Parchetul din Napoli a cerut miercuri o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fostul premier italian Silvio Berlusconi, suspectat de coruperea unui senator, Sergio De Gregorio, pentru a provoca căderea Guvernului Romano Prodi, obligat să-şi dea demisia în mai 2008.

Procurorul Vincenzo Piscitelli a mai cerut o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare pentru Valter Lavitola, un apropiat al lui “Il Cavaliere” care ar fi intermediat transferul a trei milioane de euro, între care două milioane în numerar, către Sergio De Gregorio, membru al partidului Italia Valorilor, în schimbul dezertării sale.

Sentinţa este aşteptată pe 8 iulie, însă Berlusconi va putea face apel.

Silvio Berlusconi, în vâstă de 78 de ani, este acuzat că în 2006 a “cumpărat” un senator de stânga pentru ca acesta să treacă în tabăra sa şi să faciliteze îndepărtarea de la putere a Guvernului de centru-stânga condus de Romano Prodi.

Cati oameni de la varful puterii din Romania ultimilor 10 ani (chiar si azi…) au avut aceleasi practici ca Berlusconi pentru caderea unor guverne si schimbarea majoritatii?

 

2 COMMENTS

  1. Practica “cumpararii” deputatilor se pare ca nu este ceva autentic parlamentului dambovitean.
    In principal toate practicile rele se invata foarte repede, iar cele bune ori se uita ori sunt trecute cu vederea intentionat.

  2. Daca e sa fim obiectivi, exemplele pot merge pana in anii ’90; sa nu uitam nici tradarea PUR din 2004, cand au trecut alaturi de Basescu….

Leave a Reply