Statul german a plătit anul trecut landurilor și administrațiilor locale circa nouă miliarde de euro pentru suportarea cheltuielilor legate de primirea refugiaților, relevă un raport al guvernului federal de la Berlin, publicat miercuri de cotidianul Rheinische Post și citat de agenția EFE.

Conform documentului, de când a început afluxul migrator masiv Germania a cheltuit în total pentru refugiați circa 20 de miliarde de euro. Se estimează că numai cheltuielile ocazionate de primirea refugiaților aflați în așteptarea soluționării cererilor de azil au fost de circa 5,5 miliarde de euro. Construcția de noi tabere și renovarea celor deja existente au costat aproximativ 400 de milioane de euro, în timp ce cheltuielile pentru găzduirea și întreținerea minorilor neînsoțiți se ridică la circa 350 de milioane de euro.

De la începutul anului 2015 și până în prezent în Germania au ajuns circa 1,3 milioane de migranți extracomunitari, veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Cel mai mare flux a fost în anul 2015, când Germania a primit circa 900.000 de solicitanți de azil, numărul lor scăzând de la începutul anului 2016 odată cu închiderea rutei balcanice.

Între timp, guvernul german a adoptat și o serie de măsuri menite să grăbească repatrierea migranților a căror cerere de azil este refuzată, precum și expulzarea celor care comit delicte grave,scrie Agerpres.

 

16 COMMENTS

 1. Off-topic:

  Țața Firea a umplut primaria de militia din Voluntari! E drept, a ajutat-o si barba’su, Pandele, ca deh, in casa macar sotia trebuie sa ti-o ajuti si sa o sustii, asta e ce n-a inteles opozitia! Dar, noi bucurestenii avem cu legatura de familie a lu’ nea Pandele cu țața Firea, ca noi avem si noi alta treaba si avem viata, soarta noastra! Adica, el cu familia lui, noi cu viata noastra! Pandele i-a trimis toti militienii pensionari din Voluntari si toti fostii pucisti ai lui Mazare din Constanta, si pe aia care au mai facut cate un curs pe vremuri la Academia de Marina “Mircea cel Batran”, ca toti oamenii lui Firea din aceste categorii se compun! Vezi Speranta ParaCliseru si multi altii! Daca Firea nu avea oameni, n-avea echipa, ea de ce a mai candidat? Ca asta e problema si pacatul foarte multor personaje de genul ei, cu multa ambitie in gat dar cu posibilitati administrative pauza, vezi si cazul lui Basescu, zis locomotiva partidului. Asta e! Fiecare pe limba lui isi va rupe gatul! Realitatea nu iarta pe nimeni. Realitatea e cea mai crunta realitate.

  P.S. Spuneti-i lui țața Firea ca o sa plece un material catre SRI, presedintie si multe, multe alte organisme, in legatura cu ea, bineinteles. Stiu ca aveti posibilitatea sa o anuntati preventiv. Spuneti-i ca n-am avut ce sa-i fac, trebuia s-o curentez. Ea mie n-are ce sa-mi faca, nici ea, nici Dumnezeu, cel la care am ajuns sa ma rog in fiecare zi sa mai faca ceva pentru tara asta, ca-n afara de El nu mai are cine, va garantez. Daca ati vedea materialul v-ati cruci. Ajut si eu cu ce pot, fac efort, omeneste vorbind.

  • Lasati-o fratilor ca la prima strigare incepe sa se victimizeze ca-n telenovelele alea proaste si imediat revine in sondaje nu mai scapam de ea dupa aia.

  • :)))
   mistoc ce am auzit de markovei… bine ca banuia, pana si fatza o ajuta, :)) dar ma gandesc asa, la oile teleghidate #rezid-sta…
   :))
   Offf, justitia pulpii… :))

  • Esti tare fraticule Ianos.
   Am mai postat si eu cate ceva din nemultumirile la adresa Primarului General dar pana la a “informa” SRI si toate “organismele” e cale lunga. Am de ce sa fiu suparat pe cei de la primarie, n-au fost in stare sa astupe gropile aparute in carosabilul Bucurestiului.

