Liderul UDMR Kelemen Hunor se da singur de gol. Anume ca el si formatiunea pe care o conduce nu doresc sub nici o forma respectarea articolului 1 din Constitutie, cel care prevede in mod expres statul national si indivizibil. Cum nu e prima oara cind UDMR nu e de acord cu integritatea teritoriala a Romaniei, nu pot decit sa ma bucur ca au esuat negocierile pentru o guvernare comuna USL-UDMR.
Iata afirmatiile lui Hunor :
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, sustine intr-un interviu ca Dan Voiculescu a impus Uniunii, in timpul negocierilor purtate imediat dupa alegerile din 9 decembrie, o conditie suplimentara care a facut practic imposibila intrarea la guvernare. Conditia era, potrivit lui Kelemen Hunor, ca UDMR sa se declare de acord cu articolul 1 din Constitutie si sa nu puna niciodata in discutie sintagma de “stat national“. “Era clar o conditie ca sa ne impinga pe noi in afara jocului, fiindca era clar ca nu putem face asa ceva. Eu nu accept sa fac declaratii de loialitate nici lui Antonescu, nici lui Voiculescu, si nici sa-mi spuna cineva intr-o tara libera despre ce am voie si despre ce nu am voie sa vorbesc. Revizuirea Constitutiei este o dezbatere politica, parlamentara, care la un moment dat se voteaza, nu are legatura cu guvernul“, a mai spus presedintele UDMR.
Kelemen Hunor ne crede orbi si prosti. Aici nu e vorba despre Antonescu sau Voiculescu ci despre nerespectarea de catre domnia sa si UDMR a Constitutiei Romaniei, in special Articolul 1, care spune asa : ” România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.
Ati jurat cu mina pe Biblie sa respectati Constitutia si legile tarii, ca ministru al culturii, dle Hunor. Dvs si restul ministrilor UDMR care au guvernat alaturi de PDL.
Daca nu vreti sa respectati articolul 1, asumati-va faptul ca prin ceea ce spuneti si faceti sunteti o amenintare pentru ordinea constitutionala si implicit securitatea nationala.
Cind va veti hotari sa respectati Constitutia in baza careia sunteti demnitari si luati un purcoi de bani, sa ne anuntati si pe noi.Vom sti atunci ca aveti minimul respect pentru tara ai carei cetateni sunteti si in care faceti atita profit…

PS : Lipsa de bun simt a unor lideri UDMR capata aspecte vomitive ….<< Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că liderul PNL Crin Antonescu a creat, în ultimii ani, “o atmosferă antimaghiară” şi a provocat, “în mod naţionalist şi şovin”, împotriva maghiarilor, Uniunea urmând să informeze liberalii europeni despre aceste aspecte.Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că “mentalitatea ceauşistă şi naţionalistă” a influenţat, în ultimii ani, viaţa publică românească, iar liderul PNL, Crin Antonescu, este unul dintre cei care “au reprezentat acest lucru”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Antal, reprezentanţii UDMR vor pregăti un document despre modul în care Crin Antonescu se raportează la comunitatea maghiară, pe care îl vor trimite liberalilor europeni.

“Vom pregăti un document despre Crin Antonescu, pe care îl vom trimite liberalilor europeni. Vom detalia în acest document modul în care Crin Antonescu se raportează la maghiari. Este cunoscut faptul că liberalii europeni sunt sensibili la astfel de probleme”, a afirmat liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Acesta a adăugat că preşedintele PNL nu a făcut altceva, în ultimii ani, decât să provoace, “în mod naţionalist şi şovin”, împotriva maghiarilor.

“El a creat o atmosferă antimaghiară în România, cu sprijinul media Voiculescu, iar acum, la negocieri, s-a referit exact la această atmosferă pe care el a creat-o”, a afirmat liderul local al UDMR>>

119 COMMENTS

  • Am impresia ca cei din USL deja se cearta pe privilegii. Ce credeti o fi privilegiul de a face bine poporului roman?

  • cine ii cunoaste pe horthysti stie ca udmr nu respecta Constitutia Romaniei. udmr nu respecta nici legea partidelor politice: nu si-a prezentat statutul si programul (politice) spre aprobare Tribunalului Bucuresti si nu este inscrisa in registrul partidelor politice. pentru udmr nu exista legea partidelor! desi este o formatiune culturala, nerecunoscuta ca partid politic, udmr participa la alegeri. pe ce baza juridica?

 1. daca ceva se schimba in constitutie inseamna ca nu se respecta? de ce art. (ca exemplu) 66 poate fi modificat dar art 1 nu? ori poate fi discutat tot ce cuprinde constitutia ori spunem ca e cartea sfanta si nu se modifica abolut nimic niciodata.

  • cand va deveni Ungaria stat federal atunci mai discutam !

   Prost trebuie sa fii sa votezi ca roman o asemenea Constitutie !

  • Mai ungur lupule, daca esti ungur nu-i obligatoriu sa fii prost sau mai degraba rau intentionat.
   Cel mai sigur e sa respecti legile tarii asteia sau sa te duci intr-o alta tara dar vezi cu grija ca sint tari in care pentru vorbele astea erai deja bagat la bulau pe 20 de ani la ora 19.08 din 20.12.2012. Constitutia ie o lege, si ca orisicare lege trebe respectata/revizuita IAR A NOASTRA DE NEINLOCUIT.
   LA FEL art.1 E NEREVIZUIBIL!!! CLAR??? DE CE???
   PENTRU UNII GREI DE CAP /// RAU INTENTIONATI /// CARE NU INTELEG CE AM ZIS MAI SUS.
   Eu prima data in viata am zis ANYU ES APU asa or fost vremurile in Cluj.
   Singurul copil cu care m-am batut o fost un secui rau, incapatinat, prost si agresiv, la 12 ani, la Calimanesti.
   NICI UN ALT OM NU M-A MAI CONVINS IN 62 ANI SA RIDIC MINA LA EL.
   DE CE CREZI CA NICI UNGURII NU VA SUPORTA IN UNGARIA? DE DESTEPTI? DE CUMINTI? DE BUNI CETATENI?
   DACA NU ERAU CIRPELE ASTEA TRADATOARE SA VA LASE SA VA BATETI JOC NEPEDEPSITI DE ROMANIA SI SIMBOLURILE EI, IN UK, USA… INFUNDATI PUSCARIILE SAU erati cetateni respectuosi, disciplinati si demni asa cum eu nu va vad in stare…
   SERVUS!

   • Esti prostcrescut , agresiv si nu ai inteles ce am scris .

    Pentru tine trebuie sa repet .
    Nici un roman nu ar vota o noua Constituție cu Art.1 modificat din care sa fie scos statul unitar și indivizibil .

    Demersul ar fi pur propagandistic pentru ungurii din UDMR deoarece nimeni nu-si poate imagina ca romanii ar vota o asemenea Constitutie la referendum.

    Si am mai spus ca daca vor federalizare sa federalizeze Ungaria nu Romania .

     • MULTUMESC IULICA,

      (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

      —-//// marinica zice:
      Esti prostcrescut , agresiv si nu ai inteles ce am scris .

      Pentru tine trebuie sa repet .
      Nici un roman nu ar vota o noua Constituție cu Art.1 modificat din care sa fie scos statul unitar și indivizibil .

      Demersul ar fi pur propagandistic pentru ungurii din UDMR deoarece nimeni nu-si poate imagina ca romanii ar vota o asemenea Constitutie la referendum.

