Președintele Senatului dă asigurări că, începând cu 1 ianuarie, pensiile vor crește cu 15%. Alina Gorghiu susține că o majorare diferențiată a acestor venituri, idee avansată de Marcel Ciolacu, este neconstituțională.

Vă garantez un lucru, Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, aşa cum a spus şi preşedintele Iohannis, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei. Vom merge cu această creştere spre 15 procente, indiferent ce discuţii auziţi acum, că nu poate ministrul Finanţelor, că ministrul Muncii, 10% spune şi alte ajutoare. Indexarea punctului de pensie şi mărirea pensiei trebuie făcută pentru toţi pensionarii, pentru că pensiile în România sunt mici, vorbim de cele pe contributivitate, care sunt mici şi foarte mici”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Președintele Senatului susține că ideea majorării diferențiate, avansată de Marcel Ciolacu, liderul PSD, este neconstituțională.

Când mai auziţi despre majorări diferenţiate, să ştiţi de la mine, nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferenţiată este neconstituţională. Este discriminatorie şi neconstituţională”, a afirmat senatoarea.

Gorghiu a menționat că este necesară neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei.

Dacă în paralel vom creşte punctul de pensie cu până la 15% şi vom adăuga acest proiect de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei, atunci dumneavoastră veţi simţi şi dreptatea şi respectul Guvernului şi al Legislativului”, a precizat Gorghiu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit în repetate rânduri despre o potențială creștere diferențiată a pensiilor.

”Stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare”, a spus Ciolacu, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene Vrancea, potrivit sursei citate.

#Gorghiu, #critica, #Ciolacu, #pensii, #politica, #PNL, #PSD, #coalitie, #RaduTudor

Leave a Reply