 2. Arunca germanii cu banii in stanga si-n dreapta exact cum fac guvernantii actuali de la noi doar ca la ei sacul mai are rezerve pe cand la noi ne-au iesit degetele prin el cautand poate,poate o mai fi ceva pe fund…

 3. Isi recupereaza ei banii din colonii gen Grecia, Romania. Niste contracte de armament impuse, inutile pentru tarile cumparatoare, vanzari de produse contrafacute in est, taieri de paduri …

 4. la 270 de miliarde de euro excedent comercial anual, au de unde…. vine vreo 3,2% din profit…. nu-i pling deloc, vin alegerile si vor vota cu aceiasi pentru simplul motiv ca nemtilor le place si cu Merkel si cu UE, ca EI o duc bine.
  Ce le place? De exemplu, le place ca marea majoritate a banetului asta s-a intors in economie (constructii, servicii, chirii) fentind cu gratie legile UE anti-ajutor de stat. Acuma dau cite 1200 de euro fiecarui azilant dubios care vrea sa plece… e bine, e doar prima faza, va urma si a doua (in prima faza, din 1935 pina in 1938 si evreii au fost invitati si lasati sa plece)

 5. Chiar credeti?! Prin decembrie citisem pe Aljazera,Rt si nu imi amitesc acum,toate relatau manevrele verbale privind “pierderi “financiare dar in sensul neachitarii de promisiuni catre alte tari de nemturoaica! Acum vin cu ‘plangaceala’ pierderilor?! Bla bla bla…”dar ii folosesc cu brio in alte scopuri care nu tinesc ceea ce doresc marii caposi”! Ce zice “paparuda asta” dar a uitat ca ii imbarcau in avioane si ii trimiteau fortat la moarte in tarile lor de unde au plecat,pe motov ca sunt violenti? Pana la urma,refugiatii sunt violentii inraiti sau sunt chiar locatarii tarii respective cu acte in regula dar se trag ca natiune din alta tara?! In ultima perioada,toate atacutile, initial se aruncau spre refugiati si s-a dovedit ca fiind cetatenii tarii unde se intampla atrocitati!
  S-au saturat cetatenii din tarile “siluitoare” de hoti,escroci,mincinosi si lichele care se bogatesc peste noapte limitand dreptul de a vietui pentru orice cetatean!
  La noi nici nu sunt violente indreptate spre scaunari si deja paznicii aparatori de hoti si escroci sunt platiti gras din bugetul statului! Daca ati fi oameni de omemie si oameni cinstiti, nu v-ar trebui paznici si masini tari pentru hoiturile voastre!
  Paza corporala e imaginea si comportamentul escrocului, a hotului care nu se mai satura de furat, a caracterului mizerabil! Oare ducem lipsa de asemenea indivizi?! Pare ca bugetul e un butoi cu gura rasturanata doar spre aceste caractere!

 6. Apropo de avioanele aratate azi pe micile ecrane, alea care se vor inchitia cu 400 mil euro, peste ceva timp vom auzi ca sunt achizitionate cu fonduri europene si proprietari sunt cei care au depus actele pentru bani europeni! Exact cum s-a intamplat in perioada anterioara! Au adus un avion,mai trebuiesc destule, unul pentru fiecare scaunar ales si nu votat!

 7. Pai acum avem raspunsul de ce l-a pus neamtu’ pe Ciolos prim ministru ca sa faca absortie zero de fonduri. Ca trebuiau in alta parte. Eu creca o sa le dea Merkel si drept de vot in curand:))

 8. Oare nu sunt si ceva din banii Romaniei in sustinerea refugiatilor ? Astia pana la ora asta n-au produs nimic, consum imens, doar atentate pe banda rulanta, o afacere mai profitabila nici ca se putea pentru mintile luminate ale Europei.

  • Cum nu produc? Produc ingrijorarea populatiei!! E f productiva pt Merkel!!
   Plus schimbarea balansului celor de etnie turca in Germania. Plus mai multa islamizare. Deci produc!!
   Nu stiu cum dracu da tot Germania are ceva comun adoptarea a toti astia cu diverse filosifii/religii care considera ca ei sunt supraoameni si aia necredinciosi/ne-ca-ei trebuie exterminati.

Leave a Reply