Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a afirmat, vineri, că va emite ordinul care dă posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari, în contextul în care în ultima perioadă urşii au devenit un pericol real pentru populaţie. Ea spune că decizia sa este fermă chiar dacă se aşteaptă la proteste de stradă din partea celor care militează pentru protecţia animalelor.

Prezentă, vineri, la Ploieşti, unde a participat la o dezbatere pe probleme de mediu, Gratiela Gavrilescu a spus că va emite în perioada următoare ordinul care da posibilitatea uciderii urşilor care prezintă pericol pentru populaţie.

“În perioada anterioară mandatului meu, când ar fi trebuit să fie emis un ordin de ministru care să reglementeze această situaţie, nu numai că nu s-a făcut, ci au fost puse bariere, tocmai că, în cazul de astăzi ne aflăm în nişte situaţii inedite în care ursul atacă gospodăriile omului, atacă omul şi de multe ori ne trezim că deschidem televizorul şi vedem că o anumită persoană este chiar ajunsă în situaţia de urgenţă la UPU. La lucrul acesta nu putem să stăm impasibili. Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari”, a declarat ministrul mediului.

Gavrilescu a precizat ccă judeţele care se confruntă cu aceste probleme sunt Covasna, Harghita şi Mureş.

Minbistrul Mediului a mai spus că ţi-a asumat emiterea unui ordin de ministru prin care să se dea cote de intervenţie pentru urşi, lupi şi alte carnivore mari astfel încât populaţia să nu mai fie pusă în pericol.

“Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii, da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetăeanului. indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru. Am sprijinul inclusiv al Academisie Române (…), am toate avizele date de către toate celelalte autorit implicate, inclusiv susţinerea tuturor autorităţilor locale”, a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului a explicat că ordinul de ministru se dă la nivel naţional, şi nu pe judeţ în parte.

“Există o cotă pe care am prins-o până la sfârşitul anului ţinând cont de studiul care s-a făcut anterior. În ordinul de ministru avem prinse 145 de carnivore mari, deci reflectat bineînţeles la diferenţa de lunile care au mai rămas până la sfârşitul anului. Nu este ordin pentru cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului”, a conchis ministrul Mediului citata de news.ro..

11 COMMENTS

 1. Cum să faci asemenea porcării dacă tu eşti vinovat de invadarea şi distrugerea mediului în care trăiesc aceste animale!? Fug şi ele unde apucă!
  Nu cumva este copia perfectă şi situaţia din Irak-Siria şi ţările unde sunt distruse de invadatori şi distrugători!?
  Toţi se antrenează să ucidă dar până la urmă…câţi bipezi vom mai rămâne după împuşcare din greşală!?
  Am mai tras o concluzie după atâta bălăcăreală şi manevre cu salariile, pensiile şi bugetele locale: nu credeţi că trebuie ca fiecare edil sau contributor să nu mai plătească niciun şfanţ la bugetul statului, să nu mai aibă sursa financiară din care se lăfăie scăunarii şi restul poporului să fie menţinut în sărăcie crâncenă, scăunarii să nu mai aibă şansa de a mări salariile, veniturile şi orice sponsorizare doar în favoarea lor!? 🙂 🙂 Să facem chetă doar pentru hârtie igienică pentru bale!

 2. Niste ocoluri amenajate pentru puii orfani v-a trecut prin cap sa faceti ? Sau toti banii din tara asta trebuie sa mearga in conturile fotbalistilor profesionisti ? Cati bani au pierdut bucurestenii la acel contract de dezinsectie si deratizare oferit pe tava de “edila care este” tovarasilor lui Dragnea din Teleorman si pe unde s-au ratacit ei ? Se pot face anchete in parlament si cu astfel de cazuri unde-s incalcate drepturile oamenilor de rand nu doar daca a fost Kovesi in sufrageria lui Oprea ! Solutii pt cetatenii de rand in afara ca impuscati eventualii ursi ce se ratacesc cautand de mancare prin gradinile lor,mai gasiti ? ORDINARILOR !!!

