Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară la RFI ca UDMR-ul îşi va stabili politica de alianţe după alegerile parlamentare si spune ca nu exclude un Guvern de coaliţie PSD-PNL.

“Noi am spus că înainte de alegeri nu facem coaliţii, nu facem alianţe, nu facem înţelegeri. Aşa am procedat aproape tot timpul şi eu cred că aşa este şi corect. După alegeri vom vedea cine va avea majoritate, cine va primi mai multe mandate şi în ce condiţii se poate stabili sau nu se poate stabili o alianţă. Eu cred că în acest moment şi varianta unui Guvern de mare coaliţie PSD-PNL are şanse reale, indiferent ce spun unii şi ce spun alţii. Înainte de alegeri şi de campanie, nu o să spună nimeni că asta va fi soluţia, dar eu nu aş pune în paranteză pentru nici un minut această soluţie. Asta înseamnă în jur de 70%, peste 70% din mandate, unde nu mai ai nevoie de nimeni şi nici nu cred că în acest moment noi suntem în măsură să spunem că dacă aveţi 70%, totuşi, UDMR-ul doreşte să meargă. Cu cine să meargă?”.

În ce condiţii ar susţine UDMR un Guvern condus tot de Dacian Cioloş, după alegeri? “Păi, cei care câştigă alegerile, cei care vor avea mai multe mandate şi îl propun pe Dacian Cioloş, atunci eu cred că cei care susţin Guvernul îl vor susţine şi pe Dacian Cioloş, dar nu poţi să nu ţii cont de dorinţa oamenilor, de voinţa electoratului. Cei care au mai multe mandate, dacă n-au câştigat 50% plus un mandat, atunci lucrurile sunt foarte clare, Constituţia este extrem de clară, dar dacă nu există un asemenea grup parlamentar, cei care au mai multe mandate au posibilitatea de a propune un prim-ministru, de a încerca o majoritate. Şi dacă ei vin cu Dacian Cioloş, eu ridic pălăria şi spun asta este soluţia celor care au primit încrederea cetăţenilor”, spune liderul UDMR citat de hotnews.ro.

 

8 COMMENTS

 1. Marele avantaj este acela ca radicalii,penalii si penibilii din ambele tabere ar fi marginalizati iar partidele balama ( PMP+UNPR,UDMR,ALDE si altele) s-ar duce 4 ani in vacanta asta ca sa nu spun ca s-ar duce dracului.Sa le vad atunci ce vor face cand nu vor mai putea santaja pe nimeni.

 2. Toti desteptii isi dau cu parerea despre ce va fi dupa alegeri dar nu se uita pe cel mai bun sondaj si anume, rezultatele de la alegerile locale pentru consiliile judetene:

  PSD: 2890344
  PNL: 2529986
  ALDE: 521845
  UDMR: 411823
  Alianta PSD+UNPR: 380565
  PMP: 368985
  UNPR: 220467
  USB: 143544
  restul: 395067
  Total voturi: 7862626

  Deci: PSD+ALDE+partea din UNPR care s-a aliat cu PSD = 3792754 = 48,23% fara redistribuire.

  Daca rezultatele de la parlamentare vor fi acestea, adica 48,23% PSD+ALDE, va fi guvern de uniune nationala PSD PNL ???

 3. Spuse si Hunor cu gandul la guvernare!Ce tot il ridica astia in slavi pe ciolos in afara de-a nu face nimic n-a facut nimic,zero fonduri, cu toata liota de tehnocrati!Si cand stam pe loc pare ca mergem,la astia!O tin zalanga cu ciolos de m-am saturat,ca si boc1,boc2,boc3,ne afundam in mocirla si cucul ne mintea in fata,sa ne amintim si sa nu uitam, de nu se mai termina!Zece ani pierduti!Sa mai vina altii?Alti oameni nu se mai gasesc in Romania fara sa fie virusati de basescu?Tot ce a atins asta fie ori e hot ori e sluga,ca acum s-a schimbat stapanul…tot un drac!Teoretic poti sa faci multe,practica in schimb…sa te vezi cu pdl-isti vopsiti,dupa ce parlamentul are mare neincredere in randul cetatenilor ar fi un start esuat dupa alegeri!O mare prostie!

  • Bocul şi curling-ul
   Jandarmii au plecat la vânătoare de ozn-uri prin pădurile din jurul Cluuujului. La un moment dat, văd în pădure un pitic cu capul roşu, trupul portocaliu, şi cu picioarele albastre.
   -Stai, te-am prins, zic jandarmii. Eşti extraterestru ? Ce sunt alea de pe fruntea ta piticule ?… zise jandarmul arătând spre secera şi ciocanul ce stăteau cocoţate în capul omuleţului… Şi de ce eşti aşa colorat ?
   -Păi eu nu-s extraterestru, ci politician şi am venit în pădure să mă uşurez şi să meditez …Alea de pe capul meu sunt antenele cu ajutorul cărora îmi captez ideologia de partid şi mă colorez aşa de frumos, după cum vedeţi şi voi. Primul meu mentor, adică cel care mi-o dat ”gaura la cep” şi m-o dezvirginat politic, cum ar veni, o fost Ceauşăscu…El m-o vopsit cu roşu şi mi-o dat antenele. Al doilea mentor, Băşescu, m-o ”folosit” cum o vrut el, făcând din mine un ”moţonache politic” şi m-o învăţat să mă joc un joc tare fain şi de succes, numit CURLING. No, marinaru’, mâncător de fasole şi băutor de ”flote”, m-o vopsit cu portocaliu.
   -Bine, bine, dar cum rămâne cu vopseaua albastră?…zice jandarmul către omuleţul colorat şi veşnic căutător de succes politic prin dosurile tătucilor.
   -Păi, cu albastru mă vopsesc singur şi d-aia se tot cojeşte vopseaua. Dar aici nu-i nici un bai, că tăt rău-i înspre bine….mă pot vopsi oricând cu altă culoare ca să fiu în pas cu trendu’ politic.
   Deodată se aude un tunet şi pe marele Brătianu glăsuind: Miluleee, regret profund că nu mi-ai fost contemporan….Te-aş fi băgat de slugă, dar nu pentru calităţile tale politice, ci pentru „stilul” pe care îl practici cu succes la jocul de CURLING.

 4. important este ca PSD are un lider santajat de binom cu dosare . atat de bine “harponat” incat a sprijinit investirea lui Csolos si a makovistelor Guseth si Pruna cu scuza ca “vrea stabilitate” … Pai daca vrea stabilitate si nu o buna guvernare de ce mai candideaza si nu lasa pe altii mai curajosi

 5. Daca intra la guvernare cu PNL, PSD va lua teapa asa cum a luat in 2009 cu PDL. Va sta cca 1 an la guvernare, apoi masinaria sistemului se va pune in miscare si va gasi motiv de expulzare a psd-istilor de la putere. Intre timp, se va aranja si raportul de forte din parlament in favoarea regimului Johannis&PNL. Dragnea e actionat de butoane DNA, s-a vazut si la retragerea penibila a motiunii de cenzura. PSD trebuie sa-si schimbe obligatoriu liderul dupa alegeri, chiar daca va avea succes. Ce drac de politica poate face un lider santajabil?

Leave a Reply