O mișcare cu obiective antivaccin și care are atributele unei grupări paramilitare a alertat forțele de securitate din Marea Britanie.

Presa britanică a difuzat imagini în care zeci de membri ai mișcării, intitulate “Alpha Men Assemble” (AMA, Gruparea bărbaților Alfa), se antrenează pentru viitoare acțiuni de stradă în Londra şi în alte zone din Regatul Unit.

AMA are peste 2.800 de adepți și și-a programat “reuniuni de antrenament și tactici strategice” în Anglia și Scoția, potrivit Daly Mail.

A fost înființată în urmă cu doar trei săptămâni și folosește platforma Telegram pentru a trimite mesaje criptate către cei aproximativ 6.000 de abonați, scrie antena3.ro

Presa britanică: “Alpha Men Assemble, condusă de foști militari”

Fondatorii canalului  Telegram au preferat să rămână anonimi, dar o sursă citată de publicația The Times susține că liderii Alpha Men Assemble par să fi făcut parte din rândul forțelor armate.

Daily Mail notează că AMA publică în mod regulat știri pe canalul social media Tommy Robinson News, care are peste 150.000 și este sub supervizarea unor persoane cu legături în English Defence League.

English Defence League (Liga Apărării Britanice) este o grupare de extremă dreapta, oponentă  a răspândirii Islamului și extremismului islamic în Regatul Unit.

Antivacciniștii adepți ai violenței discută pe platforma Telegram.

“Autoritățile au văzut o asemănare cu conspiraționistă QAnon, ai cărei membri au luat cu asalt Congresul american, pe 6 ianuarie 2021.

Cei din Alpha Men Assemble spun că sunt călăuziți de obiectivul salvării copiilor, iar cei din QAnon susțineau că luptă cu o cabală de pedofili satanici, constituită împotriva președintelui Donald Trump.

Imaginile care au ajuns în presa britanică înfățișează, aparent, o reuniune a circa 100 dintre membrii AMA în West Sussex, Anglia, la un antrenament.

Mesaje schimbate pe Telegram și publicate în presă arată cum membrii grupului au fost avertizați:

‘Va trebui să vă păstrați sângele rece și să vă controlați emoțiile. Dacă nu puteți face asta, nu vi se va permite să participați la acțiunea directă’.

O primă astfel de acțiune ar urma să aibă loc luna aceasta. Participanților li s-a spus să vină îmbrăcați cu haine, căciuli și încălțări de culoare neagră.

Nu este clar încă în ce anume va consta ‘acțiunea’, însă în urmă cu câteva zile protestatari anti-vaccin au atacat un centru de testare COVID, în Milton Keynes, Buckinghamshire.

Atac asupra unui centru de testare COVID

La originea protestului violent din Milton Keynes a fost un miting inițial pașnic, la care a participat cunoscutul anti-vaccinist Piers Corbyn, fratele fostului lider laburist Jeremy Corbyn”, a transmis corespondentul Antena 3 în Anglia, Mircea Maier.

La rândul său, jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a avertizat asupra pericolelor pe care astfel de grupări le pot genera într-o societate democratică.

“Există riscul ca aceste curente de manipulare, care luptă împotriva medicilor, a științei, să devină niște grupări violente. Să treacă de la violență verbală la violență fizică. Aspectul acesta îngrijorează pe toată lumea, pentru că pot avea loc inclusiv evoluții nedemocratice. Vorbim de formațiuni, partide și structuri care să lupte prin metode violente împotriva sistemelor democratice din țările noastre.

Radu Tudor: “Încercarea imensă a acestui an va fi suprimarea căderii spre violență”

Cred că încercarea imensă a acestui an va fi aceea de a încerca, prin mijloace democratice, să fie suprimate orice evoluții spre violență. Știm că avem activiști anti-vaccin, pro-vaccin și chiar persoane care contestă existența virusului, deși au fost înregistrați milioane de morți, dar toate acestea trebuie menținute într-o limită a funcționării democratice.

Atunci când apar violențe, persoane înarmate, grupări paramilitare, oricând o societate poate fi destabilizată. Trebuie văzut dacă sunt actori statali sau non-statali în spatele grupărilor paramilitare”, a spus jurnalistul și analistul militar Radu Tudor.

https://www.antena3.ro/externe/ama-adunarea-barbatilor-alfa-alpha-men-assemble-grupare-paramilitara-antivaccin-lovituri-anglia-624546.html

 

Leave a Reply