Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie.

Propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM a fost înaintată de şeful Guvernului conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat, cel mai probabil, în plenul reunit de săptămâna viitoare.

Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu să fie făcută în comisiile de specialitate ale Parlamentului până joi, 26 octombrie. Tot până joi va trebui elaborat şi raportul comisiilor referitor la audiere, scrie news.ro.


As face o scurta analiza :

 1. Grindeanu se intoarce intr-o pozitie guvernamentala dupa ce a fost premier la dorinta sefului Guvernului Mihai Tudose, de care il leaga o strinsa prietenie. Desi brailean, Tudose a fost in campania electorala din 2016 in tot judetul Timis alaturi de Grindeanu, pentru ca PSD sa castige pe judet si Grindeanu sa devina sef de CJ. Lucru care s-a intamplat 
 2. Revenirea fostului premier se petrece cu acordul lui Liviu Dragnea. Cine speculeaza ca e fara voia liderului PSD, sa-si imagineze un vot de investitura in Parlament al tuturor deputatilor si senatorilor socialisti fara aprobare de la seful partidului… Pentru a fi uns sef la ANCOM, Grindeanu trebuie votat de majoritatea PSD-ALDE. De ce a acceptat Dragnea acest compromis? Pentru ca PSD n-are nevoie acum de o ruptura masiva la Timis (poate nu doar acolo…), unde liderii PSD au demonstrat solidaritate pro-Grindeanu si anti-Dragnea intr-o proportie uriasa.

 3. Tudose isi mai ia un aliat in interiorul Guvernului. Se intaresc. Incet, dar sigur. Dupa ce a scapat de Shhaideh, cu un Paul Stanescu ce joaca la ambele capete la fel ca si Marcel Ciolacu – si un Marius Nica loial total – premierul se pregateste sa-si cumpere mai multe cravate, pentru momentele oficiale in anii care vin… 

10 COMMENTS

 1. Cat circ s-a facut si cata energie s-a consumat ca sa plece iar, acum se intoarce. Poate e bun pentru conducerea ANCOM.

 2. Istoricește probat: la orice curte regală, relațiile personale contează mai mult decât competentă profesională și patriotismul celor care se străduiesc sa ocupe un loc in guvern, ceea ce și explica unele din dezastrele sau paradoxurile cutarei sau cutarei guvernări (a se vedea, ca tot vorbim de Brexit toată ziua, trecerea regelui Henric VIII la religia reformata pe motiv de divorț neacceptat de papa contemporan și executia filosofului Thomas More, premierul in funcție, pe motiv de opoziție la recasatorirea regelui cu protestanta Anne Boleyn). Ca Grindeanu se “întoarce” la curte nu-i nici o mirare, s-a împăcat cu șeful, s-a “dat” cu noul șef, l-a băgat careva pe gât șefului, ce-i de mirare e ca PSD, un partid socialist (ma rog, social-democrat la înfățișare, ca de doctrina nu poate fi vorba) se comporta, la vârf, precum curtea unui print renascentist (ca sa păstram paralela cu Henric VIII) educat de Machiavelli, pe deasupra. Asta e probabil și explicația faptului ca pesediști cu stofa de lideri, oameni capabili, onorabili, talentați (Șerban Nicolaie, Adrian Tutuianu, și de ce nu? Tânărul recrut Plesoianu) sunt ținuți in lesa in timp ce necunoscuți ca Grindeanu și Tudose vin și pleacă din palat, ca la moara. Nici nu mai interesează cine e “printul”, Dragnea sau Tudose, important e cine pescuiește cu cine prin baltile patriei și, respectiv, cine bagă mingea de golf cu șeful mare prin găurile maidanelor naționale, respectându-i cu strictețe “handicapul”(care la golf e lucru bun, a nu se înțelege greșit). Neavând ce face, rămâne sa ne miram in fata parveniților cu multe cravate și paltoane care se se “dau” politicieni patrioți și de mare competentă.

 3. Bravo Grindy ! Ai facut o mare smecherie,macar in opozitie cu gruparea Dragnea tot aveai un merit al tau,erai cineva.

 4. E o incuscreala si un nepotism, gasti si bisericute in PSD si in politica in general de te doare capul ! Meritocratie deloc.

  Pana nu dispare tipul de politica pe care il practica baietii astia tara asta nu o sa se faca bine !

 5. aștept cu mare interes să văd cum psd-iștii care au votat moțiunea de cenzură împotriva dl Grindeanu o să-l voteze ca șef ANCOM.
  psd-iștii sunt niște penibili!

 6. – La Stat sunt doi fluturasi: primul la AVANS si al doilea la LICHIDARE. Sintagma REST DE PLATA apare de obicei la LICHIDARE. Cititi pe fluturas si cat a primit la AVANS.
  – Daca stiati acest lucru, atunci ati ati incercat o MANIPULARE de joasa speta.

Leave a Reply