      Si am mai spus ca daca vor federalizare sa federalizeze Ungaria nu Romani

      VEDETI DE CE UNGURII SINT GRUPIR PE NOI?
      DACA UNU ARE PIX,E SUPARAT,CITESTE TEXTUL PRIN INITIALELE CUVINTELOR SI INCEPE SI DAI SI DAI SI INJURA…
      CUM ZICEA NAZISTU’:
      INJURA, INJURA, TOT RAMINE CEVA!!!
      AM ZIS IO CEVA DE TEXTU LU marinica?
      CEVA DESPRE VOTAT ALTCEVA?
      UNDE E CEVA AGRESIV IN TEXTUL PE CARE L-AM ADRESAT LU’ farkas ADICA LUP PE UNGURESTE?
      CIT DE BEAT SA FII SA ZICI DE MINE CA LU’ marinica I-AM ZIS UNGUR…
      PACAT DE OMUL ASTA DEOSEBIT -RADU TUDOR- CA E OBLIGAT LA MODERARE SA CITEASCA BALACAREALA ASTA IEFTINA DINTRE NOI … NO COMMENT

   • Mai ciocoflender,
    Ce parere ai de membrii guvernului Ponta-Antonescu care nici unul nu a jurat pentru apararea caracterului national al Romaniei ei au jurat numai pentru apararea independentei, suveranitatii, unitatii si indivizibilitatii Romaniei.Ce zici s-au luat dupa Hunor, sau le-a impus Hunor, sau sunt antiromani sau tu esti antimaghiar, xenofob,

    • Dar m-am prins de vrajala asta cu xenofobia antimaghiara de foarte mult timp. Adica UDMR vine si urla ca ne vrea morti si daca noi raspundem, tot noi suntem xenofobi. Da’ smecheri va mai credeti si prosti ne mai credeti… Romanii n-au nimic cu minoritatile din tara asta. Romanii doar isi apara demnitatea calcata-n picioare cu bocancul sovietic de catre UDMR-isti. Chestiile astea cu “xenofobia romanilor” este o prosteala de prostit prostii…

 2. Politica dusa de formatiunile maghiare n-ar trebui sa mai mire pe nimeni ci sa trezeasca la viata politicienii romani … Problema este ca insasi demnitari ai Puterii actuale pun la indoiala ART. 1 din Constitutia Romaniei si nimeni nu-i trage la raspundere sau nu le solicita o clarificare vizavi de afirmatiile facute si aici ma refer – din nou – la d-nul Zgonea !

  • DOMNULE OVIDIU,
   zgonea ASTA O SA NE FACA S-O REGRETAM PE roberta.
   el A AJUNS LA POLITICA GHIOCELULUI ponta.
   SA FIE BINE CA SA NU FIE RAU…
   CA NOI AM AJUNS AICI SI NIMENI-NIMENI NU NE MAI INTERESEAZA…
   PENTRU A CITA OARA LUAM CELE NENECESARE SI NEMERITATE…

  • Gurita ta adevar graeste.
   Ce parere ai de membrii guvernului Ponta-Antonescu care nici unul nu a jurat pentru apararea caracterului national al Romaniei ei au jurat numai pentru apararea independentei, suveranitatii, unitatii si indivizibilitatii Romaniei.Ce zici s-au luat dupa Hunor, sau le-a impus Hunor, sau sunt antiromani sau tu esti antimaghiar, xenofob,

 3. Udmr-ul ca formatiune pur nationalista wste de fapt o formatiune pur iredentista,care nu are ca scop decit smulgerea Ardealului si atasarea lui Ungariei,dar Ungurii nostrii stiu bine ca in Ungaria ei sint priviti ca si tigani,nu sint acceptati ,stiu ce vorbesc,am rude care au emigrat acolo si care timp de aproape 5 ani au fost marginalizate de comunitatea in care traiesc!Deci,asta doreste UDMR-ul sa faca populatieide etnie maghiara?Crede UDMR-ul ca aici in Romania maghiarii nu au drepturi?Vrea UDMR-ul ca o populatia de citeva milioane sa fie privita ca tigani?(scuze etniei rome,mai ales virfurilor acestora!)Eu am rude de etnie Maghiara si o spun cu mina pe inima,acestia nu agreaza aceasta politica !

 4. As vrea sa stiu ce parere au serviciile SRI, SIE etc despre acest subiect. Ca doar ele conduc Romania de adevaratelea. Cetatenii romani sunt doar niste platitori de taxe si contribuitori la sectia de vot pentru a arata lumii cit de democratic e statul roman.

 5. pentru mine nu este o surpriza si se va realiza vreo data totul depinde de noi putea sa fie chiar acum usl nu luau scorul actual tot o ard cu europa si spre binele tari si tratate de intelegere cu demisul ca copiii cei mici si –de aici si nervozitatea lui crin supararea lui victor cam citi ministri delegati mai numesti o sa decantati serios daca se intinpla ca cei numiti sa fie slab pregatiti ei ce rang si salariu au cum pot sa stea cu salariu mic eu cred ca aceste prieteni are sa te incurce in ceea ce vreti sa faceti daca tot ati dat publicitati hirtia fara valoare cu demisul dati publicitati si angajamentul pe care lati luat cu udmr sa vedem daca bozgorul minte sau ati vrut cu vointa sa federalizati romania astept raspuns baeti nu va jucati cu focul ARTICOLU 1 DIN CONSTITUTIE VA RAMINE ASA PINA LA INFINIT dca nu la convine sa decoleze la buda trebuie sa plateasca scoala facultatea si celelante cheltueli suportate de noi adio hunilor

 6. Dar ordinele lui Victor Orban puteti sa le respectati. Ia vedeti, poate are el si o constitutie care sa va fie pe plac ! Si ceva portofolii in guvernul lui, ca cetatenie aveti…

 7. Eu sunt absolut sigur ca singurul plan / singura politica de care s-a tinut UDMR in Romania, de la creerea acestei formatiuni a maghiarilor si pana in prezent (si care desigur ca vizeaza si viitorul) este segmentarea statului national romanesc prin “calcarea in picioare” a articolului – “ România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

 8. Romania are nevoie de lideri care sa impuna respect, oameni pe care sa-i urmezi cu incredere. Cand eram student in anii 90 la Timisoara am avut un profesor de mecanica fluidelor numit Victor Ancusa la care nimeni nu indraznea sa copieze de rusie pentru ca toti vedeam cum se straduieste sa ne invete carte.Din pacate nu vad oameni cum era acest profesor in structurile de conducere a Romaniei.Unde sunt elitele acestei tari? mai exista elite?

  • SI EU AM AVUT PRIVILEGIUL DE A-MI DA NOTA DOMNUL RADU VOINEA LA IPB ’72.
   LA INTRUNIREA DE 35 ANI DE LA ABSOLVIRE IN 2009 VORBELE LUI NE-AU ARATAT INCA ODATA CA AM AVUT DASCALI DE MARE OMENIE, SA MA GINDESC ACUM CA zgonea, ponta, Dragnea, fenechiu, Antonescu AU CEVA COMUN CU POPORUL, NAZUINTELE SI INTERESELE NOASTRE E O U T O P I E !!!

 9. Domnule Radu Tudor, UDMR a avut fix aceleasi idei si pareri de 20 de ani incoace, indiferent ca au guvernat cu PSD, PNL sau PDL. Daca sa zicem ca USL ar fi obtinut 47% ce buni ar fi fost la guvernare si ce frumos ai fi vorbit de ei…pana sa vezi rezultatele finale pana si tu incepusei sa zici ca e necesar etc etc.
  Deci eu iti sugerez sa nu ii mai injuri prea mult ca exista posibilitatea sa se duca dracu USL si atunci exista posibilitatea ca Voiculescu sa le dea o limba si implicit si tu

 10. nici nu au ajuns bine in opozitie si le pare rau dupa puterea de alta data ? ar fi bine ca acest UDMR sa nu mai figureze deloc prin parlament si nici pe scena politica. nu le convine in ROMANIA ? SIMPLU: SA PLECE DIN TARA !!!!

