Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a fost decorat miercuri de presedintele Traian Basescu cu Ordinul national Steaua Romaniei in grad de mare cruce. Gitenstein isi incheie astfel misiunea in Romania. Basescu a declarat :”Ambasadorul Gitenstein a derulat o relatie eleganta cu poporul roman”

Say what??!

98 COMMENTS

 1. Exista vreo sansa sa retragem decoratiile cui nu merita ? Basescu a injosit personalele care poarta decoratia cu mandrie punandu-l pe Gate nstein la acelasi nivel cu dansii. Ce valoare mai are decoratia acum cand a fost data unui om care nu merita nici buna ziua ? Prin decizia asta, Traian Basescu si-a mai batut joc inca odata de poporul roman.

  • EXACT ! Ilegitimul , tradatorul de neam T.B.
   si-a mai batut inca odata joc de acest popor
   si de aceasta tara , acordand asemenea titlu
   unei persoane total incorecte fata de statul
   roman ~ persona non grata – daca raportam la
   reactia sa din vara , de umilire a votului dat
   de romani si de sprijin a unui tradator ! …

   DACA DUPA ACEST GEST SI DUPA JIGNIRILE ORDINARE
   ADUSE PREMIERULUI SI SEFULUI SENATULUI ROMANIEI
   IERI LA TV , ROMANII NU REALIZEAZA 100 % CINE
   ESTE DE FAPT INDIVIDUL traian basescu … ATUNCI
   ACESTIA CHIAR ISI MERITA SOARTA !!!!!! ……..
   ESTE RUSINEA NATIEI ROMANE A ULTIMULUI SECOL !!!

  • Nu trebuie să ne gândim dacă retragem decoraţiile cuiva care le-a primit fără să merite, ci, din păcate – dar, mai bine – ne întrebăm cărui alt nemerituos să-i mai acordăm câteva asemenea decoraţii… Nu pentru că, pe decoraţi, i-ar interesa aceste nimicuri, ci, pentru că pe spectatori îi influenţează profund aceste gesturi de doi-bani şi semnificaţiile pe măsură…, îi ancorează în “nimicuri”…, le dau “de lucru”, permiţîndu-le discuţiile prin care refulează…, îi ţin “ocupaţi” cu “probleme” de doi bani…, fără să vadă adevăratele probleme…, iar beneficiile “invizibile” pot sta la baza liniştii la care nimeni nu se gândeşte şi pe care nimeni n-o simte… Ar simţi-o doar dacă ar ajunge cuţitul la os… Iar cuţitul n-a ajuns la os. Încă… Şi…, Doamne fereşte să ajungă !…

   Nu aspectul, gesturile, spusele şi atitudinile contează, ci urmările acestora. Rezultatele sunt cele care dau valoarea fiecărei decizii şi, implicit, a decidentului – a omului… Doar istoria poate confirma valoarea oamenilor, pentru că doar ea este martora valorii deciziilor luate în timpul vieţii… Noi… Noi putem doar să ne lamentăm, să cârcotim, să ne exprimăm nemulţumirile vulgare… Restul… e istorie… Şi, până atunci, un bun prilej de afirmare pentru politicienii de doi-bani, pentru jurnalişti, analişti politici… etc.etc.etc… Un perpetuum istoric… Ca-n Roma antică… Pâine şi circ… Două elemente necesare şi suficiente…

 2. Basalau are dreptate intr-un fel, pentru ca administratia lu’ peste care la adus aici pe Gitenstein putea foarte usor sa ne bombardeze daca nu ascultam de ea. Dar nu credeti, stiu asta, ca cica n-are cum. Ba are.

  • Completare: Toate razboaiele duse de americani in Orient sunt un exemplu pentru cei ce nu se supun, indiferent ce ar declara. Eu n-am incredere in ei.

  • Stimate domnule “protestez”, fără supărare, Băsălăul nu are dreptate, la fel cum niciunul care s-a comportat şi/sau se comportă aşişderea nu a avut şi/sau nu are dreptate… Ei nu au decât… frică… Le este frică…, dar nu de ce-aţi spus – “administraţia lu’ peşte”, ci, de oricare dintre administraţiile acelui heleşteu – dacă dorea, heleşteul ne bombarda de ne săreau scântei din dos… – vezi fosta Yugoslavie… Nu doar războaiele duse de americani în Orient sunt un exemplu… – noi, din nefericire, avem un exemplu mult…, mult prea aproape… Ghinionul yugoslavilor a fost norocul nostru – la acea vreme, cel mai puternic stat din zonă a fost cel yugoslav. Abia apoi, era România… Norocul nostru… Dacă eram noi primii, era vai şi-amar de capul nostru… S-ar fi întâmplat la noi toate nenorocirile şi bestialităţile comise la vecinii noştri… Să nu vă imaginaţi că bestiile şi nenorociţii sunt doar ai altora, iar noi suntem binecuvântaţi… Nu…, din păcate, nu… Aştia sunt, în mod egal, peste tot…

 3. Da, si-au batut joc elegant de romani, ca aveau ei afaceri cu aurul si cu gazele in tara asta si nu trebuiau sa le scape. Pai aici ne jacmanesc toti si ai nostrii si europenii si americanii.

  • Întotdeauna, cei puternici îi cuceresc pe cei slabi, cei puternici îi asupresc pe cei slabi, cei puternici îi jecmănesc pe cei slabi, cei puternici îi mănâncă pe cei slabi. ….. Cei puternici se numesc prădători, iar cei slabi se numesc şi reprezintă pradă pentru prădători. ….. Este una dintre legile Naturii. Fiind ceva natural, este normal…, chiar dacă nu place şi nici nu convine…

 4. Ambasadorul Statelor Unite s-a implicat in lupte politice,pentru ca la ei,democratia le permite acest lucru.Avem politici democrate diferite dar comune iar cum si dansul a declarat,in Romania s-a simtit ca la el acasa!

 5. Mai bine decora un soldat cinstit care s-a dus in Irak,sau un aviator al Aviatiei Romane.Daca avea obraz,Gitenstein Refuza Respectuos!Defapt Traian basescu nu mai are dreptul sa decoreze pe nimeni din moment ce el nu mai e presedintele Romaniei!

