Noul secretar general al Guvernului, fostul premier Victor Ponta, a declarat,vineri, că Sorin Grindeanu i-a propus joi această funcţie, pe care a acceptat-o deşi nu era în planul său de carieră, spunând că este o funcţie temporară. el a precizat că dacă moţiunea de cenzură este respinsă, va fi vorba despre o activitate mai lungă, iar dacă este aprobată, atunci activitatea sa va fi mai scurtă, până la numirea unui nou prim-ministru, pentru că “nu poţi să închizi Guvernul când vrea domnul Dragnea”. Ponta a refuzat să facă precizări legate de numărul miniştrilor care şi-au depus demisiile, precizând că premierul este cel care trebuie să dea aceste informaţii. Din acelaşi motiv, a refuzat să explice de ce au fost trimise la Preşedinţie doar demisiile a doi miniştri.

”Primul-ministru mi-a propus ieri să vin în echipa domniei sale într-o perioadă anormală pentru funcţionarea unui Guvern şi am spus imediat da. Cred că Sorin Grindeanu merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă. Funcţia de secretar general al Guvernului nu este tocmai ceea ce aveam în planul de carieră, dar nu cred că e cazul de orgolii. Cred că e cazul să asigurăm funcţionarea Guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor. Îl voi sprijini în această calitate pe care o voi ocupa temporar”, a afirmat Victor Ponta.

“În următoarele zile trebuie să ţinem pe linia de plutire activitatea guvernamentală, torpilată de o decizie politică greşită luată de domnul Dragnea. Cunosc administraţie centrală ca să il pot sprijini pe premier”, a precizat Ponta.

El a spus că dacă moţiunea de cenzură iiniţiată de PSD împotriva guvernului este respinsă, este vorba despre o activitate pe un interval mai lung. Fostul premier a afirmat că va ocupa funcţia de la SGG pentru o perioadă limitată. ”Nu se ştie cât de limitată”, a adăugat Ponta.

”Dacă moţiunea de cenzură iniţiată chiar de către PSD împotriva guvernului PSD nu trece, atunci este o activitate deja pe termen mai lung în care premierul va încerca să formeze o majoritate şi un guvern funcţional, lucru pe care l-a reuşit şi Călin Popescu-Tăriceanu în 2007. Dacă moţiunea trece, până la numirea unui nou prim-ministru, domnul Grindeanu trebuie să asigure interimatul”, a spus Victor Ponta precizând că s-a decis să-l ajute pe Sorin Grindeanu deoarece a văzut ”un prim-ministru puternic, hotărât”.
El a amintit că au fost perioade de interimat şi de trei luni. “Nu poţi să închizi Guvernul când vrea domnul Dragnea”, a argumentat fostul premier.

Victor Ponta a fost numit, vineri,  în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

UPDATE 19:08 – Victor Ponta se află la Palatul Victoria pentru a prelua funcţia de secretar general al Guvernului

Fostul premier Victor Ponta se află la Palatul Victoria pentru a prelua postul de secretar general al Guvernului în care a fost numit vineri de către premier, au declarat pentru News.ro surse politice.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atribuţiilor Secretarului General al Guvernului către secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv că Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului şi nu s-a prezentat vineri la Guvern.

Decizia de înlocuire a fost luată “având în vedere refuzul secretarului general al Guvernului de a îndeplini obligaţia de a contrasemna deciziile prim-ministrului, prevăzută de prevederile art. IX din OUG 17/2009 (…), constatat conform Adresei înregistrate la SGG cu nr. 20/11.039 din 16 iunie 2017, precum şi absenţa acestuia din cadrul instituţiei”, potrivit hotărârii din Monitorul Oficial.

A urmat un nou ordin, prin care Mihai Busuioc a fost demis din funcţia de şef al SGG, fiind, prin acelaşi ordin, numit Victor Ponta, cu Alexandru-Mihai Ghigiu contrasemnând.

“Începând cu data prevăzută la art. 1 (vineri – n.r.), domnul Victor Viorel Ponta se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru”, se arată în ordin.

Secretarul general al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc, a refuzat joi şi vineri să sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care este eliberat din funcţie, iar fără semnătura acestuia Monitorul Oficial nu publica actul de demitere, dat fiind faptul că Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” se află în subordinea SGG, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, şeful SGG, Mihai Busuioc, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea, refuza să semneze orice document venit de la premierul Sorin Grindeanu, inclusiv revocarea sa din funcţia de secretar general, scrie news.ro

 

viewscnt

4 COMMENTS

  1. De ce uluitor? E ca si cum Grindeanu l-ar numi pe prietenul lui Dragnea. Amandoi s-au dus de manutza la Basescu sa coabiteze, amandoi la tenis si spritzuri cu serviciile deci? Diferenta e ca Ponta a fost un prim ministru bun in schimb prietenul Dragnea pune motiuni de cenzura la propriul guvern…

  2. E foarte interesant ca nici pana acum nimeni nu a fost in stare sa ne explice ce se intampla. In afara de niste declaratii sforaitoare si dintr-o parte si din alta, nimic. Romania o ia din nou la vale, toti “prietenii” nostri isi rad in san, un restaurant este incendiat in Paris, aici acasa mari manevre militare, suntem trecuti de mijlocul lui iunie, evaluari peste evaluari iar, cetateanul priveste buimac la toate astea.

  3. Poate se termină odată pentru totdeauna cu bălăcăreala şi plângăceala pe micile ecrane! Să-şi facă treaba la locul de muncă şi NU pe micile ecrane cu orice dar nimic bun!

  4. Nu e tare ca in tara asta toti baietii astia numiti in functii smekere tre sa contrasemneze daca cel care i-a nunit vrea sa-i demita?!
    Practic o data numiti sunt mai tari ca ala care-i numeste, ca destituirea depinde de ei:))
    Poate i se pregateste si lui Dragnea o functie de ambasador la Moscova, sau macar guvernator al Deltei, sa poata da la biban din barca, cu Coddin Stefanescu, ca-n Operatiunea Monstru :))

Leave a Reply