Măsurile de securitate din jurul prinţesei moştenitoare Amalia a Regatului Ţărilor de Jos au fost recent sporite considerabil din cauza îngrijorării că aceasta ar putea fi victima unei tentative de răpire sau a unui atac, relatează vineri Reuters şi AFP.

Astfel, din cauza ameninţărilor, prinţesa Amalia, în vârstă de 18 ani, este nevoită să locuiască cu părinţii ei la palatul regal Huis ten Bosch din Haga în locul apartamentului pe care îl închiriase la Amsterdam pentru a merge la universitate, şi iese doar pentru a merge la cursuri, a anunţat joi familia regală olandeză.

Situaţia este “într-adevăr foarte dificilă”, a declarat regele Willem-Alexander în cadrul unei conferinţe de presă în timpul unei vizite de stat în Suedia.

Potrivit reginei Maxima, ameninţările care o vizează pe prinţesă – care urmează cursurile Facultăţii de Politică, Psihologie, Drept şi Economie (PPLE) ale Univesităţii din Amsterdam – au “consecinţe enorme” asupra vieţii ei. “Ea nu are o viaţă de student aşa cum au alţii”, a mai spus regina.

“Ea nu a plecat de acasă. Asta înseamnă că nu locuieşte la Amsterdam, că nu prea poate ieşi. Consecinţele sunt foarte dificile pentru ea”, a spus regina, vizibil emoţionată.

Premierul Mark Rutte a descris situaţia ca fiind “teribilă” şi că este “foarte îngrijorat’, a informat televiziunea publică olandeza NOS.

“Vă garantez că serviciile noastre de securitate depun toate eforturile, zi şi noapte, pentru a-i garanta siguranţa”, a declarat ministrul Justiţiei şi Securităţii, Dilan Yesilgöz-Zegerius, pe Twitter.

Cotidianul olandez De Telegraaf a raportat în septembrie că securitatea a fost întărită în jurul prinţesei din cauza ameninţărilor din partea unor grupări criminale care îl vizează de asemenea şi pe premierul Mark Rutte, scrie Agerpres.

Leave a Reply