Home Articole Inalta Curte : “Am emis un mandat de interceptare pe ora in...

Inalta Curte : “Am emis un mandat de interceptare pe ora in 2014”

2517
4

Publicatia Lumea justitiei a intrebat Inalta Curte de Casatie si Justitie care este numarul mandatelor de interceptare pe siguranta nationala aprobate in 2014 si 2015. Raspunsul ICCJ sta la baza unui articol pe www.luju.ro cu cifre si concluzii extrem de importante.

“In fiecare zi lucratoare, Inalta Curte de Casatie si Justitie – condusa de judecatorii Livia Stanciu si Ionut Matei, acesta din urma fiind seful Structurii de securitate – emite cate 10 mandate de interceptare pe siguranta nationala. Ceea ce inseamna mai mult de 1 astfel de mandat pe ora, calculat la programul de lucru de 8 ore pe zi.

Statistica pe care prezentam in cele ce urmeaza are la baza informatii oficiale care au fost oferite Lumeajustitiei.ro chiar de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sunt date statistice privind numarul de mandate de interceptare emise pe siguranta nationala in anul 2015.

Astfel, conform raspunsului acordat Lumeajustitiei.ro de Inalta Curte, instanta suprema a emis, pana la 30 septembrie 2015, 2.020 de mandate de interceptare in baza securitatii nationale:

Numarul propunerilor admise de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala, avand ca obiect emiterea mandatelor de interceptare in baza securitatii nationale este 2.692 in anul 2014 si 2.020 in anul 2015 (pana la data de 30.09.2015, inclusiv)”.

Practic, nu trece o zi lucratoare fara ca instanta suprema sa nu emita un mandat de interceptare pe siguranta nationala. Si nu doar atat. Nu trece nici macar o ora fara ca un mandat pe siguranta nationala sa nu fie dat. Tinand cont de faptul ca avem 22 de zile lucratoare pe luna, iar programul oficial de lucru este de 8 ore pe zi, un calcul simplu ne dezvaluie urmatoarea statistica pentru anul 2015, cand pana la 30 septembrie au fost emise 2.020 de mandate:

Inalta Curte a emis 224 de mandate pe siguranta nationala, pe luna

In fiecare zi lucratoare, ICCJ a emis cate 10 mandate pe siguranta nationala

Inalta Curte a emis cate 1 mandat pe ora”

http://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/cifra-oficiala-ora-si-mandatul-in-primele-9-luni-din-2015-inalta-curte-a-emis-2-020-de-mandate-de-interceptare-pe-siguranta-nationala-adica-224-pe-luna-judecatorii-iccj-semneaza-cate-10-mandate-in-fiecare-zi-lucratoare-media-este-identica-cu-cea-din-2014-

4 COMMENTS

  1. într-un stat poliţienesc nu este de mirare. ce aş vrea eu să ştiu este cine plăteşte armata de spp-işti care îl însoţesc pe băse oriunde,şi în baza cărei legi beneficiază de atâta protecţie a spp-ului!

  2. ha ha ha politica partidului DNA şi Înalta Curte trebuie să-şi vorbească cheltuielile lunare. …că no sta degeaba precum majoritatea politicienilor şi numiţilor pe funcţii.

  3. trinomul trage tare intr-o tara amenintata de teroristi. stim sigur ca pe langa teroristi toate agentiile de spionaj din lume si-au trimis elemente pentru a ne spiona. stim la fel de sigur ca toti romanii, de la sugari la cei mai batrani locuitori ai tarii tradeaza grav interesele nationale. asa ca de ce sa ne mai miram ca in tara asta plina de coruptie, tradatori, spioni, teroristi etc etc trinomul are drept grija sa ne asculte, sa ne intercepteze, sa ne spioneze etc etc. iar cretinii sunt extrem de bucurosi la abuzurile trinomului. se bucura exact ca niste prosti dand argumentul suprem ca dupa luni de zile de stat in beciul domnesc se apuca sa recunoasca majoritatea ce spune dna-ul ca au facut. e la mintea cocosului(???!!!) ca vor recunoaste in statul asta care numai stat de drept nu e . recunoscand si ce nu au facut vor primi o pedeapsa mult mai mica pentru ca daca merg pe varianta nerecunoasterii vinovatiei sprincenata&co va avea grija sa dea dreptate binomului. s-a desteptat pana si baselu acum cand tavalugul trinomului vine peste el.

  4. Siguranta nationala e o umbrela mare, multe capete (de acuzare) intra dedesubt. Ce e interesant la statistica prezentata de luju.ro e faptul ca poate fi folosita ca dovada ca: unu, judecatorii decid violarea dreptului la viata privata, si doi: legile Big Brother sunt mai necesare decat Biblia pentru linistea sufleteasca a tuturor. Cu alte cuvinte, statul de drept se maturizeaza (vorba d-lui ambasador H.Klemm), fiecare putere e la locul ei, abuzurile nu mai exista sterse fiind de lege si raman doar oamenii care pot “gresi”( statul nu poate fi subiect greselii). Cineva pregateste o mare spalare pe maini, ar trebui sa ne bucuram.

Leave a Reply