 6. Frumoasa zicere! Imi aduce aminte de faimosul banc cu sexul oral: “Poate fi foarte placut, depinde la ce capat te afli!”

 7. Am auzit ca individul ar fi slobozit, printre alte insanitati pe care le-a “derulat”, si ca l-ar fi regasit pe tac’su in fiecare dintre romani – sau cam asa ceva. Poate ca ar fi bine sa-l mai caute, in mine cu siguranta nu e, m-am uitat cu atentie. In rest… ma abtin.

 8. Am mai spus-o!Basescu se raporteaza ,cu privire la stat, in acelasi mod ca si Ludovic al XIV-lea.”Statul sunt eu”! De ce nu ar face-o la fel si cand vine vorba de popor?El,el singur, e poporul român!Dai in el, dai in fabrici si uzine(tot mai putine,adevarat)!Il sustii cand nu mai e popular,esti elegant.Pe Merkel si Barroso cand ii decoreaza?

 9. Facem pariu ca si de data asta (9 decembrie) castiga Chiorul ?? Cum asa ?? Pai simplu … Marinarul o sa faca tot ce vrea chelia lui iar USL nu are curaj sa scoata oamenii in strada, caz in care tov. Merkel l-ar scapa urgent din brate !
  Pregatiti-va de guvernul MRU 2 !

  • Dati-mi voie sa va contrazic !

   Am iesit zilele astea mai mult prin
   oras (decat de obicei)si am discutat
   cu multi concetateni despre alegeri …
   Deasemeni la tara , la socri , am
   abordat multi vecini de acolo sa-i vad
   ce au de gand… In toate cazurile , am
   fost surprins sa constat depasirea
   asteptarile mele … Concret, incerc acum
   un pronostic (e doar parerea mea)asupra
   votului din 09 Decembrie :

   USL va lua nu spre 60 % , ci chiar spre 65 % !
   PDL , sau ARD cum e acum , va lua maxim 15 % !
   PP~DD a cazut efectiv din 15% , la max. 10 % !
   Surpriza , e posibil sa revina PRM , cu 5 % !
   Surpriza , e posibil sa obtina UDMR sub 5 % !

   Acest pronostic , nu trebuie sa irite pe nimeni ,
   este doar parerea mea si atat , daca rezultatele
   alegerilor vor fi lasate oficial asa cum ies si
   nu vor fi murdar masluite de STS ~ ARD ~ basescu !!!
   Vom vedea daca si cat m-am inselat , dar mi-e greu
   sa cred ca nu va fi asa … la starea actuala de
   spirit a populatiei noastre … mai ales ca iesirile
   ilegitimului din ultimele zile , nu fac decat sa
   intareasca ura populara fata de ARD si acesta ! …

   Daca votul popular va fi apropiat de ce am pronosticat
   si totusi ilegitimul guvernator va sfida iar poporul ,
   nu mai tine doar de reactia liderilor USL ci efectiv
   de reactia poporului roman ! Trebuie iesit masiv in
   strada , blocata poarta Cotroceniului cu manifestanti
   pana ce dictatorul va demisiona , sau va fi arestat
   pentru Inalta Tradare ! Noul Parlament are mari obligatii
   fata de acest popor , pentru votul acordat ! …

   • Rezultatul actualelor sondaje, nu trebuie sa fie motiv pentru “a ne culca pe-o ureche”. Atentie mare ! Siguranta afisata a acestor tradatori, miroase urat. USL-ul si toti Romanii de bine, trebuie sa se mobilizeze cu seriozitate. Faptul ca o sa avem si observatori straini, este cu doua taisuri. Daca acest nemernic va incerca sa faca ceva, si va face, pe fondul unui “blat” cu strainatatea, atunci insasi observatorii o sa-i legitimeze actiunea.

    • salut un_roman ,

     Este absolut corect ce scrii , dar eu nu
     am reprodus vre-un sondaj , ci doar propria
     mea parere fata de pulsul populatiei acum …
     Evident ca nu trebuie sa ne culcam pe-o ureche ,
     MAI ALES CA ILEGITIMUL SIGUR VA INCERCA O
     MAGARIE !… SPER ATUNCI INTR-O REACTIE POPULARA !

     • Nu Titus, nu trebuie sa se ajunga la revolta. Tocmai asta se vrea. Nu vezi ca se intinde coarda la maxim, doar doar o sa izbucneasca o revolta? Imagineaza-ti cata furie acumulata s-ar dezlantui intre protestatari, provocati de sustinatorii PDL, atacati de fortele de ordine. Asta se doreste. Este ultima carte pe care o joaca, pentru a justifica aplicarea fortei, declararea haosului si cererea de catre maghiari a ajutorului extern. In felul acesta, oferim UDMR-ului pe tava separarea promisa de Basescu Budapestei. Cand s-o mai faca, daca nu acum?! Trebuie atentie mare. Avem exemplul dec 1989, ne-am omorat ca prostii, si cine sunt beneficiarii???

   • Singura solutie pentru ca politicienii sa se teama de votul nostru este ca organizatiile anti-nationale si anti-sociale, PDL si UDMR sa fie scoase din Parlament la votul din 9 Decembrie. USL sau alt partid cu adevarat romanesc sa ia 90% din mandate si sa vedeti ce liniste se va face si Basescu o sa-si dea demisia.

 10. Decorarea aluia de ala dovedeste slugarnicie si recunostiinta ptr. atitudinea impotriva ,, tiraniei majoritatii” , iar pe cei 7,4 milioane ii trateaza cu sfidare sau mai bine zis cu o flegma .! Legat de iesisile presedintelui masa- verde : cauza : mitocanie, mirlanie , disperare . Nu cred ca sondajele il scot din casa , cred ca este informat de ce i se pregateste dupa alegeri , adica i de cam iau din jucarii . Nu-mi place ca se vor da legi si se va modifica Constitutia ,, cu dedicatie” ptr. basescu .Dar , asta-i situatia ! Vreau ca basescu sa fie doar ,, semn la aba”Eu cred ca basescu mai vrea sa candideze la presedentie cu motivatia ca n-a avut un mandat intreg , iar posibilele modificarii ale Curtii Constitutionale il incurca ! Asta pe termen lung, iar pe termen scurt cred ca l-a enervat ca premierul Slovaciei n-a vrut sa-l vada !

