Cei patru giganţi americani ai internetului – Google, Apple, Facebook şi Amazon (GAFA) – ”au prea multă putere”, a afirmat miercuri democratul David Cicilline, care prezidează audierea excepţională a directorilor acestor companii suspectate de posibile practici anticoncurenţiale, relatează AFP.

Menţionând cifre uluitoare care demonstrează puterea acestor giganţi, David Cicilline a subliniat necesitatea de a ancheta practicile lor mai mult ca oricând, deoarece ”ar trebui să iasă din pandemia de COVID -19 mai puternice decât înainte”.

La rândul său, republicanul Jim Sensenbrenner a subliniat că ”a fi mare nu este rău în sine. Este chiar contrariul în America, ar trebui să fiţi recompensaţi pentru succesul dumneavoastră”, înainte de a începe ceea ce ar putea deveni obiectul principal al acestei audieri pentru partidul său: reţelele sociale sunt părtinitoare şi cenzurează vocile conservatoare?

Donald Trump este convins de acest lucru, chiar dacă portavocea sa preferată este Twitter, unde are 84 de milioane de abonaţi.

Jim Jordan, unul dintre aliaţii apropiaţi ai preşedintelui Trump, a atacat şi el această problemă, menţionând exemple de tentative, în opinia lui, de a-i reduce la tăcere pe republicani pe social media, scrie Agerpres.

3 COMMENTS

  1. Ati intrat iar in epoca “The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.”‘live Antena3. Asadar, ceva nu este in regula cu serverele care transmit live online, asta se intampla de pe la 12,38 astazi.

  2. Superb! In niciun caz doar pentru publicitate online cateva minute la inceput apoi dupa cateva secunde continua cu repetitii publicitatea online nu o sa asteprlt emisia live care nu mai apare de pe la orele 12,30-13,00 astazi! Multumesc!, succes grupului Intact si Antena 3!

  3. Google, Apple, Facebook şi Amazon – ”au prea multă putere”

    Este foarte bun acest titlu insa ce nu se vede e si mai periculos. Serviciile secrete au si mai multa putere decat aceste 4 companii. Informatiile pe care le detin cei de la Google, Facebook, etc sunt infime comparat cu informatiile pe care le detin anumite agentii secrete. Cand e la vedere oamenii sunt linistiti insa cand ceva este ascuns sau secret oamenii se preocupa.

Leave a Reply