Mircea Geoana, avertisment pe Facebook despre destabilizarea relatiei transatlantice prin deciziile presedintelui Trump :

Inca un Tweet de la Donald Trump, inca un pas spre un razboi comercial de proportii intre SUA si “aliatii” europeni. 20% tarife suplimentare pentru masinile europene in SUA. Masuri de retaliere contra producatorilor americani din partea europenilor. Efectul? 320 miliarde de dolari pierderi pentru producatori si consumatori, o relatie transatlantica tot mai subreda si risc masiv de criza economica globala. In timpul asta, la Bucuresti ne prefacem ca …ploua!

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-22/trump-threatens-to-impose-20-percent-tariff-on-european-cars

 

6 COMMENTS

 1. Ba “puslama”,trebuia sa va ganditi bine inainte de a semna acorduri parteneriale cu nemernicii care fac ce vor don romanica la ora actuala! Ati pupat toate poalele in avantajul vostru si distrugerea tarii si natiunii,ati alungat proprii cetateni din tara prin lege incat,toti care au plecat au ajuns sclavii altor tari si voi va plangeti verbal ca nu aveti pe cine subjuga pentru bugetul de stat,sau,bagati panica strainatatii luand masuri tot cumajoritatea cetatenilor traitori in romanica! Cetatenii romani traitori in tara, au ajuns sclavii vostrii si ai bancilor,nemernicilor! At de tamp sa fii sa te trezesti vorbind,tocmai tu care stai lunar pe sacul cu bani si pe din dos, bagi panica in randul cetatenilor dar panica nu este din romanica! Te intereseaza romanica cum ma intereseaza pe mine de soarta voastra,a tuturor perindatilor in politica!

  • Asa-i. prosti noi. Trebuia sa mergem cu Rusia. Aia oameni seriosi… (pentru ai mai “destepti” de pe aici, aia care cred ca statul paralel exista: eram sarcastic).

   • @D5n,nu e vorba de rusia sau occident! CETATENII ROMANI TREBUIA SA TINA CU ROMANIA IN ORICE CAUZA! Aici ne-am nascut,aici traim,aici murim destui cu zile!
    Ce stat paralel,bre? Sunt doar gasti care forteaza legea si orice, spre control,coordonare, putere si imbogatire peste noapte!

 2. Daca dl Geoana, o persoana apropiata tocmai republicanilor zice asta inseamna ca sansele sa se insele sunt minime.
  Cel mai probabil dl Trump inchide usa Europei ca sa primeasca mai multă China. Partea misto in capitalism este ca piata se adapteaza singura iar efectele se vor vedea inca de la primele tranzactii, recte pe termen scurt si mediu.
  Speculez, evident. Oricum UE este o forta atat comerciala cat si militara. Nimic nu trece fara repercusiuni.
  To be continued…

 3. ce farisei! Pai daca nu vor “razboi comercial” de ce nu reduc la zero toate taxele pe care un european le are de platit daca isi ia masina din SUA? Sau din Japonia?

  Ia sa vedem ceea ce nu spune nimeni, anume care sunt taxele deja percepute de UE:
  “The tariffs for customs clearance are set at the European Union level. Here is what you can expect to pay in import duties, depending on the type of vehicle you’ve bought:

  22% for trucks (including pickups, when the cargo area is more than 50% of the length of the wheelbase)
  10% for passenger cars (this includes pickup trucks, when the cargo area is less than 50% of the length of the wheelbase)
  8% for motorcycles with an engine capacity to 250cc
  6% for motorcycles with a engine capacity exceeding 250cc
  In addition to import duties, in order to get customs clearance you have to pay an import tax. You will pay anywhere between 19-22% value added tax (VAT) on the import depending on the country.”

  Aha! Deci UE dintotdeuna impune costuri totale vamale in jur de 30% (afara de alte impozite si rovignete nationale) pentru importul vehiculelor din SUA (traiasca industria auto germana, astfel protejata) dar marea problema e ca acuma si americanii vor sa bage 20%….

  • Exact, dar bineinteles ca tot Trump e de vina, el e vinovatul de serviciu pt orice, dacă a avut curajul sa sfideze statu-Quo ul de pana acum. Nemernicia si ipocrizia europenilor nu are limite. Ei vor in continuare sa aibă o vaca de muls, care pe deasupra sa le mai si asigure tot timpul protecție militară la nevoie, dar pe banii ei, nu ai lor!

Leave a Reply