Decembrie 2019 inseamna 30 de ani de la momentul decembrie 1989.

Sacrificiul suprem al celor care au murit nu va putea fi uitat niciodata.

Datorita lor am scapat de comunism, dictatura, intuneric, frig, cenzura, politie politica.

Renasterea natiunii romane acum 30 de ani s-a facut prin oameni. Unii dintre ei, providentiali.

In 1989, termina Facultatea de Medicina de la Cluj un anume Raed Arafat. In premiera nationala, cu ocazia celor 30 de ani de la momentul decembrie 1989, prezint cateva fotografii rare de la ceremonia de absolvire a facultatii.

In momentele revolutiei, Raed Arafat si-a dorit sa salveze oameni. Si-a vandut masina pe care o avea, a cumparat una mult mai ieftina si cu diferenta s-a dus in Germania. A achizitionat echipamente medicale second hand, dar inca foarte bune, de la Crucia Rosie Germana.

S-a intors in Romania, a instalat echipamentele cumparate cu banii lui pe masina lui. Asa a devenit primul medic de urgenta din Romania care salva oameni din proprie initiativa. A fost primit la Targu Mures cu mare caldura.

Cand masina lui gonea prin sate si prin oras, oamenii spuneau :

“O vinit Arafatu’ ” .  Asa numeau oamenii prima masina de urgenta operata de un doctor cu specialitatea ATI, absolvent al Facultatii de Medicina de la Cluj.

Masina s-a confundat cu omul. Si invers.

Asa s-a nascut proiectul SMURD, cel mai spectaculos demers institutional absolut nou, inexistent in comunism.

Astazi, SMURD integrat in Departamentul pentru Situatii de Urgenta inseamna milioane de interventii din cele mai dificile si tensionate in fiecare an. Cu Pompierii, IGSU, UPU, Ambulanta. Un concept unic, de cel mai ridicat nivel european, conceput, pus pe picioare si dezvoltat de dr. Raed Arafat.

Sunt 30 de ani de cand acest om si-a facut un ideal, aici, in Romania : salvarea vietilor celor greu incercati. Are o echipa inimoasa, profesionista, dedicata in DSU formata din mii de militari, civili, medici, paramedici, asistenti, soferi, etc.

In toate sondajele de opinie, dr. Raed Arafat se afla in topul increderii populare cu cifre care-i fac pe politicieni sa crape de invidie.

Multumim, Raed Arafat !

Milioanele de romani care te apreciaza iti sunt recunoscatori si mereu alaturi in vremurile care vin. 30 de ani in slujba Romaniei nu se uita asa usor.

Conteaza si pe mine, te rog.

 

 

 

11 COMMENTS

 1. Imaginile de la Colectiv au mult mai mare impact decat imaginile cu el absolvent!

  Faptul ca a infiintat SMURDul nu inseamna ca i se iarta toate celelalte greseli, nici ca trebuie sa stea sef acolo pana la pensie sau si mai departe… ca tot e vorba acum de cumulul pensiei cu salariul!

 2. nici ca trebuie sa stea sef acolo pana la pensie
  D-l Raed Arafat mai are vreo 15 ani pana la pensie, daca a terminat in ’89 sase ani de medicina. Deocamdata el este Omul potrivit la locul potrivit!

 3. 10 ianuarie 2012, Bd Eroilor Sanitari: citeva sute de oameni se duceau pe seara la Cotroceni, injurindu-l pe Basescu, care tocmai vroia sa-l dea afara pe Arafat.
  Acolo si atunci a fost inceputul agoniei regimului securistilor lui Basescu.

  Hai, Iohanise, hai Orbane, hai Velo, hai Ciolose, Turcane, Bogdane, curaj: 10 ianuarie e aproape!
  Vine si timpul vostru, nenorocitilor… hai, dati-l afara, arestati-l, sa vedem cu cit peste 90% iese Arafat presedinte … probabil primul presedinte patriot de la lovitura militara de stat din ‘89.

  PS: Firea, daca ar avea imaginatie si umor, s-ar face ca vrea sa schimbe denumirea din Aleea Alexandru, unde sta Pnl in sediul Pdl, i Aleea Raed Arafat… sa-i bintuie numele asta pe penelisti si pe useristi pina cind i-o lua Smurdu’ pe toti.

 4. De-a lungul ultimilor decenii, in scolile de voi intretinute, au absolvit medicina multe mii de conationali, care dupa aceea v-au parasit meleagurile, pentru a castiga si a se avuti printe straini, scuipand sociatatea care i-a mijlocit sa invete o meserie (pentru cei mai multi nu a fost o vocatie) bine platita, si voi in loc sa-i fi criticat, spuneti, “bine a facut”, in tara nu sunt conditii…
  UN STRAIN, daca vreti un venetic, a ales sa ramana in tara in care nu sunt conditii pentru doctorii autohtoni… dar vocatia de a salva vieti a fost un imbold sa ramana in societatea in care s-a format profesional, demonstrand cu prisosinta ca este mai roman decat milioane de romani, si posesor de omenie mai multa decat isi poate imagina cineva despre romanii actuali, acestui om II CAUTATI NOD IN PAPURA, in loc sa fiti recunoscatori ca a ales sa traiasca printre voi, AJUTANDU-VA!!!
  NEMERNIC ESTI ROMANE!!!

 5. Domnilor ministri si alti comentatori,cand veti face pentru romani si Romania macar 10% din cat a făcut doctorul Arafat ,atunci sunteti îndreptățiți să comentați!

 6. Mai terminati cu Colectiv! De ce e vinovat Arafat pentru inconstienta unora? El a dat autorizatii de functionare, el a i-a autorizat pe idiotii de acolo sa faca focuri de artificii in spatiu inchis? O multime de betivi, drogati, inconstienti in clubul ala si Arafat sa plateasca?

 7. Așa-i în România, ceva ce merge bine trebuie distrus. Votați pe “Jonotan”, sa ne vândă austriecilor, nemților…., la fel și smurdul, vreau, vezi doamne să-l privatizeze…

Leave a Reply