Iata cum se incheie batalia dintre FBI si Justitia Americana pe de o parte si gigantul IT Apple. Guvernul SUA a spart codurile iPhone cu ajutorul “unor terti”. Se mai amageste cineva cu gandul ca sistemele de securitate ale telefoanelor mobile sunt sigure?

==========================

Anchetatorii au reușit să acceseze conținutul iPhone-ului unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), au anunțat luni autoritățile americane, punând capăt unei dispute judiciare de mai multe săptămâni cu producătorul aparatului, Apple, scrie AFP preluata de Agerpres.

Guvernul a “accesat cu succes datele stocate pe iPhone-ul lui (Syed) Farook și, prin urmare, nu mai are nevoie de asistență din partea Apple”, se menționează într-un document trimis justiției de autoritățile americane.

Acestea au cerut anularea ordinului cu care au încercat să oblige Apple să îi ajute pe anchetatori.

“Decizia noastră de a pune capăt procedurii se bazează numai pe faptul că, beneficiind recent de asistență din partea unui terț, suntem capabili în prezent să deblocăm acest iPhone fără a compromite informațiile din telefon”, a precizat Eileen Decker, procuror federal pentru centrul Californiei, într-un comunicat.

 Guvernul american anunțase săptămâna trecută că se află pe urmele unei metode susceptibile de a debloca aparatul, lăsând astfel să se întrevadă posibilitatea de a scurta bătălia judiciară cu Apple, care amenința să fie lungă și periculoasă.

FBI a cerut Apple să ajute la deblocarea unui iPhone al unuia dintre autorii atacului armat din decembrie 2015, din orașul californian San Bernardino, considerat un act terorist, în care și-au pierdut viața 14 persoane, solicitare care a fost însă respinsă de compania de tehnologie.

Cazul a creat o ruptură majoră între cei care cred că utilizatorul unui aparat electronic, cum ar fi un smartphone, trebuie să poată păstra informații private datorită blocării și cei care consideră că anchetele legitime ale poliției ar trebui să prevaleze.

“Trebuie să decidem, ca țară, câtă putere ar trebui să aibă guvernul în ceea ce privește datele noastre și intimitatea noastră”, a declarat recent directorul general al Apple, Tim Cook.

 

3 COMMENTS

  1. Codurile sunt facute ca sa fie sparte, usile ca sa poate fi deschise, seifurile idem si exemplele pot continua. Circul a fost facut pentru putina reclama pentru fiecare din parti si in numele democratiei.

  2. Vă aşteptaţi la altceva?
    Şi se plîng de hakeri !
    Oricum atacatorii vor intra pe alte piste şi tot îşi vor atinge scopul.

Leave a Reply