In urma imaginilor difuzate in exclusivitate la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3 cu arestatul Adrian Sarbu care se plimba liber printr-un cartier de lux din Bucuresti, un scandal imens s-a declansat.

Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, după ce omul de afaceri Adrian Sârbu a fost fotografiat fără cătușe pe o stradă din Capitală, în timp ce se afla în arest preventiv.

Faptele sunt prevăzute și pedepsite de art. 297 și art. 269 Cod Penal, iar cercetările să vor desfășura sub supravegherea unui procuror, cu privire la toate persoanele ce au fost implicate în derularea evenimentului, precizează Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Poliția Capitalei arată, într-un comunicat emis pe 22 aprilie, că la începutul săptămânii, omul de afaceri Adrian Sârbu, aflat în arest preventiv, a fost dus la un spital, cei doi agenți care au asigurat escorta acestuia fiind în prezent cercetați pentru nerespectarea prevederilor legale, după ce omul de afaceri a fost fotografiat fără cătușe pe o stradă din Capitală.

În urma acestui eveniment, șeful Inspectoratului General al Poliției Române nu a aprobat cererea de menținere în activitate a directorului general adjunct al Poliției Capitalei, care avea în atribuții coordonarea centrelor de reținere și arestare preventivă de pe raza municipiului București, acestuia urmând să-i înceteze raporturile de serviciu, la împlinirea vârstei legale de pensionare, în luna mai 2015.

Adrian Sârbu se află în arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) și instigare la delapidare.

Conform procurorilor, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se ridică la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârșirea infracțiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei.

8 COMMENTS

 1. Daa o demisie de onoare scrie cineva ? In institutiile statului roman este cineva care are onoare ? Sigur NU !

  • Onoare? Da unde crezi d’le ca suntem? Intr-o ,,democratie” utopica?
   Astia au aratat ca nu le pasa si nu se tem de nimeni, doar au ajuns la putere si fac ce vor ca oricum nu mai poate nimeni sa-i dea jos.
   Sa-l plimbi cu catuse la arestare iar apoi sa-l lasi pe strazi cu bodyguard asigurat si platit de Ponta (pardon, platit de la stat) asta-i maxima tupeului. Cica are omu’ o urgenta … sa traga la masea. Si pe deasupra il mai si sanctioneaza pe ,,seful ala” trimitandu-l fortat la pensie. Nu tu dosar penal, nu tu instanta ci direct la pensie cu el ca a fost util suficient sistemului, sa lase loc altuia mai proaspat si cu mai mult tupeu. Pensionarul ala s-o fi facut vinovat pt. ca nu i-a pus pe bodyguarzi sa stea de sase si sa asigure zona pt. a nu fi prinsi.
   Deaia zic ca, la cum s-au desfasurat lucrurile in ultimul timp si la cum se aseaza toate, Udrea, Bica, Georgescu n-au stat nici macar o zi ,,la arest”. I-au plimbat prin fata camerelor cu catuse, pentru spectacol ca apoi sa-i duca cu masinile alea fumurii la loc sigur si intr-un confort pe masura.
   Pentru nostalgici imaginea lui Georgescu la arest cu barba spune cat de mult a fost regizat totul. Vroiau sa para omul mai fioros si i s-a ordonat barba …
   http://radu-tudor.ro/horia-georgescu-arestat-30-de-zile/
   D-le Tudor, pozele alea le-a primit Gadea tot la plic? de la stim noi cine? Pt. ca am observat ca ati avut exclusivitate pe ele si ma gandesc ca trebuia sa fie livrate unde-i audienta mai mare …
   Apropo, arhanghelul CTP ce parere o fi avand?

 2. Mesajul unic transmis de DNA este transmis indirect prin aceste acţiuni, aşa se vede pe micile ecrane, şi anume: reducerea la tăcere a celor care încă mai vorbesc despre ilegalităţile celor 10 ani de guvernare 2004-2014 mai ales pentru cei din zonele unde sunt*neamuri/baştină*. Dacă nu iese să motiveze real/verbal sau cu acte toate acţiunile madamilor dna, asta se înţelege!
  Aşadar: reducerea la tăcere pentru cei care încă mai ştiu cîte ceva sau vor dreptate! S.O.S!!!

 3. si din nou doar executantii sunt vinovati .dar cei care au raspundere nici vorba.nu cred ca acei agenti au facut totul ca asa au vrut ei cred ca au executat ce li sa spus iar acum vor plati ca degeba vorbesc ei

 4. Incorect pentru toti, legatura cu cei din dosarul mediafax prin interpusi,indicatii primite de acestia pentru a le transmite celorlalti acu toti sub control judiciar sau arest la domiciliu.

 5. GRESIT !!!! Sunteti jurmalisti,aveti paparazzi ! Faceti documentare completa si ve0ti constata altele.

 6. Adrian Sârbu se află în arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) și instigare la delapidare. Ceilalti din dosar fiind ca si sarbu.Se plimba liberi cu ajutorul altor persoane !

Leave a Reply