 11. Din pacate de retras decoratiile de la persoanele carora le-au fost acordate nu se poate decit in cazul in care acestea aduc, subsecvent, injurii grave la adresa Romaniei. Probabil ca va trebui insa infiintata o noua decoratie care sa ramina neintinata de marinar… Pacat de asta ca vine taman de la Cuza…
  Claudia are dreptate, e o jignire la adresa celor care au fost decorati pe merit cu acest ordin.

 12. Sa intelegem din plecarea “home” a lui Gatziimasiistein imediat dupa alegeri ca matelotu chior..a fost lasat din brate de administratia lui Obama..si e singur acuma???

 13. astazi s-a demonstrat inca odata ca traian basescu isi recompenseaza ” prietenii”. inca astept ziua in care acest personaj sinistru va plati pentru tot raul facut.

 14. This message is for you, Mr. Gitenstein.
  GET THE FUCK OUT OF MY COUNTRY!YOUR SHOULD TAKE YOUR SAILOR FRIEND WITH YOU.
  Băsescu şi Gitenstein = aceeaşi mizerie “elegantă”.

 15. Servus.In DIPLOMATIE unele„LUCRURI”SE FAC SAU NU!!!Daca„propunerea”a venit de la MAE,„no comment”!S-au„respectat regulile”…(democratie,separarea PUTERILOR,etc).Altfel,ce ar mai putea fi de SPUS???Pt.a cata oara???Aici,personal,NU CRED ca este vorba despre DIPLOMATIE!DIPLOMATII(adevarati,cei care au INVATAT…)CUNOSC REALITATEA din Romania!Ar putea fi,inca odata,dovada„servilismului”si„micimii”celui…care a facut asta!Iar ceilalti(care AU MERITAT/MERITA aceasta INALTA DISTINCTIE a ROMANIEI)DECORATI NU AU NICIUN MOTIV„de suparare”.Inca„avem aceasta situatie”care ar fi bine sa„ramana singulara,irepetabila”in ISTORIA ROMANIEI!!!Ori,poate,cine stie,lucrurile SUNT mult MAI COMPLICATE!!!Atunci,ar TREBUI„sa STIM”si NOI,POPORUL ROMAN!!!In NUMELE caruia ACORDA aceste DISTINCTII!!!

 16. a derulat o relatie profitabila cu besescu si banii romanilor cu care l-a pompat besescu pt. a face pe majoreta basita cu pompoane.pleaca multumit gitanstanin.si decorat.cu “Ordinul national Steaua Romaniei in grad de mare cruce”.mare cruce. manelista.ce denumiri frate au astia la decoratii!

  cred ca e bataie pe postul de ambasador in romania cat e basila imparat aici.toti ce sustin basanaul au relatii profitabile cu banii roman’lor.

 17. Sa-si bage undeva decoratia si pa ! Si sa nu mai ramanem pe ganduri ca de aia betivul e mai rapid. Bucurestenii trebuie sa mearga in numar foarte mare la Arcul de Triumf pe 1 Decembrie pentru a sarbatori cum se cuvine. Si nu este nevoie sa-l huiduim, e de ajuns sa-i intoarcem spatele derbedeului cand vorbeste. Desi e cam periculos ….

 18. i-ati vazut cum beleau fasolile unu’ la altu”? Erau satisfacuti de felul in care i-au tras-o poporului roman. Iuda ala sa plece mai repede, un farsor, un reprezentant jalnic al democratiei, care sfideaza inca o data amintind de tac-su si de radacinile romanesti! Eu raman cu doua lectii invatate, una sa nu-i mai cred pe evrei perfecti si al doilea ca in sufletul meu sua au decazut grav, nemaireprezentand in niciun caz, Dumnezeu pe pamant!Democratia americana m-a calcat pe beregata asta vara, deci duca-se dracului cu tot cu gitenstein si cu obama!

  • saracii americani, cum au ajuns ei asa de rau, sa decada in sufletul tau…

   nu ii mai umili si tu atit de tare, ba asta cu nume de …american

 19. Servus.UIMITOR!Se pare ca ASA„reactioneaza”unii dintre compatriotii nostrii!TOTAL DEPLASAT!Sau poate ca nu???O singura CERTITUDINE:NU IESE FUM FARA FOC!!!Sa fie doar o„coincidenta”?Oricare ar fii situatia,nu sunt sigur ca„ne face cinste”…Poate o„viitoare tema de discutie aici”?Iata despre ce este vorba:„Adrian Perte It’s a soldier (mercenary) how many children like the one he is holding died because of him or his army?”.Apoi:„Patti Ann Laughlin My granddaughter served i iraq..fresh out of high school…she was a high school cheerleader on day and a army ranger the next..she met her to be husband there.he has served three tours to afganistan…….perte defend the u.s.a. Or get out…….”.Si,in final,pt.ca„ceea ce era de demonstrat”este EVIDENT(NU MERITA„mai multa atentie”;faptul in sine este INCREDIBIL;sau poate ca NU-doar„primul care se arunca dupa piatra lansata de idolul sau):„Adrian Perte :Patti Ann Laughlin They are not defending the U.S. but the interest of the oil companies. But most likely you are to ignorant to know that. Affter all you let your granddaughter to risk her life so some greedy people make more money.”De aici„a pornit totul”:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=115895465240735&set=a.105576066272675.12409.105564319607183&type=1&theater .Dvs. ce crede-ti???

 20. La pagina lui Gitenstein din Wikipedia scrie ca are origini evreiesti. A verificat cineva daca este crestin ca sa i se acorde Steaua Romaniei in grad de mare ..CRUCE sau tocmai l-a “convertit” Basescu ?!

  • Si-a inventat si el niste origini romanesti acuma pe final ca sa mai castige ceva simpatie, sa dreaga busuiocul cum se zice in popor. De ce pana acum nu s-a laudat cu originile romanesti ? A facut-o abia cand poporul a inceput sa-l dispretuiasca si imaginea SUA a scazut grav in ochii nostri.

