Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, referitor la ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, că s-a ajuns ca în povestea „Petrică şi lupul”, iar miniştrii trebuie să decidă lucrurile în care cred ei, şi nu în care cred alţii, deoarece reprezintă un guvern legitim, rezultat dintr-un vot al Parlamentului.

Întrebat ce face guvernul cu cele două proiecte de OUG privind justiţia, liderul PSD a spus că Guvernul trebuie să ia o decizie în privinţa aceasta deoarece nu se mai vorbeşte despre temele economice.

„Cu siguranţă nu comunic (nu vorbeşte cu Guvernul în privinţa ordonanţelor pe justiţie – n.r.). Alt clasic în viaţă a spus «guvernul meu», eu nu am spus niciodată. În povestea asta am ajuns ca în povestea «Petrică şi lupul». Vă asigur că atunci când o să avem ceva, dacă vom avea vreodată ceva de la Guvern adoptat în privinţa asta, o să comentez fără probleme. Dar vreau să comentez ceva care există, ceea ce aştept eu şi care aşteaptă toţi cei care ne-au votat de la acest Guvern este să decidă şi în privinţa asta trebuie să ia o decizie. Ori ia o decizie că nu decid nimic, ori iau o decizie că adoptă ceva, dar să decidă pentru că nu se mai vorbeşte de temele economice. Sunt ogrămadă de măsuri economice şi sociale pe care le-am adoptat şi pe care urmează să le adoptăm şi în tot acest baraj de comunicare nu mai putem comunica aceste lucruri”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că „i-a rugat” pe membrii Guvernului să închisă subiectul ordonanţelor pe Justiţie şi să decidă lucrurile în care cred ei, şi nu alţii.

„Rugămintea mea la ei a fost, şi este în continuare, să închidă acest subiect într-un fel sau altul. De asemenea, să decidă lucrurile în care cred ei, nu în care cred alţii sau lucruri în care nu cred alţii pentru că trebuie să înţeleagă că reprezintă un Guvern legitim, rezultat dintr-un vot al Parlamentului, un Parlament ales în mod legitim şi democratic şi trebuie să exercite prerogativele acestei poziţii constituţionale pe care o au”, a completat preşedintele PSD.

Fiind întrebat dacă este supărat pe modul în care a comunicat până acum ministrul Justiţiei, Liviu Dragnea a spus că este supărat pentru că, în loc să comunice temele econimice, este întrebat despre ordonanţele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

„Nu pot să spun că sunt supărat. Sunt supărat pentru faptul că este o perioadă de timp de o săptămână, de două săptămâni, când în loc să comunicăm temele economice pe care le îndeplinim punct cu punct, nu mai avem loc să comunicăm aceste lucruri pentru că la fiecare întâlnire eram întrebat de aceste lucruri. Cred că trebuie să închidă într-un fel subiectul acesta într-un fel sau altul”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor citat de news.ro

 

4 COMMENTS

 1. Eu sper sa-l inchida cu ordonante de urgenta si sa schimbe toate porcariile facute de markovei.
  Sa nu se lase pacaliti de dubiosii din strada, sau de jegohansi, primul meditator al tarii.
  Nu trebuiesc bagati in seama. Pentru ca nu sunt seriosi.

 2. Guvernul si-a pierdut credibilitatea in momentul in care au incercat sa promulge pe ascuns cele doua ordonante, fara sa le puna in dezbatere, fara sa comunice nimic si mintind pana in ultima secunda ca nu exista un proiect de genul asta. Acum ori ce ar spune nu mai sunt credibili si nu mai prezinta incredere.
  Dragnea vine si ne spune ca el nu stie nimic si mimeaza surprinderea cand s-a dovedit ca textele au fost scrise de fapt in biroul lui. Sa fim seriosi.
  Cel mai bun lucru pe care il pot face e sa o lase balta cu ordonantele si sa le transforme in legi organice. Iar Iordache ar trebui sa isi dea demisia si sa dea niste explicatii legate de doctoratul lui.

 3. Adrian Mladinoiu, fostul sofer a lui Dragnea, a ajuns Secretar de Stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului. Splendid!!! Traiasca politocratia!

Leave a Reply