Citesc stirea asta si ma minunez…

Cheltuielile pentru protecţia mediului în România, în 2019, s-au ridicat la aproximativ 16 miliarde lei, reprezentând approximativ 1,5% din PIB, din care 42% au fost pentru gestionarea deşeurilor, urmate ca nivel de cheltuielile pentru protecţia aerului şi a climatului (aproximativ 20%) şi de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale (aproape 20%), conform datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Intr-o tara cu multe proceduri de infrigement pentru numeroase gropi de gunoi neconforme, orase poluate grav, mii de tone de peturi, pungi, cutii de tabla, deseuri si alte mizerii prezente masiv in zonele urbane si rurale, unde s-au dus peste 3 MILIARDE DE EURO ?!

Aici ori e o hotie masiva cu fonduri nationale si europene, ori romanii produc mai multa murdarie si poluare decat poate finanta statul si Comisia Europeana anual…

 

 

4 COMMENTS

  1. 42% pentru gestionarea deseurilor ?
    Nu INS trebuie sa raspunda ci ministerul de resort.
    Detaliat, ca sunt date de interes public.Apoi, asociatii pentru protectia mediului poate verifica la fata locului…

  2. Daca este interes din strainezia, ceea ce ar fi foarte bine, intai sa inchida fabricile de plastice si fupa, sa ceara! Dar cum interesele sunt peste putinta oricarui cetatean, se manipuleaza invinovatind orice in jur. Vina este strict a celor care fabrica si vand!

Leave a Reply