 21. Românii sunt patrioți și vor o “țară și instituții puternice și independente” pentru a-și realiza visurile, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, cu ocazia ceremoniei de decorare a sa de la Palatul Cotroceni. Diplomatul a arătat că cel mai plăcut lucru în mandatul său de la București a fost să îi cunoască pe români, să descopere “energia, inteligenţa, pasiunea, creativitatea şi umorul” acestora.
  Sursa: DC News
  Eu unul nu-l cred.

  • Nico io mai ales cai cu ein la coada.un ariu ca vine un altul cu ein ,ici la coada .Spania va vota maine t un stat alestinian .Romania imotriva alaturi de USA si Israel.Pai daca santem colonia astora normal.ai asta s-a p—t pe ei Romani si Romania atat in mandatul PDL cat si astora din USL.Asa ca slugarnici si fricosi atat unii cat si altii.Dar sa vedem ce face politia locala sau din care fac arte astia din videoclip ca numai Dumnezo mai stie cate politii are Romania si niciuna nu-si face datoria cu cine trebuie si cand trebuie.https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XLbu_6gk8Do In timp ce Duta isi da cu parerea despre cum trebuie facuta regionalizarea in ministerul lui e DEZASTRU.PRF SI PULBERE.Daca in 7 luni nu au fost capabil sa fac ceva in domeniul ordinii publice si personalului care trebuie sa asigure paza linistea increderea cetateanul in dreturiile lui si viata lui.Unii trag cu AK-mul altii sant luati de e strada nevinovati ca asa a dat ordine ,,remariul,,

   • Dar ai observat cati romani au intervenit ? O gramada. Din cauza asta n-o sa ne revenim niciodata. O sa disparem ca toate celelalte popoare care au disparut de-a lungul istoriei. Dar cum am mai spus: ne meritam soarta. Eu incep sa nu mai fiu deranjat ca niste momai sunt calcate pa cap de toti smecherii. Si-o merita frate ! Cu varf si indesat.

   • La Briusel protestatarii aveau furtune cu care improscau miltitiile cu lapte. Si era un miting normal. Ce sa mai discutam ? In Romania exista o lege care nu-ti da voie sa te exprimi public. De aici incolo nu mai are rost sa mai pomenim cuvintele “democratie” si “libertate de exprimare”. Poate au abrogat-o intre timp, dar nu cred.

    • Pai e USL-ul la putere si tare erau unii revoltati ca Romanii nu pot sa manifeste sau sa-si exprime parerea in public fiind saltati de politisti.Iti amintesti cum vuiau unele televiziuni cand erau bagati in dube cativa cetateni care manifestau pasnic sau cand Boc si sleata lui au us autobuzele in fata consiliului judetean X cand au avut o reuniune toti nazistii pdl?Ei acum ca usl-ul e la ciolan s-a schimbat ceva in asta?Cand sant pe tusa uau vad ce este de vazut si se agita ca fata mare la maritat.Cand ajung sa roada osul tac ca ala in iarba.Uau ce scandal cand edelacii inchideau spitalele acum cand uselistii fac acelasi lucru pauza toti si o dau cu scuzele ca sa vezi ca sa nu crezi.http://www.zf.ro/companii/guvernul-a-hotarat-desfiintarea-a-doua-spitale-din-judetul-mehedinti-10353671 acat ca tineretul nu isi da seama ca sant la fel de mizerabili si unii si altii si ca doar nuanta ii deosebeste.Pacat ca sant naivi si spera in ceva diferit in viata politica Romaneasca.Ai dreptate ca statul Roman se indreapta spre disparitie.Trist e ca nu mai avem atrioti,oameni cinstiti si drepti in demnitatea lor in fata sacaliilor care dupa 80 au tabarat pe tara asta sa o sfasaie.Fiindca Sacalii ne conduc de 23 de ani.

     • Da, tare link. Lasa ca sunt unii care imi explica mie de ce nu trebuie sa votez pe altii in afar’ de astea doua aliante (USL si ARD). N-au cum sa ma convinga. Problema este ca PDL-acii dân ARD prea dispera ca USL va lua puterea, ceea ce inseamna ca au un motiv. Presupun ca motivul este acela ca vor infunda puscaria, iar dusmanul dusmanului meu imi este deocamdata prieten. USL totusi a scos de la Guvernare extremistii UDMR-isti, ceea ce mi-a dat o mare satisfactie. Dupa 23 de ani, cei ce au distrus tara sistematic sunt in opozitie, chiar daca nu stiu nici ce cauta acolo. Cel putin pentru asta USL are putin respect din partea mea.

 22. Dincolo de interesele nationale de securitate ale României si ale SUA despre care nu comentez, căci nu mă pricep.
  Spectacolul dat la Cotroceni de Băsescu & friendly for friendly, a finalizat cu gortescul gest al agățării cocardei de gâtul lui Gât.
  Rezultatul probei de democrației ca reprezentant al democrației SUA (că e lobbyist, că e profesionist, că e limbist) pe care a dat-o nea Gât la referendum am văzut-o cu ochii si am auzit-o cu urechile:
  Pentru democratia americana nu există vointa poporului, poporul e doar un steag pe care-l flutură autoritătile pentru exacerbarea sentimentului national în apropierea alegerilor si mai degrabă ei țin si le place să se spună despre ei că sunt democratie decît ar fi în realitate, nea Gât s-a comportat ca un ambasador din Corea de Nord si nu din America; așa traduc eu comportamentul reprezentantului american la Bucuresti în persoana lu’ nea Mark Henry Gitenstein.
  Eu înteleg prin democratie dreptul poporului de a decide, poate gresesc, dar vi se pare că nea Gât-Einstein ca reprezentant al democratiei SUA a actionat în sensul, poporul decide? Atunci să mergem spre dictatură, să ne spună altii ce vrem si ce nu vrem, ce e bine si ce e rău, noi muncim nu gândim!
  Cu ce se deosebeste ex-politica URSS de noua politică SUA în România,
  faptul că politica SUA în anii bolsevismului reprezenta si lupta pentru ideea de libertate a cetătenilor din gulagul sovietic, dar asta a fost, se schimbă cumva rolurile uşor uşor, nu mi-ar plăcea să mai fim în situaţia de atunci, de ţară condusă de un tutoriat.
  De ce să mă încăpăţânez că nea Gât a reprezentat cea mai mare democraţie a lumii când am văzut contariul. Dacă nu era referendumul poate nici nu era vizibil felul abject în care Gât s-a poziţionat împotriva voinţei poporului român de mână cu Băsescu care se comportă ca un guvernator pus din afară peste o tristă colonie din Europa de EST cu misiunea depopulării. Poate au nevoie de o colonie, dar nu una cu oameni în ea sau eventual, una sub 10 milioane cum sunt mai toate ţările din jurul nostru.

