Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) susține că la Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere a drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanță anul trecut.

“În evidențele OCPI Sibiu nu s-a înregistrat nicio cerere de radiere formulată de Ministerul Finanțelor sau de altă parte interesată”, se precizează într-un răspuns al OCPI transmis, marți, la solicitarea AGERPRES.

Agentia Hotnews anuntase ca ANAF a cerut radierea imobilului detinut de familia Iohannis in centrul orasului Sibiu :

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20913976-familia-iohannis-este-scoasa-oficial-din-casa-pierduta-instanta-administratia-financiara-din-sibiu-solicitat-radierea-din-cartea-funciara-dreptului-proprietate-sotilor-iohannis.htm

Familia președintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

În luna noiembrie a anului trecut, Curtea de Apel Brașov a respins recursul declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Presa locală a relatat faptul că imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr.29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

10 COMMENTS

 1. Dupa ’90, in Romania s-a pus in miscare acesata masina infernala ”restitutiom integrum” fara niciun discernamant. Patronata de piramida politica de atunci FSN-PDSR-PSD+ fosti securisti+o +institutii ale statului puse pe jaf+ o justie extrem de corupata+avocati de cea mai joasa speta, a rezultat Mafia Imobiliara de astzi, cea mai rapace din toata Europa de Est. Da, este aici, se intampla aici in RO, in fiecare zi. Au nenorocit mii de familii, care si-au pierdut in instanta si sanatatea si bruma de bani eventual agonisita din lucrul in 3 schimburi, asa cum ii placea PCR-ului, penru plata datoriei externe. Sa nu credeti ca va iertam D-le Iliescu, D-le Nastase si toata slehta care a urmat, in frunte cu acest nemernic de marinar care inca bantuie liber! Nu va iertam! Iar Iohannis, daca a intrat si el in astfel de afaceri, chiar daca semneaza sa nu pentru Kiovesi, tot va da soscotela!

  • Eu zic mai bine sa te uiti la ce legi s-au dat in materie de restituiri,cand s-au dat,de catre cine si mai ales ce scria in legi,pentru ca legea a fost schimbata si cocosata de mai multe ori.Ai sa intelegi atunci si cine a dat oamenii amarati afara din casele in care au trait o viata intreaga.Si poate ai sa intelegi si de unde si cum s-au facut presiuni externe de s-a ajuns la toate ticalosiile.Plus aia cu hotararile judecatoresti de care nu vorbesti.Atunci poate o sa stii pe cine sa injuri.

 2. Mai are o ultima infatisare in iunie in care va fi audiat un martor din SUA probabil mostenitorul de la care a cumparat.Daca e asa nu-mi dau seama ce fel de proces a fost pana acum fara sa audiezi un martor atat de important poate cel mai important.Daca pierde casa nu-i bai ultima hotarare trebuie imediat pusa in aplicare exista o lege pentru toti (mai putin pt Basescu dar o sa-i vina si lui randul,cu cat are senzatia ca scapa cu atat va fi mai dureroasa sentinta)

  • Care mostenitor? Asazisii mostenitori erau trei,un asazis nepot,soacra si nevasta lui Iohannis iar dovada de mostenire s-a dovedit a fi un fals facut de un secretar de primarie,iar actul de mostenire colectiva a fost facut de un prieten notar al lui Klaus,act cu care s-a operat apoi retrocedarea cu pricina. Werner a cumparat partea nenepotului ca sa ramana treaba in familion.Numai ca Tribunalul a decis definitiv ca nu exista mostenitori,iar retrocedarea este ilegala.Deci casele (ereau doua in acest litigiu) au revenit de unde au plecat.Ce implicare a avut sau nu Ioha si familionul lui in aparitia acelui fals,e alt aspect si a fost si este treaba procurorilor.

   • Bai obsedatule tu esti in stare sa ai o parere a ta sau doar repeti aici ce vezi la televizor ? Vad ca te ocupi doar de replici te-a repartizat Ponta la sectiunea asta nu-ti da voie sa ai si tu o parere un comentariu al tau ? Te bate cu nuiaua sau cum ?

 3. Am impresia că deja are 4-5 pietre de moară atîrnate de gît acest ocupant al principalului scaun al ţării!
  1. Steaua lui Tokes Laszlo despre care nu ştim dacă i-a retras-o real !
  2. Casa din Sibiu retrocedată prin acte cu conţinut fals!
  3. Plimbarea primei doamne a lui peste tot în lume chiar dacă nu are dreptul să îl însoţească peste tot !
  4. Votul din fieful Caraş Severin unde s-a demonstrat voturi false sau ceva rău făcut de PNL-istul lor!
  5. Hoarda ce-l înconjoară peste tot în ţară şi nu numai, hoardă care efectiv nu e necesară în ţară!
  Cît despre Hotnews, oricum fac bătături de atîtea pupăceli pe faţă şi pe la dos!

 4. Probabil fiecare tine cu stapanul sau, nu ? Hot News era ( este) basist iar Agerpres incearca si eu cu Iohannis…

 5. … singura tara din lume unde presedintele vorbeste cu noi pe facibuci si ne ureaza La Multi Ani inregistrat.Ce mai vreti?Meritam din plin ce avem, ca nu suntem in stare nici sa ne maturam in fata usii, da’ vrem sa fim apreciati si respectati.Noi nu avem pic de respect pentru noi insine, cum sa aiba altii pentru noi.Vorbesc doar de 98% dintre romani, restul sunt inca ok!

Leave a Reply