Departamentul pentru Situatii de Urgenta din MAI condus de Raed Arafat a publicat un text si imagini de la operatiunile dramatice de salvare din ultimele 24 de ore :

Imaginile suprinse de ISU Vaslui la intervenția de aseară, pentru preluarea unei tinere cu traumatism de coloană, arată condițiile extrem de dificile pe care au trebuit să le înfrunte salvatorii.

image

Elicopterul SMURD nu a putut ateriza din cauza vremii, iar utilizarea șenilatei ar fi înrăutățit starea pacientei. Singura soluție a fost deschiderea drumului cu utilajele de deszăpezire și folosirea unui ATPVM (autospeciala de transport persoane și victime multiple).

image

2 COMMENTS

  1. Stima si respect salvatorilor iar, din fotografii vad ca salvatorii sunt SMURD.
    In acceptiunea unora astia ie niste baieti rai carora ar trebui sa le punem sula in coaste, daca nu cumva sa-i desfiintam si sa punem altii.
    Avem ceva performant si tara asta si hop unii trebuie sa distruga.
    Inca un aspect, fie ca-i viscol sau inundatie nu se ia nicio masura in sensul atenuarii efectelor acestora in zone traditionale ca fiind de risc major, respectiv plantarea de multiple perdele de arbusti pentru zonele de viscol si vant puternic sau in zonele inundabile diguri fie permanente sau demontabile ca exista si asa ceva. An de an asistam la eforturi uriase si costuri pe masura din partea celor de la ISU si celorlalte institutii angrenate in aceste operatiuni.

    • Ce sa plantezi perdele de arbusti cand astia taie si ce a fost plantat de comunisti.acum 20 de ani dn 72 intre ploiesti si tgv avea protectia asigurata de un rand de arbori de o parte si de alta a soselei.a venit un idiot de prefect de dambovita care a dat ordin sa fie taiati toti.motivul:soferii care ieseau de pe carosabil se loveau de copaci.acum din cauza oligofrenului circulatia e un calvar iarna pe sectorul dambovitean.

Leave a Reply