 23. basescu are o bola mare debil mental un bosorog uzat ,plin de rahat unbla cu decoratii an buzunar ,da la toate gunoiele zegrean,,aspazia,motoc,ciausescu,slugile lui csm, morar,la totii tradatorii poporului si chear lui mark gytii care la aparat de noi cei 98% care iam dat suturii an fund ,acest dictator nemernic nerusinat ,pus de americanii ca guvernator peste tara ca sa le dea aurul,cuprul,gazul,sa devenim o colonie ,neu facut datori pe generatii cu 98 de miliarde ,sa nu mai avem economie sa nu putem plati ,ca sa ne ia eii cu mafia basescu securistii ordinarii jos cu dracul basescu la subsol an jilava cu gaina aviara grype udrea

 24. “Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele deputaţilor PDL Cristian Boureanu şi Dan Marian, candidaţi pentru noi mandate în judeţul Vaslui, pe motiv că aceştia ar fi oferit mici drept mită electorală spectatorilor unui meci de fotbal desfăşurat în Huşi.”
  Sursa: Realitatea
  HĂHĂHĂHĂHĂHĂ Ma bas da ras. Ca tot e in trend chestiunea. Era un film unde unii au angajat un criminal in serie ca sa se razbune pe nu stiu cine si cand a intrat ala in lupta ii omora pe toti. Si pe aia de l-au angajat si pe ceilalti si radea ca bezmeticul. Asa si cu astia: Aresteaza tot ce prind… 😀

 25. “Performanţă”. Pe calendarele PPDD, lunile anului au câte 31 de zile
  Sursa: Antena 3
  Astia vor sa ne spuna ca vine sfarsitul lumii pe 31 Februarie. 😀

 26. D-le Radu Tudor, eu întreb asa. Dacă SUA îşi dorea să aibă o relaţie solidă cu noi şi nu bazată exclusiv pe factorul economic(adică interes ec.), de ce l-a menţinut pe M. Gitenstein în România? Să zicem că acesta din urmă, informa administraţia americană, conform propiilor sale interese, dar ei mai aveau şi alţi funcţionari la ambasadă: ataşat militar,personal auxiliar etc. Deasemenea, cum bine ziceaţi, fiecare din ambasadorii celorlalte ţări dau informări la centru. Ambasadorii între ei au discuţii neoficiale. Toate acestea converg într-un anumit punct.Dacă au văzut ieşirile lui Gitenstein total nediplomatice si vădit cotroceniste şi sentimentul de ură ce l-a stârnit în rândul populaţiei, de ce nu l-au înlocuit? Asta pentru mine, este de neînţeles.

  • na, si tu acum, vrei sa intelegi pe toate
   greu tare cu IQ tau de gospodina vrednica din USL
   parca prostanaci va zice sefu’ vostru, Iliescu, nu ?

   • @un marinar
    Marinare, du-te şi ridică-ţi şeful de sub scaune! Dacă sunt o gospodină, tipic USL-istă, cu IQ-ul cât un bob de mazare, de ce te deranjezi să mă combaţi? Voi, “ăştia cu naşul în suflet”, simţiţi că vi se apropie sfârşitul, la fel ca porcii la Ignat! Data viitoare, ARDE-o mai inteligent! Nu toată lume care comenteză pe acest blog este membru de partid.

  • ai e usor de inteles.Intr-o tara cu politicieni de asa calitate morala si tinuta asa AMBASADOR.Ce tu ca tara puternica precum USA ti-ai trimite un jeg ca asta in Romania sau China de exemplu.Sau Franta sau Germania.In Romania s-a pipit pe noi in celelalte tari iti garantez cu viata mea ca era expulzat la a doua abatere sau pus cu botul pe labe.Jegul asta a fost implicat in afacerea EON din State daca nu ma insel.Si ca sa-l scae si sa-l faca uitat l-au trimis fraieriilor.Mare lucru sa nu fi intervenit fratii lui care conduc Statele Unite.

  • Stimată “carla”, orice ambasador este “special”. Provine din structuri “speciale”, are misiuni “speciale”, se manifestă în “situaţii speciale”… Chiar şi ai noştri… ….. Bine…, ce-i drept…, ai noştri au oarece reţineri, e şi normal, doar nu reprezintă cine ştie ce “putere”…, dar!…, dacă eram şi noi o asemenea “putere”, garantat, făceau la fel… Sper că ar fi făcut la fel, că, doar, nu se “împiedicau” de principii şi alte alea !… În politică nu a fost, nu e şi nu trebuie să fie loc de infantilisme… Lucrurile sunt clare. În evaluarea relaţiilor cu o altă parte, capacităţile trebuie puse în balanţă. Balanţă ce se va înclina, la un moment dat. Ideea este că, este sau corect, balanţa TREBUIE să se încline, oricând, oricum şi pentru orice, în favoarea ta. ….. Consideraţ că nu este corect aşa ?!… ….. E foarte posibil să nu fie corect…, dar pe cine interesează acest aspect ?! În niciun caz, pe politicienii de succes… Sentimentalismele au un rost, dar numai în cărţi şi în filme. În viaţa de zi cu zi, sunt inutile. În viaţa de zi cu zi contează doar pragmatismul…, chiar dacă pare a aduce atingere celor mai elementare principii ale lumii civilizate…

   Asta se tot întâmplă de aproape un secol…, culmea!…, se sesizează atâţia şi atâţia…, de fiecare dată…, dar nimeni nu reuşeşte să schimbe ceva… De ce ? Răspunsul e simplu… – nimeni nu doreşte să se schimbe ceva…

   Hai să fim serioşi…, dacă eram şi noi printre cei care se comportă aşa, doream să schimbăm ceva ?!… Sigur nu… Cel puţin, eu nu mişcam un deget, în acest sens… Mai mult…, ce fac ăştia e o joacă de copii faţă de ce aş fi făcut, dacă eram în locul lor…

 27. cu respect va rog sa-i rugam pe d-ul ambasador sa primeasca pe cetateanu basescu cadou ca bonus de la poporul roman . multumesc

 28. Azi m-a intrebat cineva:
  -Cu cine votezi ?
  I-am raspuns ca votez cu X partid si mi-a zis:
  -Iti irosesti votul.
  Problema este ca restul care voteaza altceva imi irosesc mie votul.

