Grupul Alka, producătorul napolitanelor Alfers, al covrigeilor Toortizi şi al brandului de cafea Stretto, a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o campanie publicitară „degradantă şi ofensatoare” la adresa femeilor, potrivit instituţiei.

Astfel, grupul Alka a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că a „obiectificat” femeile în cadrul unei controversate campanii publicitare.

„Campania publicitară pentru produsele Alka, care are ca scop promovarea produselor prin asocierea cu imagini în care se regăsesc preponderent femei, imagini însoţite de mesaje care în mod vădit au tentă sexuală, promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora, reprezintă faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, transmite CNCD citat de zf.ro

Image result for reclame alka

1 COMMENT

  1. Mai degradant ca promovarea in fruntea tarii a unor femei nereprezentative pentru sexul feminin si Romania atat in statul pcr cat si in statul de tranzitie spre saracie si jaf, nu cred ca exista . Sau promovarea in functii a unor functionari publici cu pretentii de pensii speciale care umilesc femeile prin casierii , le violeaza, le cer favoruri umilitoare pentru a le promova,le indeamna la furaciuni le pun double ministre stiind ca se pot face de ras ……. Au fost si sunt femei in tara asta destepte, curajoase si de onoare ( o spune istoria si prezentul prin realizari concrete recunoscute international) care sunt tinute in umbra de amantlacul politic din prezent. De ce institutia in cauza nu amendeaza si aceasta speta de discriminare mult mai periculoasa chiar decat umilirea unei liftiere la min nemuncii si protectiei puturosilor speciali?

Leave a Reply