 11. catre gara cu udmr
  luati trenul inspre ungaria si ramaneti acolo
  jeguri sinistre
  (nu am nimic cu maghiari, am prieteni maghiari, dar jegurile astea udmr-iste nu au ce cauta in romania)

 12. Dl. Antal minte si ameninta cu Europa, dupa modelul guvernatorul + politicienii pdl. Nu le gasesc decat jumatate din vina lor, cealalta jumatate (cel putin)apartine politicienilor romani care vreme de 20 de ani s-au dovedit suficient de lipsiti de patriotism pentru a permite maghiarilor toate manifestarile nationaliste, separatiste si iredentiste si a le trata cu mare usurinta.
  Ei au aplicat politica pasilor marunti,desi si apasati,iar politicienii romani au aplicat, fata de ei, politica celor trei maimute : “nu vad”, “nu aud” si “nu vorbesc”, incercand sa ii faca “aliati”!

 13. E bine sa spunem de la inceput despre ce vorbim, si anume :
  Udmr ca organizatie, pentru ca asta este, nu are alt scop politic decat sa indeplineasca dorinta Ungariei de rupere a Ardealului de Romania. Este o dorinta seculara si un tel permanent.
  Membrii Udmr ca oameni au un singur scop si anume parvenirea ca mod de inbogatire la fel ca oricare politician.
  Ajungerea in acest punct se datoreaza clasei politice romanesti infiltrata si complexata de factorii influenti sorosisti din asa zisa societate civila sau presa. De pozitia “internationalista” a lui Iliescu si de oportunismul celor care i-au urmat . Si se poate continua.
  Important insa este faptul ca problema poate deveni abia acum sensibila dupa ce Basescu s-a pozitionat alaturi de unguri si pozeaza drept un “european” la care se adauga si exemplul inevitabilului referendum din Catalunia. Kosovo a fost doar inceputul, refacerea Imperiului Roman de Rasarit ramane o tinta chiar daca pentru multi reprezinta o gluma. Cu state independente si puternice economic ar fi fost imposibil, iar cedarea de suveranitate pentru diferite motive este un mod de a actiona. Romania mai este un stat suveran ? Si daca nu, ce mai ramane din articolul 1 ? Mai avem Tara ? Atenti la spectacolul golanesc inceput acum 8 ani de Basescu, romanii au pierdut din vedere ca fiecare avem o datorie de tara noastra, “europenismul” ne-a imbatat si nu am sesizat ca seamana izbitor cu internationalismul comunist, am dat comunismul romanesc pe cel european. Cei care au prins anii 1945-1960 pot depune marturie ce nu difera decat tehnologia, produsul este acelasi. Si centralizarea deciziilor, ca tot descentralizam noi adica renuntam la decizii proprii.Aferim !

 14. Bravo, Dan Voiculescu! Apreciez foarte mult poziția luată.
  Mă adresez direct liderilor UDMR care nu respectă Constituția. Măi javrelor ordinare, voi sunteți plătiți ca parlamentari din bani publici, adică din Banii Tuturor Românilor. La învestitură ați jurat să respectați Constituția (inclusiv articolul 1) și legile țării. Vă arde de autonomie teritorială? Ia, Marș în Ungaria, voi cu tot neamul vostru iredentist! N-o să vedeți în veci România destrămată! Nici voi, nici copiii copiilor voștri!
  Bravo, Crin Antonescu!
  Atenționez toată șleatha maghiară, că noi, cetățenii românii, nu vom sta cu mâinile în sân! Dacă ei vor face cunoscută în Europa așa-zisa ”acțiune antimaghiară” a liderului PNL și noi vom face cunoscută în aceeași Europă abuzurile UDMR-ului, ale informatorului iredentist Tokes și a tuturor extremiștilor din Transilvania. Cer reprezentanților UDMR să nu inflameze spiritele și să lase etnicii maghiari de bun-simț să trăiască în bună pace cu toți cetățenii români! Și de asemenea, cred că Serviciile ar trebuii să considere afirmațiile și actiunile unor reprezentanți maghiari ca atentat la stabilitatea și securitatea României. Sper ca autoritățile să ia măsurile cuvenite.

 15. Au maimuklte variante :

  1.Sa plece pa pa la Ungaria (mica) unde sunt nimeni !!!

  2. Au loc destul 2x2x1 in Ardeal , ca sunt putini

  3.Daca mai insista mult sa vb gura fara ei …..la puscarie !

  Si ar mai fi niste variante

 16. Niste infierbantati la minte, la Budapesta, au ars un steag al Israelului.
  Fara cuvinte, e doar o paralela.
  De ce sunt asa de nervosi udmr-istii ? Sigur imi scapa ceva.

 17. HUNOR si altii ca el,nu sunt nici maghiari si nici nu reporezinta comunitatea maghiara.
  Tot ei se leaga de academicianul nostru Dinu C Giurescu si tot ei sunt cu gura mare?
  Cel mai rau tip de basist nu este sa inghita maroul urat mirositor si insuportabil ca gust,ci sa ramana cu maroul in gura in timp ce se presupune ca vrei sa declari ceva,fie si o cretinitate de asta absurda!
  Luati si dmneavoastra niste menta,ca tare urat pute si se vede kktul din gura dumneavoastra atunci cand incercati sa vorbiti!
  És némi menta, amennyit csak tudsz, és látni csúnya szar a szájban, amikor megpróbál beszélni!

 18. udmr o sa fie la guvernare alaturi de psd in locul pnl cat de curand ! 🙁 ponta asta e mai mincinos chiar si decat basescu .

 19. Domnule Radu Tudor
  Pe acest blog conversam de mult si exista un respect intre noi care nu poate fi alterat de o confruntare de idei.Daca doriti sa aflati si o parere contrarie, va rog sa-mi spuneti si vom purta o discutie pe aceasta tema!
  Pentru inceput sugerez un citat extrem de sugestiv:
  “Existenta unei natiuni se afirma nu se discuta!Kogalniceanu”
  Din punctul meu de vedere art.1 din Constitutie este o jignire inventata special pentru Secuii din Transilvania in mod stupid,penibil si absurd!!!

   • Eu il consider “sec-ui”, mai ales pentru ca sustine, in raspunsul dat D-nei Carla, ca etnicii maghiari au fost “cotropiti” de iobagii de peste Carpati si numai asa au devenit romanii majoritari.Ce caraghios,carer ne face si semiimbecili,inculti si primitivi, in trecut ca si acum.

  • pai ar putea sa fie multinational,colonie asuprita,imprastiata si divizibila? nu cred ca exista vreun stat sa specifice astea in constitutia sa.logica frate , logica, n-are nimic deaface cu secuii,lipovenii,ungurii,tiganii , turcii,samd ce vietuiesc aici.

   • are mult de a face . asa cum sustii : logica frate , logica , arata-mi alta etnie decat secuii care vrea divizarea Romaniei ! nu am pus intrebarea de aiurea , eu stiu de prezenta secuilor in Parlamentul de la Budapesta , cand , in urma unui gest mare al maghiarilor ,acestia le-au facut onoarea sa le dea dreptul de cuvant in parlament ; stii ce s-a intamplat? au luat cuvantul pentru a sustine ca EI , SECUII sunt vechii si adevaratii MAGHIARI din Europa ! asta in Parlamentul Ungariei! asa ca sunt convins ca pt dl. Zoltan raspunsul este simplu , secui si atat !

  • @Zoltan1
   Am 3 lucruri de precizat:
   – etnicii maghiari au venit în Transilvania să locuiască alături de populația băștinașe de origine română. Ca atare, nu au nici un drept asupra acestui teritoriu;
   – minoritățile la noi în țară au mult mai multe drepturi decât orice emigrant român, din orice țară a lumii vrei tu;
   – etnicii românii nu-i urăsc pe etnicii maghiari. Noi urâm doar pe extremiști și iredentiști.
   Concluzia ar fi că secuii nu au de ce să se simtă victimizați, în nici un fel.