  • Zau asa prietene…
   Sa spunem ca votam si reusesc sa treaca pragul vreo 7-8 ciudatenii din astea pe care tu le numesti partide.Pai nu se inteleg de 20 de ani 2 partide intre ele,d’apoi sa fie vreo 20 in parlament…tu ai idee ce CIRC ar fi…nu ca nu e si acum.
   Si aceste ciudatenii sunt atat de curate pe maini dintr-un motiv foarte simplu…nu au avut acces la borcan si deci nu aveau cum sa se murdareasca.
   Sa luam de exemplu partidul verzilor si/sau partidul ecologist.Pai ciudateniile astea au fost mereu in combinatie si au tot sustinut o putere sau alta…si ce crezi ca s-a intamplat la vremea respectiva cu sprijinul si concursul lor???S-au praduit paduri intregi,ai vazut vreun “verde” sa se dea cu capul de microfoanele presei sau sa fie macar indignat de ceea ce se intampla???

   Pana nu o sa intelegem ca noi si numai noi putem schimba ceva in tara asta,nu o sa se intample nimic bun,indiferent ce duda sau ciudatenie votam.
   In momentul cand cei de la putere(indiferent cine) vor face “nasoale” si a doua zi vom iesi pasnic pe strazi sa-i “tragem de urechi” si sa le amintim ca ei muncesc pentru noi si nu invers..abia atunci vom avea o mica sansa de schimbare in tara asta.
   Daca vom astepta sa vina oameni sau partide sa ne salveze…suntem hrana pentru rechini.

 29. TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU,DEPINDE DE NOI INSINE SA NE FIE BINE PE VIITOR.AM FOST SI SINTEM O TARA LA GRANITA MARILOR IMPERII.speram sa se mai faca filme cu istoria lumii.

 30. Buna seara sau buna dimineata!Este destul de tarzie ora la care fac aceasta postare…Sunt„confuz”!NU STIU„DE CE”multi dintre dvs.NU„reusesc”sa FACA„DIFERENTA”…Niciodata,sub nicio forma,NU POTI FI JIGNIT de„acest individ”care si-a DOVEDIT CARACTERUL si valoarea(cea mai negativa din ISTORIA recenta a ROMANIEI)!!!Sunt doar LUCRURI SIMPLE de facut pt.„a scapa”de aceasta situatie…Ceea ce LIPSESTE este ALTCEVA!!! Politicienii ADEVARATI,REALI(nu„traseistii”,semianalfabetii,sau alte EXEMPLARE din Parlamentul ROMANIEI;„masa de manevra”a„individului”)STIU CE TREBUIE FACUT!!!Ramane„sa vedem”si CAND sau DACA asta se va intampla…Exista,uneori,in lume multe NEDREPTATI(ca si in viata cotidiana a oricaruia dintre noi)…Pt.unele dintre ele multi(suficient de numerosi)„au contribuit cu toata convingerea”…Poate ca acum(9 dec)o parte(suficient de…mare)dintre acestia„sa inteleaga”REALITATEA.Nu spun ca altii SUNT MAI BUNI,evident ca NIMENI nu poate STII asta cu certitudine pana la MOMENTUL ADEVARULUI(RESPECT pt.VALOARE:decenta,bun-simt,pregatire profesionala,patriotism)…Dar CU SIGURANTA va spun TREBUIE SA SPERAM si sa AVEM INCREDERE!Altfel,vom continua sa facem acelasi lucru pe care-l facem acum:scriem,postam,avem idei,opinii,injuram-NE CREDEM VALOROSI dar lipsiti de noroc…Sa nu uitam ISTORIA-„norocul”poate fii„facut si cu mana poporului”daca alta solutie nu exista!Si ar mai fii bine sa LASAM ADEVARATILOR PROFESIONISTI„modul”in care ACTIONEAZA (sau nu)DIPLOMATIC!Este o ALTA LUME,are alte reguli,cutume,VALORI…ASA,crezand ca fiecare„este mai bun”decat celalalt AJUNGEM ACOLO UNDE-si DORESTE „individul”:ANARHIE!!!„Omul potrivit la locul potrivit ”dupa 9 dec.TREBUIE sa fie„primul pas”…Acolo,doar acolo,PUTEM DECIDE DEMOCRATIC„CE”DORIM!!!Altfel…In incheiere,poate ca„supar”pe unii,iar altora le„transmit”ceva:http://youtu.be/D8rVSj0cJ7o ;sau:http://youtu.be/1H6GgD49S_M .Va doresc…ceea ce-mi doresc si mie!Cu acelasi RESPECT, „aceeasi picatura…din ocean…”

 31. cuvantul “eleganta” iesit din gura mitocanului…privesc acest eveniment,ca la un film cu Stan si Bran…

 32. adica ne-au futut pretinii americanii(regulat pt pudibonzi) elegant cu ajutorul unguentului rectal cumparat de catre SIE, sucursala CIA in romania, sub directa indrumare a lui MRUnguent

  p.s. nici pina la ora asta nu au explicat securistii din sie ce au facut cu tonele de unguent rectal achizitionat din banii furati de la noi

