Intarirea Flancului Estic al NATO in fata agresiunilor militare ale Rusiei – desfasurate in ultimii 10 ani cu precadere in bazinul Marii Negre – e cea mai importanta misiune aliata a momentului !

Dragorul Maritim (DM 25) ”Lt. Lupu Dinescu” din structura Divizionului 146 Nave minare-deminare s-a alăturat Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 pentru a desfăşura acţiuni specifice în Marea Neagră de asigurare a securităţii pe flancul estic, conform SMFN.

Potrivit sursei citate, DM 25 a părăsit duminică, 17 februarie, portul militar Constanţa, pentru a se integra în SNMCMG-2, grupare navală permanentă din care fac parte şi bastimente din Bulgaria, Germania, Spania şi Turcia.

“Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora Alianţa va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securităţii şi să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor şi securitatea prin cooperare”, se arată în comunicatul de presă al Statului Major al Forţelor Navale, transmis luni AGERPRES.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenţei grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exerciţiul bilateral româno-bulgar Poseidon 19, fiind programate şi escale în porturile Varna şi Constanţa.

DM 25 ”Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi are la bord un echipaj alcătuit din 78 de marinari militari.

Misiunile anuale aliate din bazinul Marii Negre se bazeaza in primul rand pe contributia fortelor NATO din Romania, Bulgaria si Turcia :

3 COMMENTS

  1. Mi-am spus parerea,nu mai sunt rusii ce vor sa para si putina “atentie”nu strica,vor sa devina stapani pe o parte a hartii,pe care nu o lasa dar galagia e mult mai mare fata de posibilitati!Am o inversunare din familie,bunicu’,ofiter dat disparut in Siberia,a venit acasa dupa zece ani cu o manta ruseasca si in cizme gaurite,bunica a trebuit sa se descurce deportata cu trei copii dar l-a revazut un strain si a divortat!A fost decorat,si-a dus zilele facand economii la sange,pana si samburii de la corcoduse le pastra pentru foc!M-au marcat toate repercursiunile pe care le-am vazut,sacrificiile indurate pentru existenta si care l-au afectat!Imi spunea ca rusul nu poate fi doborat decat prin prpriile sale torturi!Om nascut in armata,crescut,scolit si apoi lupta!Pe urma am inteles suferintele indurate si am pus intrebari!Mi-au ramas bine in minte,urmasii mei nevoind razbunare doar cunoastere si o conduita preventiva a celor ce vor veni!Asa imi spuneau!Acum imi dau seama de pericolul pe care ei l-au simtit pe pielea lor e in continuare acelasi!IIn mintea lor de ieri,bocancul soviet,in mintea mea de azi o reducere a celor ce au fost,inflamare de potential dar mult tupeu!De aia,acum ma intreb..cat sa-i dai nas lui ivan?Putin e redus dar face ca curcanul in zone vulnerabile!Exploateaza fiecare”oportunitate”!

  2. Si ca m-am descarcat,fieicare trebuie sa inteleaga ca educatia din familie formeaza caractere,cele solid angrenate!Restul e aranjament emotional!Radacini prinzi prin familie si istoriesi daca un arbore genealogig rezolva,cu atat mai bine!

Leave a Reply