   • @carla
    Va rog respectuos pe o foaie alba de hartie scrieti numele tuturor “Romanilor” care timp de 1918 ani au fost in zona decizionala din Transilvania!!Cetati,orase,legi,cladiri,biserici,poduri construite de “Romani”in Transilvania!!!Populatia majoritara pe teritoriul Transilvan s-a realizat prin fuga iobagilor de peste Carpati!!!Este absolut incredibil cum au putut comunistii maslui istoria si au vandut baliverne unei populatii semiimbecile, inculte,primitive si povestea continua in mod stupid,penibil si absurd!!!!

    • Zoltan baci , cred ca palinca din care ai beut a fost stricat la el!!! nu are rost sa intram in polemici de genul cine a fost primul pentru ca se pare ca nu stii de faptul ca triburile dacice aveau REPREZENTANT la Roma inca de pe vremea cand inca voi nu “descalecarati” nicaieri! daca facem un sondaj in Ungaria despre ce semnificatie au pentru ei secuii ar fi posibil sa aveti un soc :D. ei nu au nevoie de voi ci de partea respectiva din Transilvania. dar astea sunt discutii. daca nu va place Romania si istoria ei , emigrati, ascultati sfatul dat de iubitul vostru conducator basescu , pe care l ati slujit 8 ani de zile. deci pa (ca la Bucuresti) sau ceau (ca prin Banat) sau mai bine zis SERVUS ca in Transilvania! Apropos , SERVUS este din limba LATINA si nu maghiara :).

    • @Zoltan. Eu iti sugerez sa mergi la Palatul Shonbrun-Viena sa te documentezi direct de la sursa. Doar daca vrei intradevar sa afli adevarul despre cum au ajuns stramosii tai in Transilvania. O sa te rusinezi, exact ca germanii din cauza lui Hitler.

    • Zoltan1
     Zoltan, conversația dintre noi doi se termină aici! Degeaba mă rogi respectos, dacă mai jos afirmi ”Este absolut incredibil cum au putut comunistii maslui istoria si au vandut baliverne unei populatii semiimbecile, inculte,primitive si povestea continua in mod stupid,penibil si absurd!!!!”
     Te asigur că eu NU am ”calitatea” de a fi ”semiimbecilă”, ”incultă” sau ”primitivă”!! Te asigur de altfel, că istoria pe care o citesc eu este scrisă de istorici dinainte de Al Doilea Război Mondial și după Revoluție. În 1989, eram în clasa I, deci nu pot fi în nici un fel comunistă. Mă abțin de la ați spune cuvinte dure, tocmai pentru că vine Crăciunul!

    • Amice, suferi intradevar ! Si la suferinta omul aiureaza, iobagii erau in Transilvania, peste munti se numeau altfel. Si dupa cum stim oamenii fugeau de prigoana, iar istoria povestita de istoricii unguri este plina de dovezi care arata salbaticia grofilor unguri.Poti si acum vedea in Valcea, Gorj sau Neamt sate formate de cei care au trecut muntii alungati de salbaticia austroungara. Din pacate pentru voi santeti blestemati de sufletele celor chinuiti si omorati de inaintasii tai, de faptul ca STITI ca v-ati stabilit pe un teritoriu locuit, si mai ales ca nu stiti CINE santeti. Va laudati cu Matei Corvin ? Mai greu e sa sustineti asta in Europa, fata de istoricii de acolo nu aveti argumente, arhivele lor sant pline de DOVEZI care ve desfiinteaza aberatia ca Transilvania era nelocuita cand au venit hunii. O tambitati aici unde santeti priviti cu intelegere, as spune bunatate romaneasca pe care mataluta o indici a fi imbecilitate. Pana si ungurii de la Buda pesta se uita la voi ca la niste ciudati, ei fiind interesati , sa zicem de lemnul din padurile Harghitei. Pe care un Attila, verestoi, tocmai ce l-a vandut in scop propriu, asta in timp ce indivizi ca tine fac galagie sa nu se observe furtisagul.

  • Care secui ? Sunt vreo cateva mii!
   Secuii au o carte de identitate in baza careia voteaza liber in Romania. Pe cartea de identitate scrie: roman- Romania.

  • De cand un articol SFANT e o jignire pt Secuii din Transilvania.Ca sant doar 100 sau poate nici atat.SECUII NU AU DE-A FACE CU UNGURII.Cati secuii exista si cati vorbesc SECUIASCA.?Ce naiba pt cateva persoane CONSTITUTIA SFANTA reprezinta o jignire.Fi serios .Trucuri ieftine.

  • cati s-au declarat secui la recensamant? de ce secuii nu isi vorbesc propria limba, ci utilizeaza limba Ungariei? de ce la toate sarbatorile majoritatea steagurilor este in culorile rosu alb verde = drapelul Ungariei, nu in culorile drapelului secuiesc? de ce sarbatoriti revolutia ungara, daca nu va considerati unguri? de ce o sarbatoriti inclusiv cu articolul din proclamatia de la Pesta care cerea “uniunea Transilvaniei cu Ungaria”, in conditiile in care si atunci, ca si acum, romanii formau majoritatea populatiei Transilvaniei, adica impotriva vointei majoritatii? de ce acceptati denumiri de criminali de razboi horthysti si de alti criminali antiromani pentru scoli si strazi din Harghita si Covasna? despre ce secui vorbim, cand ei vorbesc ungureste si se simt unguri? am inteles ca, pentru orice hungarist (=nostalgic al ungariei mari, cea moarta definitiv la 1918) care se respecta, statul national,unitar si indivizibil romanesc este o manifestare sovina, nationalista si antiungureasca. trebuia musai sa avem o federatie in care sa existe neaparat si un teritoriu cu majoritate ungureasca. si pentru ca ungurii sunt o minoritate, au inventat comiternistul tinut secuiesc si si-au reamintit defuncta regiune Mures – autonoma magara din vremea stalinismului si le spun tuturor ca ei lupta pentru dreptul secuilor de a folosi limba ungureasca drept limba oficiala. adica, daca e in favoarea ungurilor, nici stalinismul, nici nazismul (evident, nici horthysmul) nu e un regim criminal. acuma comunismul e criminal (vorba lui szilagyi nu stiu cum, adeptul lui tokos laszlo) ca, zic unii, ungurii nu au avut nici un avantaj (cu exceptia reprezentarii proportionale in organele de conducere de partid -comunist, evident- si de stat. asa cum limba oficiala romana este o manifestare antiungureasca a sovinismului si nationalismului romanesc, care este principalul dusman al ungurimii din Romania conform lui kklemon hunul, presedintele formatiunii culturale care participa ilegal la alegerile din Romania (am numit udmr). deci, ce sa discutam? ideea horthysta rediviva, cu Karpathia si bazinul Carpatic, si muntii mei inapoi de was albert si restul tacamului iredentist unguresc vehiculat din 1920 incoace (adica, totusi, nu e secular, asa cum nici stapanirea ungara de 1000 de ani asupra Transilvaniei nu a fost milenara, ci s-a rezumat la vreo 300 de ani(cu intermitente) pana la Mohacs-1526 si apoi in 1849 plus perioada 1867-1918. adica afirmatii triumfaliste, fara baza reala, istorica. despre baza demografica nu mai vorbim, daca pana si tokos laszlo recunoaste ca romanii erau peste 55% din populatia Transilvaniei la 1918. adica, fara sa vrea, recunoaste ca romanii aveau dreptul de a decide pentru tot teritoriul, indiferent de parerea germanilor, secuilor si ungurilor care locuiau atunci in Transilvania. dar, fara a numi nationalismul romanesc drept dusman al ungurimii din Romania, nici udmr nu isi justifica dreptul la existenta. fiindca etnicii unguri din Romania au obtinut tot ce se poate obtine pentru pastrarea identitatii lor culturale: scoli pana la cel mai inalt nivel, autonomie locala, reprezentare in parlament. le lipseste insa limba oficiala ungureasca si statul unguresc in Romania. pentru ca alt obiectiv care sa necesite efortul comun, comunitatea ungara din Romania nu mai are. iar in acest caz, nici udmr nu mai are motive sa existe ca forta politica, participanta la alegeri. iar in acest caz, niste obisnuiti cu scaunul de parlamentar isi pierd obiectul respectiv.

