Potrivit surselor politice autorizate, in cadrul aliantei de guvernare PSD-PNL exista 2 tipuri de probleme.

Prima, chestiunea diferentelor de abordare in legatura cu bugetul de stat, fondurile europene si PNRR. PSD insista pentru pensii si salarii din aceste fonduri, in timp ce PNL ar vrea mai degraba sa se axeze pe investitii (desi n-a livra nimic concret de 2 ani de cand e la guvernare). Diferentele de viziune vor putea fi depasite odata cu marirea pensiilor cu 10% incepand cu 1 ianuarie 2022, prin acordul ambelor partide. Cat despre investitii, Romania va ramane si in continuare corigenta UE la capitolul infrastructura rutiera, feroviara, medicala. Nici un proiect nou, important, nu a fost finalizat in ultimul deceniu.

A doua, chestiunea legata de functii. PSD pare mult mai rezonabil in abordari si are ca tinta 10 ministere din 21. Nu bate cu pumnul in masa pentru functia de premier. Problemele mari sunt la PNL, unde Florin Citu, obsedat sa pastreze functia de prim ministru, a divizat partidul, incepe sa-l sfideze pe Klaus Iohannis si se indreapta cu viteza spre soarta lui Ludovic Orban.
Daca vrea sa dovedeasca maturitate macar acum, in al 13 lea cea, Florin Citu ar trebui sa-si faca un selfie cu cererea de a deveni presedinte al Senatului. Klaus Iohannis si colegii de coalitie i-ar aproba pe loc cererea si astfel s-ar pune punct crizei functiilor, cea care impiedica instalarea dupa 76 de zile de criza a unui cabinet la Palatul Victoria.

La nici 50 de ani impliniti, Florin Citu a primit pana acum functii uriase : senator, presedinte al Comisiei de buget-finante din Senat, ministru de Finante, prim ministru si presedintele PNL. Enorm ! Ar trebui sa fie scuturat de un fior de bun simt si responsabilitate dupa 76 de zile de criza si sa anunte ca vrea sa preia pozitia numarul 2 in stat pentru binele coalitiei.

Nu visa el, cand conducea relaxat masina prin SUA, ca va ocupa aceste functii uriase. Daca va ramane la fel de obsedat de functia de premier din care a fost demis de Parlament, s-ar putea sa-l mai opreasca cineva cat de curand, sa sufle in fiola.

Aici, nu acolo…

Hai, Florin Citu, accepta (cu greu…) marea demnitate de a deveni al 2 lea om in stat. Fa-ti un selfie cu cererea, urgent.

 

Leave a Reply