Un bărbat şi un minor de 12 ani au sărit gardul Aeroportului Internaţional din Sibiu, în 22 martie, profitând de faptul că nu mergeau senzorii de alertare şi au pornit o maşină utilitară aflată pe pistă, cu scopul de a o fura, în timp ce o aeronavă se afla pe pistă pentru alimentare şi chiar în ziua în care de pe acest aeroport s-au efectuat zboruri militare cu oficiali NATO, ceea ce este considerat un incident foarte grav de securitate, a precizat pentru Agerpres o sursă oficială. Potrivit sursei menţionate, cei doi hoţi au pornit vehiculul, dar nu au reuşit să plece pentru că au băgat greşit maşina în viteză.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional din Sibiu au confirmat incidentul, dar nu au precizat dacă la acel moment funcţionau sau nu senzorii de mişcare din gard.

“În data de 22 martie 2018, două persoane, un adult şi un minor, au escaladat gardul de protecţie al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele două persoane au intenţionat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinşi de către personalul aeroportuar care a gestionat situaţia conform procedurilor, iar cei doi au fost preluaţi de către Poliţia Transporturi pentru cercetări. Aeroportul Internaţional Sibiu a pus la dispoziţia poliţiei materialele video care au surprins momentul în care cei doi au pătruns în perimetrul aeroportului în mod ilicit. Precizăm faptul că persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor. Acest incident a fost raportat şi Autorităţii Aeronautice Civile Române, autoritate competentă în domeniul securităţii aviaţiei civile”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Internaţional Sibiu.

De asemenea, surse din aeroport au confirmat pentru Agerpres că în acea zi s-au efectuat zboruri cu aeronave militare, cu oficiali NATO, scrie agerpres.

Cele două persoane care au sărit gardul aeroportului sunt în prezent în libertate, fiind vorba de un copil de 12 ani şi de un bărbat de 34 de ani, ambii din judeţul Sibiu. Poliţia a deschis un dosar penal pentru furt. Bărbatul a fost la acel moment reţinut 24 de ore, iar acum se află sub control judiciar. Cercetările sunt făcute de Poliţia Transporturi Sibiu. Bărbatul riscă trei ani de închisoare, au precizat pentru Agerpres surse judiciare.

Aeroportul Internaţional din Sibiu reprezintă un obiectiv strategic pentru summitul din 2019.
 Sibiu va organiza în 2019 primul summit al Consiliului European de după Brexit, la care se va discuta despre viitorul blocului comunitar. La eveniment vor participa mii de persoane, printre care şi 27 de lideri ai statelor membre UE.

2 COMMENTS

  1. au gasit teroristul! Sri si-a gasit punctul de care se poate agata pentru conferinte de presa! De unde si cum se numeste individul?

Leave a Reply