  • Ce legatura are una cu alta ? Articolul 1 din Constitutie este BAZA STATULUI ROMAN. Fara ala, suntem varza. Dar se pare ca cei ca tine isi doresc asta. Noi, majoritatea NU ne-o dorim…

 20. Remember:
  Prima miscare a lui Franjo Tujdman ministrul apararii croat pentru secesiune a fost sa dea un ordin ca tinerii incorporati in armata sa nu faca armata mai departe de 50 de km si asta in spatiul croat. Intr-un an toti militarii erau de nationalitate croata si separarea de Yugoslavia era un fapt implinit din acest punct de vedere.
  Sa va amintiti de un ordin asemanator dat de ministrul Babiuc al unui guvern CDR, impus de un negociator “dur”,Basescu. Acceptarea defiintarii unor unitati militare din Har-Cov, reclamatiile guresti la adresa jandarmilor din zona , s.a. au fost pasi facuti ddupa un plan care sa usureze actiunile in vedera separarii tinuturilor unguresti.
  E bine sa fim atenti la asa zisii pasi mici de altfel recunoscuti in mod cinic de huni, falsa pozitionare “europenista” a politichienilor de rahat romani aducand grave prejudicii statului roman.

 21. Astia cum n-au fost niciodata in opozitie, au senzatia ca inseamna doar sa bagi strambe si sa injuri pe aia din guvernare.

 22. domnule tudor pnl si pc au stricat planul de rezerva al psd-ului.in cazul unui divort intre psd si pnl primii se puteau mentine la guvernare cu ajutorul udmr-ului si altor cativa parlamentari ppdd sau chiar cu ajutorul pdl-ului ,parerea mea.

 23. “Era clar o conditie ca sa ne impinga pe noi in afara jocului, fiindca era clar ca nu putem face asa ceva.”

  asa a zis kelemenu?nu respecta constitutia?

  nu accepta ca “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”?

  pai atunci PA mai prostule.du-va dracu cu uniunea voastra,sa fie scosi din parlament.

  o formatiune de grofi ce au supt de nu au mai putut la tara asta constituita pe baze etnice nici nu avea ce cauta in parlament,nici sa existe nu trebuia.

  ah ce bine se intelegeau ei cu Tradatorul Basau.

  hunor asta ori-i prost ori e prost de arunca motivul ca Voiculescu le-a pus clauza de respectare a constitutiei. bai kelemenule fitiar avearea aia nesimtita furata de la tara asta,

  pai daca asa va pus conditie atunci bravo lui Voiculescu si Antonescu ba boule.
  cu toate ca mie greu sa cred ca din cauza asta kelemenii n-au mai putut sa suga la putere,mai degraba hunor asta e copac.

  astia sa nu mai intre in parlament ever si sa se desfiinteze grofaiala pe baze etnice aia udmr ca prea multe miliarde au jefuit si dusmanii astia+ ca nu e normal sa existe chestii deastea gen kkklan pe teritoriul romaniei.

 24. eu cred ca ar terbui prag electoral de 7% cum a mai fost! cum ar putea fi pedepsiti petru ca incalca legile si Constitutia?

 25. lasati fratilor ca se kkie ei acum da’ si cand s-or pune pe treaba.mare.pe marile proiecte.

  frate dar sunt niste parlamentari..,cred ca e cea mai gradina zoologica de pana acum,in special aia din opozitie.

  de la partea dinspre otv sunt neeshte specii de tot rasul si de la basiti horror,aia ticalosii (ce trebuiau achitati,dar uite ca sunt parlamentari).comedie/drama/horror e parlamentul asta

 26. Simt ca incep sa deprind apucaturi cinice —
  as minti prin omisiune daca n-as recunoaste pe fatza ca ma bucur
  sa vad imbecilitatile curvesti ale UDMR-istilor
  intr-o nefericita adiacenta cu iesirea gafainda a lui Ponta
  de la negocierile in care nu i-a mers smecheria
  cu fortarea intrarii UDMR la guvernare.
  Sa-i poarte sanatos in frunte!

 27. “ România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.

  asta e una din sintagmele “sanatoase la cap” si clara din constitutie cetine tara asta intreaga asa cum e ea..terminata.

  eeehh ce ar mai fi desfiintat-o Basau si grofii..bucati bucati!ce se mai pregateau ei si ce ragaia Basau intr-un timp,hai cu dezintegrareaaa,nu mai putea,fremata ca si cu cuprul ala.

 28. Propun spre studiu si analiza urmatoarea completare la Constitutia Romaniei: Articolul nr.1 este nenegociabil cu nimeni sub nici o forma sau motiv.Nerespectarea prevederilor art.1,se considera tradarea intereselor tuturor locuitorilor tarii,iar fapta se pedepseste cu inchisoare pe viata (in timp de pace) si pedeapsa capitala (in timp de razboi).

  • …dar mie imi convine ca va dati in petec si ca va aratati adevarata fata, pentru ca daca noi romanii va “desconspiram”, veneau unii si altii de prin mass-media si ne contraziceau. Tu, ca si altii ca tine, nu faceti altceva decat sa dovediti spusele multora dintre noi, si anume cele referitoare la extremismul de dreapta la care acheseaza cel putin sustinatorii UDMR-ului, PPMT-ului, aceste doua organizatii fiind surori intre ele si surori cu Lazlo Tokes.

 29. vorba lui Forta Ciuvica,cred ca e o greseala sau zvonacii basitii isi baga coada.e prea de tot.

  refuz sa cred ca inca din start anti-basirea e un fasss la fel de stupid precum regimul besescu.

 30. D-le Radu ,chiar nu sinteti responsabil cu asemenea bombe pe surse care pot arunca tara in haos ,chiar nu aveti sa discutati decit zvonuri ,care devenind publice pot face rau .Esti om serios ai dat in mintea lui grecu .
  PS.Voi vorbiti de cenzura -mi-ati restrictionat accesul pe face book ptr. ca ,decente ,nu va conveneau comentariile .

 31. Voi aruncati bombe ,chiar nu sinteti responsabili,va jucati cu soarta acestei tari -lasati-i sa negocieze guvernul -e normal ca doua mari partide sa discute chiar si in contradictoriu ca sa gaseasca solutia optima.

 32. In Romania esti pedepsit daca esti antisemit dar poti fi antiroman ?

  Incitarea la diviziunea pe criterii etnice este defapt incitare la incalcarea art.1 din Constitutie .
  Din pacate la oficiul nationala al combaterii discri,imarii sef e chiar un om al UDMR

  • Domnul meu nu stiu la cine te referi dar prin faptul ca Ponta si Antonescu doresc sa modifice jumatate din CONSTITUTIE sunt antiromani? Ungurii sunt foarte loiali tarii in care traiesc, isi platesc birurile (nu ca ffff multi romani chiar cu functii de stat) care jefujesc tara noastra scumpa.