 33. Cezar Preda a distrus arhivele PCR Buzău în 1990.
  Sursa: DC News
  Si cine este de vina ca pentru fapta sa n-a infundat puscaria ? Parca dupa ’90 n-a fost PD la guvernare… Libertatea de a incalca legea nu inseamna democratie. Asta nu inteleg multi…

 34. Ronald S. Lauder, preşedintele Congresului Evreiesc Mondial (WJC), îndeamnă România, Polonia şi Letonia să restituie proprietăţile evreieşti confiscate după al II-lea Război Mondial sau să ofere în schimb compensaţii, conform unui comunicat oficial.
  Sursa: Realitatea
  Asa ziceam si eu. Oricum romanii sunt extrem de bogati si n-au ce face cu banii. Ar fi un lucru de bun simt sa le dea evreilor despre care vorbeste Ronald, tot ce isi doresc. Eu zic sa ne cumpere cu totul si sa ne converteasca la iudaism. Ar fi un lucru benefic pentru toti romanii, pe care nu-i deranjeaza absolut nimic in viata, ca doar traiesc in Rai. Eu am mai scris odata: Un Consiliu Mondial Romanesc nu se poate infiinta ? Poate-mi spune cineva cui pot sa ii adresez aceasta intrebare, pentru ca pana acum n-am primit niciun raspuns. Ar fi o idee excelenta sa avem si noi, ca tot omul, un Consiliu Mondial.

 35. Ar trebui să apară, la Antena 3, un profil psihologic sau analiză psihologică, făcute pe baza declaraţiilor şi a faptelor din ultimii ani ai preşedintelui României şi a principalilor lideri ARD, PP-DD, USL. Domnul Hanibal Dumitraşcu cred că s-ar implica în acest proiect. Nu este nevoie de pagini întregi alocate unei persoane, care să plictisească telespectatorul, e suficient câteva fraze dar scrise în stilul Victor Ciutacu, Radu Tudor sau Mircea Badea care să ţină telespectatorul lipit de ecran. 🙂 Acest mesaj vi-l adresez personal deci nu trebuie să-l faceţi public. În speranţa că ideea va prinde, vă mulţumesc!

 36. Salutare gemil , Nicoleta , un-roman , Carla , s.a. …

  Am o intrebare pentru voi , prietenii ce simt
  asemanator cu mine situatia actuala , dati-mi
  va rog parerea voastra despre ce putem face real,
  concret , in momentul in care pe 10 DEC., satana ,
  ilegitimul t.b. , nu va recunoaste votul popular ,
  sau va ” arde ” cu STS ul rezultatele reale …
  caci indiferent cum , nu cred ca-l va numi premier
  pe Victor Ponta ! … si … mi-e teama ca nici
  oamenii nu vor iesi in strada … atunci ? cum ramane ?

  • N-ai ce face. Romanul nu este invatat sa ia atitudine. Romanul inca mai are ce pierde, iar amintirea vechii securitati a devenit actuala. Momentul cand romanul putea sa faca ceva a trecut. Acela a fost in 2004.

  • Dacă voturile în favoarea USL vor fi de 55-60% şi Traian Băsescu nu vrea să numească un premier de la alianţa majoritară, singura soluţie viabilă este ieşirea în stradă. Lumea a asteptat liniştită acasă, tocmai pentru că urmau alegerile în luna decembrie, altfel ar fi continuat protestele. Să ia bine aminte ăştia de la USL, dacă se vor purta la fel de abject ca Băsescu şi ai lui, soarta lor va fi mult mai crudă! Eu le acord votul meu de încredere, dar să nu-şi bată joc de el. În consecinţă, sper din toata inima ca USL să câştige alegerile. Până la urmă, indiferent cum ar sta lucrurile, eu m-am săturat de javre, politruci, de poliţie politică, de conducători ce stau in genunchi in faţa Europei şi a SUA etc. Am de gând să iau atitudine şi să protestez dacă lucrurile vor devia de pe făgaşul lor normal.

   • 🙂 Stimată “carla”…, ce vârstă aveţi ?… Sunteţi, cumva, în preajma majoratului ?… “(…)eu m-am săturat de javre, politruci, de poliţie politică, de conducători ce stau in genunchi in faţa Europei şi a SUA etc. Am de gând să iau atitudine şi să protestez dacă lucrurile vor devia de pe făgaşul lor normal.(…)”… Magnific!… Ei!…, după o asemenea atitudine verticală, intransigentă, mă aştept ca politica mondială să se schimbe… De fapt, cred că politica mondială se putea schimba şi în cazul în care politicienii noştri ar fi ajuns să se răţoiasca… la populaţiile din Papua-Noua Guinee sau din Cote d’Ivoire, ori la populaţia nomadă din Sahel… 😀

    Io ash protesta daca s-ar pune problema sa stau in genunchi in fatza Rusiei… Ash protesta, mai ales daca ar trebui sa ma doara genunchii in fatza alora de-au promovat putoarea comunista, din care a derivat putoarea socialista… ….. În fine…, asta e deja istorie…, doar urmările sunt de actualitate… şi-o să mai rămână de actualitate

    • @unhabarnaut
     Am trecut demult de vârsta majoratului, dacă asta ajută cu ceva in analiza răspunsului meu. Dacă aţi fi mai puţin ironic, poate aţi înţelge mai multe. Nu mă aştept ca lururi magice să se întample. Însă, ca cetăţean al acestei ţări, am dreptul şi obligaţia morală de a protesta, atunci când lucrurile o iau razna. Cum nu este drept să stăm în genunchi în faţa Rusiei, tot aşa nu este drept să primim ordine de la liderii din Bruxelles. Eu nu fac campanie nici unei formaţiuni politice. Opriţi-vă din a insinua că ăşţia de la USL sunt comunişti. Dacă aveti să le repoşaţi ceva, faceţi-o direct, nu prin intermediul meu.Nu-mi plac jocurile murdare!

