Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a oferit o primă reacţie la acuzaţia de colaborare cu Securitatea.

Aflat în Parlament, unde a fost audiat în comisia de învăţământ, acesta a afirmat că nu a fost informator al Securităţii şi chiar a susţinut că are o adeverinţă de la CNSAS care atestă acest lucru. Adeverinţa ar fi obţinut-o în momentul în care a candidat pentru funcţia de rector al Universităţii Bucureşti.

“Este o știre falsă. Nu am fost colaborator al securității. Nu am făcut poliție politică. Nu aveau cum să descopere așa ceva din moment ce am o adeverință de la CNSAS care atestă că nu am colaborat cu securitatea. Știrea este complet falsă și calomnioasă”, a declarat Mircea Dumitru la Realitatea TV.

Reamintim că, potrivit unor surse citate de evz.ro şi adevarul.ro, Mircea Dumitru apare în arhivele CNSAS ca fost colaborator al Securităţii. Surse politice au precizat pentru stiripesurse.ro că acesta urmează să fie demis.

Legat de scandalul presupusului plagiat al Laurei Codruţa Kovesi, Dumitru a afirmat că nu a dispus o anchetă internă la comisia care a dat verdictul din 2012, iar Parchetul nu a solicitat informaţii pe această temă. În privinţa unei noi verificări a tezei de doctorat  a şefei DNA, de către CNATDCU, ministrul Educaţiei a declarat că se aşteaptă o sesizarea formulată corect, spre deosebire de celelalte sesizări care nu îndeplineau condiţiile, scrie stiripesurse.ro.

 

7 COMMENTS

 1. Toti care au probleme cu justitia au atacat in fel si chip! Le este frica de inchisoare iar prin demonizarea justitiei cred ca vor scapa!

 2. Este foarte interesanta aceasta tactica. Ori ai fost colaborator, ori esti ofiter acoperit sau cine stie ce enormitate mai poate debita o minte odihnita.

 3. Cnsas declara ca nu e colaborator. Se incearca aruncarea cu mizerii.
  au incercat si ciuvica si rtv sa-l atace pe ghinea cand ghinea arata cum functioneaza jaful psd-ist cu ghita.

 4. Johany are dreptate de data asta.Legea 90/2001 in art.2 zice ca nu poti fi ministru daca ai fost condamnat . Hal de “specialisti ” invitati , care si dau cu parerea.

 5. SRI, SIE, MApN, MAI, ar trebui sa predea cat de repede posibil depozitele de arhiva constituite pana in anul 1994 la CNSAS.
  CNSAS ar trebui reorganizat dupa forma si esenta Institutului Gauck din Germania.
  Ar trebui legi noi si corecte cu privire la ORNISS si informatiile clasificate.
  Vor trebui reverificate in regim de urgenta declaratiile personale de necolaborare cu fosta securitate a intregului personal bugetar din Romania nascut intre anii 1950 si 1975.
  Arhiva fostei Directii a IV- a CI sa treaca in regim de urgenta l de la MApN la CNSAS.

 6. Mtiv necredibil pentru a nu arăta adevărul din ultimile acţiuni privind plagiatele primite pe bandă rulantă la cote industriale !

 7. interesanta exprimare: “Nu aveau cum să descopere așa ceva din moment ce am o adeverință de la CNSAS…”
  Nu zice ca n-a fost, ci ca nu a facut politie politica (nici Mona Musca nu a…) si ca nu aveau cum sa descopere. Dar era ceva de descoperit? Iar simplul fapt ca ai o adeverinta (ca poate nici in 2007 nu au descoperit) nu implica automat ca a fost sau n-a fost.

  Parerea mea: nu ai cum sa fii sau sa fi fost ceva scula mare la Romanica daca n-ai fost sau nu esti. Acuma, problema actuala e din care grupare/gasca ai fost sau esti ca e clar ca sunt cel putin doua grupari/gasti care-si dau la gioale.

Leave a Reply