„Am ajuns la spital cu îngrijorările firești ale omului care nu mai fusese niciodată operat: cea legată de operația în sine și cea referitoare la condițiile din spital. Pentru că mai călcasem, din păcate, prin spitalele de stat. SANADOR mi-a spulberat ambele temeri”, povestește Cătălin, în vârstă de 34 de ani, ajuns la Spitalul Clinic SANADOR pentru hernie inghinală bilaterală.
Pacientul a fost preluat de Dr. Teodor Buliga și, după ce i s-au explicat beneficiile și riscurile fiecărui tip de intervenția, a ales intervenția prin chirurgie robotică pentru repararea defectelor peretelui abdominal. „Deși brațele care m-au operat au fost robotice, ele au fost ghidate de Dr. Teodor Buliga în așa fel încât, la doar câteva zile de la operație, durerile dispăruseră aproape complet. La o săptămână, deja nu mai aveam niciun disconfort. La patru săptămâni, recuperarea a fost completă”, relatează Cătălin.
„Relația cu medicul a fost excepțională, atât înainte de operație, când am luat împreună decizia că o intervenție robotică e cea mai bună cale de urmat, cât și postoperator, când am putut apela la sfaturi care să-mi ajute recuperarea și revenirea treptată la viața și obiceiurile de dinainte, cum ar fi mersul pe bicicletă. Recomand cu încredere celor care au nevoie, așa cum aș recomanda puține alte lucruri.” P
Este important ca decizia terapeutică să fie luată după discutarea tuturor opțiunilor disponibile, într-un centru cu experiență, cântărind atent argumentele pro și contra fiecărei soluții chirurgicale. Pentru un pacient tânăr, rezolvarea herniei inghinale prin chirurgie robotică este de preferat, deoarece recuperarea este rapidă și permite reintegrarea socială și profesională la foarte scurt timp de la intervenție. În plus, prin abord robotic, chirurgul poate efectua disecții laborioase, de o finețe neegalată nici măcar de sistemele laparoscopice cele mai avansate. Coroborat cu folosirea plasei chirurgicale, care reduce aproape în totalitate tensiunea rezultată după închiderea defectului parietal, chirurgia robotică permite reluarea precoce a activităților fizice normale.
Beneficiarul direct al acestei tehnologii inovatoare? Un pacient care se dă jos din pat la câteva ore după operație, care poate conduce mașina de a doua zi, fără a face abuz de calmante, cu toate efectele lor secundare!
Spitalul Clinic SANADOR asigură accesul pacienților la cele mai avansate tehnologii pentru diagnostic și tratament, inclusiv la cura chirurgicală a herniei cu ajutorul sistemului robotic de ultimă generație da Vinci Xi.