 3. Ei asta inseamna sa ai un om îngust la minte si limitat ca ministru…nu mai bine trimitea echipe de padurari veterinari jandarmi vânători de la asociațiile sportive sa caputureze ursii si sa-i trimita la export?luam legătură cu marile grădini zoologice din Europa ,in vest ursii lupii au devenit doar subiect de lectia din maualele de scoala
  ..lua doamna ministru legătură cu omologii domniei sale si cu admistatorii marilor grădini zoologice si-i trimiteam lor fie contra cost fie in cel mai rau caz gratis..dar măcar i-am fi cruțat. ..

 4. Pe constiinta sa ii ai pe cei 145 ursi condamnati de PROSTIA, INCAPACITATEA de a gasi o solutie precum cea sugerata de “Ashura” , stimata D.na Ministru parca sosita din alta constelatie!
  Gratis sau pe sume simbolice ii puteti darui gradinilor zoologice.
  Gratielo, stiai ca cel mai mare Zoo din Europa se afla la Berlin si adaposteste orice specie daruita de Dumnezeu!! Berlin e in Europa, daca vrei sa stii. E adevarat, se demonstreaza aici ca prostii sunt si fara suflet. Rusine, suflete de tinichea.

 5. Citeam ca domnul Grindeanu “este recuperabil” ! Ce noroc pe dansul,nu acelasi verdict s-a dat de la mediu pentru cei 140 de ursi…Nu-s recuperabili,nu-s buni de vanzare in strainatate acolo unde sunt pe cale de disparitie daca nu chiar disparuti….Vedeti,daca esti din PSD actualul regim politic iti mai da o sansa sa traiesti,ursii n-au stiut asta,poate se inscriau si ei la o adica si scapau,doamna Gratiela Leocadia ar fi inteles situatia si ar fi cedat.Viata cetateanului(vai cu cata pasiune ii auzi spunand asta atunci cand trebuie sa faca o crima in numele acestuia) e atacata zilnic in fel si chip,niste solutii de aparare impotriva politrucilor nu s-a gasit pentru ca si astia s-au inmultit destul de mult,periculos de mult si sunt din ce in ce mai agresivi.

 6. Radu Tudor iti aduci aminte :
  https://radu-tudor.ro/guvernul-e-deranjat-de-ursul-carpatin/ ?

  Asta scriai tu cand era Ciolos. Il acuzai ca vrea sa impuste ursii. Adica alea erau cotele de pe vremea PSDului si nu a fost impuscat niciunu pana la urma.

  Romanii astia patrioti de la PSD ucid fara judecata 140 de ursi suplimentar si se pregatesc sa defriseze si ce a mai ramas prin ordinul ministrului Doina Pana.

  Multumit cu romanii care reprezinta interesele romanilor ? Asta sunt romanii : hoti, infractori si fara respect fata de natura si de semeni, domnule Radu Tudor ?
  Daca erai pe vremea regelui Carol, probabil erai indignat ca se aduce un rege strain in tara.

  • daca reusesti sa procesezi mental ce scrie in postarea de anul trecut si cea de anul acesta, vei reusi, poate, sa gasesti niste diferente. prima : guv ciolos propunea 540 ursi ucisi, astia de acum 140. mai sunt si altele, daca esti capabil sa le intelegi. dupa cum pui intrebarile, pare ca nu

 7. Doamna in cauza a semnat. In dorinta de a schimba bancurile romanesti cu si despre urs, doamna a ales sa nu mai tina cu ursul ci sa tina cu drujbasii. Tot se schimba manualele scolare poate propune si scoaterea ursuletului din abecedar. Daca recoltarea ursilor inseamna stramutarea lor sa intelegem ca recoltarea lemnoasa inseamna stramutarea copacilor?

Leave a Reply