  • Titus, eu am alta intrebare: daca tot vin observatorii aia de la OSCE, poate face sts-ul lui base, sau altcineva, atatea mizerii pentru a schimba rezultatul votului ? Asta ar merita discutat.
   Daca USL va obtine peste 50 % si base nu vrea sa il numeasca pe Ponta, e simplu, parlamentul il suspenda (prefer varianta asta). Eu sunt convins ca base nu il va numi pe Ponta premier.
   Problema e sa nu fie un scor strans, in jurul a 50 %, pentru a se elimina suspiciunile. Daca cei care au votat la referendum, ar constientiza ca orice vot impotriva USL, e un vot pentru base, ar fi bine. Nu am avea emotii. Dar asa, ramane de vazut. Va fi un decembrie fierbinte.
   Guvernul ar trebui sa dea, totusi, un comunicat oficial cu numarul cetatenilor cu drept de vot.

  • Te salut si eu . In urma cu ceva vreme , spuneam ca Satana isi va da demisia , fiind cea mai buna solutie pentru a scapa , cat de cat , mai curat din troaca in care este si , mai ales , sa-si pastreze drepturile ce-i revin din ocuparea functiei de presedinte . M-am inselat in privinta modului in care o va face , crezand ca incheie un armistitiu pana la momentul demisiei . A preferat sa iasa din scema manjit de rahat pana peste coarnele ce-i sunt mai proieminente pe zi ce trece ( pe bune !) . Cauta sa distruga cat mai mult tara , de nenorocit ce este ! ,, Bine …. Tineti minte , daca e sa cad , nu cad singur …… ,, , spunea jigodia langa usa masinii , in fata ,, garajului,, , imediat dupa suspendare . Mie mi-a produs fiori , fiindca nu se referea la persoane , ci la tara . Un alt motiv care ma face sa cred ca-si va da demisia este acela ca a spus ca EL nu-l poate numi a doua oara pe Ponta .

   • Completare : Daca nu-l numeste pe Ponta , ne gasim in fata Cotroceniului , de unde nu vom pleca pana nu-si da demisia . Asta-i singura cale ! Ar mai fi una ……… ( sa ma ierte Dumnezeu pentru acest gand ) .

    • Daca nu-l va desemna pe Victor Ponta ~ premier
     si nu va respecta rezultatul alegerilor , atunci
     SINGURA solutie ramane o manifestatie masiva la
     Cotroceni , pana va renunta la putere ! Eu unul
     voi fi cu siguranta acolo , sant curios cati
     romani (incl.de pe acest Blog) vor veni ?! …

 37. Domnule Tudor,

  Chiar dacă nu mă numesc nici Farfuridi şi nici Brânzovenescu, totuşi… iată ce s-a tipărit în „Ziare News”:

  Prin Hotărârea nr. 861 din 23 august 2012, premierul Victor Ponta a demis-o pe Cristina-Ecaterina Coruţ din funcţia de subprefect al municipiului Bucureşti dar, în acelaşi timp, a numit-o pe postul de secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Această mutare a surprins pe greii din USL(mai ales pe Crin Antonescu – n.a.), pentru că Ecaterina Coruţ este etichetată ca fiind omul PDL, mai ales că a fost subprefect şi prefect al Capitalei în timpul guvernelor Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu. Surprinzător(din nou pentru Crin Antonescu – n.a.), chiar Victor Ponta a numit-o subprefect al Bucureştiului pe 5 august 2012, însă cel care a insistat foarte mult la primul ministru ca Ecaterina Coruţ să fie numită subprefect în era USL şi ulterior secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a fost… liberalul Ludovic Orban(unul dintre carotorii U.S.L. – n.a.). Cei doi s-au cunoscut când Ludovic Orban era viceprimarul Capitalei, iar Cristina-Ecaterina Coruţ era subprefectul Bucureştiului. De atunci, cei doi au păstrat o relaţie foarte apropiată, care s-a consolidat şi mai mult după ce liderul liberal a intrat în dizgraţia lui Crin Antonescu şi, atunci, Cristina Ecaterina Coruţ a fost acel umăr pe care a plâns Orban când cei din partid i-au întors spatele. Măcar să aibă linişte sufletească, cât timp viaţa sa politică este destul de agitată.

  … de aceea vin şi (mă)întreb: să fie trădare la mijloc?
  Aş fi pus şi întrebarea de bun simţ: „De ce a acceptat Crin Antonescu ca Ludovic Orban sa fie pe listele de candidaţi la Parlament?” dar cum „umărul de sprijin” al lui Orban este Victor Ponta… n-aş mai fi atât de „exigent” cu scepticismul doamnei Dana Grecu.

 38. o veste buna , nu este guvernator nu suntem colonie proclamata este un uzurpator adica un infractor .in afara de injuri taeri umilirea tari supunere neconditionata vestului ce a facut .asta stie asta face doar merkel nu la lasat dejeaba .cind usl va defila prin parlament dulaul nu stie unde sa se ascunda ce face vilva cel mai tare nu l pun pe ponta prim ministru hai sa fim seriosi ue si nato ce cer aceea li se serveste indiferen cinei la putere ii doare in cot de demis

 39. Borbely: „Conceptul de stat național trebuie eliminat din Constituție”
  Daca romanii nu vor merge la vot in numar mare ca sa scoata UDMR-ul din Parlament, o sa invete maghiara.

 40. Lectie de democratie americana. Ce se spunea despre democratie (democratie = puterea poporului)sunt povesti.
  Credeti ca dupa evenimentele din 3-4 ianuarie (21.12., pe stil vechi), Base va mai avea sustinere de peste ocean sau de sub ocean ?

 41. In politica si diplomatie exista o “eleganta”,asta ne deosebeste de animale.Dar nivelul de democratie depinde de coloana vertebrala a politicienilor din ROMANIA si a nivelului de suportabilitate a romanilor.In momentul cand nu va convine ceva e cazul sa strigati in strada si sa mergeti la VOT.Momentan la nivel mondial se termina resursele naturale ,se imputineaza productia de hrana,populatia planetei sa multiplicat in ultimii 20 de ani mai mult decat in cei din urma 200 de ani.Eleganta,aroganta,politica,diplomatie spune-ti cum vreti,un lucru e sigur.Aproape toata planeta e in criza economica,morala,spirituala si la un pas de anarhie.Asta e realitatea in care traim si cu care trebuie sa ne obisnuim, dar sa nu ne resemnam si sa incercam sa gasim solutii.

Leave a Reply