro si are 3 ani de puscarie sau parnaie, oare face la domiciliu ? Va veni si ziua cand va veti izbi de malpraxisul facut in justitie. De ce exista o lume a oamenilor simpli si una protejata de retelele iudeo-masonice ?
  Daca o intrebare a vreunui sondaj ar fi: “Credeti in corectitudinea sentitei data lui Johannis ?”, nu cred ca mai mult de 10-15% cred ca a fost corecta… Asta conteaza, in contextul in care increderea lui Johannis a scazut zilele trecute sub 45% in sondajele telefonice (neoficiale). Demagogul Joha si-a dat arama pe fata. N-ar mai castiga prezidentialele. Ne-au pacalit iudeo-masonii, ca de obicei, cu manevrele lor. Inteleg, parteneri. Dar pana unde, pana la a te fura mai mult decat dusmanul ? 10-20 de miliarde de euro de la buget, anual, s-au scurs de la buget pe vremea basistilor, tot din PPE…
  “Je suis Rarinca. Tu es Rares (Bogdan)”.

 14. nu ma pricep la legile romanesti dar daca contractul a fost decis de un consiliu municipal ales de popor si Joha numai a semnat ( era obligat in acest caz sa indeplineasca decisia consiliului) atunci este in ordine daca numai el a decis atunci este ca si cind S Oprescu primarul Bucurestiului ar trimite (obligatoriu) toti angajatii primariei la cabinete medicale ale medicilor din psd.

 15. Lovirura de stat, PAS CU PAS: Tara trece PRINTR_O PERIOADA PUTIN MAI AGITATA, deoarece un profesor de sport a deschis unde nu trebuie un proces, iar daca va fi transferat, va trebui LUAT DE LA CAPAT, dupa lozinca “PUNCT. SI DE LA CAPAT”. Asta nu inseamna ca nu NE VOM LUA TARA INAPOI de la DOMNUL PONTA. Initial, putem considera ca am avut avut GHINION. Poate ne va ajuta si DOMNUL BASESCU, pentru ca e vorba de INTERESUL NATIONAL. Daca nu voi putea avea UN GUVERN AL MEU, ii voi spune DOMNULUI PONTA ce sa faca. Trebuie sa avem un consens si pe linie de SIGURANTA NATIONALA. Nu am vorbit inca cu DOAMNA MERKEL, dar voi vorbi. De asemenea, cu DOMNUL JUNNKER, cu DOMNUL OBAMA, cu PAPA, precum, pe plan intern, cu DOAMNA MACOVEI, DOMNUL BLAGA, DOAMNA GORGHIU, DOMNUL GUSA SI DOMNUL RARES BOGDAN. NU trebuie uitat SEFUL SRI-ului. Cat priveste procurorul care a deschis cazul, acesta are TREI VARIANTE; PRIMA VARIANTA: sa continue actiunea; A DOUA VARIANTA: sa tranfere dosarul; A TREIA VARIANTA; “PUNCT. SI DE LA CAPAT”.

Leave a Reply