Harry si Meghan, Ducele si Ducesa de Sussex, au venit de urgenta pentru a fi alaturi de Regina Marii Britanii, Elizabeth, aflata intr-o stare de sanatate ingrijoratoare.

Avionul lor a aterizat in Aberdeen, Scotia. O coloana de masini i-a deplasat de urgenta la Palatul Balmoral.

Harry si Meghan au rupt relatiile cu Familia Regala si s-au stabilit in SUA. Ei se aflau in Marea Britanie pentru o serie de evenimente personale.

#Wikipedia :

Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary; n. 21 aprilie 1926) este regina a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul UnitAustraliaCanadaNoua ZeelandăJamaicaBahamasGrenadaPapua Noua GuineeInsulele SolomonTuvaluSfânta LuciaSfântul Vicențiu și GrenadineAntigua și BarbudaBelize și Sfântul Kitts și Nevis.

Elizabeth s-a născut în Mayfair, Londra, fiind primul copil al ducelui și ducesei de York (mai târziu regele George al VI-lea și regina Elisabeta). Tatăl ei a urcat pe tron la abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în 1936, moment din care ea a devenit moștenitoarea prezumtivă. Elizabeth a avut parte de o educație privată, acasă, și a început să își asume sarcini publice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care are patru copii: Charles, Prinț de WalesAnne, Prințesă RegalăAndrew, duce de York și Edward, Conte de Wessex. A fost căsătorită cu Prințul Philip timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, la 9 aprilie 2021.

Când tatăl ei a murit în februarie 1952, Elizabeth a devenit șef al Commonwealth și regină a șapte țări independente ale Commonwealth-ului: Regatul UnitCanadaAustraliaNoua ZeelandăAfrica de SudPakistan și Ceylon. Ea a domnit ca monarh constituțional prin schimbări politice majore, cum ar fi descentralizarea puterii în Regatul Unit, aderarea Regatului Unit la Comunitățile Europene, Brexit și decolonizarea Africii. Printre numeroasele sale vizite și întâlniri istorice se numără o vizită de stat în Republica Irlanda și vizite la sau de la cinci papi. Printre evenimentee semnificative se numără: o încoronare în 1953 și celebrarea Jubileului de Argint, de Aur, de Diamant și de Platină în 1977, 2002, 2012 și 2022. Elizabeth este cel mai longeviv monarh britanic, cel mai în vârstă și mai longeviv șef de stat în exercițiu și al doilea monarh suveran ca longevitate din istoria lumii (după Ludovic al XIV-lea al Franței).

Leave a Reply