Gorghiu risca o amenda CNCD dupa ce a folosit o expresie romaneasca veche cu un iz discriminatoriu. Sper sa fie mai atenta pe viitor. Esenta e insa declaratia despre vizita lui Timmermans. 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, după vizita la Parlament a prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că sfatul acestuia a fost ca România să nu evite să solicite un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia pentru cele trei legi ale Justiţiei, afirmând că oficialul european vrea ca ţara noastră să facă legi care să „nu timoreze sistemul judiciar”. Senatorul a explicat că, în ceea ce priveşte MCV, există o monitorizare strictă din partea Comisiei, iar toată lume a menţionat progresele României, însă “ne-a recomandat să nu ne înecăm ca ţiganul la mal – vorba românului”, scrie news.ro.

“A fost o întâlnire în parametrii pe care îi cunoaşteţi, o întâlnire firească, de informare între membrii comisiei speciale care reglementează legislaţia pe temele justiţiei cu oficialităţi ale CE  Fiecare grup şi-a spus punctul de vedere, a fost o informare făcută de preşedintele acestei comisii, iar grupul nostru şi-a spus opinia despre legile justiţiei, despre nevoia de colaborare cu sistemul judiciar, despre obsesia aceasta pentru justiţie pe care PSD-ul o are încă de la începutul anului trecut, de când a preluat guvernarea”, a declarat Alina Gorghiu citata de stiripesurse.ro

8 COMMENTS

 1. Deja v-ati inecat cu o amenda care sper sa fie uriasa,sa va invatati minte cand deschideti gura sa vorbiti!

 2. Păi doar opoziția este amendată. Consiliul Național al discriminării fiind și asta pesedistoaldist sigur o va amenda. Putem pune pariu. Amendarea lui CTP a fost idilică și de pomină după ce a asemanat-o pe Dancila cu un pavian primind amenda a doua zi de la exprimare.

 3. ,,La poarta adevărului

  Legea-i gard de scânduri rare,
  Câinii pe sub el ţâşnesc,
  Caii-l sar dintr-o suflare,
  Şi doar boii.. se opresc.

  epigramă de Loghin Alexeev-Martin din Adevărul şi minciuna (2011 “

 4. Nu inteleg ce-au mancat astia de la PNL, cred c-au mancat niste seminte de pdl, parca n-ar fi nicio diferenta intre astia. Era aseara dl. Danca care toata emisiunea a poluat-o cu ineptii si dezinformari. Cred ca uniunea asta pdl-pnl a cauzat mai ales celor din pnl care aveau un discurs legat si realist. Recomand cu caldura pnl-istilor, sa mai deschida cartea de istorie, sa stie si ei urmasii caror personalitati sunt, poate reusesc sa nu le pateze memoria stralucita a acestora.

 5. Nu vad care e problema,o vorba din folclor de cand e lumea n-au inventat-o nazistii sau rasistii ci oamenii din popor, de la talpa tarii. Ce facem atunci cu La Tiganci (Eliade),Tiganiada,Mica Tiganiada, Manastirea Tiganesti samd Ne facem ca nu exista ca sa nu suparam urechile sensibile ale unor convietuitori care nu s-au sfiit sa isi spuna oficial rromi ca sa ne confunde toata planeta pe noi,romanii,cu domniile lor. Daca ei n-au avut remuscari de ce ar trebui sa avem noi mai ales ca e o vorba nevinovata fara conotatii rasiste ?

  • Se mai poate adauga:Țigănești, localitate în județul Argeș,
   Țigănești, localitate în județul Bacău,
   Țigăneștii de Beiuș (Cigányosd), localitate în județul Bihor,
   Țigăneștii de Criș (Cigányfalva), localitate în județul Bihor,
   Țigănești, localitate în județul Galați,
   Țigănești, localitate în județul Ilfov,
   Țigănești, localitate în județul Teleorman,, reședința comunei cu același nume
   Rezervația Peisagistică Țigănești, zonă peisagistică protejată în Republica Moldova,
   Țigănești, localitate în raionul Strășeni, Republica Moldova,
   Lacul Țigănești, lac glaciar situat la altitudinea de 2.050 m în în Munții Bucegi,
   Căldarea Țigănești, circ glaciar în Munții Bucegi,
   Culmea Țigănești (2.195 m), vârf în Carpații Meridionali……. Discriminarea la denumirea de tigan este o exagerare pentru ca tiganul tot tigan isi zice cand vrea sa se deosebeasca de rromi .Tot ei zic rromii sunt parveniti din zona curvistanului. iar tiganii din jurul marii caspice. O lege facuta de boierii rromilor din gasca medelin si alti…… parpanghelos.

Leave a Reply