Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu există niciun fel de relaţie între PNL şi USR, precizând că nu s-a discutat despre o alianţă politică între cele două partide, nici preelectorală, nici postelectorală, singurul punct care îi uneşte fiind propunerea de prim-ministru.

”Nu există niciun fel de relaţie între PNL şi USR. Vorbim despre un partid care e înfiinţat de 6 luni, vorbim de o structură care a impulsionat nevoia de reformă în viaţa politică, dar e un partid care va trebui să confirme. Nu ştiu care va fi parcursul lui în Parlament, îmi doresc să intre în Parlament pentru că reprezintă un anumit electorat care probabil nu se mai regăseşte în partidele tradiţionale. Nu am vorbit nici noi şi nici ei despre o alianţă politică la nivelul Parlamentului, nici preelectorală, nici postelectorală, ci punctul care ne uneşte este propunerea de prim-ministru. Vom vedea după alegeri la ce formule de discuţii se va ajunge cu cei din USR şi evident că îmi doresc un Cabinet cu Dacian Cioloş prim-ministru, cu susţinerea parlamentară a unui spectru cât mai larg”, a declarat Alina Gorghiu potrivit news.ro

9 COMMENTS

  1. uite exemplu de manipulare.
    Nu au zis niciodata ca ar fi altceva decat o numire comuna a premierului. Deci nici o noutate, nici o stire.
    Dar da bine sa ai titluri pompoase cum ar fi “relatia crapa” cand de fapt nu e nici o modificare, nu a fost niciodata o relatie ca sa aiba ce crapa.
    Daca si asta e jurnalism…

      • Nicusor Dan a spus foarte clar cum va decurge situatia dupa alegeri din punctul lui de vedere: Il propun pe Ciolos, negociaza cu acesta programul de guvernare si obiectivele (nu cu PNL), nu au pretentii la (anumite) ministere sau oameni din USR, Ciolos va avea libertate sa isi aleaga ministrii cum crede de cuvinta, USR isi rezerva dreptul de a spune un nu argumentat cu privire la persoana unui ministru daca e cazul iar dupa investire suportul USR pentru urmatorii 4 ani este conditionat de respectarea programului de guvernare si indeplinirea obiectivelor.

          • pai vor discuta intre ele. Mai exact oamenii angrenati in guvern vor discuta intre ei despre proiectele in care sunt implicati indiferent de partid. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie asa o hora a unirii.
            Vi se pare ca PSD a avut cine stie ce alianta cu PDL in anul cand au guvernat impreuna? Si-au dat la gioale ca au fost alegeri, altfel nu e exclus sa fi continuat 4 ani.

          • hai dle Tudor, ce naiba, nu va cred atita de naiv! nu vor fi deloc doua partide la guvernare, va fi o gasca telecomandata din afara – ca si acum – cu misiuni clare “sa faca” unele si sa “nu faca” altele, dupa cum sunt interesele papusarilor. In parlament trebuie sa aiba niste voturi, nu conteaza cum si de la cine si asta-i tot. Daca unul misca in front, indiferent de la ce partid, vine DNAul si il calmeaza. USR poate fi un fel de PPDD sau un instrument de santaja la adresa PNL sau pur si simplu unii papusari n-au mai avut increder nici macar in proxii lor sisi-au faut structura lor politica cu oamenii lor. Deci nu le trebuie nici program nici nu trebuie sa discute ceva intre ei, trebuie doar sa execute chestia pentru care au fost programati. Ciolos e musai sa fie PM pentru a se mentine echilibrul Germania-Franta, puterile coloniale suzerane pe toate partile afara de armata si ceva securisti de pe la externe. Nu e Ciolos, ies probleme cu echilibrul… de aia toata lumea TREBUIE sa il sustina, sa il voteze… nu trebuie nici sa-l cunoasca, nici sa-l placa…. asta-i tot, mie mi se pare destul de simplu.

  2. Cioloş e între 2 luntri: un picior la PNL şi celălalt la USR! Până la urmă îl va rupe-n 2 şi pieptul îi va rămâne blondei guralive îmbiubată de ură şi violenţă plus invective, după modelul: 🙂 🙂 pentru piept dai picioarele deoparte! Care piept, cel aţos şi neîmblânzit, cel betonat şi fără vitalitate?

  3. ART. 103
    Investitura
    (1) Presedintele Romaniei desemnează un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultării
    partidului care are majoritatea absolută in Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor
    reprezentate in Parlament
    Oare asa e normal ? ca in constitutie sa nu se specifice ca cel desemnat cadidat la functia de Prim Min. trebuie sa fie membru a unui partid?
    Cred ca pe asta se bazeaza Iohanis sa il desemneze pe Ciolos drept candidat, si pe faptul ca parlamentul il va vota de frica dizolvarii.

Leave a Reply