   • Tu realizezi ce spui ??? Loialitate inseamna doar sa-ti platesti birurile, cum spui tu ?! Este o datorie a fiecarui cetatean fata de tara in care traieste. Si tu platesti, si eu si restul. Unde dracu vezi tu loialitate la reprezentantii UDMR ? Astia fac politica Budapestei, se pi.. pe tine, pe mine si pe etnicii maghiari. Au fost la guvernare mai tot timpul. Ce-au facut ei pentru zonele cu maghiari majoritari ? Nimic ! Ce-au facut ei pentru Romania in afara de a fi complicii daca nu chiar creierul din umbra, la distrugerea tarii ? De 20 de ani, ne ataca si ne desconsidera in occident. Nu cred ca ai vrea sa citesti cum se exprima la adresa romanilor in presa de peste ocean.
    Politicienii Romani,toti, sunt vinovati pentru ca, n-au invatat nimic din istorie. Acesti unguri, au facut atat rau poporului nostru de-alungul timpului, incat se impunea o grija extrema. Nemernicii de politicieni, au sacrificat tara si poporul pentru interesele lor de putere si privilegii, facand pact cu dusmanul in loc sa-si ia romanii la guvernari. Acum, suportam consecintele.

   • Loiali hahaha.Ai vazut pe blogul asta lista cu cetatenii chemati sa fie trimisi pe front pt tara asta in cel de-al doilea razboi.Cineva o pusese aici.Unguri 0,si ceva,tigani 0, si ceva,evrei si0,ceva.Nici 1% dintre ei nu sau prezentat si erau destui.Asa ca mai usor cu loialitatea.Ah Romani aproape un milion sau prezentat sub arme.

 33. Iar esti aiurea ,nimeni nu poate negocia art. 1 ala nu se schimba orice am face ,asa ca ceea ce spui tu nu e adevarat,dai rateuri d-le TUDOR SI E MARE PACAT .

 34. Imi place sa privesc aceste “miscari de aer” precum starea vremii si prognozele metereologice.

  Ati putea face o legatura UDMR-Basescu-Referendum. Nu e putin cam ciudat ca dupa referendum sa apara o intelegere UDMR-USL?

  Oare ce structura a serviciilor (romano-ungare) au copt acest plan pentru ca dupa aceia UDMR sa “dezmembreze” USL urmand ca Basescu sa revina in forta cu schimbarea constitutiei si oferirea unui “cadou” celor din UDMR (articolul 1 din constitutie??). 😀 😀

  Celor din USL le fac o recomandare: luati legatura cu persoane care se pricep la contracararea acestor tipuri de actiuni subtile.

 35. Domnule Radu Tudor
  “Aberanta”?????Sa analizam urmatorul text:
  Pe teritoriul tarii toti sunt Romani
  Cei mai buni Romani sunt Ungurii
  Ungurii sigur nu sunt Tzigani!!!!
  Dar sa revenim la treburi serioase!
  Constitutia este din scoarta-n-scoarta o entitate care este respectata daca este respectat fiecare articol cu punct si virgula!Daca se incalca un articol se incalca intreaga Constitutie!Va rog sa-mi spuneti institutiile statului de cate ori au incalcat Constitutia???Presedintia,parlamentul,guvernul,politia,justitia etc.de mii de ori constant,sistematic,cu tupeu si in mod infect au incalcat Legea Fundamentala!Sa fiu bine inteles am achitat pana si amenda de parcare!!!Actul Unirii din 1918 a fost incalcat in mod identic cum a incalcat Ponta mandatul primit la alegeri!!!Stupid,penibil si absurd!!!

  • @Zoltan1….”Cei mai buni Romani sunt Ungurii.Ungurii sigur nu sunt Tzigani!!!!
   Adica, indirect tu ne faci pe noi tzigani. Nu ma mir, pentru ca asta faceti peste tot in lume. Am auzit cu urechile mele si prin Europa si in America aceleasi cuvinte. Esti un mizerabil. Imi blestem stramosii ca nu ti-au strivit inaintasii, criminali si jefuitori. Daca o faceau la timp, nu aveam noi de suferit acum. Pentru ca si voi, urmasii acelor bande migratoare, aveti acelasi sange spurcat. Imi faci sila !

  • Sincer cred ca ar conduce tara asta muuult mai bine Badea,Ciutacu,Radu si multi altii ca ei.In fata DEMNITATII,CINSTEI,ONOAREI,CURAJULUI,OBIECTIVITATII,PATRIOTISMULUI daca nu le ai pe astea te poti sterge pe CUR cu toate hartogeriile obtinute pe la inaltele Universitati.Cu astea te NASTI GENETIC.Hartia aia o obtii, nu te nasti cu ea.Dupa 23 de ani astia care au fost tot ei ,,fro,, 14 ani cu ceilalti care au mai lins si ei ciolanasul au adus ROMANIA unde e.VAI DE EA.

  • Si “te pomeni'” ca vrei s-o conduci tu sau ce ? S-o conduca oricine simte romaneste cu adevarat. Restul e cancan. Defapt, nici nu ma intereseaza cine o conduce, ci ma intereseaza cum o conduce. Si daca o conduc aceeasi oameni, nu prea este in regula. Bine macar ca au mai intrat in Parlament si alte cateva nume noi, sonore pentru fiinta nationala si mai ales pentru cei ce au protestat spontan in Ianuarie, in timpul dictaturii. Cine a avut curajul sa se ridice impotriva unei dictaturi, are respectul meu.

 36. Pai sa citesti ce zicea Antal Arpad cum se va plange el si IUDO-mereul la UE ca nu stiu ce extremism e in politica Romanesca.Eu de cand predic in pustie ca astia-s PERICOL LA SIGURANTA NATIONALA SI TERITORIALA.Ca trebuie scosi in afara legii pana nu se ajunge mai departe.Atentate de tipul celor de la ETA.Sant in stare.Poate mai lasa politicienii nostrii din marinimia lor pt MINORITATI care nu trebuie sa nu aiba nici un drept institutional mai mult decat majoritarii.Acasa sa faca ce VOR.Mare greseala ,criminala putem zice ca a facut Iliescu si Roman si altii bagandu-i in politica si cedandu-le drepturi.Avand doar de pierdut tara astasi cetatenii ei.La astia si altora trebuie sa le zici clar si raspicat ho ,pana aici.Daca se continua asa istoria se repeta pt Romani si tara asta.Pana acum dupa 89 da se repeta in unele chestiuni.

  • Ne meritam soarta. Cand Vadim-Tudor urla ca maghiarii vor destramarea tarii, dand informatii clare despre actiunile lor, l-am scuipat si l-am acuzt de paranoia. Cand Funar, facea acelasi lucru, l-am aruncat si pe ala la gunoi. Acum, spunem aceleasi lucruri pe care ei le clamau inca din anii ’90.

 37. Referitor la ce zice ungurul, PNL ar trebui sa iasa de la liberalii europeni care-s cam de stanga si sa treaca la conservatorii europenii impreuna cu PC.

 38. Constitutia din 1923, adoptata dupa MAREA UNIRE de la AlbaIulia , a stabilit clar.ROMANIA STAT NATIONAL, UNITAR SI INDIVIZIBIL si toate Constitutiile urmatoare au respectat cu sfintenie ce au stabilit inaintasi nostri. Comisia de redactare a proiectului noi Constitutii a Romaniei a stabilit deasemeni ,ROMANIA STAT NATIONAL UNITAR SI INDIVIZIBIL din aceasta comisie a facut parte si membri de seama ai UDMR,,,,avocatul parlamentar GHEORGHE FRUNDA si juristul parlamentar , HAJDU GABOR s-a facut si un referendum,,,,,,se pot comenta multe si legal si constitutional ,,,,UDM din ROMANIA nu UDM din UNGARIA.Lideri maghiari au un ,,fix,, Tratatul de la TRIANON, traiesc in timpul contilor si grofilor ,vor o ungarie mare in cenrtul Romaniei nu isi dau seama ca incet , incet se mananca intre ei , era sa nu intrte in parlament, ei sa ne ceara sa micsoram iara procentul de intrare in parlament.Milioanele de Romani din TRANSILVANIA nu se va lasa pacaliti si nota a fost data prin votul masiv dat USL. Nu Voiculescu ,Antonescu nu a vrut intrarea lor in Guvern ci poporul Roman datorita modului lor revarsard de comportare. Vad adevarul dar se fac ca nu pricep,,,,teoria pasilor marunti ,, pana la U*ngaria mare s-a pierdut in alea ,,, tot tratate de la UNIUNEA EUROPEANA .

