La varful PNL pare ca s-a instalat haosul managerial. Liderii PNL se contrazic in public, iar presedintele Florin Citu, incapabil de un mandat coerent la varful partidului istoric, nu rateaza nici o zi sa atace guvernul cu premier PNL. Pe el ar trebui sa-l numim CITU CONTRA.

Europarlamentarul PNL, Cristian Buşoi, a declarat joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că el personal crede că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre care Rareş Bogdan spunea că ar fi trebuit să i se ceară demisia pentru modul în care a gestionat certificatul verde şi declaraţiile recente, face treabă bună şi nu este în acest moment un motiv să plece din funcţie, pentru că ştie ce are de făcut şi înţelege, mai mult decât alţii, fenomenul medical. Buşoi a mai spus că, din discuţiile cu colegii, crede că se vor găsi soluţii pentru a se trece de acest conflict din coaliţie.

”Eu, personal, cred că ministrul Sănătăţii face treabă bună. Nu este în acest moment un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei”, a afirmat Cristian Buşoi.

El a precizat că, din evaluarea sa, trebuie să te uiţi şi la ce alternative ai. ”Nu văd ca ministrul să plece, e un om care ştie bine ce are de făcut”, a afirmat el.

Despre tensiunile din coaliţia de guvernare, Buşoi a afirmat că ştia de la început că nu va fi o coaliţie uşoară.

”Sunt lucruri care trebuie reglate”, a precizat europarlamentarul PNL, afirmând că ar fi bine să fie rezolvate aceste probleme pe care românii le aşteaptă rezolvate, şi să se comunice lucrurile pozitive şi nemulţumirile să fie ţinute în interior.

Buşoi a arătat că nu ştie ce s-a discutat în şedinţa coaliţiei, pentru că a fost la nivelul preşedinţilor partidelor. ”Nu ştiu exact care au fost discuţiile, am înţeles că a fost o şedinţă de lucru online. Nu sunt la curent (…) însă, cum am vorbit cu o parte din colegi, cred că se vor găsi soluţii pentru a trece peste acest moment, nu sunt inflamate lucrurile aşa cum apare în spaţiul public”, a apreciat el.

Potrivit lui Cristian Buşoi, PNL nu este captiv faţă de PSD. ”Avem premierul, care e membru PNL şi ministere importante, într-adevăr, sunt anumite situaţii în care minştrii PSD comunică mai intens, şi pe criza energiei am putut percepe o anumită încercare a partenerilor noştri de a duce responsabilitatea total către zona PNL, poate şi pentru că ministrul Energiei este de la PNL, însă măsurile în vigoare care vor fi îmbunătăţite au fost votate aproape în unanimitate, de toate partidele din Parlament, înainte ca formal această coaliţie să existe”, a mai spus Buşoi.

Întrebat cine din PNL ar putea fi locomotivă pentru alegerile prezidenţiale din 2024, Buşoi i-a nominalizat pe Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Emil Boc, Rareş Bogdan sau Ilie Bolojan, dacă îşi doreşte.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirma miercuri că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”, iar social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării.

Liberalul mai afirma că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut o şedinţă a coaliţiei şi acuză PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”, scrie news.ro

2 COMMENTS

Leave a Reply