Cativa pasionati de aviatie din Romania ce posteaza pe pagina Plane Spotters Bacău au postat cateva fotografii spectaculoase, unice, pe cerul Romaniei. Felicitari echipei care detine aceasta pagina foarte bine realizata !

Este vorba despre 3 avioane NATO de nivel strategic ce efectueaza antrenamente si pregatiri din cele mai complexe pentru apararea Flancului Estic al NATO, in care Romania joaca un rol important.

Iata postarile :

Din nou am surprins o realimentare. Un Boeing KC-135 Stratotanker i-a făcut plinul unui Boeing E-3A Sentry (AWACS). Din păcate nu au vrut să se apropie mai mult de mine, așa că acest cadru a fost luat de la distanța de 29 km.

De această dată venim cu o adevărată premieră, așa cum ni se întâmplă mereu spre finalul anului. Două B-52 Stratofortress și-au dat întâlnirea cu un ”Tanker” în zona Bacăului. Din păcate în cele două ture când au trecut, au făcut-o fix pe direcția soarelui. Dar nu contează, este o surpriză interesantă și ne bucurăm să v-o arătăm și vouă. Putem spune că am mai bifat un vis de al nostru din punct de vedere fotografic. A fost realimentare cu Awacs, acum cu Stratofortress, dar încă nu am reușit cu RoAF F-16, pentru care trebuie să ne deplasăm puțin mai spre sudul Carpaților Orientali. Dar nu cedăm. 

Boeing B-52H Stratofortress B52, Air Force (USAF)
Boeing KC-135TK35R, US Air Force (USAF)


NATO E-3A Component
The Component’s mission is to provide aircraft and trained aircrews to deliver a surveillance and/or control platform whenever directed by the NATO Airborne Early Warning & Control Force Commander on behalf of the NATO commander, The Supreme Allied Commander, Europe (SACEUR).

1 COMMENT

Leave a Reply