 39. Din declaratia vazuta la dvs in emisiune,nu reiese ca ar fi spus ca nu respecta constitutia,ci doar ca pentru ei(udmr) e inacceptabil sa renunte la amendarea art.1 din constitutie…lucru absolut normal pentru udmr,asta tipa de cand s-au infiintat.
  Mai mult,din ce am inteles nea caisa asta de la udmr,a vorbit doar de sintagma de stat national,nu de tot art.1…din nou,perfect normal pentru o organizatie politica infiintata pe criterii etnice.
  Nu e vina lor…este EXCLUSIV vina celor care au permis ca astfel de “partide” sa se infiinteze,sa intre in parlament si sa stea 20(DOUAZECI) de ani la guvernare.

  Daca nu exista o alta declaratie in care a spus ca NU respecta constitutia…atunci mi se pare inexact si incorect.
  Prost nu e ala care cere…extrem de prost e ala care da.Ei doar isi vad de interesul lor si al electoratului lor,pe care ii prosteste exact cum ne prostesc ai nostri pe noi…nici o diferenta.

 40. Mama mia !!!ma intreb ce vor acesti indivizi ungurii,sa cinte ei citeva sute si sa jucam la ordinul lor noi citeva milioane de romani adevarati?,daca specialistul veritabil Dl.IANCU de la PSD nu a incaput in guvern,poate Dl ponta sa le faca loc acestor indivizi care sunt loiali doar cind e vorba de telul lor si-l vor atinge la cita bilbiiala este in debutul guvernului,nu cumva ascundeti ceva mai grav fata de cei care au fost eliminati prin vot?Ati inceput cu bine:Dl Giurascu,v-ati impotmolit cu numirile,i-ati indepartat pe specialistii reali,unul fiind Dl IANCU,cel care a dezvaluit de 4 ani de zile mafia de la gaze si am simtit schimbarea in facturile de la gaze,ginditi-va bine,in guvernul actual nu aveti mai mult de 6-7 specialisti reali din cei 24 care i-ati numit,veti face o brinza cu minunile numite,ii vom gasi si pe acestia pictati pe peretii bisericilor ca apostoli.Fratilor,coboriti cu picioarele pe pamint,numiti oameni specialisti reali,cu pregatire specializata,ca aveti destui,nu mai bagti umplutura in guvern,ca veti plati cu virf si indesat.unde este armonia in deciziile voastre,nu se vede nimic care sa mearga in afara Dlui Dusa care a inceput sa faca ceva real,restul stau la dos.hotariti-va ce aveti de gind sa faceti,intrati la practica nu la aminari.Lasati-o in masa pe gheata de politica,mergeti pe partea logica,tehnica,practica,ginditi-va ca oamenii nu mai pot rezista,sunt deja 23 de ani de asteptare.Apropo,de cind are prioritate tvr1 la sedintele guvernului si posturile private au interzis,erau bune cind v-au facut campanie electorala?,adevarat ca poate v-ati achitat de sarcinile financiare,dar sa nu uitati ca daca nu eru antenele,nu cred ca aveati nicio sansa sa cistigati,indiferent de cit de mare era frustrarea oamenilor,pateati ca in diaspora,nu e normal ca telespectatorii antenelor 1-3 sa fie privati de informarea indirect a sedintelor,conferintelor de presa ale guvernului,de aici ne luam informatiile si nu ne poate obliga nimeni sa ne informam de la a;lte posturi tv.Eu si multi abonati am reziliat abonamentul tv cu RDS RCS din cauza mizeriilor din tv,a minciunilor,a denigrarii la tv,a dezonoarei omului,a imoralitatii din emisiunile tv si am ramas cu abonamentul la internet,nu stiu pina cind,dar pina la urma ma obligati sa reziliez si cablu pt.internet.Felicitari Dlui Ponta ca l-a tras in capcana pe basel in legatura cu semnatuira acelei intelegeri,cine are gindirea la purtator stie despre ce vorbesc,a fost foarte bine gindit acel contract sau pact.Dl Ponta are timp sa faca guvernul pina la 30 decembrie,vrem doar,am spus,doar specialisti profesionisti,ca sa e;liminam toata gindirea celor care conduc din afara ca romania s-a schimbat,credeti-ma,ca orice roman care merge in alta tara sa munceasca,se pune problema romilor dar de fapt est problema conducatorilor statului roman,care nu a prezentat si nu prezinta incredere,stiu clar despre ce vorbesc,nu conteaza Merkel,barosso,sau oricine din afara,conteaza stabilitatea,coordonarea din interiorul romaniei,,sa nu faci ce zice popa,sa faci ce face popa’;,asa trebuie sa se faca la noi,sa nu se mai amine nicio zi,saptamina,an.Schimbati intelegerea intre oameni,sa fie armonie:2-armonie,0- un nou inceput,1-incredere,intelegere,credinta,aparare pina la incapatinare,2-armonie la propriu si la figurat =2013,multe provocari,multe experiente,multe reprofilari prin cursuri care sa ofere locuri de munca,este anul echilibrului prin armonie cu ajutorul comunicarii reale fara minciuna ,invatati sa comunicati mai mult si sincer tot ce faceti,ca sa stim si noi,presa care este specialista in comunicare sa explice pe nivelul fiecarui om sa inteleaga,nu mai indepartati presa de la sedinte,presa trebuie sa fie critica constructiva dar si legatura principala intre guvern si populatie.Vorbesc foarte serios.Si inca ceva,am spus,incepeti si nu,incercati,daca,poate,…dprim fapte reale nu aminari,punct.V-am laudat dar va dau sfaturi constructive,valabile pt.orice om fie el si politician,vrem schimbare radicala,si va dau sfaturile cele mai bune,ca de obicei.

 41. Toti cei ce au strigat “jos Basescu!” vor acum in parlament, vor bani, beneficii personale vor, vor, vor…si sunt foarte, foarte, foarte multi 60-70%!!!!!!Cum ii va impaca pe toti dl. Ponta???? Se pare ca invatatoarea “grevista foamei” a strigat si a intrat (conditie indeplinita) in rest nu conteaza , nu stiu daca dl. care s-a aruncat de la etaj a avut si el sansa asta!? Oricum au intors cu susul in jos ideea de valoare. Cat de usor ajungi parlamentar: in primul rand esti oportunist, pt. ca altfel nu-ti calci pe principii si stragi “JOS BASESCU!!! Nu e de ajuns?. Vreau sa fim condusi de oameni care stiu mai mult decat:”Jos Basescu!”

 42. Noua ne place art 1 din Constitutia Romaniei ! Domnilor din UDMR le plac functiile , taierile de paduri (culmea , romanesti !) si sfidarea populatiei majoritare (de acum si dintotdeauna !).

 43. UDMR-ul este un partid de extrema dreapta, ce nu are ce sa caute in politica romaneasca pana nu-si revizuieste comportamentul. Liderii sai au aceleasi apucaturi cu extremistul de dreapta Lazlo Tokes. Declaratiile lor “diplomatice” sunt doar apa de ploaie. Mintea lor coace ceea ce nu isi imagineaza nimeni, dar pana nu vedeti nu credeti. UDMR-ul nu este un partid democratic si incalca flagrant Constitutia Romaniei. Dar in Romania poti sa incalci orice, nimeni nu te trage la raspundere. Dar cine spune un cuvintel impotriva UDMR-ul este catalogat extremist, peremist, sovin sau xenofob. Asta se intampla de 23 de ani…

 44. Limitele revizuirii
  ARTICOLUL 152
  (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.

  De aici incolo, UDMR-ul trebuie sa raspunda pentru intentiile sale anti-constitutionale, anti-nationale si anti-sociale.

 45. Sustinatorii extremistilor UDMR-isti isi dau in petec si confirma ca ei au luptat tot in acest timp impotriva romanilor: ” Preşedintele democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, joi, la Realitatea TV, că USL a încâlcat acordul pe care l-ar fi semnat cu UDMR înainte de alegerile Parlamentare din 9 decembrie, scoţându-i pe maghiari “într-un fel sau altul” de la guvernare. Blaga a explicat că un acord semnat trebuie respectat, altfel se riscă pierderea credibilităţii.
  Sursa: Realitatea

 46. Jeguri.

  Am auzit de multe ori spunandu-se ca aceasta formatiune este ilegala, insa n-am vazut nicaieri o argumentatie solida pro sau contra acestei opinii.

  Poate ca ar fi o idee buna domnule Tudor sa aveti o dezbatere pe aceasta tema si cred ca emisiunea dumneavoastra creeaza cel mai bun cadru. Aduceti niste invitati care stiu despre ce vorbesc si ridicati-le problema la fileu.

  N-am nimic impotriva maghiarilor sau a oricaror alte minoritati, dar sunt impotriva formatiunilor constituite pe criterii etnice. Daca e asa in cazul UDMR si sunt consituiti nelegal din acest punct de vedere, atunci sa fie desfiintata si nu tolerata.

  Legea trebuie sa fie respectata de catre toti si nu sa se faca discriminare pozitiva… pe criterii etnice! Am ajuns parca sa ne scuzam ca traim in propria noastra tara. Si asta numai de frica, probabil, de ce ar spune reprezentantii altor tari (mai ales UE). Din punctul asta de vedere cred ca sunt destule tari UE care au de invatat de la noi multe in ceea ce priveste toleranta fata de minoritati. De exemplu, noi nu deportam tiganii, cum fac francezii – si asta dupa ce ne-au tinut, de sus, lectii despre cum ar trebui sa-i integram.

 47. Bravo noua in primul rand !
  Noua,celor care am inteles …si am indraznit sa ne exprimam…obligandu-i sa dea inapoi.
  Sforarii politici si-au amanat nitel intentiile…si cred ca cea mai buna asigurare pe care o avem este sa fim contra tuturor ofertelor…ca masura de siguranta.
  Vorba ceea :,,rau cu rau,dar mai rau fara rau !”[fac referire la Constitutie]
  Cu Rosia Montana inca o mai ametesc[ati uitat cum madame Antonescu facea loby pt exploatare?!],…cu gazele de sist ”…” ne ,,lamureste” ,,poanta” dandu-i pe polonezi de exemplu…cat de ieftin il scot ei…
  In legatura cu,, pohta ce-am pohtit” ..avem parte de un spectacol de zile mari!
  Sa vedeti cand ii vor toca marunt si,,redistribuitii” !Si ,,diaconicii”!
  Si acum imi suna in cap ,,cum avem noi cinci milioane de hectare odihnite,numai bune pentru evrei”[din profundul gandirii lui Diaconescu]

  P.S. Si totusi:sa-i ,,sprijinim” deocamdata, ca sa gaseasca ,,drumul drept”

 48. Individul asta mai merge liber pe strada? Dar de fapt, e parlamentar, ce ma tot mir. Constitutia trebuie respectata de toti cetatenii unui stat, nu conteaza ca-i Romania, SUA, Rusia, Madagascar sau Papua Noua Guinee si nu pentru ca te obliga Voiculescu, Antonescu, Basescu sau Petrache de la Maglavit (in cazul nostru, al romanilor). Nu-ti convine intr-un stat, iti iei frumos bocceluta si pleci.

 49. PPE si implicit UE ,ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea asupra unei organizatii( NU este PARTID) extremiste : UDMR. Daca nu, inseamna ca si alte organizatii extremiste din Irlanda sau Spania ar trebui sa se regaseasca, nediscriminatoriu, in UE.

 50. Foarte bine că au eşuat aceste negocieri şi felicit din plin PNL-ul care am înţeles că s-au opus vehement acestui pact. Nu pot totuşi să uit cu la puţin după alegeri, sub euforia victoriei, dl. Ponta ne anunţa triumfal cum vrea USL-ul să-l “aducă pe dracu-n casă”, şi să facă un “măritiş” cu UDMR-ul. Dar poate odată în ţara asta, i-or trage cineva la răspundere şi pe “pârâţii” ăştia de politruci maghiari ptr. tot felul de declaraţii şi acţiuni incitatoare.

 51. Corect.Nu trebuie sa i se impuna, dar in cazul aprobarii prin referendum TREBUIE SA O RESPECTE.Remarc gresala facuta frecvent de politicieni,chiar importanti-cum ar fi Ponta:”sa schimbam Constitutia”.Mare eroare ! Constitutia nu va fi schimbata ci REVIZUITA,in aceste conditii art.152 ramane in vigoare si implicit si art.1 Aceiasi gresala o fac si diversi jurnalisti/analisti.Prin repetarea necesitatii ca Legea Fundamentala sa fie schimbata, se manipuleaza gandirea majoritatii populatiei.De fiecare data cand se mai rosteste cuvantul SCHIMBAREA sau INLOCUIREA Constitutiei,mai ales in emisiuni TV,este imperios necesar ca moderatorul sa accentueze pe notiunea de REVIZUIRE.

 52. Pentru cine n-a vazut. Recomand acest monolog pe care “carla” l-a pus pe blog prin mesajul sau.

  carla says:
  December 19, 2012 at 9:01 pm

  Horațiu Mălăiele-Mișcarea de rezistență. Foarte tare monologul!!!!!! 🙂 🙂 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=32eoQ43ibJY

  Este excelent. Merita vazut si revazut… Foarte multi artisti exprima perfect starea si gandirea poporului roman.

 53. Domnule Tudor, vă respect şi vă apreciez prea mult dar, nu mă pot abţine să nu vă atrag atenţia asupra scrierii corecte în limba română. Să nu mai daţi vina pe tastatură sau pe grabă, fiindcă un om ca dv. nu are nicio scuză de acest gen. Cum să scrii “… asumaţivă faptul …”, sau “Vom ştii …”?!
  În ceea ce priveşte UDMR, mi-am exprimat mai de mult timp părerea: interzicerea acesteia ca formaţiune politică dacă nu se înscrie ca atare la tribunal. Chiar şi după aceea, dacă ar continua cu poziţii antiromâneşti, interzicerea totală şi expulzarea imediată a celor care instigă la nerespectarea constituţiei statului căruia aparţin aceşti ticăloşi ordinari. Să mă acuze pe mine şi pe alţi români neaoşi “liberalii europeni”, unde vor să depună aceste scursori plângere. Oare
  lumea civilizată din Europa şi de aiurea nu observă politica acestor nenorociţi care au furat cât au putut STATUL ROMÂN, iar acum se plâng de nerespectarea drepturilor lor?! Să-mi dea exemplu acest Hunor de vreun stat european, unde vrea el să facă plângere, care să le accepte toate nelegiuirile, aşa cum le-au acceptat TOATE GUVERNELE postdecembriste. Oare chiar nu e nimeni în stare să pună cu botul pe labe aceste jigodii, să pună punctul pe “j”, nu pe “i”, fiindcă aceşti
  nebleznici nu se lasă până nu vom pune mâna pe arme şi-i vom goni din ţara asta pe care o macină pe zi ce trece. Nu sunt adeptul violenţei, dar ce poţi face atunci când eşti călcat în picioare acasă la tine, de nişte venetici asiatici, aşezaţi p’aci cu forţa cuţitului. Neam de criminali dovediţi, hoarde mongole. Poate ridică cineva problema acestor otrepe pe la Uniunea Europeană, să mai deschidă ochii şi acea
  “civilizaţie occidentală” asupra extremismului ridicat la rang de rangă.

Leave a Reply